Türkiye ikincisi ama İmamhatipli!

Nasıl yaşamıyor.. Mesela sözel öğrencisinin tıp okuma ihtimali ne kadardır söyler misin?

Arkadasım öyLe demiyorum!!

MeseLa adam anadoLu öğretmen Lisesinde eşit ağırLık öğrencisi. . .

Bu adam öğretmenLik dısında bir böLüm sectiğinde puanı kırıLmıyor. . .
MeseLa adam eşit ağırLık öğrencisi oLarak.Hukuk okuyabiLiyor. . .

Ama imam hatipLi eşit ağırLık öğrencisi.Bir işLetme okuyamıyor. . .

Pardon ama su mantigi da ben anlamiyorum

imam hatip lisesine gider sonra kalkar ben baska bolum istiyorum
e guzel kardesim niye oraya gidiyorsun o zaman??

bile bile gidiyorsun sonra olay cikariyorsun devlet suclu oluyor
garip vallahi mantik disi sorunlar.. istemiyorsan gitme anadolu lisesine git
fen lisesine git
normal liseye git
ne farkeder yani bunlarin ne farki var

tercihler meselesidir
insan tercihleriyle yargilanir bu arkadasa da boyle olmus.. simdi hic dovunmesin sectiyse bir yolu devam etsin..

bende sayisal okudum avukat olmak isterdim olamiyorum ne yapayim simdi?

esitlik diyosun.. ayni liseye niye gitmiyor bu genc? devletin lisesinin suyumu cikmis da begenmiyor imam hatip lisesine gidiyor?

iyi olmus sevindim..

Dai senin yanlış anladığın veya anlayamadığın veyahut anlamak istemediğin bir durum var...

Her imam hatip lisesine giden imam veya hatip olmaz olmak zorunda da değildir zaten..

Bazı insanlar samimane çocuklarını dini eğitimleri daha iyi olsun,Kuran okumayı bilsinler gibi bence çok geçerli olan sebeplerle İmam hatip liselerine gönderirler ..

Haliyle bu insanların bir kısmının imam olmaları ne kadar doğalsa bazılarının da doktor,avukat,bankacı olmak istemeleri de o kadar doğaldır.

Hiç birbirimizi kandırmayalım..Bu memlekette katsayı denilen olay tamamen imam hatiplilerin önünü kesmek için hazırlanmış ve meslek liseleri de imam hatiplerin yanında onların bahanesi olarak harcanmıştır..

Gerçekler bazen acıdır ama maalesef gerçektir.

Meslek liseleri ara eleman yetiştirir bunu bilmiyor musun? Bunu bilmiyorsan hiç okuma zaten.. Mühendislik kitap işidir, torna değil ;)

senin gibi düşünenler yüzünden KOÇ gurubu reklam verdi tvlere belki farkında değilsin

asıl senin hiçbirşeyden haberin yok nerde yazıyor meslek lisesi diye ben anadolu teknik lisesi yazdım sen meslek anladın ilk önce 2 sini ayırt et

adam tornovida tutması bilmez ama makina mühendisi nasıl olcak sakın hayır deme

ben makina mühendisiyim arkaşım bana anlatmaya kalkma bunları sen ilk önce neyin ne olduğunu ögren

ayrıca mühendislikle olmaz işler

işler becerikli ve eğitimli eller ister kalem tutmakla bi yere kadar

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Ama adalet olmalı , ben okuyorum sen okuyamazsın olmamalı.. Burada suç o 28 subatçılar da hep onlar insanları hem fişleyip hemde eğitim haklarını ellerinden almadılar mı ?

Arkadasım öyLe demiyorum!!

MeseLa adam anadoLu öğretmen Lisesinde eşit ağırLık öğrencisi. . .

Bu adam öğretmenLik dısında bir böLüm sectiğinde puanı kırıLmıyor. . .
MeseLa adam eşit ağırLık öğrencisi oLarak.Hukuk okuyabiLiyor. . .

Ama imam hatipLi eşit ağırLık öğrencisi.Bir işLetme okuyamıyor. . .

Kardeşim çizilmiş sınırlar var...
Eşit ağırlık öğrencisi hukuk, öğretmenlik vs.
Sözel, tarih, coğrafya vs.
Sayısal, doktor, mühendis vs.
İmam hatip, imam, din öğretmenliği, öğretim üyesi (ilahiyat) vs.
Meslek liselieri, ara eleman

Kimse kimsenin hakkını gaspa kalkarsa puanı düşer.. Bu kadar basit bir şeyi çorba ettiniz ha..
Neyse ya siz kimsenin hakkını yedirmeyinn iyi mi?

senin gibi düşünenler yüzünden KOÇ gurubu reklam verdi tvlere belki farkında değilsin

asıl senin hiçbirşeyden haberin yok nerde yazıyor meslek lisesi diye ben anadolu teknik lisesi yazdım sen meslek anladın ilk önce 2 sini ayırt et

adam tornovida tutması bilmez ama makina mühendisi nasıl olcak sakın hayır deme

ben makina mühendisiyim arkaşım bana anlatmaya kalkma bunları sen ilk önce neyin ne olduğunu ögren

ayrıca mühendislikle olmaz işler

işler becerikli ve eğitimli eller ister kalem tutmakla bi yere kadar

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Anadolu Teknik Lisesinin türü ne bana onu söyle?
Sen Mühendis ile Meslek liselerin ayrımını yapamıyorsan bilmiyorum.
İnanamadım makina mühendisliğine?
Makina mühendisleri de sanatçıların hakkını yiyor.:D Neyse ya bekle ve gör..

Kardeşim çizilmiş sınırlar var...
Eşit ağırlık öğrencisi hukuk, öğretmenlik vs.
Sözel, tarih, coğrafya vs.
Sayısal, doktor, mühendis vs.
İmam hatip, imam, din öğretmenliği, öğretim üyesi (ilahiyat) vs.
Meslek liselieri, ara eleman

Kimse kimsenin hakkını gaspa kalkarsa puanı düşer.. Bu kadar basit bir şeyi çorba ettiniz ha..
Neyse ya siz kimsenin hakkını yedirmeyinn iyi mi?

Anadolu Teknik Lisesinin türü ne bana onu söyle?
Sen Mühendis ile Meslek liselerin ayrımını yapamıyorsan bilmiyorum.
İnanamadım makina mühendisliğine?
Makina mühendisleri de sanatçıların hakkını yiyor.:D Neyse ya bekle ve gör..

seni nandırmak gibi bi gayretim yok sen istediğine inan

senki koç tan daha iyi bliyon devam et sayın üst sınıf vatandaş

neden ayrım yapmışlar anadolu teknik, teknik ,meslek diye bi araştır ondan sınra sor

söylemeden edemiycem çok cv gördüm itü,yıldız,gazi ama iş veren ilk olarak cv de hangi okulu değilde projelerine becerisine bakar

istersen bi iş verene sor o sana gayet güzel anlatacaktır

Nasıl yaşamıyor.. Mesela sözel öğrencisinin tıp okuma ihtimali ne kadardır söyler misin?

Eğer öğrenci sayısal puanda o okula yetecek derece yapmışsa neden okuyamasın ?

Kazanan öğrenciler analarından doktor mu doğdu sanki ?

Onlar da gittiler okulunu okuyup doktor oldular.

Bir İmam-Hatip'li Öss'de Türkiye ikincisi olabiliyorsa öncelikle onu alnından öpmek lazım.

Madem katsayı diye bir zırva var, buyrun size katsayı, kızcağız 1.5 milyon öğrenciyi 5'e katlamış, 1 milyon 499 bin 999 tane öğrenciyi geçmiş, var mı itirazı olan ?

Dar zihniyetlilere;

Bu kız hepsini geçti işte, onlardan daha zeki.

Bunu kabullenemiyorlar zavallılar.

Kendileri o puanı almayı bırakın, yakınının yanının kıyısının 10 km. ötesinden bile geçemediler !

Hasetlerinden çatlıyorlar !

Bükemediğin eli öp !

O kızcağız istediği kadar engellensin, istediği bölüme giremesin, bizim gönlümüzde en kral mesleği icra ediyor.

Sonuçta onu mutlu edecek birşeyi var, tek olmak o da

Bunun mutluluğu ise;

Tarif edilemez ; )

Bu Olayda En Büyük Sıkıntıları Yaşayan Biri Olarak Bu Zırvalıkları Destekleyenleri Akli Selim şekilde Vicdanları Ellerine Koyarak Düşünmelerini Tavsiye Ediyorum.....

Neden Imam Hatipe Gittiklerini Soruyorlar ...arkadaşım Benim Kızkardeşim Başörütüsü Ile Okumak Istiyor ...varsa öyle Eşit Bir Okul Düz Liseye Gitsin....
Imam Hatipe Gidiyor Katsayı Zulmu...ne Okuyacak Bu Kız Peki....okusun Sadece Ilahiyat Okusun ,,,kuran Okusun,,,kitap Okusun ,,sadece Okusun Ama Iş Icraata Gelince Elli Kere Cebinden çıkaracağın Insanların Yanına Bile Yaklaşama ...
Bu Zulümdür ...bu Zulmü Destekleyenlerde Zalimdir...

Size Biri Gelse Başını ört öyle Oku Yoksa Okuyamazsın Bu Nasıl Bir Adaletsizlikse .....

Tam Terside Adaletsizliktir...
Burası Sözde Müslüman ülkesi ...sorduğumuz Zaman % 99 U Müslüman ..ama Biz % 1 Lik Kesimin Eline Kalmışız...o Yüzden De Yazık Bize

ikinci de olsa adamların önünü kesiyorlar be kardesler .

Bazıları diyor ki "Efendim İHL de okuyanın tıpta,mühendislikte vs ne işi var,gitsin imam olsun"

E bunu diyenlere sormak lazım aileler neden çocuklarını İHL ye veriyorlar?

Veya şöyle soralım Ailelerin İHL ye çocuklarını göndermelerinin sebebi İHL de daha iyi İslam eğitimi alabilmesi midir?

Eğer hayırsa o zaman kimse daha iyi İslam eğitimi talep ediyor diye doktor olmak hakkı mühendis olmak hakkı,subay olmak,vali olmak vb hakkı ellerinden alınamaz....Çünkü herkesin meslek edinmek hakkı vardır ve tercih etmek hakkı vardır.

Eğer cevap evetse o zaman devletin bir şam babası olduğu ve vatandaşına dvelet okullarında doğru düzgün din eğitimi vermediği ispatlanır.Nitekim din dersi saatlerinin azlığı ve içeriğine bakarsanız bu sonuç ortaya çıkar.İslam sadece laiklikten mi ibarettir ki din eğitimi kitaplarının içeriğinin büyük kısmını "Atatürk ve laiklik" "İslam ve laiklik" vb konular oluştursun?

Devlet önce vatandaşına en temel hakkı olan dinini DOĞRU ve YETERLİ öğrenme hakkını versin...

Öğrencinin velisin sırf rejim düşmanı diye çocuğunu imam hatip lisesine gönderiyor. Dinini öğrenmekmiş geçin bunları...

İmam hatip liselerinde sadece rejim aleyhtarlığı yapılıyor. Bunu bilmeyeniz mi var?

Ondan sonrada vay benim çocuğum çocuğum üniversiteye gidemiyor diye ağlıyor...

geçin bunları derken senin çocuğun varmı ...gönderenlerin nasıl gönderdiği hakkında yorum yapıyorsun ...

insanların dinini öğrenmeye çalışması rejimin tehdidiyse o zaman TÜRKİYEnin dininin değişmesi lasım....

kimsenin ağladığı felan yok biz yüreğimize taş basarız.. yapacağımızıda yaparız...

oraya girerken aklı nerdeymiş

Öğrencinin velisin sırf rejim düşmanı diye çocuğunu imam hatip lisesine gönderiyor. Dinini öğrenmekmiş geçin bunları...

İmam hatip liselerinde sadece rejim aleyhtarlığı yapılıyor. Bunu bilmeyeniz mi var?

Ondan sonrada vay benim çocuğum çocuğum üniversiteye gidemiyor diye ağlıyor...

Sen imam hatipte okuyan öğrencilerin ailelerini nasıl bir densizlikle rejim düşmanı ilan edebiliyosun
Haddini bil terbiyesizlik yapma..

Madem doktor olmak istiyorsun git anadoluya yada normal liseye.Biz çocuğumuzu din eğitimi alsın diye gönderdik doktorda olsun diyenlere karşıyım.Eğer sen çocuğuna bi Kur'an alıp açıklayıp öğretemiyorsan yada öğretmek için başkalarına ihtiyaç duyuyorsan nasıl müslümansın derim ben sana.Anlamıyor insanlar 2sini aynı anda yapabilirsiniz ayrı ayrı okullara gitmenize gerek yok.Yani düz liseye anadoluya giden dinsiz mi bu mudur ?

Madem doktor olmak istiyorsun git anadoluya yada normal liseye.Biz çocuğumuzu din eğitimi alsın diye gönderdik doktorda olsun diyenlere karşıyım.Eğer sen çocuğuna bi Kur'an alıp açıklayıp öğretemiyorsan yada öğretmek için başkalarına ihtiyaç duyuyorsan nasıl müslümansın derim ben sana.Anlamıyor insanlar 2sini aynı anda yapabilirsiniz ayrı ayrı okullara gitmenize gerek yok.Yani düz liseye anadoluya giden dinsiz mi bu mudur ?

Herhalde sen düz liselerdeki ahlaksızlığı görmüyorsun. Eğer kişi kendi çocuğuna din eğitimi versin diyorsan o zaman Kur'an kurslarına, imamlara ne gerek var diyorsun. Katsayıya gelince, Ben de katsayı mağduruyum. Katsayı yüzünden istediğim bölüme gidemedim. Yeni sistemde çocuğumu İHL'ye göndereceğim...

AğLama Sırası İmam Hatip DüşmanLarında Sanırım =)

Herhalde sen düz liselerdeki ahlaksızlığı görmüyorsun. Eğer kişi kendi çocuğuna din eğitimi versin diyorsan o zaman Kur'an kurslarına, imamlara ne gerek var diyorsun. Katsayıya gelince, Ben de katsayı mağduruyum. Katsayı yüzünden istediğim bölüme gidemedim. Yeni sistemde çocuğumu İHL'ye göndereceğim...

Dışardaki ahlaksızlıktan kendini koruyamıyorsa birşey demiyorum...Tüm dünya sütten çıkmış ak kaşık değil. Hayatımız boyunca evde oturamayız.

ben anlamadım imamhatip devlet lisesi değil mi?

madem tartışıyorsunuz o zaman bilin de gelin lütfen.
benim ailemde 4 kişi ihl mezunudur bir ben düz liseye gittim.
aynı olayı ablamda yaşadı ondan biliyorum sıkıntıyı.

kişinin biraz olsun dinini öğrenmek için imamhatip lisesine gitmesi garip ama o robert kolejlerine gidip sonra da hristiyanlık propagandasını alıp öss birincisi olması normal.
bırakın bu işleri siz ne dediğinizin farkında değilsiniz.

laiklik diye dinden çıkmışsınız haberiniz yok.

genelde pek yazmamaya çalışıyorum böyle konulara ama bazen gerçekten gereksiz savunmalar için hem kendinizi hemde savunduklarınızı küçük düşürüyorsunuz.

dinden çıkmışım ateisitm,deistim veya budistim bu seni ilgilendirirmi?

Evet kimsenin dini kimseyi bağlamaz neden bu kadar baskıcı bir toplumuz anlamıyorum rahat olun her koyun kendi bacağından asılır

Geri