Türkiye ikincisi ama İmamhatipli!

ben anlamadım imamhatip devlet lisesi değil mi?

madem tartışıyorsunuz o zaman bilin de gelin lütfen.
benim ailemde 4 kişi ihl mezunudur bir ben düz liseye gittim.
aynı olayı ablamda yaşadı ondan biliyorum sıkıntıyı.

kişinin biraz olsun dinini öğrenmek için imamhatip lisesine gitmesi garip ama o robert kolejlerine gidip sonra da hristiyanlık propagandasını alıp öss birincisi olması normal.
bırakın bu işleri siz ne dediğinizin farkında değilsiniz.

laiklik diye dinden çıkmışsınız haberiniz yok.

genelde pek yazmamaya çalışıyorum böyle konulara ama bazen gerçekten gereksiz savunmalar için hem kendinizi hemde savunduklarınızı küçük düşürüyorsunuz.

nerdeyse aynı hikaye, ben de aynılarını yaşadım..

ben de öğretmen lisesi mezunuyum, ve arkadaşlarımdan öğretmen olmayan çok kişi var; ama abim ihl mezunu ve benim arkadaşlarımın seçme hakkına o sahip olamadı;

ben anlamadım imamhatip devlet lisesi değil mi?

madem tartışıyorsunuz o zaman bilin de gelin lütfen.
benim ailemde 4 kişi ihl mezunudur bir ben düz liseye gittim.
aynı olayı ablamda yaşadı ondan biliyorum sıkıntıyı.

kişinin biraz olsun dinini öğrenmek için imamhatip lisesine gitmesi garip ama o robert kolejlerine gidip sonra da hristiyanlık propagandasını alıp öss birincisi olması normal.
bırakın bu işleri siz ne dediğinizin farkında değilsiniz.

laiklik diye dinden çıkmışsınız haberiniz yok.

genelde pek yazmamaya çalışıyorum böyle konulara ama bazen gerçekten gereksiz savunmalar için hem kendinizi hemde savunduklarınızı küçük düşürüyorsunuz.
bende bir meslek liseli ve son sınıf ta böyle birşeyin çıkması beni çok sevindirdi
kardeş yorumun hoşuma gitti gerçek budur işte

bu ülkenin inançlı ve zeki gençlerine robert kolejli, gs liseli,st.joseph li kadar hoş görüye dayanmadan , adeta çıktığı öz kültürüne iğrenerek yaklaşanlara inat, o pırıl pırıl zeka ve iman dolu eşbab, bu ülkenin iğreti ve köksüz damarlarına amele balgamı yanık tükrüğüyle bile cevap vermeyecek kadar asil ruhunu ezdirmeden, gerçek başarı sırığıyla çıkabildiği zirvelere çıkacak ve büyük TÜRKİYE idealini müşahhaslaştıracak ,gerçek yerini ve gönderini tesbit ve taktir edecek gününü kollamakta artık..

ne mutlu o iman ve aksiyon gençliğine. önündeki bentleri yıkmana kimse engel olamayacak ne katsayı ne aforizma... gün ve gülşen senindir .azminle ve gayretinle helal olsun...

Ağzına sağlık. Sakarya şiirini başta sen olmak üzere tüm dostlara gönderiyorum. Şiirdeki koyu renkli kısımlar konuya gereken yorumu yapmışlar.........

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Herşey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük-küçük kâinat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabb’im isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah eyvah, Sakarya’m, sana mı düştü bu yük?
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük! ..

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan;

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağı’nı assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Sakın senin derdin ideolojik olmasın?

Yani şarap içmeyen bir kaymakam,kadınlarla düşüp kalkmayan bir subay hasılı şu bizi benlimiğizden koparan skolastik yapıyı devam ettirmeyecek adamların kaymakam,vali,paşa ilh gibi makamlara gelmesi derdi olmasın sakın.....

Tıpkı Bediüzzaman Said Nursi Hz.lerinin güneş gibi Anadoluyu aydınlatmasından sonra cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi tartışmaları esnasında 33.dereceden mason Sıddık Sami Onar'ın "C.başkanını halk seçerse ya Said Nursiyi seçer veya başka bir nurcuyu" demesi gibi bir kaygıdır bu hezeyanlar.

Bu hezeyanları 367 Sabih de de gördük.40 yıl önce ve 40 yıl sonra...Değişen birşey yok....

Yazıklar olsun bu memleketin tek derdi ideolojiymiş gibi onu 80 yıldır şu Müslüman halkın tepesinde Demoklesin kılıcı gibi sallandıran dinazorlara....
şimdi senin söyleyecek bişeyin var söylemek için yermi arıyorsun?Yoksa beni araç olarakmı kullanıyorsun?Ben düşüncemi söyledim mu memlekette düşüncelere saygı gösterilmediği sürece taşlar hiçbirzaman yerine oturmayacaktır.Ayrıca söylediğin standarlardaki yöneticiler imamhatip mezunumu olmalı?Düz liseden adam cıkmıyormu?Düz lise mezunu adam imanlı olmıyormu?Memleketini sevmiyormu?Konu baslıgındaki ''ama imamhatipli'' kelimesi bile cok şey ifade ediyor aslında.son cümlene karsılıkda bişey söyliyim.. Asıl yazıklar olsun muslümanlıgı araç olarak kullanıp memekette at koşturana, bu memleketin evladına eziyet edene hakkını yiyene...

tamam da daha çocuk yaşta yapacağı mesLeği öğrenciye seçtirmek güzeL bişi mi peki,daha 13-14 yaşındayken giriLiyor Liseye hatırLatırım.. bi dönüş yoL oLmaLı..
madem öyLe imam hatip kökten kaLksın..

tam aynısını yazcaktım sen önce davranmıssın..

kardeşim bu ne ya bunlar sözde çağdaşız derler ama zeki akıllı birisinin basarılı olacagı alana gitmesini istemez niye istemiyor sırf kendi ideolojisinde düşünmüyor veyahut ailesi istedi diye veyahut kendi istedi diye bir liseyi tercih ettiği için

"sen buraya gittin dönüş yolun yok" bu mantıgı savunan insanlar Atatürk ileklerinin zerresinden haberleri yoktur ama sorsan Atatürkçüyüz derler.

çağdaş egitim sistemleri öğrencilerin basarılı olacakları alanları belirleyip öğrenciyi yetenegine göre egitim verirken bizim sözde çagdaslar atatürk ilkelerinden en önemlisi olarak gördükleri laiklik ilkesinin çağdaşlık kısmını nedense hep kendilerine yontuyolar sonra bilirkişi edasında egitim sisteminden bahsedeler harbiden komik bile olmuyolar.

hayır bide matah bişeymiş gibi akpnin ideoloji empoze ettigini falan söylerler e güzel kardeşim senin yaptıgın nedir sözde akp karsıtıdır ama apknin yaptıgının aynısını yapar kendi fikirlerini empoze etmek ister dısındakileri hiçbir yere sokmak istemez ve akp yi kadrolastırmakla suçlar sanki kendileri farkı bişey yapıyor bune perhiz bune lahana tursusu ..

yani bu mantıksız yasagı değiştirmeyi istemeyenler Atatürkün laiklik(çagdaslık) inkılapçılık ilkelerini hiçe saymaktadırlar o yüzden Atatürkçüyüm diyip komik duruma düşmesinler.

"ve sunu asla unutmasınlar anadolu lisesine giden biride ATatürk karsıtı olabilir veyahut sizin ölesiye nefret ettiğiniz bir ideolojiye inanabilir ve bu kişi gidip avukatta olur istediginide olur artık o zeki kafanızı çalıştırıp okulları degil zihniyetlere önem vermeyi öğrenin bağnaz bağnaz ideoloji empoze etmeye calısmayın"

hadi selametle

Yaşın Kaç Lamagro. Sana Şuraya Kendi Devremden 100 Kişi Sayarım. OkudukLarı BöLümLerLe İLgiLi MesLekLerde OLmayan. Bende MesLek LiseLi ÇıkışLıyım İşLetme Okudum. 28 şubata Kadar Sorun Yoktuda, Ondan Sonramı AydınLanınca Katsayı MeseLesini ÇıkarttıLar.

$u sistem ile benim avukatlik okumam yani sen diyorsun ki mumkun?

birakirmisin Allah askina kime anlatiyorsun.. oys zamanindan kalma bilgileri paylasma lutfen burada..

basit hesap yapalim

meslek lisesisin say 1 den hazirlaniyorsun

say 2 puanin max kac gelecek okul birincisine ? 30

300 yaptin ossde hadi yaptin diyorum

tip en dusuk kac aliyor biliyormusun?

bence biraz bilgi sahibi olun lutfen.. yine tekrarliyorum insanlar secimlerinin kurbanidir.. secmeseymis..

$u sistem ile benim avukatlik okumam yani sen diyorsun ki mumkun?

birakirmisin Allah askina kime anlatiyorsun.. oys zamanindan kalma bilgileri paylasma lutfen burada..

basit hesap yapalim

meslek lisesisin say 1 den hazirlaniyorsun

say 2 puanin max kac gelecek okul birincisine ? 30

300 yaptin ossde hadi yaptin diyorum

tip en dusuk kac aliyor biliyormusun?

bence biraz bilgi sahibi olun lutfen.. yine tekrarliyorum insanlar secimlerinin kurbanidir.. secmeseymis..

Okuduğunu AnLamıyorsun Dimi. Bu Sistem Seni Avukat Çıkarsa. Sistemden Şikayet Etmezdik. Oturmuş Bana Puan HesapLıyorsun. KimLeri Örnek Verdim Bak BakaLım. ELbette Bu Sistemde Türkiye Birinciside OLsan, Katsayı UyguLaması Varken Avukat OLamazsın. Abaküs KuLLanmam Hesap Yaparken, Yazarkende İmLa KıLavuzu. Bence Sen Biraz BiLgiLen...

Öğrencinin velisin sırf rejim düşmanı diye çocuğunu imam hatip lisesine gönderiyor. Dinini öğrenmekmiş geçin bunları...

İmam hatip liselerinde sadece rejim aleyhtarlığı yapılıyor. Bunu bilmeyeniz mi var?

Ondan sonrada vay benim çocuğum çocuğum üniversiteye gidemiyor diye ağlıyor...

Okuduğunu AnLamıyorsun Dimi. Bu Sistem Seni Avukat Çıkarsa. Sistemden Şikayet Etmezdik. Oturmuş Bana Puan HesapLıyorsun. KimLeri Örnek Verdim Bak BakaLım. ELbette Bu Sistemde Türkiye Birinciside OLsan, Katsayı UyguLaması Varken Avukat OLamazsın. Abaküs KuLLanmam Hesap Yaparken, Yazarkende İmLa KıLavuzu. Bence Sen Biraz BiLgiLen...

sistemde her istedigini olamazsin.. neye becerin varsa onu secersin
ben matematikte iyiydim keza fen bolumunde de oyle sayisal sectim..
simdi bu kadar yil onlarin sinavlarina girdim gectim dirsek curuttum
elin oglu tm ogrencisi olacak oss gibi bi sinavda mat kasacak gelecek beni gececek oylemi

kalsin aman kalsin sistem boyle daha guzel..
imam hatip lisesinde egitim goruyorsa din egitimi iyidir.. gitsin kendi bolumlerini degerlendirsin..

sana bi hesap makinesi yazayim o zaman ben malum seninki pek calismiyor galiba :)

Öğrencinin velisin sırf rejim düşmanı diye çocuğunu imam hatip lisesine gönderiyor. Dinini öğrenmekmiş geçin bunları...

İmam hatip liselerinde sadece rejim aleyhtarlığı yapılıyor. Bunu bilmeyeniz mi var?

tutturmuşsunuz bir rejim bilmem ne.
kardeşim orası de milli eğitim bakanlığının müfredatına uyan bir devlet kurumudur.
ne rejimi bu zayıflama düşmanı mı ordaki hocalar.
meraklanmayın ordaki hocalar bizi eğitenlerden daha bol besilidir [(bilgi kıyası tarafımızca kanıtlanabilir) (bu konuda çok sağlam altyapılıyımdır babam emekli milli eğitim müfettişi)]

neyse siz önce bir tabuları yıkın sonra tartışın bence.

kısa bir kıyaslama yapılırsa;

hayatı boyunca ailesi tarafından dershane vb. özel eğitimlerle ve tabiiki özel okullarla yetiştirilip sonra öss birincisi olan çocuklar mı başarılı?
yoksa belkide hayatında hiç dershaneye gitmeyip de ihl de aldığı eğitimle öss 2. si olanlar mı?

bnun daha fazla örneğini verecek olursak ki sırf bubu ihl deki eğitim sisteminin zorluğunu anlayasınız ve horgörmeyi biraz olsun kesebilesiniz diye veriyorum:

önceki senelerde bir kız ihl li olduğundan istediği bölüme girememiş ve yanlış hatırlamıyorsam tıp bölümünü (buraları çok iyi hatırlıyorum) avusturya da 4.5 yılda bitirmişti.

bilmem anlatabildim mi?

Rejim düşmanı TİKKO cu DHKP-C ci dev-yol cu duydumda gördümde ama imamhatiplisini görmedim. bilmeyen birileri varsa önyargılartının kurbanıdır. bu okullardan vatan haini çıkmaz,polise askere kurşun sıkan çıkmaz, bayrağına saygısız çıkmaz, askere giderken kınalanan vatan ve din sevdalıları çıkar ancak, onun içindirki şehit cenazeleri o evlatların anneleriyle dolar taşar, onun içindirki YEHOVAŞAHİTLERİ sabetaistler, dönmeler,masonlar ve bilimum darbeseverler bu gençliği hazmedemezler.

buna rağmen cemse cemse kırılan 20 yıldır adı konulmamış terör diye diye etini kemiğini somuran zihniyete rağmen okul yıllarında itelenen,ötelenen başörtülerine ,inançlarına hakaret edilen bu gençlik 20 sine girdiğinde hiç bişey olmamış gibi yine dualarıyla sevdalarıyla cephesine koşturur. ama yukarda saydığım diğerlerine nöbet bile tutturulmaz... aradaki fark birileri mehmetçiktir-diğerleri mehmet beydir..

ama bu ülkenin sevdalıları da yine imamhatiplilerdir,çünkü tanıdığım tekbir imamhatiplinin rejim düşmanlığını görmedim.

elin oglu tm ogrencisi olacak oss gibi bi sinavda mat kasacak gelecek beni gececek oylemi

imam hatip lisesinde egitim goruyorsa din egitimi iyidir.. gitsin kendi bolumlerini degerlendirsin..

sana bi hesap makinesi yazayim o zaman ben malum seninki pek calismiyor galiba :)

adam caLısıp senden yüksek yapıyorsa istediği böLüme gidebiLmeLi!!
Bir Tm öğrencisi bir sayısaL öğrencisini nsL gececek onuda anLamıs değiLim. . .
İkisinin de sıraLamaLarı ayrı yapıLıyor. . .
]

MiLLi Eğitim Müfredatına Göre, Eğitimin Verildiği, Cumhuriyet Değerlerinin ve FaziLetinin ÖğreniLdiği Hiçbir devlet OkuLu ‘’Rejim ALehtarı’’ Öğrenci YetiştirmekLe İtham Edilemez. Her ALLah Diyenin, Rejim Düşmanı Olduğu Gibi Bir Düşünce, Bence Bir SapLantıdır.

Sen Eğitimini Aldığın ve Dirsek Çürüttüğün Bir BöLümde, DiğerLeriyLe Yarışma Cesaretini Gösterimiyorsan O Senin BiLeceğin İştir. O Sorun ÇözüLecek, HaLka Rağmen Yürümeyecektir, TasaLanma.

Dedim Ya, Yazarken ve HesapLarken Hiçbirşey KuLLanmam. ALLah Vergisi Bir Yetenek İşte:)

ne yani?

biz eşek gibi çalışıp şehrin en ii anadolu lisesine girelim

sonra din ağırlıklı eğitim gören birisiyle aynı eğitimi mi görelim?

eşitlik'e ayrı..

hiç ayrımcılık yapılıyo eşitlik yapılmıyo demeyin?

herkes kendi tercihleriyle bi yere gelir?

mesela türkiyenin tercihiyle Türkiye şu anda bu durumda..

hala imam hatip tartışıyoruz :D

MiLLi Eğitim Müfredatına Göre, Eğitimin Verildiği, Cumhuriyet Değerlerinin ve FaziLetinin ÖğreniLdiği Hiçbir devlet OkuLu ‘’Rejim ALehtarı’’ Öğrenci YetiştirmekLe İtham Edilemez. Her ALLah Diyenin, Rejim Düşmanı Olduğu Gibi Bir Düşünce, Bence Bir SapLantıdır.

Sen Eğitimini Aldığın ve Dirsek Çürüttüğün Bir BöLümde, DiğerLeriyLe Yarışma Cesaretini Gösterimiyorsan O Senin BiLeceğin İştir. O Sorun ÇözüLecek, HaLka Rağmen Yürümeyecektir, TasaLanma.

Dedim Ya, Yazarken ve HesapLarken Hiçbirşey KuLLanmam. ALLah Vergisi Bir Yetenek İşte:)

cesaretle ne alakasi var allah askina :D
belli yetenekten nasil beni yaptiysan avukat :D

ossde full cekiyorum ama avukat olamiyorum sisteme gore
sana gore avukatim :D

teklifim hala gecerli yazayimmi bi hesap makinesi?

ben o zorlugu cektiysem
o sinavlarda ter doktuysem
kalkipta birisi bunlari cekmeden gelemez bunun korkaklikla alakasi yok
eger onlar bele$cilik yapmak istemiyorsa
secsin sayisal bolumunu gelsin kapi$alim :)

ne yani?

biz eşek gibi çalışıp şehrin en ii anadolu lisesine girelim

sonra din ağırlıklı eğitim gören birisiyle aynı eğitimi mi görelim?

eşitlik'e ayrı..

hiç ayrımcılık yapılıyo eşitlik yapılmıyo demeyin?

herkes kendi tercihleriyle bi yere gelir?

mesela türkiyenin tercihiyle Türkiye şu anda bu durumda..

hala imam hatip tartışıyoruz :D

Düz LiseLere ne diceksin o zmn. . .
OnLarındamı puanı kesiLsin o zmn. . .

anadoLu Lisesi kazanamayan intihar etsin o z.mn. . .

Uyarı

Arkadaşlar biraz sakin biri birimizle değil konuyla ile ilgili yorumlar yaparsak daha anlaşılır

bir şekilde tartışabiliriz diye düşünüyorum iyi forumlar dilerim.

Geri