Türk-kürt Kardeştir,ayrım Yapan Kalleştir

.
ayrıca sen kurte bu hakartleri edince,ona 2. sınıf insan muamelesi edince,

şu üstteki kelime "en iyi kürt ölü kürt " zihniyetindekilerin davranışı olabilir anca .insan olan kimseye üstünlük taslamaz .

o senin bayragını da yakar,askerini de oldurur.

her ne kadar en iyi kürt ölü kürt diyen zeka özürlüler olsada onlara kızıp bu ülkeye hainlik etmek doğru değil . pireye kızıp yorganı yakmak doğru değil .zaten yaktırmazlarda .bakma başımızdaki hükümet yüzünden herşey ayaklar altına indi .kıbrıstaki gibi bayrağı indirene sık emri gelsin bakalım kaç kişiyi bayrak yakıyor .

ayrıca ne demek senin bayrağınıda yakar askerini de öldürür .bu ne biçim kelime yaw .kendi bayrağı askeri değilmi .o asker o piji korumak için orda değilmi .o bayrağın altındaki bölgeden ekmek yemiyormu .ne olursa olsun ihanet edilmez ekmeğini yediğin ülkeye .ne olursa olsun seni korumak için orda görev yapan askere kurşun sıkamazsın .

kendine 2. sınıf insan muamelesi yapılıyor diyerek masum askeri ve insanları öldürerek kendini insanlıktan çıkarman ne kadar doğrudur he ?

kürtleri bu kadar düşman belleyenler kaç tane kürt tanıdınız kaç tane kürtle konuştunuz
forum da kürt şehirleri diye gecen(halbuki öyle birşey yok bu ülke hepimizin) şehirlere hiç gittiniz mi
hiç araştırdınız mı
bekara karı boşamak kolay
millet uzaya çıkıyor biz hala birbirimizle kavga edelim

11 milyon kürt var
toplamda 72 milyon

yani bu ülkenin yüzde 15,277 si kürt
peki DTP yüzde kaç oy alabiliyor en fazla yüzde 6

umarım bazılarına cevap olmuştur
yani eğer hepsi oy verse DTP ye
mecliste bazı partilerden daha fazla millet vekili olurdu
teşekkürler

uslubunuzu bozmadan yorum yapın.
agır ıthamlarda bulunarak genelleme yapmaktan vazgecın.
aksı takdırde ceza alacaksınız ve konu kapanacaktır.

Bizim sorunumuz Kürtlerle değil Kalleş Kürtlerle.Pekaka yı destekledikleri sürece benim öyle bir kardeşim yok...

herkes düşünsün neden aleviden sunniden lazdan çerkezden terorist çıkmıyo da kürtten terorist çıkıyo kendi ülkesine ihanet eden tek ırk kürtler olsa gerek :S

Kardeşim ülkesine ihanet sadece silahla mı oluyor.
Ellerinde kalem tutanlarda ihanet içinde olabiliyor.

Tarih ile ilgili pek bir bilginizin olmadığı açik bu yüzden sizlerlen tarihi tartışmıyacağim.
ve gelelim asıl konuya
Kürt-Türkmüdür ??
sizlere göre evet kürt türkün kölesidir (zihniyet)ve Türk(üstün ırk)milliyetcilik ...
ve bizlere göre Kürt bir toplumdur bir halktır .Zazalarda kürtür.
Buyrun tarihe bak kürt tarihine bak kaynak bulmakta güçlük çeken varsa size yardımcı olayim
birde aklıma Ahmet Altanın bir yazisi geldi
onuda ekliyim bir oku zahmet olacak ama okusan makbule geçer

7 Nisan 1995
Ahmet Altan

Mustafa Kemal, Selanik’te değil de Musul’da doğmuş bir Osmanlı paşası olsaydı, Kurtuluş Savaşı’nı Türklerle ve Kürtlerle birlikte gerçekleştirdikten sonra kurulmasına önayak olduğu cumhuriyetin adını “Kürdiye Cumhuriyeti” koysaydı, kendisi de Meclis kararıyla “Atakürt” adını alsaydı...

Kürdiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına “Kürt” deneceği için hepimiz “Kürt” sayılsaydık, Taksim’e, Kadıköy’e, Kızılay Meydanı’na, Kordon’a “Ne mutlu Kürdüm diyene” pankartları asılsaydı...

“Kürdiye’de” Türk olmadığı, herkesin aslında Kürt olduğu söylenseydi, kendilerini Türk sananların aslında “deniz Kürdü” oldukları iddia edilseydi...

Kürtlerin “yedi bin yıllık” bir tarihi bulunduğunu, Anadolu’nun esas sahiplerinin Kürtler olduğunu, Moğolların, Hunların, Etrüsklerin aslında Kürtlerin atası sayıldığını, Osmanlıdaki Kürt paşalarının kahramanlıklarını derslerde okusaydık.

Teoman, Cengiz, Atilla, Osman gibi isimler almamız yasaklansaydı, Berfin, Beruj, Tiruj, Nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydık...

Türkçe televizyon kurulması yasak edilseydi, bütün televizyon yayınları Kürtçe yapılsaydı...

Romanlarımızı, hikayelerimizi, şiirlerimizi Kürtçe yazmak zorunda kalsaydık, yalnızca Kürt şarkıları dinleseydik, gazetelerimizi Kürtçe çıkarsaydık...

Okullarımızda yalnız Kürtçe okutulsaydı ve Türkçe okutulması yasaklansaydı...

“Biz Türküz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var” dediğimizde sorgusuz sualsiz hapislere atılsaydık.

İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da, Edirne’de polis sürekli olarak bizi izleseydi, “özel timler” bizim “Kürdiye Cumhuriyeti’ni” parçalamak isteyen “ayrılıkçılar olmamızdan” kuşkulanıp hepimize sürekli “suçlu” muamelesi yapsaydı, sırf Türk olduğumuz için hakaretlere uğrasaydık.

12 Eylül darbesinden sonra bütün batı bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden geçirilse, boğazlarına kadar çamurların içine battıkları hücrelere konsa, tazyikli sularla iç organları perişan edilse, azgın köpeklerle bacakları parçalansaydı...

Evlerimiz basılsa, ayrılıkçı “Türk teröristlere” yardım ettiğimiz iddialarıyla apartmanlarımız yakılsa, biz evimizden bir eşya bile alamadan çıkarılıp, Diyarbakır’a, Hakkari’ye sürgüne gönderilerek, çadırlarda yaşamak zorunda bırakılsaydık...

Biz Türkler buna razı olur muyduk, “işte hepiniz Kürdiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak birer Kürtsünüz, ayrıca Türklük diye niye tutturuyorsunuz, isterseniz başbakan bile olabilirsiniz” sözlerini bir hakkaniyet işareti olarak kabul eder miydik?

Yoksa, Türk kimliğimizin, dilimizin, kültürümüzün, bu ülkenin “eşit” vatandaşları olarak kabul edilmesinde ısrarcı mı olurduk?

Bu ülkenin Türk ve Kürt vatandaşları var ve tarih “Türk” çizgisinden yürümüş, bugün bizim “Türk” olarak kabul edemeyeceklerimizi Kürtlerin kabul etmesini istemişiz, bu yersiz istek sonunda patlamış, ülke önce teröre arkasından bir iç savaşa yuvarlanmış.

Türkiye’nin bu kanlı karmaşadan “demokrasiyle” ve Kürt vatandaşların “kimliklerinin” kabulüyle kurtulacağına inanan insanlar, bu düşüncelerini dile getirdiklerinde, bizim yöneticilerle taraftarları hep aynı soruyu soruyor:

- Nedir demokratik çözüm, nedir Kürt kimliği?

Biz Türkler, bir “Kürdiye Cumhuriyeti’nde” yaşasaydık ne isteyeceksek, bu isteklerin bugün Kürtler tarafından dile getirilmesini kabul etmektir demokrasi.

Kendimiz için isteyeceğimizi, bizimle eşit oldugunu kabul ettiğimiz insanlara vermemek için bu kadar kan dökmeye, ülkeyi bir çıkmaza sürüklemeye değer mi?

Değmez diyenler “demokrasi” istiyor işte.

Demokrasiyi getirmek çok mu zor zanaat?

Birde halamın bıyıkları olsa onada amca deseydim.

Bunu yazan ellerini öpeyim senin...

Dostum yazdıklarınla çelişiyorsun gibime geldi.
Ben yazıdan kim olursa olsun ,yazıda geçen
manada Türk vatandaşıdır.aksi halde kim olursa olsun
vatan hainidir.Yanlışmı anladım acaba.

ırk Ayrımı Yapmak Biz Müslümanlara Yakışmaz. Müslümanız Diyorsak Eğer.

Türk-Kürt ayrımı çok yanlış bence çünkü bazı kürt kesiminin yaptığı ayrımcılık bölücülük tüm kürt halkının üstüne yıkılmamalı. Ben Türküm ve birçok kürt arkadaşım var (asla ayrım yapmıyorum) Türkiye için o şanlı Türk bayrağı için canını her an verebilecek kürt arkadaş,akrabalarım var.Dediğim gibi ben bir bakkaldan alışveriş yaparken yada iş yerime elaman alırken sen kürtmüsün diye sormam soranada şöyle bir bakarım. Gün birlik günüdür kardeşlerim.

Geri