Türkçenin gurur tablosu {Türkçe Olimpiyatı} [Video Ve Foto Galeri]

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Türkçenin gurur tablosu
[video Buradan]​

Bu yıl 5'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, muhteşem bir finalle sona erdi. 100 ülkeden Türkçe konuşan 550 öğrencinin katıldığı olimpiyatın finali, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

turkce.jpg

Dünya gençleri salonu barış mesajlarıyla süslerken, Barış Korosu da, seyircilerle birlikte 'Bütün dünya kardeş olsa' şarkısını seslendirdi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende, halkın cep telefonu mesajlarıyla şiir ve şarkı dalında belirlediği 5'er finalist sahneye çıktı.

İstanbul Gösteri Merkezi'ni tıklım tıklım dolduran binlerce insan da gözyaşları içinde Türkçenin şampiyonlarını alkış yağmuruna tuttu. Finalde, geçen sene trafik kazasında vefat eden Moğolistan'daki Türk okullarının genel müdürü Adem Tatlı da unutulmadı.

Türkçenin şampiyonları Kırgızistan ve Makedonya'dan

Türkçe Olimpiyatları'nın finali, 5 kıtadan gelen öğrencilerin okuduğu İstiklal Marşı'yla açıldı. Şiir dalında Kırgızistan'dan Aida Risbekkizi 'Kepez' isimli şiiriyle birinci olurken, onu Türkmenistan'dan Ajayip Allaşova ve Mozambik'ten İnranek Kalau izledi. Şarkı yarışmasında ise zirveye Makedonya çıktı. Havsa Mula 'Yastayım' şarkısıyla birinciliği elde ederken, ikinci Pakistanlı Sheessyed, üçüncü Ganalı Edna Yeboah Darko oldu. Olimpiyatlara katılan 550 öğrenciye, işadamlarından biner dolar ödül geldi. Törene katılanlar arasında İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, DP lideri Mehmet Ağar ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de yer aldı.

f1.jpg

f2.jpg

f3.jpg

f4.jpg

f5.jpg

f6.jpg

f7.jpg

f8.jpg

f9.jpg

f10.jpg

f11.jpg

f12.jpg

f13.jpg

f14.jpg

f15.jpg

f16.jpg

f17.jpg

f18.jpg

f20.jpg

f21.jpg

f22.jpg

f23.jpg

f24.jpg

f25.jpg

f28.jpg

f29.jpg

f30.jpg

2 ülkeye 'Atatürk Özel Ödülü'

t-odul.jpg

Olimpiyatlarda bu sene ilk kez ihdas edilen Atatürk Özel Ödülü, Türmenistan'ın merhum Cumhurbaşkanı Saparmurat Türmenbaşı ile Azerbaycan'ın merhum cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e verildi. Ödülleri Ankara büyükelçileri Nurberdi Amanmuradov ile Arif Mamedov aldı. Ali Şir Nevai ödülü TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ile TİKA Hakan Fidan'a verildi. Gaspıralı İsmail ödülü de Prof. Dr. Kemal Karpat ile İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na takdim edildi.

Dünyada barış isteyenler olimpiyatlara baksın

t-arinc.jpg

TBMM Başkanı Bülent Arınç, törendeki konuşmasında salondaki tablonun dünyada arzu edilen barışı sembol ettiğine dikkat çekti. Arınç, "Dünyada barış isteyen buraya baksın." dedi. 100 ülkeden çocukların katıldığı olimpiyatların gönüllerdeki buzdağlarını erittiğini ifade eden Arınç, "Parayla, siyasetle ve silah zoruyla yapılamayacak bir işi başardınız." diye konuştu. Yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu kaydeden Arınç, "30 yıldır siyasetin içindeyim. Onu 50 ile çarpsanız şu çocuklar için yapılan hizmetin yanında sıfır derecesinde kalır. Bunları gönlümden geçtiği için söylüyorum." ifadelerini kullandı. Bütün dünyanın 'bu güzelliği seyrettiğine' dikkati çeken Arınç şöyle devam etti: "Kimisi hasta yatağından, kimisi bizim gibi gözyaşlarını akıtarak, bir başkası sevinçten fırlayarak izliyor. Onlara da selamlarımızı gönderiyoruz. Onlar el uzattı ve Anadolu'nun tertemiz insanı ekmeğini bölüşerek mala mala harçlarını koydu." Salondaki bakanlar, milletvekilleri, il valileri, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarına da seslenen Arınç, "Bu çocuklar bizi bir araya getirdi. Mecbur kalmasak belki biraraya gelmeyiz. Ama burada bir arada birlikte gözyaşı döktük. Gerçek Türkiye tablosu bu." dedi.

'Vefa Ödülü' Adem Tatlı'ya

t-tatli.jpg

Geçtiğimiz ağustos ayında vefat eden Yadigâr Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Tatlı (39) adına Vefa Ödülü verildi. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, Adem Tatlı'nın eşi Aysel Tatlı ve oğlu Ömer Faruk Tatlı'ya ödülü takdim ederken duygulu anlar yaşandı. Eşinin 'Öyle şeyler yap ki arkanda izin olsun. İz bırakanlardan olmak lazım' sözünü hatırlatan Aysel Tatlı, "Büyük iz bıraktığını düşünüyorum." dedi.

Türkmen stand up'çı güldürdü

t-standup.jpg

Türkçe Olimpiyatları'na Türkmenistan'dan katılan ve 'özel beceriler' yarışmasında stand up şovuyla birinci olan Övez Muradov, final töreninde de şovunu sergiledi. Yaptığı esprilerle seyircileri kahkahaya boğan Övez'in şovunda, Türkmen Türk okullarına girişi, okulda Türkçe deyimlerini öğrenirken yaşadıkları ile bir gezi sırasında Yozgat'ta dolmuştan inme macerası en çok güldüren bölümler oldu.

Dünya, Türk halk oyunu oynuyor

t-oyun1.jpg

Anadolu'nun yöresel kıyafetlerini giyen Vietnam, Senegal, Irak, Kırgızistan ve Gürcistan gibi farklı ülkelerden gelen öğrenciler hep birlikte Türk halk oyunları oynadı. Halay çeken, Silifke'nin Yoğurdu, Ham Çökelek ve misket oynayan öğrenciler, horon da teperek Türk folklorunun geniş bir potporisini sundu.

Kötülük, çocukları yenemedi

t-musamere.jpg

Çocuklar dünyayı temsil eden ağacın altında güzellikler içinde oynarken 'kötülük' onlara benlik duygusu hatırlatarak kavgalarına sebep oldu. Ancak çocuklar sevgiyle kötülüğü yendi.

Türkçenin şampiyonlarına tebrikler

Dünyanın 100 ülkesinden gelen 550 öğrenci, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda tarihe geçti. 10 gün süren olimpiyatlar muhteşem final töreniyle sona ererken, dünya gençleri tüm güçleriyle barış istedi. Ek sandalyelerle kapasitesi 7 bine çıkarılan İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ni tıklım tıklım dolduran seyirciler, öğrencilerin bu isteklerine eşlik etti. Konuşmacılar, dünyanın dört bir tarafına yayılarak Türkçe öğreten 'kahramanlara', onlara destek olan işadamlarına ve bu işin 'mimarına' şükranlarını sundu. Finalde olimpiyatlara katılan 550 öğrencinin tamamına işadamlarının biner dolar ödül vereceğinin ilan edilmesi ise öğrenciler arasında sevince sebep oldu.

Avrupa'nın en büyük gösteri merkezine sığmayan vatandaşlar, töreni dışarıda kurulan ekranlardan izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan final törenine TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile çok sayıda milletvekili, vali, belediye başkanı, bürokrat, sanatçı, sporcu, işadamı ve vatandaş katıldı. 4 saati aşan finalde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı alkışlarla dinlend. Özellikle şiirler okunurken ve eğitimci Adem Tatlı'ya vefa ödülü verilirken salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Türk tarihinin ilk yazılı belgeleri olan Orhun kitabelerinin sembolik olarak iki yana yerleştirildiği sahnede ilk olarak iyilik ve kötülüğün temsil edildiği gösteri sunuldu. Gösteride, kötülüğün bütün çabalarına rağmen birlik olan çocuklara mağlup olması anlatıldı. Çocuklar arkaları çiçek desenli tabloları çevirince BARIŞ yazısı ortaya çıkarken, seyirciler alkışlarıyla öğrencilerin barış mesajına destek verdi. 'Barış' gösterisinden sonra Ülkü Kaya yönetimindeki Dünya Barış Korosu sahneye çıktı. 5 Haziran'da kasetleri çıkacak olan ve her ülkenin yerel kıyafetleriyle sahne aldığı Dünya Barış Korosu'nun şarkısı ilgiyle dinlendi. Koro, Türkmenistanlı öğrencilerin gitarla söylediği 'Urfanın Etrafı Dumanlı Dağlar' türküsüne eşlik ederken, öğrenciler de çiğ köfte yoğurup protokole ikram etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, amaçlarını şu sözlerle özetledi: "Güzel Türkçemiz dünyada sevgi, hoşgörü, uzlaşma dili olsun, kültürlerarasında işbirliği dili olsun, dünyaya huzur gelsin, barış gelsin." Millet ile devletin el ele vermesi halinde 'gerçekleştirilemeyecek mucize' olmadığını kaydeden Sağlam, tercüme olmaksızın 100 ülkeden 550 kişinin konuşup anlaşabildiği başka bir organizasyon olmadığını vurguladı.

İŞte GerÇek TÜrkler

dünyanın dört bir yanına gidip bu çoçuklara türk kültürünü anlatan onları bu seviyeye getiren herkesten allah razı olsun.ama bazı medya organları bunun haberini vermiyor çünkü onlar mankenlerin hacet yerlerine bakmakla ,hülya avşarın donunu incelemekle ,.kocasını 300 erkekle aldatan kancık la, meşgul .bunları sürmanşetten veriyorlar ondan sonra atatürkçüyüz.vaybe heygidi atatürk seni savunanlar belden yukarıya bakamayacak kadar acizmiş be.bu insanlar da olmasa biz türkleri dünyada ilk olarak barbar sonra sapık olarak bilecekti.haksızmıyım

cocuklar gercekten cok yeteneklıler hele bı tanesı var kadır ınanır taklıdı yaptı beyaz sovda bı tanede kız var sesı acaıp guzel bıttım cocuga yaffu:D:D

Helal olsun hepsine. Türkiye'mizin yüz akları.
Bütün dünyaya örnek olacak güzellikte,başarıda,mükemmellikte bir organizasyondu.
emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Gururla Türküm ve Türkiyeliyim dedirtecek bir olimpiyattı.

Türkçe konuştuğum için gurur duydum bir kez daha.

ya Türkmen stand up yapan çocuğa öldüm.gülmekten yerlere yattık.ve o kadir inanır taklidi yapan çok harikaydı gerçekten.bu organizasyonda emeği geçen herkesten ALLAH RAZI OLSUN.bu kadar çocuğu bir araya getirmek kolay değil.valla helal olsun.

İşte Vatanını Milletini sevmek budur,Cihanşumül Devlet anlayışı budur fedakarlık budur söylenecek çok güzel sözler var da ben onları methetmekten dahi acizem.Varolsunlar...

neymiş?
dünyanın 100 ülkesinden gelen 500 öğrenci türkçe konuşuyormuş, hepsi bir ağızdan barış diyorlar sevgi diyorlarmış. Türkiyeyi Türk insanını çok seviyorlarmış ve bu insanlar ülkelerinin en başarılı okullarında okuyorlarmış ve ülkelerinin geleceğini bu insanlar inşa edecekmiş. tüm dünyada sevginin ve barışın egemen olacağına inanıyorlarmış. yok yaw? nasıl yani? böyle bir şey mümkün mü? ben at gözlüklerimi takıp işime bakayım...

ifrit' Alıntı:
gulen cemaatine, cemaatin yurt disinda okullarina laf atanlar, bunlara bakip da utansin!

ama nerde onlarda utanma duygusu...
tam yazmak istediğim şeyleri söylemişsin kardeş doğru utanmazlar hatta bunları görmezler bile bide Türküm diye geçinirler utanmaz reziller :)

bu bir gurur tablosu!! göğsümüzü kabartacak bir organizasyon. bence türkçemizle gurur duymasını bilenler bunun tadını çıkartmalı. bunu gerçekleştirenlere sonsuz teşekkürler !!
eminim bu güzellikten rahatsız olan pek çok türkçe konuşan vardır ülkemizde!! biz yinede güzel dilimizle gurur duyuyoruz , duyacağız !!

'Türkçenin çocukları' Uludağ'ın zirvesinde stres ve yorgunluk attı

'Türkçenin çocukları' Uludağ'ın zirvesinde stres ve yorgunluk attı​

Türkçe Olimpiyatları'nın finalleri için İstanbul'a gelen 101 ülkeden öğrencilerin bir kısmı, Bursa Uludağ'da stres attı. Teleferik ile Uludağ'a çıkan 31 ülkeden toplam 135 öğrenci, burada Türk usulü mangal yakıp et pişirdi. Uludağ'da gönüllerince eğlenip yorgunluklarını atan öğrencilere Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde bir gösteri sunan öğrenciler, bugün Bursa'dan ayrılarak ülkelerine dönecek.

turkce.jpg

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın gösteri ve ödül töreni için İstanbul'a gelen öğrencilerin bir kısmı vedalaşarak ülkelerine dönerken, bir kısmı ise İstanbul'dan sonra Türkiye'nin diğer illerini geziyor. Bursa'ya gelen misafir öğrenciler, bir yandan tarihî ve turistik mekânları ziyaret ederken, diğer yandan yorucu geçen yarışmanın stresini üzerlerinden atıyor. İstanbul'daki programlarının ardından 31 ülkeden 135 öğrenci, Mavi Küre Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin davetlisi olarak Bursa'ya geldi. Bursalılar tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan öğrenciler, ilk olarak teleferik ile Uludağ'a çıktı. Uludağ'ın eşsiz havası ve doğası içinde önce oteller bölgesini gezen öğrenciler, daha sonra mesire alanı Sarıalan'a geçerek burada piknik yaptı. Çocuklarıyla birlikte çok sayıda Bursalı ailenin de eşlik ettiği öğrenciler burada yakan top oynadı, hep birlikte Türk usulü mangal yakıp et pişirdi.

Değişik din, dil ve renkten oluşan misafir öğrenciler, burada minik bir gösteri sunup şarkılar söyledi, şiirler okudu. Uludağ'da gönüllerince bir gün geçiren 'Türkçenin 100 akları' öğrenciler, heyecanlı bir teleferik yolculuğunun ardından Bursa'ya döndü. Bursa'da Ulucami, Osman Gazi ve Orhan Gazi gibi türbeleri ziyaret eden öğrenciler tarihî Osmanlı çarşılarında alışveriş yaptı. Akşam saatlerinde de Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran yaklaşık 5 bin kişiye gösteri sunan Türk kolejleri öğrencileri, burada da büyük ilgi gördü. Sunuculuğunu STV'den Asım Yıldırım'ın yaptığı gecede öğrenciler, seslendirdikleri şarkıların yanı sıra okudukları şiirlerle Bursalıları zaman zaman eğlendirip, zaman zaman da duygulandırdılar.

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Özel Beceriler Dalı'nda altın madalya kazanan ve stand-up şovu ile salonu dolduran binlerce izleyiciyi kahkahaya boğan Türkmenistanlı Övez Muradov, Türkiye'ye hayran kaldığını söyledi. Özellikle İstanbul ve Uludağ'ın çok etkileyici olduğunu anlatan Muradov, "Teleferiğe ilk kez biniyorum. İlk havalandığımızda çok korktuk, ama çok heyecanlıydı. En kısa sürede yeniden Türkiye'ye dönmek istiyorum." şeklinde konuştu. Kosova Mehmet Akif Koleji'nden, yarışmaya "Ben öğretmen olmak istiyorum" adlı şiirle katılan Dafina Alishangi, ülkeleri ile büyük benzerliklere sahip olan Bursa'ya hayran kaldığını belirterek okulunu bitirdikten sonra Bursa'da okumak istediğini aktardı. Alishangi, Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'daki tarihî mekânların çok etkileyici olduğunu dile getirdi.

İnegöl'ün köftesine bayıldılar​

Dünya barışının tesisi, sevgi, barış, kardeşliğin ebedi olması ve Türkçe konuşan bir dünyanın oluşturulması için tertiplenen 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na gelen Fildişi Sahili, Etiyopya ve Kırgızistanlı 26 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Bursa'nın İnegöl ilçesinde Zeynel Köfte'de bir araya geldi.

Misafir öğrencileri ağırlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve sponsor işadamları, öğrencilerin, "Türkiye'yi çok beğendik, buradan ayrılmak bize üzüntü verecek, rüyada gibiyiz." şeklindeki ifadeleri karşısında duygulu anlar yaşadı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yurtdışı gezilerinde bu okulları ziyaret etme imkânı bulduğunu kaydederek, "Türkiye'nin demiyorum, dünyanın geleceği bu eğitilmiş çocuklara bağlı. Proje muazzam. Fikir mimarına minnettarım. Çocukların gözlerindeki ışıltı mutluluk kaynağım oldu. Bu uğurda atılan bir adım dahi boş değil." dedi.

Geleceğin dünyasına, Türk kolejlerinden mezun öğrencilerin isminin vurulacağını ifade eden Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit de, "Yurtdışındaki Türk okullarına sahip çıkmalıyız. Bu okullar siyasi, ekonomik ve kültür paylaşımında geleceğimiz olacaktır. Türk kültürünün dış dünyaya tanıtılması ve Türkçenin yabancılara öğretiminde yurtiçinde ve yurtdışında hizmet eden gönüllü okullarımızın rolü çok büyüktür. Türk diline ve kültürüne hizmet eden bu tür kuruluşları yürekten alkışlıyoruz." diye konuştu. Eğitimci Serkan Başak ise belediye başkanlarına hediye vererek görev yaptığı Kırgızistan'a davet etti. Yemeğin ardından İnegöl'de yerel yayın yapan Yenice Televizyonu'nun canlı yayınına konuk olan öğrenciler, olimpiyatlarda sundukları şiir ve şarkıları İnegöl halkıyla paylaştı.

mcoban' Alıntı:
neymiş?
dünyanın 100 ülkesinden gelen 500 öğrenci türkçe konuşuyormuş, hepsi bir ağızdan barış diyorlar sevgi diyorlarmış. Türkiyeyi Türk insanını çok seviyorlarmış ve bu insanlar ülkelerinin en başarılı okullarında okuyorlarmış ve ülkelerinin geleceğini bu insanlar inşa edecekmiş. tüm dünyada sevginin ve barışın egemen olacağına inanıyorlarmış. yok yaw? nasıl yani? böyle bir şey mümkün mü? ben at gözlüklerimi takıp işime bakayım...
evet ben pakistanda gördüm ülkenin en iyi sayılabilecek ilk 10 okulundan 3u pak-türk ismini verdikleri okullardan toplamda 6-7 okul var ama 3 tanesi özellikle en iyi okullar.. ve mezun olanların çoğu pakistan için diyorum ülkede önemli üniversiteleri bitirip bir çoğu türkiyede okumuşlar bürokrat olarak çalışmaktalar.. Rusyadaki okullarinda epey gelişmiş olduğunu duydum ki bunu bir Türkden değil Rus arkadaşım söylüyor..

bu insanların hepsi ülkelerinde en iyi okullarda okuyolar ve hepsi birer türk sevdalısı olarak yetişiyolar bunların yarın obürgün gelecekleri yerleri şimdiden görebiliyorum ve o zaman Türkiyenin geleceği konumuda görebiliyorum ama bunu engelleyenlerde var ne yazıkki istiklal marşını dünyanın dört bir yanında okunmasına engel olan kişiler ne bir amerikalı ne bir ingiliz içimizde tamamen içimizde

Tüylerimi diken diken eden bir organizasyondu, sizlerle gurur duyuyoruz.

Bu Olimpiyatları Tertipleyenlere Helal Olsun...

Favorim kepez şiiriyle Türkmen kardeşimizdi..Veeee öle de oldu..:)..
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=267006
[VIDEO]-Sb-SuCfzF8[/VIDEO]​

Ama Ihlamurlar çiçek açsın şiirini okuyan Vietnamlı karedşimiz de türkçeyi pek iyi becerememesine rağmen şiiri çok güzel okuyordu...
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=267001
[VIDEO]FVkdIWaAhNw[/VIDEO]​

OLİMPİYAT 1.si ŞİİR - Kepez

[VIDEO]-Sb-SuCfzF8[/VIDEO]​

OLİMPİYAT 2.si ŞİİR - Siyah Gözlerine Benide Götür
[VIDEO]hJuFzEqeo9c[/VIDEO]​

OLİMPİYAT 1.si ŞARKI - Yastayım
[VIDEO]vfZv1k3LmI0[/VIDEO]​

OLİMPİYAT 2.si ŞARKI - Saygımız Vardır
[VIDEO]Go8gfkIrlFk[/VIDEO]​

Katkılarından dolayı teşekkürler kardeşim daywalkerr

Geri