Türkçemiz TURKHCElesiyor

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

Arkadaşlar Türkçemiz turkche'lisiyor bir önlem almamız lazım herkes bir batılılaşma özentisinde
ingilizce belkide tek bir kelime bilmeyen bir insan "janim", "chocuk", "ayaqqabi", "asqim",
"sefgilim" v.s. gibi kelimlerle konuşuyor. Bu özentiliğe bir son vermek lazım yoksa turkhce yazar
olucak herkes.

a,b,c,ç,d,e,f,g,ğ,h,ı,i,j,k,l, m,n,o,ö,p,r,s,ş,t,u,ü,v,y,z

Türkçe konuşun Turkhce değil..

bi gün sokakta 'qebabchi' diye bi dükkan gördüm... qebabın batsın be! Türkiye'de mi yaşıoruz Thurkie'de mi? ya bakın bakalım türkçe sözlükte qebab die bi kelimenin anlamı varmı?sefqili die bi kelimenin anlamı varmı? YOK!!!... Ayrıca M.K. Atatürk'ün bir yığın mücadelesinden sonra resmi dilimiz yaptığı Türkçeyi değiştirme hakkını kim verdi o da ayrı bi konu.. Eğer Atatürk Türkçeyi resmi dilimiz yapmasaydı, okullarda HANGİ LİSANLA, HANGİ LİSANI öğreniceklerdi bu kişiler merak ediyorum.. Bulmuşlar güzelim dili boz boz dur! yok öyle yağma!! Durum içler acısı.. Türkiye hem küresel ısınma hem de ulusal dil katli'nin tehditi altında.. daha önce de buna benzer bi konu açılmıştı ama o arkadaşcağızı kimse takmamıştı.. keşke bu sefer seni taksalar ama nerdeee. Türkçe, "TÜRKÇE" diye yazılır, "TÜRKÇE" diye okunur!... bnu bilir bunu sölerim ; )

off bu konu çoğu kez dile qeldi yha insanlar sadece burda ya da msn yazarken bu şekilde yazıo konuşurken normal Türkçe zaten nie hala bunu anlamak istemiyoruz anlamıyorum...

"eet" bende bu şekilde yazıyorum ama bu şekilde konuşmuyorum ya da bu şekilde yazmasam nasıl yazılıcanı biliyorum kimse bişeyi katletmiyo yhaniii

bLue__qirL' Alıntı:
off bu konu çoğu kez dile qeldi yha insanlar sadece burda ya da msn yazarken bu şekilde yazıo konuşurken normal Türkçe zaten nie hala bunu anlamak istemiyoruz anlamıyorum...

"eet" bende bu şekilde yazıyorum ama bu şekilde konuşmuyorum ya da bu şekilde yazmasam nasıl yazılıcanı biliyorum kimse bişeyi katletmiyo yhaniii

eminmisin sen sokaga hiç cıkmıyosun sanırım etrafına hiç bakmıyosun sanırım bi tabelalara bak milletin konuşma tarzına bak o zaman anlarsın günlük yaşamala ne kadar iç içe geçmişşşş

o zmn her qördüğüne bu konudan bahset ben ve bnm cevrem ya da bnm qördüklerim bu şekilde konuşmuyo ii forumlar....

off kaçıncı konu yaa sanal vs alemde herkes istedii şekilde yasar buna engel olamassın hiç kimse burda yasdıı şekilde konuşmuo mrk etme ayrıca normal yası diline de bu şekilde geçirmiorus sanal alemde bunun önüne geçemessin bu gibi şeylerle türkçemis turqcheleshmes..

6bnexdc.jpg

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum v yerine w k yerine q c yerine j vs ne bilim bi çok harf için geçerli bunları kullanarak Türkçe'mizi Katletmeyelim.......

kimsenin bi gıcıı olduu falan yok :) sadece sanal alemde bunun önüne geçilemes önemli olan reelde öyle konuşup yasmamak ki burda öyle yasanların hiç birinin reelde öyle yasdıını düşünmüorm ..

kuzay' Alıntı:
tamam herkes kafasına göre takılsın o zaman bi azarlamadınız kaldı zaten zaten son zamanlar da türk türklük türkçe kelimelerine herkesin bi gıcıgı var....

kuzay derdimiz snnle değil derdimiz bu konunun çoğu kez açılmış ve olması ve bi sonuca ulaşmamış olması...

türkçe kelimelere kimsenin bi gıcığı yok =)

yeri qeldiğinde herkes bu şekilde yazıyo emin ol =)

valla ben yukarıda ornek verdim bikaç gün önce de buna benzer oktay sinanoglunun bi tyazısını paylaştım o insan sanırım bizden daha iyi gözlem yapaı tehlikenin farkına varmış ve bye bye türkçe kitabını herkesin okumasını tavsiye ederim sorun bu kadar bizim burad tartıştımız kadar basit olmadıgını o zaman herkes anlar

bLue__qirL' Alıntı:
kuzay derdimiz snnle değil derdimiz bu konunun çoğu kez açılmış ve olması ve bi sonuca ulaşmamış olması...

türkçe kelimelere kimsenin bi gıcığı yok =)

derdin benimle demedim zaten 350000 kişi var bi kaç kişi için bile bu fayda saglarsa ne mutlu bana yoksa herkes istedigini yapsın....

sHaKe!T' Alıntı:
bi gün sokakta 'qebabchi' diye bi dükkan gördüm... qebabın batsın be! Türkiye'de mi yaşıoruz Thurkie'de mi? ya bakın bakalım türkçe sözlükte qebab die bi kelimenin anlamı varmı?sefqili die bi kelimenin anlamı varmı? YOK!!!... Ayrıca M.K. Atatürk'ün bir yığın mücadelesinden sonra resmi dilimiz yaptığı Türkçeyi değiştirme hakkını kim verdi o da ayrı bi konu.. Eğer Atatürk Türkçeyi resmi dilimiz yapmasaydı, okullarda HANGİ LİSANLA, HANGİ LİSANI öğreniceklerdi bu kişiler merak ediyorum.. Bulmuşlar güzelim dili boz boz dur! yok öyle yağma!! Durum içler acısı.. Türkiye hem küresel ısınma hem de ulusal dil katli'nin tehditi altında.. daha önce de buna benzer bi konu açılmıştı ama o arkadaşcağızı kimse takmamıştı.. keşke bu sefer seni taksalar ama nerdeee. Türkçe, "TÜRKÇE" diye yazılır, "TÜRKÇE" diye okunur!... bnu bilir bunu sölerim ; )

Cok doğru söylemişssin.Ama bu yazıyı görüp de orda kebap yiyosak o isim ilgi gormus olarak algılanır ve herkes bu tür isimler vermeye başlar.
Mesela, giyimde italyanlara olan ilgimizi anlamıyorum.Adam satıs yapamıyorum diye rizeli olan dükkanının adını rizelli yapmıs satısları fırlamıs.Niye italyan ismi diye.Bi başlası dükkanın adını lazonni diye değiştirmş durum aynı bu marka merakıından kurtulmamız lazım.Nedir bu marka takıntısı anlamıyorum.bide kendi markamızı yaratmıyoruz.cok söylecek şeylerim var aslında ama bu kadar yeter sanırım.

arkadaşlar türkçeyi katletmek için ugraşan bazı kesimlere yem atıyoruz çünkü arkadaşların çogu konuya mesaj yazmış ama önemli bi konu oldugu konuda ciddi olunması gerektigini düşünüyorum. türkiyeye türkçeye sahip çıkalım arkadaşlar

saol kardeş

yaşasın TÜRKÇE

blue'cum keşke herkes senin gibi düşünse.. kavala:)D) da katılıorum sen de çok güsel sölemişsin =).

keşke herkes sadece internet ortamında laçkalaşsa.. ama insanlar ipin ucunu kaçırıolar! Elbette yabancı ülkelerin ülkemizde açtıı mağazalar war fakat onlar ülkemizde, bizim dilimizde olmayan adlara sahip oldukları için yabancı oldukları anlaşılıyo. Ama türk yapımı olan, adı da 'yabancılaştırılmış', türkiyede çok satış ypan bisürü mağaza war... Ve insanlar o kadar özentiler ki(bazıları), mağazanın ürünlerinden çok, adına bakarak değer veriyolar. Ne kadar YANLIŞ!!!!

----ama, net'te asla bişi demiorm nası olsa bi resmiyet yok.. kalkıp da tdknın forumu olsa orda qlu jli fli yazı yazmayız tabi =)-----

<<<<ESEN KALIN>>>>

kuzayın burada anlatmak istediği dilimize sahip cıkmamızın gerektiği birbirimize ne kadar bunu anlatırsak yayılarak dahada ii hale gelir gereksiz yere yok ben orada böle konusuorum yok burada böle konusuyorum diyen arkadaslarda biraz daha dikkatli olursa sevinirz önemli olan burada yozlaşmamış bir dil kendi dilimize sahip cıkalım lütfen özentiyi bırakıp kendimizi ÖZENDİRELİM

türkçemize sahip çıkalım..

Geri