DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:''Tanrı uludur, Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim, bildiririm
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.
Tanrı'nın elçisidir Muhammed.
Haydin namaza, haydin namaza
Haydin felâha, haydin felâha
Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.''
hiç olmazsa anlaşılıyor dimi???
gençlerin çocukların çoğu insanların % kaçı
arapça ezanın manasını biliyor.
sokağa çıkıp soralım ezanın manasını. %90 namaza çağrı der
e nerde o akdar anlam ezandaki???
Hiç kimse İngilizce öğrenmek zorunda olmadığı gibi Arapçayı da öğrenmek zorunda değildir!Dinimiz bize Arapça öğrenin dememiştir.Bizim ortak paydalarımız mümin olarak, dinimiz, ibadetlerimizdir, hangi dilde olduğu önemli değildir.crazyboy_9999' Alıntı:insanlar nedense ingilizce öğrenecek vakti buluyor her şarkının türkçe manası ezberleniyorda bir ezanın manası bilinmiyorsa bundan halk değil ülkeyi bu hale getiren zihniyet sorumludur ezan bir simgedir bir ırka değil tüm dünyaya ait bir simgedir kurtuluş birlik ve beraberlik simgesidir kur'anda geçen allah kelamından kısımlar alınarak oluşturulmuştur.Suçu arapça okuyana ve okunmasını sağlayanlara değilde din dersini lisede haftada 1 saat yapan islamı öğreten öğretmenleri yobaz ve gerici olarak niteleyen zihniyete atmalısın bence...
FoFeR' Alıntı:Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
son günLerde okuduğum en anLamLı makaLe.
Allah'ın 99 isminde tanrı diye bir keLime yoktur.
Zamanında hangi akLa ve kime hizmet için değiştirmişLer acaba.
İnsanLarın ezanın manasını biLmemesi (haşa) Allah'ın kabahati değiLdir.
Arapça öğrenmek her MüsLümana farzdır. Ben Arapça biLmiyorum
ezan Türkçe okunsun gibi mantık MANTIKSIZLIKTIR !!!
.Carnage' Alıntı:allah türkçe bilmiyomu arapça okuyoz
LaZiSH' Alıntı:ArapLardan nefret eden biriyim ama ezanın arapça okunmasını doğru buLuyorm,bu Türk dini veya geLeneği değiLdir,bu bir İsLam geLeneğidir..
Ezanın anLamını biLmeyen varsa öğrensin bi zahmet LafLa müsLümanLık koLay..
Türk insanı o kdr şeytanLığa akıL erdiriyor,günde 5 kere duyduğu 9 cümLeciğe mi akıL erdiremiyor,güLerim şimdi..![]()
eiffel' Alıntı:müslümanlar için....
ezandaki anlamı anlayamadığın için yorumunada pek eleştiri getiremiyorum.DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:''Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.
Tanrı'nın elçisidir Muhammed.
Haydin namaza, haydin namaza
Haydin felâha, haydin felâha
Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.''
hiç olmazsa anlaşılıyor dimi???
gençlerin çocukların çoğu insanların % kaçı
arapça ezanın manasını biliyor.
sokağa çıkıp soralım ezanın manasını. %90 namaza çağrı der
e nerde o akdar anlam ezandaki???
cemaat üyesi dediğin adam en yakın dostumdur. en azından senin gibi olayın içinden kendi cümlelerinle çıkmak yerine ona buna cemaatci diyerek çıkmıyor. adam akıllı düşüncesini paylaşıyor.. adam ol önce bence..Hacker07' Alıntı:cemat üyesi gelmiş burda akıl satıyo. Abilerin mi öğretti bunları sana. Dinin içine ettiniz yeter artık. İnsanları islamdan soğutmayın.
Allah şüphesiz senin o beyninin alamayacağı, sonsuz bilgiye sahip..Carnage' Alıntı:sonuçta ezanı türkçe okutmayı sağlayan Atatürk'tü ve bir bildiği vardı türkçe yaparken keşke şimdide türkçe okunsa allah türkçe bilmiyomu arapça okuyoz
Tanrı diyemeyiz kardeşim, orjinali bozulduğu için ilahi dinler hep yerine başkasını bıraktı ve tek orjinal din ve kitap olarak Kur-an ı kerim ve ISLAM kaldı. Sen bozmaya çalış ancak her daim tek İslam galip gelecektir.boşver' Alıntı:niye Tanrı diyemeyiz anlamadım............
her duyduğunuza inanmayın............
her okuduğunuza da inanmayın......
her gördüğünüze de inanmayın................. Bazı şeyleri kendiniz de araştırarak bulabilirsiniz........