Türkçe ezanda çevrilmeyen tek kelime ?

Ne şekilde olursa olsun bu ezan kıyamete kadar Arapça okunacak.

niye Tanrı diyemeyiz anlamadım............

her duyduğunuza inanmayın............

her okuduğunuza da inanmayın......

her gördüğünüze de inanmayın................. Bazı şeyleri kendiniz de araştırarak bulabilirsiniz........

Ezan Arapça okunmalıdır her yerde bence de.Çünkü evrensel bi çağrı olur böylelikle. yabancı bi ülkede ezan okunduğunu düşünsenize oranın dilinde mi daha iyi anlarsınız Ezan olduğunu yoksa Malezya'da örneğin Malayca mı...
Arapları ben de sevmem ama Yüce kitabımız oraya inmiş ve de Kainatın Efendisi Peygamberimiz (S.A.V) bir Arap....

gerçekten anlamıyorum bu türü tartışmaları.. ezanın arapça okunması kimi neden rahatsız eder ki? yada edilen duanın arapça olması kimi rahatsız eder? allah herkese akıl fikir vermiş duayıda anlamınıda öğrenebilirsin istedikten sonra. ayrıca bu iş dua olunca mı
yada işin içine islamın bir parçası girincemi rahatsız ediyor ?rahatsızlık veren islam dinimi yoksa müslümanlarmı? niye tıp dünyasındaki latince kelimeler deyimler değiştirilmek için hiç mücadele edilmiyor sizce??

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
''Tanrı uludur, Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim, bildiririm
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.
Tanrı'nın elçisidir Muhammed.
Haydin namaza, haydin namaza
Haydin felâha, haydin felâha
Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.''

hiç olmazsa anlaşılıyor dimi???
gençlerin çocukların çoğu insanların % kaçı
arapça ezanın manasını biliyor.

sokağa çıkıp soralım ezanın manasını. %90 namaza çağrı der
e nerde o akdar anlam ezandaki???

insanlar nedense ingilizce öğrenecek vakti buluyor her şarkının türkçe manası ezberleniyorda bir ezanın manası bilinmiyorsa bundan halk değil ülkeyi bu hale getiren zihniyet sorumludur ezan bir simgedir bir ırka değil tüm dünyaya ait bir simgedir kurtuluş birlik ve beraberlik simgesidir kur'anda geçen allah kelamından kısımlar alınarak oluşturulmuştur.Suçu arapça okuyana ve okunmasını sağlayanlara değilde din dersini lisede haftada 1 saat yapan islamı öğreten öğretmenleri yobaz ve gerici olarak niteleyen zihniyete atmalısın bence...

İslam Dİnİ İnsan Olmanin Gerekcelerİnden İslam Dİnİ GÜzellİkler Dİnİdİr Tartisilmaz Ve İslam Dİnİ Yadirganicak Bİr Dİn Degİldİr ÇÜnkİ İnsanliĞin Son Ve Tek Dİn,İdİr Yaziyi Yazan Arkadasi Tebrİk Edİyorum Fakat İslami Övenlerİ VE MET EDENLERİ Yargiliyanlarida Kiniyorum...

Bence ezanın anlamı bizi namaza davet etmekse tabiki anlamamız açısında Türkçe olmalıdır.Aksi halde klasik duruma geliyor.Yani sadece ezan okunuyor!AYRICA GELİP BURADA ŞAÇMA SAPAN AKIL VERMEN BİZE, AYRICA YOK FELAH DEĞİŞTİRİLMEMİŞ BU DEĞİLTİRİLMEMİŞ...ALLAH ULUDUR DEMİŞLER PEKİ NEDEN FELAH'I DEĞİŞTİRMESİNLER?FELAH'I DEĞİŞTİRMEYEN ALLAH ULUDUR DA DEMEZ!BURAYA GELMİŞ MİLLETE AKIL VERİYOR.HANGİ AKIL HOCANDAN ÖĞRENDİN DE BEYİN YIKAMAYA ÇALIŞIYORSUN!?!

crazyboy_9999' Alıntı:
insanlar nedense ingilizce öğrenecek vakti buluyor her şarkının türkçe manası ezberleniyorda bir ezanın manası bilinmiyorsa bundan halk değil ülkeyi bu hale getiren zihniyet sorumludur ezan bir simgedir bir ırka değil tüm dünyaya ait bir simgedir kurtuluş birlik ve beraberlik simgesidir kur'anda geçen allah kelamından kısımlar alınarak oluşturulmuştur.Suçu arapça okuyana ve okunmasını sağlayanlara değilde din dersini lisede haftada 1 saat yapan islamı öğreten öğretmenleri yobaz ve gerici olarak niteleyen zihniyete atmalısın bence...
Hiç kimse İngilizce öğrenmek zorunda olmadığı gibi Arapçayı da öğrenmek zorunda değildir!Dinimiz bize Arapça öğrenin dememiştir.Bizim ortak paydalarımız mümin olarak, dinimiz, ibadetlerimizdir, hangi dilde olduğu önemli değildir.

Allah razı olsun kardeş çok güzel bi konu olmuş

FoFeR' Alıntı:
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

son günLerde okuduğum en anLamLı makaLe.
Allah'ın 99 isminde tanrı diye bir keLime yoktur.
Zamanında hangi akLa ve kime hizmet için değiştirmişLer acaba.

İnsanLarın ezanın manasını biLmemesi (haşa) Allah'ın kabahati değiLdir.
Arapça öğrenmek her MüsLümana farzdır. Ben Arapça biLmiyorum
ezan Türkçe okunsun gibi mantık MANTIKSIZLIKTIR !!!

BAŞKA SÖZE GEREK YOK .

.Carnage' Alıntı:
allah türkçe bilmiyomu arapça okuyoz

adam akıllı konus .

butun dunya muslumanlasırken. bızımkıler kendı dınını unutup baska yerlere kayıyo anlamak mumkun deıl. bunlar hep yahudı oyunu ve bızde bu oyuna kendımızı kaptırmısız. yazıklar olsun

Ezanın manasını bilmeyip te öğrenen arkadaşlar acaba namaza başladılarmı şu saatten sonra.
hani kılmamalarının tek sebebi ezanın arapça okunması olarak göstermişler ya.
hemde video koymuş arkadaşımız konuya. Artık öğrenemeyende zeka problemi vardır. onada namaz farz değildir zaten:D
Haydin namaza,haydin felaha:goz:

Ezan mutlaka Arapça okunmalıdır. Allah'ın gönderdiği Cebrail (a.s.)'ın öğrettiği kelimelerin dışına çıkılamaz. Örneğin "Allahu Ekber" cümlesini aynı anlama geliyor diyerek "Tanrı uludur" şeklinde Türkçeleştirerek ezan okunamaz. Hangi ırk ve dilden olursa olsun ortak ibâdet dilleri sayesinde kardeşçe kucaklaşan müslümanların birliğini yok etmek isteyen İslâm düşmanları "kendi dilinle ibâdet etmek daha iyidir" diyerek ezanı Arapça'nın dışında bir dille okutmak isterler. Ama Allah, müslümanları tek vücud gibi görmek istemektedir. Ortak ibâdet diliyle Tevhîd sağlanmaktadır.

Namaz vakitlerini bildirmek için okunan ezanın ne şekilde olduğu Kur'an-ı Kerîm'de bildirilmemiş, ancak Hz. Peygamber (s.a.s.)'e vahiyle bildirilmiş ve onun kelimeleri bizzat Cebrail (a.s.) tarafından öğretilmiştir.

Saol Allah razı oLsun süper bir konuya inmişsin...

öncelikle islamiyet türklerin dini değildir. evrensel bir dindir. ikinci olarak burada dinin gerekleri siyasi bir malzeme yapılmış siyasiler kendi dinlerini islamiyet diye insanlara yutturmaya çalışmıştır. onların uyguladıkları islamiyet değildir. islamın tahrip edilmiş halidir. türkçe ezan uygulamasını devletin bir olarak görebiliriz..

LaZiSH' Alıntı:
ArapLardan nefret eden biriyim ama ezanın arapça okunmasını doğru buLuyorm,bu Türk dini veya geLeneği değiLdir,bu bir İsLam geLeneğidir..
Ezanın anLamını biLmeyen varsa öğrensin bi zahmet LafLa müsLümanLık koLay..

Türk insanı o kdr şeytanLığa akıL erdiriyor,günde 5 kere duyduğu 9 cümLeciğe mi akıL erdiremiyor,güLerim şimdi.. :D

aynen Lazish kardeşime katılıyorum..Hem yaşından hem boyundan büyük konuşmuşsun...Ezanın manasını oğrenmek o kadar da zor değil müslümanlar için....

eiffel' Alıntı:
müslümanlar için....

işte oLayın özünü beLirten cümLe bu
Hay Allah razı oLsun kardeşim be
ne güzeL de demişsin
MüsLümanLar için...

Vay be o anda orda olmak vardı.Sanki ezan okunmuyorda Bilal-i Habeş geri dönüyor.Yazıyı okurken bile gözlerim doldu.Kim bilir?belki orda olsaydık o duygudan halimiz ne olurdu.

İşte nedeni budurki yabancı bir ülkede yaşamak istemiyorum.O ezan-ı Muhammediye özlem duyarak yaşamak nasıl olurki acaba?Allah göstermesin.Dışarda yaşayan kardeşlerimizde Allah sabır versini.Ezana nasıl aşık olunmaz..

Allah razı olsun kardeş.Çok güzel bir yazı..Şahsen bilmiyordum

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
''Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.
Tanrı'nın elçisidir Muhammed.
Haydin namaza, haydin namaza
Haydin felâha, haydin felâha
Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.''

hiç olmazsa anlaşılıyor dimi???
gençlerin çocukların çoğu insanların % kaçı
arapça ezanın manasını biliyor.

sokağa çıkıp soralım ezanın manasını. %90 namaza çağrı der
e nerde o akdar anlam ezandaki???
ezandaki anlamı anlayamadığın için yorumunada pek eleştiri getiremiyorum.
birde anlaşılmasaydı daha çok mu mutlu olacaktınız merak ediyorum?
sokağa çık sor, ezanın manasını emin ol %90 ı seni rezil eder.
gençlerin arapça ezanın manasını bilmediğini sanıosun sanırım?

Hacker07' Alıntı:
cemat üyesi gelmiş burda akıl satıyo. Abilerin mi öğretti bunları sana. Dinin içine ettiniz yeter artık. İnsanları islamdan soğutmayın.
cemaat üyesi dediğin adam en yakın dostumdur. en azından senin gibi olayın içinden kendi cümlelerinle çıkmak yerine ona buna cemaatci diyerek çıkmıyor. adam akıllı düşüncesini paylaşıyor.. adam ol önce bence..

.Carnage' Alıntı:
sonuçta ezanı türkçe okutmayı sağlayan Atatürk'tü ve bir bildiği vardı türkçe yaparken keşke şimdide türkçe okunsa allah türkçe bilmiyomu arapça okuyoz
Allah şüphesiz senin o beyninin alamayacağı, sonsuz bilgiye sahip.
Sen nasıl "Atatürk böyle istemiş, bi bildiği varmış" diyosan, Allah ın da şüphesiz senin bu söylediklerin hakkında bir bildiği vardır, ve umarım bende buna şahit olurum.

boşver' Alıntı:
niye Tanrı diyemeyiz anlamadım............

her duyduğunuza inanmayın............

her okuduğunuza da inanmayın......

her gördüğünüze de inanmayın................. Bazı şeyleri kendiniz de araştırarak bulabilirsiniz........
Tanrı diyemeyiz kardeşim, orjinali bozulduğu için ilahi dinler hep yerine başkasını bıraktı ve tek orjinal din ve kitap olarak Kur-an ı kerim ve ISLAM kaldı. Sen bozmaya çalış ancak her daim tek İslam galip gelecektir.

Geri