Türbanda yeni suçlu bulundu: EĞİTİM!

64general1

New member
Reaction score
0
Geçen gün en AKP’ci yazarın bir yorumunu okudum yuh artık dedim..

Siz de okuyun.. Bakalım siz ne diyeceksiniz..

Yorum şu..

“Habertürk için araştırma yapan A&G şirketinin elde ettiği sonuçlar, eğitim seviyesi yükseldikçe ‘ötekine’ duyulan kuşkunun derinleştiğini açık biçimde ortaya koyuyor. Mesela türban yasağını savunanların oranı eğitimle birlikte artıyor. İlkokul mezunlarının yüzde 78’i, ortaokul mezunlarının yüzde 67’si ‘yasak kalkmalı’ derken üniversite mezunlarının sadece yüzde 51’i yasağın kalkmasından yana.

Demek eğitim, farklılıklara karşı hoşgörüyü azaltıyor .”

Yani suçlu eğitim..

*

Eee, ne yapacağız o zaman?

Liseleri, üniversiteleri kapatalım.. İnsanlar okudukça, türbana verdikleri destek azalıyorsa, aldıkları eğitimin ne yararı var ki!

Baksanıza ilkokul mezunlarının yüzde 78’i türban diyor..

Üniversite mezunlarında bu oran yüzde 51’e kadar düşüyor..

En AKP’ci yazarımız da karalar bağlıyor..

Ne diyor?

“Eğitim farklılıklara karşı hoşgörüyü azaltıyor.”

*

Yani eğitimsiz olan daha bilgili, daha hoşgörülü oluyor! “Ötekini” daha kolay anlıyor.. Eğitim seviyesi yükseldikçe insanlar hoşgörüsüz olmaya başlıyor.. Okuduğunu anlıyor ama birbirini anlamıyor!

Böyle bir yorum olabilir mi?

Her veriyi kendine yontmaya çalışırsan olur! Yorum yaparken okuyanı ‘salak’ yerine koyarsan da olur!

Aslında en AKP’ci yazarın derdi başka.. Ona göre, okullarda beyinler yıkanıyor, insanlar kurşun asker haline geliyor!

Okumayan, okula gitmeyen yırtıyor..

Beyni özgür kalıyor.. Türban takarak veya kadınların türbanlı olmasını isteyerek daha da özgürleşiyor!

Bıraksalar kuş olup uçacak!

*

En AKP’ci yazar diyor ki okullar da AB, İnsan Hakları Sözleşmesi, düşünce hürriyeti falan okutulamaz mı?

İyi olur da en AKP’ci yazar bunu niye istiyor?

En AKP’ci yazara göre düşünce hürriyeti gibi dersler okutulursa üniversite öğrencileri çarşaf, burka, türban gibi giysilerin özgürlük olduğunu anlar..

Karşı çıkmaz..

Giyer, giyilmesini teşvik eder!

*

İlkokul mezunlarına bu dersler gerekmiyor.. Çünkü onlar zaten biliyor.. Baksanıza yüzde 78 destek vermiş.. Sorun üniversite mezunlarında!

Onlar yola gelse iş bitecek..

Bitecek de laiklik ve demokrasi ne olacak?

*

Türbanla, çarşafla demokrasinin ne ilgisi var?

Fransa’dan taze bir örnek.. Sekiz yıldır Fransa’da yaşayan Faslı bir kadın tüm yasal şartları yerine getirdiğini savunarak vatandaşlık için başvurdu.. Yapılan mülakatta laiklik ve demokrasi gibi kavramları bilmediği için vatandaşlığa alınmadı..

Kadın, “Çarşaf (veya burka) din özgürlüğümdür” diyerek dava açtı.. Yüksek Mahkeme hayır dedi, radikal İslâm’ın simgesidir.. Ve kocasının sözünden çıkmadığı için de demokrasiyi anlayamamakla, benimseyememekle suçladılar..

Sonuç Sen Fransız vatandaşı olamazsın dediler..

*

En AKP’ci yazar bunu da yorumlar mı acaba!

Mesela biz de Faslı Feyza gibi yaşayan, çarşafa, türbana bürünen kocasının, babasının sözünden çıkamayan kaç milyon kadın vardır!

En AKP’ci yazar üniversitelerde Avrupa’daki insan hakları öğretilse türbanın özgürlük olduğu anlaşılır demeye getiriyor..

Fransa, tesettüre bürüneni laik ve demokratik topluma zararlı bulup vatandaşlığa almıyor..

Mehmet Tezkan

Bunlara Ne Kadar Söylesen Boş Bunlarada Kulaklarını Tıkarlar....Bilgiler İçin Ayrıca Teşekkürler

Alın işte güzel bir yazı daha. Hem de ağızlarından dökülenler alıntı yapılarak yazılmış. Bunu daha önceki yorumlarımda da savunmuştum. Akp cahil beyinler istiyor. Çünkü en çok kandırabilecekleri onlar. En çok oy alabilecekleri de onlar. Bunu en iyi "cami yerine okul" başlığında gördük. Zıt görüşlü olanlar hemen gürledi.Neymiş camiler gözünüze mi girdi imansızlar gibi. İşte bizler okudukça Cumhuriyetimize karşı olan büyük tehlikelerin farkına vardık. Kişilerin başörtülerini Allah için takmanın yanında birer siyasi araç halinde kirlettiklerini, değerini düşürdüklerini gördük. İster istemez yolda görsem tepki veriyorum. İzmir'in göbeğinde Körfez deshanesi önünde biriken türbanlılar. Artık onlara saygı bile gösteremiyorum.

Okur ve kendini geliştirirsen bilinçli ve hür bir vatandaş,Okumazsan geri kalır şeyhe mürid olursun.

herkezin bu ülke icin ve kendi icin okumaya ihtiyacı vardır türban takıyor diye kimse okumaktan zaydırılamaz akp mkp boşşş turban siyaseti yalan buda komünistlerin, solcuların cıkardıgı bi yalandır bende akp yi sevmıyorum nedeni ise işsizlik vsvsvs. katkıda bulunmadıgı ıcın ama düşmanımın düşmanı dostum deil bunuda solıyım

evet üniversitelerde dini okadar kötülüyorlar ki din sanki insanlar için gereksiz bir sosyal varlıkmış gibi gösteriliyor.şunu anlayın ki türkiyedeki üniversiteler bir gurup insanın elinde onlar nederse doğru araştırma yok geliştirme yok hür düşünme yok tek kalam ve tük türlü düşünce hakim kılınmış artık hangi düşünce olduğunu burda söyleme gerek yok.hangi düşüncenin doğru hangi düşüncenin yanlış olduğunu bilmiyorlar aslında heralde bunu avrupalı arkadaşlarından görüyor olsa gerekler çünkü geçen gün şöyle bir program izledim ünüversitede öğrencinin birini türkiyeye gönderiyorlar.araştıracağı konu şu: Osmanlı devletinin diğer miletleri nasıl sömürdüğünü ve yaptığı zülümlerin tespiti ve araştırması... yani aslında araştırmaya bile gerek yok yani zaten birileri osmanlıyı bişeyle suçlamış git bunu araştır bulabilirsen delil getir demişler...tabi adam delil bulamıyor araştırmalarının sonucuda hep ters çıkıyor....

ünüversitelerde nedense türban olsun diğer dini yanlışların ve yasakların sürmesi için ellerinden geleni yapıyorlar zaten.islamın bu ülke için zararlı olduğunu düşünüyorlar dindar insanlar gerici ve aptallar...
namaz kılanlar sakal bırakmak isteyen ise fettulahçı yada tarikat üyesi bir şeyhin müridi...insanların gözünün içine baka baka dini kötüye kullanları araç olarak görüp dine karşı kullanınca insanlar tabi bundan soğuyor daha sonrada bu tek taraflı eğitimle birileri övünür.kurtuluş savaşı dönemlerindeki iki üçtane sözde din adamlarının(aslında ajan desek daha doğru olur) aleyhte yaptığı propaganda yüzünden koca ülkedeki ne kadar din adamı varsa zan altında bırakıldı sonra ilerliyen yıllarda da aynı şeyler yaşandı.sonunda toplumun birkesimi dinden soğumuş oldu bazılarıda amaçlarına ulaşmış oldu.

Alın işte güzel bir yazı daha. Hem de ağızlarından dökülenler alıntı yapılarak yazılmış. Bunu daha önceki yorumlarımda da savunmuştum. Akp cahil beyinler istiyor. Çünkü en çok kandırabilecekleri onlar. En çok oy alabilecekleri de onlar. Bunu en iyi "cami yerine okul" başlığında gördük. Zıt görüşlü olanlar hemen gürledi.Neymiş camiler gözünüze mi girdi imansızlar gibi. İşte bizler okudukça Cumhuriyetimize karşı olan büyük tehlikelerin farkına vardık. Kişilerin başörtülerini Allah için takmanın yanında birer siyasi araç halinde kirlettiklerini, değerini düşürdüklerini gördük. İster istemez yolda görsem tepki veriyorum. İzmir'in göbeğinde Körfez deshanesi önünde biriken türbanlılar. Artık onlara saygı bile gösteremiyorum.

milletin diniyle donuyla uğraşanlar ne zaman iflah omuş...gözüne batan başörtülülere saygın olmaması dine nasıl baktığını gösteriyor..

bencede eğitim

okumuşlar ama adam olamamış milyonlarımız var

okudukları okullarda insanların hak ve hürriyetlerine saldırı yapın

kendi düşüncelerinize ters düşen herkesi eleyin

ne olursa olsun en iyisin siz bilirsiniz .....

sakın okumamışları adam yerine koymayın..

bunlar öğretiliyor yada okuyan bu zihne bulaşıyor

sonuna kadar adalet sonuna kadar hukuk sonuna kadar ...

SELAMETLE...

€rd@ls10;3237071' Alıntı:
milletin diniyle donuyla uğraşanlar ne zaman iflah omuş...gözüne batan başörtülülere saygın olmaması dine nasıl baktığını gösteriyor..

din başörtüsünden ibaret değildir. Kuran'da örtünün denmiş, başınızı örtün denmemiş. Hem tekrar söylüyorum. Başörtüsünü bana gelip erkekler savunmasın.Mümkünse başörtülü kardeşlerimiz gelsin onlar savunsun. Diğerlerini ilgilendirmez.Çok meraklılarsa buyursunlar çarşıya.Taksınlar başlarına. ! Kadınlarımızı cehalete iten siz erkekler değil misiniz zaten ? Aman şu günah aman bu günah. Siz evlenmeden önce istediğinizle beraber olun , elhamdülillah müslümanım deyin. Sonra kapalı, temiz kadın istiyorum. Yok öyle şey. Çoğunuz böylesiniz.Kalkıp dinden konuşuyorsunuz.İnsan utanır azıcık.Bunun adı müslümanlık değil.

din başörtüsünden ibaret değildir. Kuran'da örtünün denmiş, başınızı örtün denmemiş. Hem tekrar söylüyorum. Başörtüsünü bana gelip erkekler savunmasın.Mümkünse başörtülü kardeşlerimiz gelsin onlar savunsun. Diğerlerini ilgilendirmez.Çok meraklılarsa buyursunlar çarşıya.Taksınlar başlarına. ! Kadınlarımızı cehalete iten siz erkekler değil misiniz zaten ? Aman şu günah aman bu günah. Siz evlenmeden önce istediğinizle beraber olun , elhamdülillah müslümanım deyin. Sonra kapalı, temiz kadın istiyorum. Yok öyle şey. Çoğunuz böylesiniz.Kalkıp dinden konuşuyorsunuz.İnsan utanır azıcık.Bunun adı müslümanlık değil.

sen kimsin ki çoğunuz böylesiniz diyorsun hakim mi oldun burda savcımı yoksa araştırmacımı

ARKADAŞIM BAŞÖRTÜSÜ DİNİN PARÇASIDIR BUNU ÖZELLİKLE ANLAYIPTA ANLAMAK İSTEMEYEN VEDE ODUN PARÇASI GİBİ GÖZÜKEN ARKADAŞLARA SÖYLÜYORUM..

KENDİ ZİHNİNDEN GEÇEN DÜŞÜNCELERİNİDE BAŞKALARININ DÜŞÜNCELERİ GİBİ GÖSTERME

BİZ KARDEŞLERİMİZİNDE HAKKINI SAVUNURUZ BAŞKALARININDA ..

SENİ ALAKADAR ETMEZ..

SENİ NE ALAKADAR EDİYOR TAKILAN BAŞÖRTÜSÜ ONADA SEN CEVAP VER..

SELAMETLE...

sen kimsin ki çoğunuz böylesiniz diyorsun hakim mi oldun burda savcımı yoksa araştırmacımı

Gördüklerim, bildiklerim bu. Aradaki istisnaları bilemem. Zaten herkesi tek tek suçlayamam.Ama biliyorum ki kadınların namusunu savunanların bir çoğu bir başka açık kadına ağzı sulanarak bakar. Akpye oy veren ,namazını dört dörtlük kılan bir komşum ve gene böyle tanıdığım insanlar var. Kadın olsan beni anlardın. O yüzden başörtülü kadınlarla tartışabilirim bu konuyu. Ve erkeklerin tartışmasını istemiyorum.Rencide olan yine kadınlar.

Gördüklerim, bildiklerim bu. Aradaki istisnaları bilemem. Zaten herkesi tek tek suçlayamam.Ama biliyorum ki kadınların namusunu savunanların bir çoğu bir başka açık kadına ağzı sulanarak bakar. Akpye oy veren ,namazını dört dörtlük kılan bir komşum ve gene böyle tanıdığım insanlar var. Kadın olsan beni anlardın. O yüzden başörtülü kadınlarla tartışabilirim bu konuyu. Ve erkeklerin tartışmasını istemiyorum.Rencide olan yine kadınlar.

kadınım diyorsun kadınlarla konuşurum tartşırım diyorsun ama inançlı erkeklere demediğini bırakmıyorsun benim komşum ve yakından gördüklerim öyle diyebilirsin ama genelleme yapamassın herkesin eşi var kızı var kız kardeşi var öyle olsa ortalık fuhuştan geçmez.sözlerine dikkat et ben anneme ve kardeşlerime yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmıyorum.ama galina bu sende bir kompleks olmuş feministlik gibi

işte bu yüzden laiklik vazgeçilmez.
siyasete üniversiteye de takarsan at gözlüğünü embesilliğimiz tescillenir.
zaten üniversiteye eğitim için giden genç sayısında azalma var.tabiki para kazanmak için gidiliyor.
bari durda işi için azcık eğitim alınsın.
başörtüsüne din diyerek dinimiz elden gidiyor diyede yakınmayın.baş örtüsüne bu kadar tapmayın.bizimde takanımız var elbette.baş örtüsündeki amaç iran ninjaları gibi yapmak memleketi.insan aklını örtmek
din bez parçasında değildir yürektedir,akıldadır.
ayrıca ne saygı duyacam örtü parçasına,yok bide saygı duruşuna geçip selam vereyim.yani ne tapacamki.
ama çoğu öyle görüyor bunu,laikliğe ters diyince hemen tapıyor.kılıç kalkan kuşanıyor.
sadece inancın dışa vurulmuş bi göstergesidir.tabiki örtüneceksin ama ninja gibide değil be kardeşim.yada endonezyamıydı ne karın ağrısı memleketti onun gibi üstü tophane altı şişhane gibi değil.
iş eğitime gelince siyasete alet olmaktan kurtulamaz baş örtüsü.taki başımızda abd uşaklarını savmadıkça iyi niyetle kullanılmayacaktır.

din baş örtüsü degildir ama..Türbanı dine asıl alet edenler kendilerini iyi bilir.Bırakın herkes istediği gibi giyinsin.....Türbanda yeni suçlu bulundu: EĞİTİM! diye konu açıp türbanı farklı yere çekenler bilmiyorlar mı bu ülkenin yüzde yetmişi başörtülü...belki de bu kişlerin anneleri de başörtülü...tarihini inkar eden bu zihniyetten ne beklenir.

bencede eğitim

okumuşlar ama adam olamamış milyonlarımız var

okudukları okullarda insanların hak ve hürriyetlerine saldırı yapın

kendi düşüncelerinize ters düşen herkesi eleyin

ne olursa olsun en iyisin siz bilirsiniz .....

sakın okumamışları adam yerine koymayın..

bunlar öğretiliyor yada okuyan bu zihne bulaşıyor

sonuna kadar adalet sonuna kadar hukuk sonuna kadar ...

SELAMETLE...

alın size kapak.

kardeşim ne diyorsun yaa

dinden kurandan bihaber

sağından solundan duyduğun hurafeleri getirip buraya taşıyorsun.

şu üstteki bahsettiğin konuda kur an ne demiş hiç açıp baktın mı..

sen zahmet etme

nur suresinden bir kaç ayet;

3.
Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü'minlere haram kılınmıştır.

26.
Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara layıktır. O temiz olanlar iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır.

30.
Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

işte bize uygulamaya çalıştığımız için ''kadını sex objesi olarak görüyor'' dediğiniz ayet..

ve işte bu da kuranda örtünün diyor başörtün demiyor
diyenler ayet

tabii eğer gerçekten inanıyorsanız..

31.
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar.
(Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler.
Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından,

yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut

kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut

erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar.
Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

dikkat ederseniz bir önce ki ayette de erkekler uyarılıyor..

işte kardeşlerimiz baba abi korkusuyla değil
Allah emrettiği için örtünüyor.
nasılda saptırılıyorsunuz
hiç akıl edemiyormusunuz?

@ terso.

Bir kere zina ile ilgili söylediklerini kim uyguluyor merak ediyorum ? En dindar erkek bile yapıyor maalesef. O zina denilen şeyi işliyor. Burada erkeklerin savunulacak hiçbir yeri yok.

Başörtüsüne gelince onu araştıracağım. Bir de oraya gelene kadar daha ne büyük günahlar var başını açmak masum kalır yanında. Başını açınca namussuz olmayacak eğer ki kötü niyetli değilse. Bence kızlarınıza, kadınlarınıza güvenin. Ve onları devlete başkaldırtmak yerine , bu güveninizi gösterin. Bu en doğrusu. İnsanın içindeki niyeti başörtüsünden daha önemli.

Geri