Türban da Taksaydınız Bari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Biz kimsenin türbanına karışmıyoruz
Sen anlamamakta ısrar ediyorsun
Türbana karışılan yerler belli bu kuralları yasalarla bu devlet koydumu evet
Sen buna baş kaldıramazsın, ben burda devletin kurallarını savunuyorum
Haa değiştirebilirsen değiştir buyur ondan sonra nereye giriyorsan gir

tabi canım siz kimsenin türbanına karışmıyosunuz...sen Rabbine baş kaLdırıyosan evet ben de sana ve devLetinin bu saçma kuraLına baş kaLdırıyorum hodri meydan...dediğim gibi uyguLayamayabiLirsin Rabbinin kuraLLarını ama saygısızLık etmiceksin ben açık bi bayanım haddimi biLirim iLahi emirLeri savunurum..aLimLer dinde az biLenLerLe veya karşı çıkanLarLa tartışmaya girmeyin zira onLarın küfre girmesine sebep oLursunuz derLer..susuyorum sırf senin başın yanmasın die..keşke siz de bu kadar anLayışLı oLabiLseniz

........bu arada susuyorum demek artık yazdıkLarını ipLeyip sana cevap biLe vermicem demektir kendini ispatLamaya çaLışıyosun sen =)

seLametLe...

tabi canım siz kimsenin türbanına karışmıyosunuz...sen Rabbine baş kaLdırıyosan evet ben de sana ve devLetinin bu saçma kuraLına baş kaLdırıyorum hodri meydan...dediğim gibi uyguLayamayabiLirsin Rabbinin kuraLLarını ama saygısızLık etmiceksin ben açık bi bayanım haddimi biLirim iLahi emirLeri savunurum..aLimLer dinde az biLenLerLe veya karşı çıkanLarLa tartışmaya girmeyin zira onLarın küfre girmesine sebep oLursunuz derLer..susuyorum sırf senin başın yanmasın die..keşke siz de bu kadar anLayışLı oLabiLseniz

Susuyorsan o zaman her mesajıma cevap vermezsin olur biter
O zaman bana iyilik yap başımı yakma

ßu Türßan oLayı Ne Dert oLDu miLLete ßatıyormu anLamadim gitti Yeter Artık anaLarımızın ßacıLarımızın Türßanından Daha ÖnemLi Şeyler Var ßu üLkede ASLan gißi Yiğitlerimiz Mehmetçiklerimiz Şehit oLuyor Yok yere teröre çözüm ßuLun iLk önce teröre..

Arkadaşım en güzel sözü Mehmet Akif söylemiş bak diyorki

''Kızımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,acırım tükrüğe tükürsem yüzüne''

bugün türbana karşı cıkanlar tarihe en büyük ihaneti edenlerdir,insan önce nerden geldiğini bilecek aslını inkar etmeyecek,tarihimizi dikkatlice inceleyen arkadaslar türbanın ne kadar önemli oldugunu görmüslerdir,herşeyden önce anamızın bacımızın namusudur,namusumuza el uzatının elini kırmak boynumuzun borcudur herkes haddini bilecek

öncelikle burası bir islam ülkesi değil. kimliğinizin üstünde ne yazıyor "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazıyor. bu ne demek herkes istediği şekilde giyinebilir ve inancının gereklerini yerine getirebilir. Türkiyede etnik çeşitlilik fazla old. için(biri siyah der oburu beyaz der biri pembe der ortalık karışır)
.
Bu yüzden devlet de kılık kıyafet konusunda devletin kendi kurumları için belli kurallar koymuştur. bu kuralları hepiniz biliyorsunuz illaki türbanlı yada benzeri bir şekilde inadına ihlal ediyorsunuz. çok istiyorsanız gidin arabistana orada istediğiniz her yere türbanla girersiniz kimse size birşey demez.

bu arada avrupa bu konuları çoktan aşmış diyosunuz. o adamlar aşmış çünkü oradaki insanlar inanışlarını davranışlarını ve giyim kuşamlarını sadece kendi sosyal yaşantılarına yansıtıyorlar. olayı siyasete çevirmiyorlar yada mevcut rejimi değiştirmeye çalışmıyorlar.

sen kimsin birader bana arabistanda yaşa diyosun beni bu ülkeden cıkarmaya ne senin gücün yeter nede bi başkasının hangi akla hizmet ediyosnz

yazık vallahi yazık... bi de ülke batıyor hala türban diyorlar baslatmayın türbana diyen ark lar var... bu ülkenin batması sizin yüzünüzden evet gerçekten sizin yüzünüzden... siz sürekli türbanla ugrasıorsunuz çünkü... yaptıgınız ekstra bişey yok... analarımızn türbanına karısmak size dert olmus hayatınızı buna adamıs gbi mücadele ediosunuz.. biz zaten ülkemizin milletimizin cumhuriyetimizin değerini biliyoruz...bırakında dinimizi rahatça yaşayalım... sürekli bu konuyu gündeme getirerek biyere varamazsınız... bu kalple ilgili bişey çünkü... söküp atamazsınız... daha mantıklı işlerle ugrasıp "boş adam" konumundan çıkın...

Gölge etme başka ihsan istemez

Birader cok cesursun sen,belliki tarihe sadece 1 yy dan bakıyon cok görmemek lazım senin gibi düşünenlere tarihi iyi öğretememişler...milletin karısının kızının devlet kapısında zorla başını açmasından zevkmi alıyonuz anlamadımki

abicim inanki bunu görmekten zevk almıyoruz. belli kurallar varsa o uygulanır. devlet dairesinde çalışıp ta spor elbiseyle işe gitmek isteyen bi sürü insan var ama ne var ki yönetmeli takım elbise diyor. ha ilerde birgün kurallar değişirse tamam.

öncelikle burası bir islam ülkesi değil. kimliğinizin üstünde ne yazıyor "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazıyor. bu ne demek herkes istediği şekilde giyinebilir ve inancının gereklerini yerine getirebilir. Türkiyede etnik çeşitlilik fazla old. için(biri siyah der oburu beyaz der biri pembe der ortalık karışır)
.
Bu yüzden devlet de kılık kıyafet konusunda devletin kendi kurumları için belli kurallar koymuştur. bu kuralları hepiniz biliyorsunuz illaki türbanlı yada benzeri bir şekilde inadına ihlal ediyorsunuz. çok istiyorsanız gidin arabistana orada istediğiniz her yere türbanla girersiniz kimse size birşey demez.

bu arada avrupa bu konuları çoktan aşmış diyosunuz. o adamlar aşmış çünkü oradaki insanlar inanışlarını davranışlarını ve giyim kuşamlarını sadece kendi sosyal yaşantılarına yansıtıyorlar. olayı siyasete çevirmiyorlar yada mevcut rejimi değiştirmeye çalışmıyorlar.

helal olsun son noktayı koymuşsun .herkes yasalara uyacak .ve avrupadaki insanlar gibi olayı siyasete çevirmemeyi öğrenecek herkes .yada dini siyasete alet eden sahtekar dincilerden desteğini kesecek ondan sonra hak hukuk derdine düşecek .

konu uzadıkça uzuyor gereksiz bi konu ve tartışma çok gereksiz .

yasa ne diyorsa o

BİTTİ...

şüphen olmasınki değişecek o koltuklarda oturup belli yerlere hizmet edenlerde bigün defolup gidecek
bu kurallardan cok vicdan meselesi bu insanların verdikleri kararlar 1-2 kişiyi kapsamıyor milyonların ahını alıyorlar çıkar birgün acısı...biz bu ülkenin insanı olarak türbanlısına nasıl yaklaşıyosak açığınıda öyle aynı samimiyetle yaklaşıyoruz devlettende bunu bekliyoruz...bak arkadasım bugün Kuran kursları kapatılıyor yerlerine kürtce kursları açıyolar bunlar hiç hayırlı şeyler değil bundan 20 sene sonramız ucurum

şüphen olmasınki değişecek o koltuklarda oturup belli yerlere hizmet edenlerde bigün defolup gidecek
bu kurallardan cok vicdan meselesi bu insanların verdikleri kararlar 1-2 kişiyi kapsamıyor milyonların ahını alıyorlar çıkar birgün acısı...biz bu ülkenin insanı olarak türbanlısına nasıl yaklaşıyosak açığınıda öyle aynı samimiyetle yaklaşıyoruz devlettende bunu bekliyoruz...bak arkadasım bugün Kuran kursları kapatılıyor yerlerine kürtce kursları açıyolar bunlar hiç hayırlı şeyler değil bundan 20 sene sonramız ucurum

o senin bahsettiğim milyonlar akp ye oy verdiler ve aynı kürtçe kursları açanda yine o milyonların oy verdiği akp .

o milyonlar önce başörtüsünü çözecem diye başa gelen ancak açıkça başörtüsünü istismar aracı yapmış olan akp ye dersini versin .aynı şekilde dini kullanan ne kadar tarikat cemaat varsa onlarada dersini versin .desteğini kessin .

bu sorunu dini istismar edenler çözemez ve o milyonlar sorunu çözün diye bu istismarcılara oy veriyorsa o zaman o milyonlar bir kaç kere daha düşünmeliler .daha çok çekerler yoksa .

dsp-mhp-anap hükümeti döneminde ve daha önceki dönemlerde (kısaca akp harici bütün dönemlerde ) ortaya çıkan üniversiteye kendilerini zincirleyen türbanlılar şimdi neredeler ?

sorun çözüldümü sanki hepsi birden neden kayboldular ?

sultanahmet camisinden cuma günleri çıkıp şeriat isterük diyen sakallı tayfa neden kayıp ?

bunları iyi düşünün iyi !!!

kimse kimsenin elbisesiyle uğraşmıyor .uğraşılan şey devletin kademelerine sızmaya çalışan yobaz zihniyettir .arada yaşda yanıyor işte ne yazıkki

arkadaşların çoğu ya abi yada abilik teşkilatı mezunu yada abla yahut ablalık teşkilatı mezunu sözlerin çoğu aynı

hemen hemen herkes necip fazıl
bide m.akif sözlerini örnek göstermiş.

medeni olmak tabi açılıp saçılmakla ölçülmez açılıp saçılmak isteyenin açılıp saçılabilmesiyle ölçülür

ve
gerici olmak kapanmak ile ölçülmez kapanmışmı yoksa kapanmaya zorlanrak alışmışmıyla ölçülür

sebebsiz yere açılan ahlaksız, istediği için açılan hiçbişeydir-bir birey- ona o hakkı verendir medeni olan
öyle olması söylendiği için kapanan ve savunan bağnaz, kapayan gerici. istediği için kapanan hiç birşey-bir birey- kapanmasına izin veren medenidir.

Örtünmek Allah'ın emri değil mi? Allah'ın emrine olan bu alerji niye? Yoksa inan mıyor muyuz? Şeytan gibi inandığı halde yartana düşmen mı kesiliyoruz?
Allah mutlak hakimdir.

Zalimler için yaşasın cehennem!

Çocuklar illa açılmak zorunda mı? Kapalı olurlarsa neleri eksik oluyor?

Bu arada çocukların o şekilde giyinmesinin kıyafet yönetmeliğine muhalif bir yanı da asla yok. Yönetmelik sadece başın örtülmesine müsade etmiyor. Aksini iddia eden varsa işkembeden sallamadan ilgili yönetmelik maddesini buraya yazsınlar.

kATILMIYORUM GÖRÜŞÜNÜZE.
üLKE KİMİN OLURSA OLSUN SONUÇTA YAŞAYANLAR MÜSLÜMAN.
KIYAFETLER İNANIŞIMIZA UYGUN OLMALIDIR!!!!

kıçı başı açınca çağdaşlık oluyorsa yazın buyrun beylerbeyinde turist kafileleri mayoyla geziyor.
çağdaşlıkta 10 numara sanırım.

gereksiz bir tartışma olmuş bence.

özgürün de dediği gibi teröre çare üretmeye harcasalar zamanlarını daha yararlı olur.

aziz nesin bir tv programında demiştiki kardeşim inanmıyorum inandırıp zorla beni cennete mi sokacaksınız.bende çağdaş olmuyorum zorla beni çagdaşmı yapacaksınız yav.Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni,Desene Hayvan Senden Daha Medeni." M. Akif Ersoy.

arkadaşların çoğu ya abi yada abilik teşkilatı mezunu yada abla yahut ablalık teşkilatı mezunu sözlerin çoğu aynı

hemen hemen herkes necip fazıl
bide m.akif sözlerini örnek göstermiş.

beğenemedin galiba Mehmet Akifte Necip fazılda bizim icin önemli kişilerdir önem değer verdiğmiz insanların sözlerinden örnek vermemizi niye bu kadar yadırgadınki...neyse fazla uzatmaya gerek yok kendini bilmez bi gazetecinin yol actıgı bir tartısma o gazeteninde neye kime hizmet ettğini biliyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri