sky star rehberi

banlayın artık beni :alkol: :mad: :boks: :clap:

Uydunun taranması bittiğinde bulunan kanalların bir listesi gözükecektir. Kayıt edebilmek için bu ekranı OK diyerek geçmelisiniz aksi takdirde bulunan kanallar hafızaya alınmayacaktır...

Bulunan kanallarımız sol tarafta gelişigüzel bir şekilde sıralanacaktır. Kanalı izleyebilmek için + işaretine basıp klasörün içeriğini görüntülemelisiniz. Klasör içinde mevcut kanal adı olacaktır, bu kanal ismine tıklayarak izlemeye başlayabilirsiniz...

Kanal isimlerinin derli toplu bir şekilde sıralı gelmesini isterseniz klasörlerin bulunduğu alanda boşluğa sağ tıklayarak açılan pencerede Channel List Property kısmına gelin..

Burada Group by açılan penceresinden Satellite Name seçin...

Kanallar artık harf sırasına göre dizilmiş olarak karşınıza gelecektir. Şifresiz kanalların hemen ardından (Tv ve Radyo) şifreli kanalların görüntüleneceği (Tv ve Radyo) bu kısımda yine kanal isimleri üzerine sağ tıklayarak o kanala ait verilere ulaşabilir yada sürükle bırak yaparak yerlerini değiştirebilirsiniz...

Bulunan kanalların önündeki işaretlerin ne manaya geldiğini yukarıdaki resimde görebilirsiniz.

ProgDVB kendi başına çalıştığında sadece FTA kanalları izlemenizi ve bunları kayıt etmenizi sağlar. Şifreli kanalları izleyebilmeniz için YANKSE Pluginin kurmnak ve güncel bir Softcam dosyasını alıp ProgDVB klasörü altına kopyalamak yeterli olacaktır.

-- Eğer ProgDVB programından önce driverleri tanıtmamış yada driverleri tanıttığınız halde Setup4PC (CD içerisinde gelen orjinal kurulum dosyasında mevcuttur) programını kurmamışsanız, programınız çalışmayacaktır..!

http://www.progdvb.com/languages.htm adresinden ProgDVB nin Turkce Dil dosyasını alın. ProgDVB klasörünün içine atın ProgDVB yi çalıştırın. Settings / Language den Turkish i seçin ProgDVB kapatın tekrar açın artık ProgDVB yi türkçe kullanabilirsiniz.

=========================================================================================================
=========================================================================================================
UYDUDAN DOWNLOAD NASILYAPILIR ======SKYSTAR===== PROG DVB İLE

===
===
===
=====
=======
===========
=======
===

FileGraber ile Turksat 1C ( 42 derece Doğu) Offline Download

Turksat'ta kullanmadığınız herhangi bir kanalı sağ tıklayın (bu data kanalı olabilir. zaten seyredilmiyor.) ve kanal öezelliklerine girin

Frekansları 12054000 H 24740 5/6 bunlara göre ayarlayıp uygula tıklayın

ProgDVB servis kısmından Prog file graber tıklayın

New basarak yeni bir değer oluşturabilir yada mevcut değeri Edit yaparak düzeltelim

İsim kısmına istediğiniz bir isim verebilirsiniz '' Turksat Download'' gibi dikkat edilmesi gereken yer PID list: 7020 olması daha önceki değeri silip buraya mutlaka 7020 girilmesi gerekir OK basıp çıkıyoruz.

SkyStar2 Ağda Paylaşım (Tek Kartla 2 PC de Yayın İzleme )

ProgDVB ağda paylaştırma işlemi için
1- ana makineye normal bir şekilde kuruyonuz progdvb yi.
2- ağdaki diğer pc ye progdvb kuruyorsunuz.
(install sırasında broadcast server ve winlirc client tıklı olacak)
3- ana pc de broadcast serverde net ip ye ağdaki pc nin ip si ve winlirc clientsede ağdaki pc nin ip si yazılacak. (winlirc clientse dikkat edin IP yazdıktan sonra apply demeden ok derseniz eski ip değişmiyor. apply deyip ok dedikten sonra tekrar girip kontrol edin)

Winlirc aşağdaki resimde de görüldüğü gibi service kısmında bulunur

Ana makinede broadcast serveri bulamayan arkadaşlar için özel anlatım :
settingsten module list seçilir

Ve module listten broadcast server tıklı olacak şekilde ayarlanıp okeylenir

4- ağdaki pc de progdvb setting device listten broadcast client seçip start ediyonuz. ve winlirc clientse ana pc nin ip sini yazıyonuz. artık ana pc deki kanal diğer pc de de karşınızda.
(ana pc de ne seyrediliyorsa ağdaki pc de aynı yayını izlemek zorunda)

ProgDVB®; NETWORK üzerinden Video-Broadcasting özelliğini TCP/IP protokolü ile sağlayabilmektedir.

Bu özellik sadece Windows2000 ve WindowsXP kurulu makinalarda çalışmakla birlikte ilgili makinalarda Server ve Client modülleri kurulu olmalı ve kullanılna ayarlar her ikisinde de aynı olmalıdır.

Dostum verdiğin bilgiler için çok saol.Herşeyi kopyaladım.

dostum geçenlerde uydudan download da Open Sky diye bir sistem oldugunu duydum. Bu konu hakkında bilgin varsa anlatabilir misin?

Open Sky hakkında fazla bi şey bilmiyorum ama indirme hızının 4-5 mb/sn oldugunu duydum.Bu gercek olabilir mi.Eger oyleyse su an kullandıgımız baglantıya gore karsılastıralamayacak kadar yuksek. :clap:

Dostum cevabın için teşekkürler. bi de bu sisteme nasıl üye olabileceğimiz hakkında beni bilgilendirirsen sevinirim. :cool:

Geri