Skandal açıklama: Ölüm madencinin kaderi

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta protesto edilmesinin ardından yaptığı açıklamada madencilik mesleğinin kaderinde ölümün olduğunu söyleyerek yeni bir skandala imza attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak ziyareti sırasında madencilerin yakınları tarafından protesto edildi. Yaşanan gerilimin ardından açıklama yapan Erdoğan, "400 kişilik bir ekiple çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Günle bağlı bir olay değil. Devlet olarak çalışmalarımızı iç ve dış desteklerle yürütüyoruz. Amacımız bir an önce 30 işçiye ulaşmak. Bu mesleğin kaderinde bu var" ifadelerini kullandı.

Madenciliğin kaderinde ölüm olduğunu savunan Erdoğan, kendisini protesto edenlerin de Zonguldaklı olmadığını iddia etti. Erdoğan, "Burada bir kişi, biraz önce ağır hakaret ve küfürler etti. Araştırdık ki buranın insanı değil. Tahriklere kapılmayın. Bakan ve milletvekileri arkadaşlarım netice alınıncaya kadar bölgeden ayrılmayacak" dedi.
(soL - Haber Merkezi)

Skandal açıklama: Ölüm madencinin kaderi | soL Haber Portalı

malesef insanları bile bile ölüme gönderenlerin serbest kalmasını sağlayan kanunlarımız olduğu sürece, gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla serbest kalmasında rol oynayan banalara teşekkür eden maden sahipleri olduğu sürece, madenleri daha güvenli yerler haline getirmek yerine olay yerine gidip "dua edin" siyasilerimiz olduğu sürece ölüm madencinin kaderi olacaktır.

madenler yan gelip yatma yeri değildir

"Bu mesleğin kaderinde bu var"

Batı Karadenizliyim ve bizim dağlarımızda özel ve devlet eliyle birçok maden ocağı işletilir ve başbakanın dediği gibi bu meslekte ne yazık ki böyle tatsız olaylar söz konusu olabiliyor...
Bir cümleyi nasıl da çarpıtıyorsunuz...
Sanki adamlar kader diye kasten göçük altında bırakıldılar...
Askere gidince nasıl şehit oluyorsan , bir trafik kazası yaşıyorsan bu da öyle...
Önlem alınmalı mı tabi ki en modern yöntemler uygulanmalı ama ha deyince de olmuyor vefat edenlerin yakınlarına sabır diliyorum ...
böyle şeyleri siyaset olarak da kullananları kınıyorum...

yanlış anlamak için elinizden geleni yapıyorsunuz...

ELbette Bu ÜLkede Bir İnsan EvLadının Burnunun Kanamsından veya Canının Yanmasından Bu ÜLkeyi YönetenLer Birinci Derecede SorumLudur. DolayısıyLa Maden İşçiLerinin Başına GeLenLerin Hesabı ÖnceLikLe Hükümete SoruLacaktır. Acıya İLgisiz KaLınmamış Bence GerekLi Hassasiyet GösteriLmiştir. Son Derece Açık OLan Bir İfadeyi Çarpıtarak AnLamak ve AnLatmak; Siyasi Menfaatin Herşeyin Üzerinde OLduğunu ve NemaLanacak OLayLarın NasıL ÇarpıtıLarak Lanse EdiLdiğini Görmek, Kan ve Can Üzerinde Siyaset YapıLdığına tanıkLık Etmek AnLayana Ne Kadar Acı ve Hayret Verici.

Şahsen Ben O AçıkLamada Bir Ayıp Görmedim, Bilaksi Ayıp DiyenLerin Ayıbıdır Bu Çarptma.

"Bu mesleğin kaderinde bu var"

Batı Karadenizliyim ve bizim dağlarımızda özel ve devlet eliyle birçok maden ocağı işletilir ve başbakanın dediği gibi bu meslekte ne yazık ki böyle tatsız olaylar söz konusu olabiliyor...
Bir cümleyi nasıl da çarpıtıyorsunuz...
Sanki adamlar kader diye kasten göçük altında bırakıldılar...
Askere gidince nasıl şehit oluyorsan , bir trafik kazası yaşıyorsan bu da öyle...
Önlem alınmalı mı tabi ki en modern yöntemler uygulanmalı ama ha deyince de olmuyor vefat edenlerin yakınlarına sabır diliyorum ...
böyle şeyleri siyaset olarak da kullananları kınıyorum...

ha deyince olmuyor sa ne zaman olur?
ülkemde yıllardır göçüklerde binlerce insan hayatını kaybetti. bu tedbirler ne zaman alınacak? rusyada 1000 metre derinlikte insanlar yer üstündeymiş gibi güvenle çalışırken benim ülkemde neden 200 metrede insanlar ölüyor?

kaderse o zaman ses çıkarmayalım. sineye çekelim. kaderin önüne geçilmez diyelim.
trafik kazası gibi bişeyse neden otobanlar,duble yolar, alt-üst geçitler yapılıyorda madenlerde gerekli önlemler alınmıyor?

ELbette Bu ÜLkede Bir İnsan EvLadının Burnunun Kanamsından veya Canının Yanmasından Bu ÜLkeyi YönetenLer Birinci Derecede SorumLudur. DolayısıyLa Maden İşçiLerinin Başına GeLenLerin Hesabı ÖnceLikLe Hükümete SoruLacaktır. Acıya İLgisiz KaLınmamış Bence GerekLi Hassasiyet GösteriLmiştir. Son Derece Açık OLan Bir İfadeyi Çarpıtarak AnLamak ve AnLatmak; Siyasi Menfaatin Herşeyin Üzerinde OLduğunu ve NemaLanacak OLayLarın NasıL ÇarpıtıLarak Lanse EdiLdiğini Görmek, Kan ve Can Üzerinde Siyaset YapıLdığına tanıkLık Etmek AnLayana Ne Kadar Acı ve Hayret Verici.

Şahsen Ben O AçıkLamada Bir Ayıp Görmedim, Bilaksi Ayıp DiyenLerin Ayıbıdır Bu Çarptma.

sana ilk cümlede yürekten katılıyorum. ama bu güne kadar hangi siyasi hangi hatanın bedelini ödedi örnek verir misin? hangisine hangi hatanın hesabı soruldu?

bu siyaset değildir. bu can ve kan üzerinden nemalanmak kaygısı da değildir. öyle bişey söz konusu olsaydı trafik kazalarında ölenlerin cenazeleri siyasetçi akınına uğrardı. ve eğer sizin dediğiniz gibi bir şey söz konusu olsaydı başbakan bu olaydan nemalanmak istiyor diyebilirdik. nasıl ki elazığ depremi olduğunda bazı muhalefet millletvekilleri deprem bölgesine gitti ve "bir takım kişiler" o insanalra deprem bölgesinde siyaset yapıyor dediyse buna da aynı şey denbilirdi.

ama öyle değil işte. başbakan orda olması gerektiği için ordadır. bakanlar da o işçilerin (umarım) canlı ya da cansız bedenleri göçük altından çıkmadan orayaı terketmemelidir. ha birileri buna "siyasiler şov yapıyor" mu diyor. desinler. o siyasilerin o gün orda olması gerekir.

bence siz olaylara yanlış pencereden bakıyorsunuz. bakış açınızı değiştiren şey ise savunma mekanizmanız. aman bize bişey söylenmesin, aman kötü bir laf duymayalım edasında dolaştığınız için olaylara bakış açınız biraz farklı.

savunma mekanizmanızı biraz indirirseniz bu sözün buraya konmasındaki amacın "olayları çarpıtarak can ve kan üzerinden siyasi nema sağlamak" değil, bu olayların bir daha yaşanmaması için tedbirlerin bir an önce alınmasını sağlamak olduğnu görürsünüz.

bir başbakan devletin madeninde göçük altında kalan işçiler hakkında "kaderdir" diyorsa bu çaresizliğin, işgöremezliğin ilanıdır.

o madenlerde tedbir alacak-aldıracak kişi ben değilim. bunu yapacak kişiler meclisin turuncu ceylan derisi koltukalrında oturan sayın siyasilerdir. akplisi,chplisi,mhplisi,bdplisi bağımsızı, kılı,tüyü hepsi birden sorumludur bu işte.

önce savunma mekanizmalarımızı indirelim, sonra iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım ve bir şuç işlediğinde kendi oğlumuzun kulağını çekmeyi öğrenelim. yoksa yılalr sonra dönüp arkamıza bir bakarız, bir de ne görelim; bir arpa boyu yol gitmişiz.

ne hükümetmiş be nerdeyse türkiyedeki bütün yanlış gidinler onun yüzünden yıllarca hukuka chp adamları gitti akp az elini yargıda degisiklik için uzattı demediginiz kalmadı türkiyede maddenciligin durumu yıllardır bu hükümet bir adam atar maddenciler sorumlu müdür o ilgilenir bu işler ile adam işini dogru yapmıyor ise adamı kovarsın başbakan dedigi gibi madden de çalışmak zordur orda çalışanlarda başbakanın dedigi gibi bir olayın içinde çalıştıklarını mutlaka biliyorlardır

tmm da adamin dediklerinde ne var ki?
evet, bu meslegin kaderinde ölüm var, yalan değil ki

Bu mesleğin kaderinde bu DA var Deseydi Daha uygun olurdu ama Bir Da yı eklemedi Diye Bu kadar çarpıtmak yersiz . Ayrıca BAşlıkla Söylemin Hiçbir alakası yok !

Açıklamıyı canlı olarak televizyonda izledim.. Ne kadar art niyetli hazırlanmış bir yazı.. söylenilenler ile yazılanlar arasında dağlar kadar fark var.. Siz böyle yaparak niyetlerinizi belli etmeye devam edin..

Ayrıca evet madencilik mesleğinin kaderinde ölüm var.. Kimileri sanşlı kimileri şanssız.. Araştırın bakın kömür Türkiyede bulunalı yani 1822 yılından beri dönem dönem patlamalar göçükler olmamış mı

Sanki ölümlerini Tayyip istedi de patlamayı Tayyip yaptırdı. Hey Allah'ım yaa. Her işin bir riski var, ama canınla ödersin, ama psikolojin bozulur, ama sağlığın.

darbeciler yine ağızlarına bir sakız buldular çiğnemek için fazla şişirmeyin patlayınca yüzünüze yapıişır sonra o sakız

yanlış anlamak için elinizden geleni yapıyorsunuz...

tedbir bizden takdir Allah tan
gerekli tedbirleri al sende , Allah taktir eder geri kalanı

sen tedbir alma , yada mevcut olanları geliştirme , geliştirmeye çabalama herşeyi kadere bağla , boş laflar bunlar
dünyada her zaman daha iyisini yapmak mümkündür

aman efendim aman devletlumuz stv spikeri gibi ergenekona bulmasında maden patlamasını

Zaten ne olsa Tayyip sorumlu peh bunda ne var...

Baştan önlemlerini alsaysaydı taşeron şirketleri denetim altına sokup standartları yükseltseydi her şeyi kadere bağlamıyıp kurtulan 30 işcinin canından sorumlu olmucaktı kadere bağlamak kolay...

tabiki yüzlece metraeyerin altında maden ocağında çalışmak la yer üstünde turistik otelde çalışmak arasında aynı riskler olmaz ve insanlar bunu bilerek bu işi kabul ediyorlar

ancak her nekadar başbakanın bu sözleri doğru olsada başbakan tarafından söylenmesi şık olmamaış keşke söylemesydi

tabiki yüzlece metraeyerin altında maden ocağında çalışmak la yer üstünde turistik otelde çalışmak arasında aynı riskler olmaz ve insanlar bunu bilerek bu işi kabul ediyorlar

ancak her nekadar başbakanın bu sözleri doğru olsada başbakan tarafından söylenmesi şık olmamaış keşke söylemesydi

Kimse bile bile ölüme gitmez ve gerekli önlemler alındığında turistik otelde çalışmaktan daha az riskli bi ortam bile yaratilabilir...Ama iş işte geçtikten sona tayibin tek amacı olayı kendi sorumluluğundan savusturmak...

Bir Başka DIR benim Memleketim.....

İnsaNlar inşaat çukurlarındaki sularda boğulur ölür kader deriz.....

Logar kapakları açık bırakılır direk çukurları kapatılmaz insalar düşer ölür kaderdir...

Yol yaparız yapalım derken yol yapılan sahada gerekli uyarı işaret konmaz insalar kazalarda ölür kaderdir.

Kilitli yangın merdivenleri yüzünden insanlar çıkamaz sinemalarda salonlarda yanar kaderdir kader..

Yol kenarına park eden araçlar yüzünden itfaiye yada ambulans giremez olay mahalline insanlarımız ölür kaderdir...

Kazalarda çağrılan ilk yardım ekipleri 5 dakikalık yolu yarım saaatte gelmez yaralı kazazede ölür kaderdir.

elektrik direkleri dikilmez kablolar yerde gezer elektrik akımına kapılır çocuklarımız ölür kaderdir...

Sel basar insanlar selde ölür kaderdir...

Lokantada tüp patlar insanlar ölür kaderdir.

Deprem bölgesinde kerpiç evler yapılır ses çıkarmayız deprem olur kerpiç binalar yıkılır insanlar ölür kaderdir...

Say hacım say bitmez...

HER nedense bir sorumluda bulunamaz ne belediye ne belediye zabıtaları ne kolluk kuvvetleri ne elektrik idaresi ne devlet su işleri hiç kimse sorumlu değildir.

KADERİDİR ÖLÜM ÖLENİN VE HİÇ KİMSE SORUMLU DEĞİLDİR..
TEK VE YEGANE SORUMLU KADERİN KENDİSİDİR..

KADER SADECE BİZE KADER....

ÖLÜME DAİR

Buyrun, oturun dostlar,
hoş gelip sefalar getirdiniz.
Biliyorum, ben uyurken
hücreme pencereden girdiniz.
Ne ince boyunlu ilâç şişesini
ne kırmızı kutuyu devirdiniz.
Yüzünüzde yıldızların aydınlığı
başucumda durup el ele verdiniz.
Buyrun oturun dostlar
hoş gelip sefalar getirdiniz.

Neden öyle yüzüme bir tuhaf bakılıyor?
Osman oğlu Hâşim.
Ne tuhaf şey,
hani siz ölmüştünüz kardeşim.
İstanbul limanında
kömür yüklerken bir İngiliz şilebine,
kömür küfesiyle beraber
ambarın dibine...

Şilebin vinci çıkartmıştı nâşınızı
ve paydostan önce yıkamıştı kıpkırmızı kanınız
simsiyah başınızı.
Kim bilir nasıl yanmıştır canınız...
Ayakta durmayın, oturun,
ben sizi ölmüş zannediyordum,
hücreme pencereden girdiniz.
Yüzünüzde yıldızların aydınlığı
hoş gelip sefalar getirdiniz...

Yayalar-köylü Yakup,
iki gözüm,
merhaba.
Siz de ölmediniz miydi?
Çocuklara sıtmayı ve açlığı bırakıp
çok sıcak bir yaz günü
yapraksız kabristana gömülmediniz miydi?
Demek ölmemişsiniz?

Ya siz?
Muharrir Ahmet Cemil?
Gözümle gördüm
tabutunuzun
toprağa indiğini.

Hem galiba
tabut biraz kısaydı boyunuzdan.
Onu bırakın Ahmet Cemil,
vazgeçmemişsiniz eski huyunuzdan,
o ilâç şişesidir
rakı şişesi değil.
Günde elli kuruşu tutabilmek için,
yapyalnız
dünyayı unutabilmek için
ne kadar çok içerdiniz...
Ben sizi ölmüş zannediyordum.
Başucumda durup el ele verdiniz,
buyrun, oturun dostlar,
hoş gelip sefalar getirdiniz...

Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdildir" - diyor, -
"aynı haşmetle vurur şahı fakiri."

Hâşim,
neden şaşıyorsunuz?
Hiç duymadınız mıydı kardeşim,
herhangi bir şahın bir gemi ambarında
bir kömür küfesiyle öldüğünü?...

Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdildir" - diyor.
Yakup,
ne güzel güldünüz, iki gözüm.
Yaşarken bir kerre olsun böyle gülmemişsinizdir...
Fakat bekleyin, bitsin sözüm.
Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdil..."
Şişeyi bırakın Ahmet Cemil.
Boşuna hiddet ediyorsunuz.
Biliyorum,
ölümün âdil olması için
hayatın âdil olması lâzım, diyorsunuz...

Bir eski Acem şairi...
Dostlar beni bırakıp,
dostlar, böyle hışımla
nereye gidiyorsunuz?

Nazım Hikmet Ran

SİZ DUYDUNUZ MU SİZ SÖYLEYİN

HERHANGİ BİR ŞAHIN GEMİ AMBARINDA KÖMÜR KÜFESİYLE ÖLDÜĞÜNÜ ???
ÖLÜMDEN ÖNCE YAŞAM ADİL OLMALI..........

Bu olay çok trajedik bir olay, bilmiyorum bır tedbir alınabılırmı yerin 540 metre altında aksilik koruyucu demirlerde göçmüş nasıl bır alt yapı hazırlıyorlar bılınmıyor sonucta toprak bu kayabilir bunun onlemi varmıdır bilinmez haberlerde galiba 28 bulunmus ALLAH gani gani rahmet eylesin bu insanlarda birer şehit, ekmek parası için şehit olmuşlardır. ALLAH topraklarını bol etsin, ailerine sabır versin.

ŞU KELİME VARYA BENI BITIRDI

Çocuk ya masum ve saf bır kelime ile : " Üzülme Anne, Babamın İş Elbiselerini Koklarız ”

Çok duygulandım

Geri