Skandal açıklama: Ölüm madencinin kaderi

tedbir bizden takdir Allah tan
gerekli tedbirleri al sende , Allah taktir eder geri kalanı

Tedbiri al takdiri Allah'a bırak sözü bana çok tuhaf geliyor çünkü takdir zaten Allah'ındır sen istesende istemesende yani onu Allah'a bırakalım gibi bir söz söyleme hakkımız bile yok çok daha derin düşünen insanlar için şuda bir gerçektir bizlere tedbiride aldıran Allah'tır.

sen tedbir alma , yada mevcut olanları geliştirme , geliştirmeye çabalama herşeyi kadere bağla , boş laflar bunlar

Sen tedbir almayı yanlızca dileyebilirsin ama kaderde ölmek varsa tedbirinde fayda vermez bu sözümden tedbir almaya gerek yok gibi bir mantık çıkarma ve sözlerimi çarpıtma anlamaya çalış çünkü orada ölen insanların kaderinde orada ölecekleri yazılıymış zaten yok şunlar olmasaydı aramızda olacaklardı yok bunlar olmasaydı şu anda yaşıyor olacaklardı gibi cümleler çok saçma çünkü vade dolmuş artık ne yaparsan yap sonuç ölüm...

dünyada her zaman daha iyisini yapmak mümkündür

Allah dilemedikçe biz daha iyisini yapamayız ne kadar uğraşırsan uğraş...

Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.(Tekvir Suresi - 29)

Not:Sözlerimi lütfen yanlış anlamayın burada tedbir almaya gerek yok tarzında konuşmuyorum mutlaka tedbirimizi alacağız.Ama buradaki isanlar ölmüşler kaderleri böyle tedbirlerinide alsalardı bu insanlar yine öleceklerdi zaten...
Eğer vadeleri dolmamış olsaydı ne olursa olsun şu anda yaşıyor olurlardı...

Hani halk dilinde şöyle bir söz vardır.Öldürmeyen Allah öldürmüyor diye işte bu sözü biz o kişinin vadesi dolmadığı yüzden söylüyoruz...

Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim...

Her canlı ölümü tadacaktır...

ya birsey sorucam.. bu serbest kursude siyaset mi tartisiliyor yoksa haber mi tartisiliyor ? bu konunun siyasetle ne alakasi var ? illa bir siyasetci konusunca o konu siyasetemi giriyor ? olen iscilerimize ALLAH rahmet eylesin yakinlarina bassagligi diliyorum ama.. bu konu haber niteliginde.. siyaset deil

bence de bu nun siyasetle ilgisi yok mod uyuma bölüme sahip çık :=)

ya birsey sorucam.. bu serbest kursude siyaset mi tartisiliyor yoksa haber mi tartisiliyor ? bu konunun siyasetle ne alakasi var ? illa bir siyasetci konusunca o konu siyasetemi giriyor ? olen iscilerimize ALLAH rahmet eylesin yakinlarina bassagligi diliyorum ama.. bu konu haber niteliginde.. siyaset deil

bu konuyu ben açtığıma göre cevap hakkıda bana düşer.

siyasetle bağlantısını şöyle kurdum.

evet bu bir güncel haberdir.

evet bu acı bir olaydır.

evet bu bir felakettir.

evet bu çaresizliğin resmidir.

bu olayı siyasete taşıyan ise şudur: başbakan göçük bölgesine gidip

"sorumlular hakkında elimizden gelen herşeyi yapacağız. şimdiden bu konu ile ilgili çalışmalara başladık ve işçilerimizi kurtarmak için devletin bütün imkanalrını seferber ettik, maden işçiliği zor bir meslektir ve ne yazıkki bazı zamanlarda böyle istenmeyen kazalar ortaya çıkabiliyor. malesef bu mesleğin kaderinde böyle kazalar DA var. ama bunalrı en aza indirgemek için geçmişte yaptığımız düzenlemeleri görüyorsunuz. ve bu düzenlemelere karşın hala böyle vahim kazalar oluyorsa demekki eskik ya da yanlış yapılan bir şeyler var demektir. en kısa sürede bu eskikleri gidermeye ve yanlışları düzeltmeye çalışacağız.

bütün ümidimiz göçükteki işçilerimizin sağ salim yukarı çıkmasıdır. ilgili bakan arkadaşalr operasyon sonuna kadar bölgede kalıp gelişmleri değerlendireceklerdir. herkese geçmiş olsun diyorum"

diye bir açıklma yapsaydı, orda bir -da eki ekleseydi, kendine yapılan protestoyu muhalefetin bir işi gibi göstermeye çalışmasaydı (nasıl ki madenciliğin kaderinde göçükler DE varsa siyasetçiliğin kaderinde de prosteto edilmek DE var) sizin dediğiniz gibi bu olay güncel bir haber olmaktan öteye geçmeyecekti.

ama erdoğan herzamanki edasıyla olayları küçümsemeye ve protestoları başka yöne çekmeye çalıştığı için bu olay siyaset bölümü konusu olmuştur.

herkese iyi günler diliyorum.

bu konuyu ben açtığıma göre cevap hakkıda bana düşer.

siyasetle bağlantısını şöyle kurdum.

evet bu bir güncel haberdir.

evet bu acı bir olaydır.

evet bu bir felakettir.

evet bu çaresizliğin resmidir.

bu olayı siyasete taşıyan ise şudur: başbakan göçük bölgesine gidip

"sorumlular hakkında elimizden gelen herşeyi yapacağız. şimdiden bu konu ile ilgili çalışmalara başladık ve işçilerimizi kurtarmak için devletin bütün imkanalrını seferber ettik, maden işçiliği zor bir meslektir ve ne yazıkki bazı zamanlarda böyle istenmeyen kazalar ortaya çıkabiliyor. malesef bu mesleğin kaderinde böyle kazalar DA var. ama bunalrı en aza indirgemek için geçmişte yaptığımız düzenlemeleri görüyorsunuz. ve bu düzenlemelere karşın hala böyle vahim kazalar oluyorsa demekki eskik ya da yanlış yapılan bir şeyler var demektir. en kısa sürede bu eskikleri gidermeye ve yanlışları düzeltmeye çalışacağız.

bütün ümidimiz göçükteki işçilerimizin sağ salim yukarı çıkmasıdır. ilgili bakan arkadaşalr operasyon sonuna kadar bölgede kalıp gelişmleri değerlendireceklerdir. herkese geçmiş olsun diyorum"

diye bir açıklma yapsaydı, orda bir -da eki ekleseydi, kendine yapılan protestoyu muhalefetin bir işi gibi göstermeye çalışmasaydı (nasıl ki madenciliğin kaderinde göçükler DE varsa siyasetçiliğin kaderinde de prosteto edilmek DE var) sizin dediğiniz gibi bu olay güncel bir haber olmaktan öteye geçmeyecekti.

ama erdoğan herzamanki edasıyla olayları küçümsemeye ve protestoları başka yöne çekmeye çalıştığı için bu olay siyaset bölümü konusu olmuştur.

herkese iyi günler diliyorum.

benim siyasi mantigim siyasi konusmalar ulkenin ic meseleleri (anayasa ve kanunlar - teror ve terorle mucadele..bagimsizlik etnik kimlikler vs vs ) ve dis meseleleri uzerinde kurulu oldugu icin ben basbakanin bu sozlerini hala bir siyaset konusu olarak gormuyorum... ama genede aciklamaniz icin tskler...

cumhurbaşkanımız da lütfedip madenlerin denetlenmesi emrini vermiş. yani birilerinin işini yapması için demekki böyle kazaların olması bekleniyormuş.

Rusya'da olur; Putin sorumluları yerden yere vurur, azarlar, istifaya zorlar.....
Türkiye'de olur; başbakan protesto edenleri azarlar, gözaltına aldırır, polis döver...

Yukarıdaki iki olay arasındaki bir sürü farkı(dikkat edin benzerlikleri değil...)bulmak da Türk halkına düşer ancak; Türk Halkı da hiçbir zaman bulamaz ne hikmetse....Hep yanlış seçimi yapar...

bence laf edileceğine önlemleri arttırıp kazaları daha aza indirsinlerya.neden hiç başka yerlerden grizu patlaması duymuyoruz??????

Son 6-7 senede kaderi değişenler

Taksicinin kaderi gasp ve olüm
Küçük çocukların kaderi tecavüz ve ölüm,
Genç kız olmanın kaderi töre cezasıyla ölüm,
Mehmetçik olmanın kaderi yan gelip yatarak ölüm,
Tersane çalışanının kaderi kaza sonucu ölüm,
Subay olmanın kaderi, silivride olüm
Protest olmanın kaderi ceza evinde joblanarak ölüm,
Üniversite mezunu olmanın kaderi işsizlikten intiharla ölüm,
İşçi olmanın kaderi 12 saat çalıştırılarak, ruhen ölüm

OOOOF OF Bu ülkede 6-7 senede kaderler çok değişti çok.

Allah herkese gemicik sahibi yapacak kader versin. Derler ya çirkin kaderi versin Allah. İşte öyle bir şey.

Konuşması sırasında aynen bunları söylüyor:

"......bu bölgenin insanı aslında bu tür olaylara alışık.....

......bu mesleğin kaderinde malesef bu var......
......bu mesleğe girerken bu mesleğin içersinde bu tür şeylerinde olabileceğini bilerek giriyorlar....."

Siz sokakta kahvede konuşurken bu sözleri duyar ve normal karşılayabilirsiniz. Ama bu hükümetin başında olan insanın bu sözleri söylemeye hakkı yoktur. Bir kere bu madencilerin güvenli çalışma ortamlarını yaratmak, firmalara gerekli denetimleri yapmak en başta bu ülkeyi yönetenlerin görevi değil midir? Bu ve bunu gibi kazalara kader demek bir başbakana yakışmaz. Kim ne derse desin.

başbakanın sözlerinin art niyetli olacağını düşünmek istemiyorum ancak bunlar hükümetin icraatsizliği yüzünden çarpıtılmaya müsait. göçük altında kalanların yakınları hükümet üyelerine isyan ediyor, başbakan çıkıp "bunlar siyasi provakasyondur" diyor. bu sözü de kim öğrettiyse gerekli gereksiz her yerde kullanıyor. insanlar orada canının derdine düşmüş başbakanın aklı hala siyasi rantta. bir de bunların insanlara din, ahlak, vicdan dersi vermesi yok mu!
kader meselesine gelince,
tabii ki bu ölümlerin kaderin bir sonucu olduğuna inanılması iktidarın işine gelir. asıl tuhaf olan halkın ortaçağ'dan kalma bu düşünceye günümüz uzay çağında inanmakta ısrar etmesi.
burada sorulacak temel soru "orada alınacak önlemlerin maliyetinin işçilerin ederine değip değmediğidir? yani orada çalışanların nakit değerinin kaç para olduğudur? bu değeri kim belirler ve hükümet bu değerlendirmede kimden yana olur?"

yav bırakın saçmalamayı
çamur atarak biyerlere gelemezsiniz

başbakanın sözleri öle yapıyorsunuz böyle yapıyorsunuz sanki küfürmüş gibi yansıtıyorsunuz
biraz doğru olun efendi olun diyeceğim ama

"çirkeflik muhalefetin kaderinde var "

Ey, memleketin "KÖMÜR TÜKETİM" havzasında ikamet eden vatandaşlarım ! Ey, kendisi ekmek çalsa sürüm sürüm sürünen, ama verdiği oyla en pervasız hırsızları iktidara taşıyan seçmen kardeşim ... Ey, elalemin oğulcukları gemicikler yüzdürürken, kendi oğluna bisiklet bile alamayan yurdum insanı... Ey, din-iman-allah gazıyla peşinden gittiği din bezirganları, şeyhler dervişler işlerini bu dünyada görürken, "huri" umudunu öteki tarafa bağlamış, kendisi dışında herkesi kafir bilen dini bütün andaval... Ey, onurlu bir T.C. nin onurlu ve başı dik bir bireyi olmak yerine "arap ümmeti" olmayı tercih edenleri tercih eden aymaz insanım... Ey, gözünden sakındığı yavrusu vatan için toprağa düşerken, "analar ağlasın mı yani" diye katillere dokunamayan politikacıları baş tacı eden duyarsız hemşehrim... Yalnız oy değil, karşılığında "Memleketin geleceğini de sattığın o kömür çuvallarında" , diri diri gömülen maden emekçilerinin kanları olduğunu unutma !

CHP Milletvekili Atilla Kart, Zonguldak’ta kaybettiğimiz madenciler için bir başsağlığı mesajı kaleme aldı.

İşte o mesaj…

"Zonguldak Facialarına Yol Açan Tablo….

Maden Ocaklarını denetleyecek, grizu facialarını önleyecek elemanımız yok diyenler,

Maden ocaklarının denetimini işverene bırakan ve denetimi etkisiz ve işlemez hale getirenler,

Kendi asli sorumluluklarını “bu olay kaderdir” diyerek ve öfkeli bir şekilde geçiştirmeye çalışanlar,

Devlet yönetiminde ve denetiminde, kıdem ve liyakatı ortadan kaldırıp, parti ve cemaat memurunu inşa edenler,

Bu süreci yaratan politikaların uygulayıcısı, temsilcisi olanlar ve bu iklimi yaratanlar;
Bir şey yapıyormuş izlenimi vermek için görünürde Devlet Denetleme Kurulunu da devreye soksalar;

yasal, insani, siyasi ve vicdani sorumluluklarından kurtulamayacaklardır.

Halkımız bu oyunu artık görmeye başlamıştır.

Başımız sağolsun."

acı ve utanç verici bir açıklama....yakışmış sahibine...

Başsağlığı mesajında bile siyaset var , Allah belanızı versin ...
Verdi de zaten Kılıçdaroğluuuu

Sayın Başbakan, gerçekten büyük bir samimiyetle soruyorum..."İnsanlar neden maden işçisi olur ?"...Veya "Kimler Armatör (Gemi sahibi) olabilir ?"... Son derece cevabı basit sorular ! Ancak, yine de "kader" diye açıklıyorsanız, bu halkta ergeç sizin kaderinizi çizecektir ! El insaf be kardeşim, haydi "diri"ye saygınız yok, bari "ölü"ye saygı gösterin. Üstelik ne ölüm ! Bırakınız yerin 540 metre altında nafaka için çalışmayı, sadece 1 dakikalığına olsa bile, o mesafeye inecek cesaretiniz var mı ? Evet, sizler işin kolayını bulmuşsunuz...Nasıl olsa bu halkın % 99.9'u Müslüman...Din,İman,Ahret,Kader derken (Erbakan Hocanızın yaptığı gibi) yapın uhrevi siyasetinizi, toplayın oyları, gelsin İktidar ve nimetleri...Oh ne âlâ ! 30 evladımızın ölüm şekline gelince iş...Fetvanız hazır, "Bana kaderimin bir oyunu bu" ! Evet, konuyu uzatmadan yine size Orhan Baba uslübuyla yanıt verelim, "Batsın bu dünya"...Özellikle sizlerin "Kader" sömürüsü yaparak inşaa ettiğiniz "Dünya", bir kez değil, bin kez batsın !..

Ölüm Allahın Emri,
Deveni Ağaca Bağlayacaksın Sonrada Allah'a Emanet Edeceksin,
Tedbirini Alacaksın Sadece Maden İşçileri İçin Değil Her İş İçin Geçerli.
Eğer Bu Olayda Tedbirsiz Davranan Varsa Cezalarını Çekmeliler Kimsenin Yaptığı Yanına Kar Kalmamalı,
Ölen 30 Vatandaşımızı Bir Kenara Bırakıp Bu Olay Üzerinden Siyaset Yapmak Ve Hükümet'i Karalamak Çok Çirkin Bir Davranış,
Ne Yani Başımızda Bu Hükümet Değilde Başka Bir Hükümet Olsa Maden Ocağında Patlama Olmayacakmıydı,
Ne Demişler Sen İstediğin Kadar Tedbir Al ( Olacak İle Öleceğe Çare Yok ).

bu garibim madenciler ishalden ölseler siz yine hükümeti suçlayacaktınız , sebep olarak da bir şeyi sallardınız ve olur biterdi ,çünkü işiniz bu çünkü amacınız bu .

elbette ki ölenlerin kaderleri öyle yazılmıştır ancak kimse madenciyse göçükte ölmeli diyemez .
ve ortada bir gerçek var ; risk analizi dahi yapılırken bu tür mesleklerde rasyolar her zaman daha yüksektir bunu bilmeyen de apaçık cahildir(bu lafım kendini ekonomist sananlara )

velhasılı kelam , üzülmemek elde değil ancak ölüm onları orada yakaladı ve kalanlara sabır diliyorum .

eğer hala olayı idrak etmek istemeyen refleks muhalifler varsa onlara bi örnek de benden gelsin ;

muhalefet olmak solun kaderinde var :goz:

Geri