Sizin ampul k’açlık?

tekelciler müslüman değilmi biz hristiyandan deil müslümandan ve türkiyeden bahsediyourz

fetoco beyni işte hala kendini müslüman sanıyor bilmiyorki çocuk tecavüzcülerinin ve bosnadaki öksüz çocukların yardım parasını yiyenlerin müslüman olamadığını biz bunlara aramızda kısaca abd nin çocukları diyoruz

gidin ananızı da özelleştirin vatan hainleri

2.5 milyar para alan tekel işçileri.Neden eylem yapsın.Orada eylem yapan chp mhp ve ak parti karşıtlarıdır.Ölmelerini istemem ama bu ülknin gelişimini sırf ak partifden olmasın diye yapıyorlarsa canları cehenneme...

ne söylediğinin farkındamısın?

ve "canları cehenneme" derken allahın işine karıştığının farkındasındır umarım.

Herkez bir ata binmiş deahh!Diyor.. Siz daha binmediniz mi ? Bizimki kır at.!Binmesi zor inmesi kolay..

Tekel işçilerinin direnişine katılmayanlar biraz
ellerini vicdanlarına koysun ve düşünsün.

12 bin tekel iççisi var (eminim istisnasız tüm
tekel işçileri bu direnişi destekliyordur .)

Tekel in özelleştirmeden öceki zamanında
2.5 milyon tütün üreticisi vardı.

Özelleştirmeden sonra bu kadar insan
Yabancı şirketlere köle yapılmaya çalışılıyor
Ne marifetiyle ?
Hemde Hükümet marifetiyle

İnsanlarına insanca yaşamayı fazla gören
zihniyete ne denebilirki.

Üstelik TV lere çıkıp onca işsiz var deyip
aba altındap sopa göstermek, bir acizlik olsa gerek.

o işçilerin sizin ailenizden biri olduğunu varsayın .. ne hissederdiniz ???

ben devlet memuruyum.4 yıllık fakültemezunuyum. ben 850 milyon maaş alırken bunlar 2,5 milyar maaş alıyolar. devleti sömütüyolardı şimdi de haklarını istiyolar mış. ne hakkı zamanında fazlasıyla aldılar. devleti sömürdükleri yeter. (bu arada AKP yandaşı değilim vede sevmem)

işte gerçek müslümahlar hiç kehdimizi goşuha kahdırmayalım okuyuh gühümüzle karşılaştırıh
Müslüman olmuş ermeni bir komşumuz vardı. Birgün kendisine hidâyete eriş sebebini sorduğumda şunları söyledi:
"- Acıbadem'de tarla komşum Rebî Molla'nın ticaretteki güzel ahlâkı vesilesiyle müslüman oldum. Molla Rebî, süt satarak geçimini temin eden bir zâttı. Bir akşam vakti bize geldi ve :
"- Buyurun, bu süt sizin!" dedi.
Şaşırdım:
"- Nasıl olur? Ben sizden süt istemedim ki!" dedim.
O hassas zarif insan:
"- Ben farkında olmadan hayvanlarımdan birinin sizin bahçeye girip otladığını gördüm. Onun için bu süt sizindir. Ayrıca o hayvanın tahavvülat devresi (yediği otların vücudundan tamamen izalesi) bitene kadar sütünü size getireceğim...” dedi.
Ben:
“–Lâfı mı olur komşu? Yediği ot değil mi? Helâl olsun!..” dediysem de Molla Rebî:
“–Yok yok öyle olmaz! Onun sütü sizin hakkınız!..” deyip hayvanın tahavvülat devresi bitene kadar sütünü bize getirdi.
İşte o mübârek insanın bu davranışı beni ziyâdesiyle etkiledi. Neticede gözümdeki gaflet perdelerini kaldırdı ve hidâyet güneşi içime doğdu. Kendi kendime:
“–Böyle yüce ahlâklı bir insanın dîni, muhakkak ki en yüce bir dîndir. Böylesine zarîf, hak-şinâs, mükemmel ve tertemiz insanlar yetiştiren dînin doğruluğundan şüphe edilemez!” dedim ve kelime-i şehâdet getirip müslüman oldum.»”

ben devlet memuruyum.4 yıllık fakültemezunuyum. ben 850 milyon maaş alırken bunlar 2,5 milyar maaş alıyolar. devleti sömütüyolardı şimdi de haklarını istiyolar mış. ne hakkı zamanında fazlasıyla aldılar. devleti sömürdükleri yeter. (bu arada AKP yandaşı değilim vede sevmem)

Peki arkadaşım 850 tl maaş alıyorsun bu aldığın maaş sana yetiyormu?

Onlar fazla maaş olıyor diye onlarıda kendimize benzetmeye hakkımız varmı?

Bende 800 tl maaş alıyorum bende onlar kadar kazanmak isterim.

İşçi kazanmazsa ,Üretici kazanmazsa ,çiftçi kazanmazsa bizde kazanamayız

devletimizde kazanamaz...

Peygamber efendimiz içki ile ilgili olarak 10 kişiye lanet olduğunu söylüyor , üzümünü yetiştiren toplayan taşıyan , getiren götüren fabrikada işleyen , üreten tüketen alan satan vs toplam 10 kişi...
Aynı şeyin sigara için de geçerli olduğunu düşünüyorum şahsen , çünkü içki gibi uyuşturucu özelliğe sahip öyleki kimisi oruç tutmuyor bu sebeple , ülke ekonomisine zarar , işlenilen tütün ne oluyor acaba ?
kısacası aldıkları para sakıncalı....
Peygamber efendimiz sakıncalı işlerden uzak durun diyor ...

Peygamber efendimiz içki ile ilgili olarak 10 kişiye lanet olduğunu söylüyor , üzümünü yetiştiren toplayan taşıyan , getiren götüren fabrikada işleyen , üreten tüketen alan satan vs toplam 10 kişi...
Aynı şeyin sigara için de geçerli olduğunu düşünüyorum şahsen , çünkü içki gibi uyuşturucu özelliğe sahip öyleki kimisi oruç tutmuyor bu sebeple , ülke ekonomisine zarar , işlenilen tütün ne oluyor acaba ?
kısacası aldıkları para sakıncalı....
Peygamber efendimiz sakıncalı işlerden uzak durun diyor ...

İmam-ı Azam Hazretleri Mekruh diyor ve çoğu alimde..Sanırım yeterli alkol dinde kıyası fukahha ya göre şarapla bira kıyaslanarak haram diyoruz demi sigarayla bunu kıyaslayamazsın k ;)Çünkü alkolün haram edilmesindeki sebeple sigaranın mekruh edilmesindeki sebep ayrı şeyler ha bakam

Peki arkadaşım 850 tl maaş alıyorsun bu aldığın maaş sana yetiyormu?

Onlar fazla maaş olıyor diye onlarıda kendimize benzetmeye hakkımız varmı?

Bende 800 tl maaş alıyorum bende onlar kadar kazanmak isterim.

İşçi kazanmazsa ,Üretici kazanmazsa ,çiftçi kazanmazsa bizde kazanamayız

devletimizde kazanamaz...

ben tütün üretimi yapan bir ailenin çocuğuyum. bunların nasıl çalıştığınıda senden iyi bilirim. çoğu yatarak beleş para alıyor hak etse helal olsun çoğu hak etmiyor. şimdi görev yaptığım yerde tekelde ayrılma bir eleman var kendiside itiraf ediyor deli para alırdık diyor. sense oturduğun yerden sallıyorsun yok kendini ona abenzetm benzetme değil ben 4 yıllık fakülte bitirdiysem bunlardan fazla maaş alma hakkım var. daha düne kadar genel müdürün şoförü genel müdürden fazla maaş alıyordu bu ne perhiz ne lahana turşusu.

ben tütün üretimi yapan bir ailenin çocuğuyum. bunların nasıl çalıştığınıda senden iyi bilirim. çoğu yatarak beleş para alıyor hak etse helal olsun çoğu hak etmiyor. şimdi görev yaptığım yerde tekelde ayrılma bir eleman var kendiside itiraf ediyor deli para alırdık diyor. sense oturduğun yerden sallıyorsun yok kendini ona abenzetm benzetme değil ben 4 yıllık fakülte bitirdiysem bunlardan fazla maaş alma hakkım var. daha düne kadar genel müdürün şoförü genel müdürden fazla maaş alıyordu bu ne perhiz ne lahana turşusu.

Sorun Yattığı yerden para kazanan torpilli işçillerse haklısın.

Yok emekçi alın teri akıtan iççilerse biraz düşün.

Tütün üreticisi bir aileden geliyormuşsun, sizin durumunuz nasıl,
merak ettiğim için soruyorum.

Ayrıca işçi genel müdüründen fazla maaş alıyorsa o da devletin ayıbı olmalı

kurumun özelleştirlmesi şart çünkü zarar eden bir kurum.

ayrıca düşüncelerimizi birkaç cümleyle anlatsak olmuyomu, roman gibi uzun uzun yazmamız mı gerekiyo illaki..

Sorun Yattığı yerden para kazanan torpilli işçillerse haklısın.

Yok emekçi alın teri akıtan iççilerse biraz düşün.

Tütün üreticisi bir aileden geliyormuşsun, sizin durumunuz nasıl,
merak ettiğim için soruyorum.

Ayrıca işçi genel müdüründen fazla maaş alıyorsa o da devletin ayıbı olmalı

buda devletin ayıbı. ilk okul mezunu biri 2,5 milyar maaş alacak. üniversite mezunu gençler işsiz dolaşacak. var mı böyle iş. varsa memurluğu bırakır oraya giderim. zamanında devletin bu işçilere fazla para vermesi yanlış zaten. zamanın yanlış politikaları.

ne söylediğinin farkındamısın?

ve "canları cehenneme" derken allahın işine karıştığının farkındasındır umarım.

ne söylediğinin farkında olmayan sensin.İşçiler hazineden aldıkları paranın ne kadarını hak ediyor da eylem yapmaya cüret eediyor.Tekel zarar etse işçiler yine zam istiyor.tekel kar etse işçiler zam(ki tekel kar edemiyor)neden çalışmıyorlar.Yani oturduğu yerden yiyorlar.Sen bunları bilmiyosan konuşmaya hakkın yok.

konuştujlarımın yarısını alıp cevap vermen yanlış.Ben orda dedimki kimsenin ölmesini istemem ama türkiyenin gelişiminin sırf ak partiden olmasın diye eylem yapıyolarsa canları cehenneme..(Burda Allah'ın işine karıştığımı nasıl ima ediyorsun?)Anlamamışsınki yazdığımı.Anlasanda zırvalarsın anlamasanda...Orda anlatmak istediğim türkiyenin gelişmesini istemiyoralar canları cehenneme..Türkiyenin gelişmesinin istemeyen kimdir vatn haini değil midir?
hadi işine kardeşim boş boş yazma...

Geri