Sizce türk mü olmalıyız türkiyeli mi olmalıyız??

YOLDAŞ' Alıntı:
BENCE TÜRKİYELİ DEMEK LAZIM

SORARIM SİZE

TÜRKİYE'DEN ALMANYAYA GİDEN BİR TÜRK AİLESİ

50 YIL ORADA KALIYOR BELKİDE DAHA FAZLA AMA ALMANYA VATANDAŞI OLUYOR

ADAMIN TÜRKİYEYLE ALAKASI YOK DOĞRU DÜRÜST TÜRKÇE KONUŞAMIYOR AMA ADAMA HALA TÜRK DİYORSUNUZ

PEKİ YA TÜRKİYEY'E GELENLER BURAYA YERLEŞENLER NEDEN KÖKENLERİNİ UNUTSUNLARKi

MESELA BEN BENİ ÇARMIHA GERSELERDE BEN ASLA KÖKENİMİ UNUTMAM

BEN TÜRKİYE'LİYİM

Budur...............

Ben bir Türk'üm dinim,cinsim uludur.
Sinem, ateş ile doludur.
İnsan olan vatanının kuludur.
Türk evlâdı evde durmaz:giderim.

Mehmet Emin YURDAKUL

''türk olunmaz türk doğulur'' bir gerçektir.
Türk kelimesi bi ırkı betimler.
Kimse sonradan ben türküm diyemez, ancak şuanki dünya ve ülke koşullarında ben türküm deil türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım demeliyiz.

Türkiye içerisinde anlamlar atfedilse de Türk hem Türk hem de Dünya kaynalarında bir ırkı temsil eder, şu fenerbahçeli oyuncu TC. vatandaşı oldu diye hemen adama Türk mü diyecez "hayır" "Türküm" diyen Türk'tür ister Türkiye'de ister Fransa'da, etnik köken önemli değil kuran da "biz sizi birbirinizi daha iyi tanıyın diye kavimlere böldük" denir ırklar bu bakımından ayırıcı değil birleştirici etkiye sahiptir. Misalen bir Kova ülkesi kurulsa Akrepler de Kova olmak zorunda mı, değil, zaten istese de olamaz... Doğuştan gelen meziyet, özellik nitelikler değişmez arkadaşlar, Türk vardır, Kürt vardır, Laz vardır Türkiyeli vardır...

ATATÜRK "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" demiştir "NE MUTLU TÜRK OLANA DEMEMİŞTİR" Osmanlı'da rum da kürt de osmanlıydı. Eğer hepsine toptan Osmanlı denmeseydi 600 yıl koca imparatorluk nasıl ayakta durabilirdi sizce. Rum'a Ermeni'ye Çerkez'e Kürt'e sen Türksün denmeli ki ülke ayakta dursun kimse basına buyruk hareket etmesin. Anayasa'nın 66.maddesine göre: "TÜRKİYE CUMHURİYETİNE VATANDAŞLIK BAĞIYLA BAĞLI OLAN HERKES TÜRKTÜR". Türkiyeliyim diyerek anayasayı deliyorsunuz Efendiler!

Arkadaslar Türk Soy ismidir. osmanlı büyük hun develeti vs. vs. diye ßaşlıyor..Bizde onun devamını Getiren nesilleriz tabi türkiye'de Herkez türk diye Bi şart yoq Arap da war Kürt de war Almanda fransızda vs.vs. Türkiye ile Türk ün arasında sadece içindeki insanlardan ßaşka Fark Yoqtur ...

aslen ben türk değilim.hatta babamın annesi yunandı.ama önemli deil zaten.ben de türkiyeliyim. önemli olan ne olduğnu deildir aslında. ermeni olsanızda türk olsanızda önemli olan iyi insan olmanızdır.

Bence "Türkiyeliyim" denmesi daha toparlayıcı ve bütünleştirici olur. Enazından iki kardeşin arasına nifak sokmaları daha zorlaşır. Nifaktan kastın ne diye sorarsanız; Mesela kürt halkı kürtçe konuşmanın serbest olması için bir sürü eylemlerde bulundu. yaa eskiden konuşamıyorlarmıydı da şimdi yok kürtçe serbest olsun demeye başladılar. Bizim yörenin köylerinde 15-20 sene öncesine kadar türkçe konuşmasını bilen kimse yoktu.Bigüne bigün kimse gelipde sen türkçe öğreneceksin kürtçe konuşmak yasak demedi.Bu gibi İşler Vatanımızı Bölüp kolayca sahip olmak isteyen devletlerin başının altından çıkıyor. Bu tip durumları engellemek için birlik ve bütünlüğümüzü tüm dünyaya göstermek için en azından şu dönemlerde "Türkiyeliyim" demek daha güzel olur.

uzun süredir aklımdaydı yazıyım.

'' İzmir'li Rum kızlar yol kenarlarına dizilmiş, Yunan bayrağının rengi olan mavi-beyaz elbiseler giymişlerdi.Binlerce Rum, ellerinde çiçekler ve Yunan bayrakları ile büyük sevinç gösterileri yapıyordu.Kızlar çığlık atıyordu

Çünkü onlar "Türk" değil,"Türkiyeli" idi!.. Bu ülkeden besleniyor buradan para kazanıyor, Türkiye' de yaşıyor ama kendisini Türk değil Türkiyeli(!) sayıyordu."Türk kimliği" ile "Türkiyeli kimliği" arasındaki ayrım, burada net bir biçimde ortaya çıkmıştı."Türk" vatanına sahip çıkıyor; "Türkiyeli" ise, ihanet ediyordu!.. Zaten kimlikler, böyle en kritik anlarda kendisini göstermiyormuydu?.. "

alıntıdır: Cevizoğlu Hulki,İşgal ve Direniş(1919 ve Bugün) sayfa 36-37

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE yasayan herkes TÜRKTÜR. Türküm demeli.

fatihozel' Alıntı:
Bu konu çok önemli
sizce tük mü türkiyeli mi olmalıyız
binlerce hatta milyonlarca insanlar işte bu yüzden öldü
bu sorunun genl hattı yüzünden
kara yüzümüz olan işte
bu siz ****ında diilsiniz tv deki çou şeysizi etkiliyor
dergiler bütün yayın-basın sizi etkiliyor
karanlık geleceğe sürüklüyor
İşte bu soru
sizi kurtaracak
amerikaya yeni giden ve hemen adepte edilmiş bir afrikalı ya sorulmuş sen nerdensin
(nerelisin)
Afrikalı cvp vemiş amerikalıyım
Fransız başbakanı her halka seslendiinde şunları söler
Sayın Fransız Hanımlar ve Beyler
asla etnik köken araştılmaz
Sadede gelim Türk mü olmalıyız Türkiyeli mi
Ve ortaya şöle bir komplo teorisi atılabilir Atatürk ün fikirleri yanlış yorumlşanmış olabilir.
Ne mutlu Türküm belkide
Ne mutlu türkiyeliyim dieyse

Fransız kelmesi Fransalı anlamına gelir fakat ülkemizde Türk kelimesi ırk manasına da gelir... Bu açıdan Türkiyeli kelimesi de kullanılabilir. Bu konuda hassas olana illaki Türküm diyeceksin demenin bir manası olduğunu düşünmüyorum... Sonucta bu ülkeye bağlıyım ama Türk ırkından değilim diyor adam. Çok da abartılmaması gerekir. Daha büyük sorunlar varken Türk mü Türkiyeli mi gibi anlamsız bir tartışmaya neden ihtiyaç duyuyoruz ki?

Ne Mutlu TÜRK' üm Diyene demiş Atamız
O zaman TÜRK' üz...

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına, Türk milleti denir(1930).
Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı her bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır (1923).

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de, o kadar kuvvetli olur(1923).

Biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği yapan bütün milletlere saygı duyarız. Onların milliyetlerinin bütün gereklerini tanırız. Bizim milliyetperverliğimiz her halde bencil ve gururlu bir milliyetperverlik değildir(1920).

Atatürk Van'dan, Diyarbakır'dan Trakya'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar tüm vatandaşların millî cevherin ortak damarları olarak vasıflandırmaktaydı. Tarih potasında kaynaşmış, birbirine duygusal bağlarla bağlanmış insanlara "Türkiye halkları" diye seslenmek Atatürkçü düşünceyle bağdaşmaz

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!Atatürk türkiyesinde bu ülkenin ekmeğini yiyen herkes TÜRKtür!

1.TÜRK olunmaz TÜRK doğulur
2.Hem TÜRKÜZ TÜRKİYEDE BİZE AİTTİR

BEn Kürt Kökenli bir Türkiyeliyim..
Türk Değilim ama Türkler benim kardeşimdir.
Ama Türk değilim.

Türkiyelilik sadece 700 bin küsur km kareyi kapayan bir tanım, Türklük ise çin setinden balkanlara kadar uzanan büyük coğrafyada yaşanayan Türk soylu halkları da kapsayan bir tanım. Atatürkün şu sözleri herşeyi anlatıyor zaten; "Bugün Sovyet Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Devlet olarak bu dostluğa ihtiyacımız var! Fakat yarın ne olacağını kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan imparatorluğu gibi Sovyet Rusya'da parçalanabilir! Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler, avuçlarından sıyrılabilirler. Dünya o vakit yeni bir dengeye ulaşabilir! İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir! Bizim bu dostumuzun yönetiminde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onları arkamıza almaya hazır olmalıyız, kendimizi buna hazırlamalıyız! Hazır olmak yalnız susup o günü beklemek demek değildir. O güne hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanırlar? Manevi köprüleri sağlam tutarak! Dil bir köprüdür! bugün biz bu toplumlardan dil bakımından, gelenek ve görenek bakımından, tarih bakımından ayrılmış, birbirimizden çok uzağa düşmüşüz! Bizim bulunduğumuz yer mi doğru? yoksa onlarınki mi? Bunun hesabını yapmakta fayda yoktur! Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz; bizim onlara yaklaşmamız gereklidir".
Ne mutlu Türküm diyene.

Ne Mutlu Türküm diyene!!!Türk olamayan adam zaten bunu söyleyemez.benim de kökenin orta asyaya dayanır.bende kendime Türkiyeli diyemem.Ben Türküm!!!

Geri