sizce en iyi fotoğraf makinesi markası hangisi?

sizce en iyi fotoğraf makinesi markası hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    167
arkadaşlar küçük makinada canon.
büyük makinada nikon
bu işin piri.
bu ikisinin işi bu.en azında sony gibi her türlü elektrık eşya üretmiyolar adamlar işini yapıyor...

Nikon D5000 kullaniyorum $u anda, gayet memnunum. Daha onceki deneyim ve $imdiki ara$tirmalarima gorede en iyi D-SLR Nikon ve Canon a ait. Compact makinalar icinde a$iri farkettigini du$unmuyorum, arkada$imda 12mp Sony Cyber Shot vardi, gayet iyi ve ozellikliydi, canon, olympus ve kodak da iyi markalar.

prof. makinalar coğunlukla canon ve nikon dur ben canon nu şiddetle tavsiye ederim ben şuan canon g9 kullanıyorum .

hepinize tebrikler.

Böyle saçma ankete, böyle saçma cevaplar alırsınız.

bu makinaların özellikleri nedir,

1- Kaç mb hafızası var?
2- Kaç mg piksel?
3- fiyatı nedir?
4- ebatı nedir?
5- ağırlığı nedir?
6- arıza yaptığında, değişecek parçası pahalı mı?
7- Marka güvenilir mi?
8- Servisi yakınlarda var mı?

bunları bilmeden Ençok Reklama para yatıran Markaya en iyi demek aptalca.

konu başlığında ''sizce'' ibaresi bulunduğu için, ankete katılan arkadaşların kendi kullandığı makinaları en iyi fotoğraf makinası olarak değerlendirmesi gayet normal..

işe profesyonel açıdan bakarsak nikon ve canon büyük yarış içindeler..fotoğraf makinasında önemli olan şey,kullanıcının beklentilerini karşılayıp karşılamadığıdır bence..

teknik özellikler hemen hemen hepsinde aynı olmakla birlikte dediğim gibi başı çeken markalar nikon ve canon..

makinanın kalitesi çekiminden belli olur..özellikle az ışık alan ortamlarda yapılan çekimlerde..

yüksek ıso'lu çekimlerde grenleşme ne kadar azsa makinanın kalitesi o kadar yüksek demektir..

isteyenlere tüm makinaların değerlendirildiği bir site adresi verebilirim..

pm den yazmanız yeterli..

makina alacak arkadaşlara küçük bir katkım olsun isterim..

lafı bu kadar uzattıktan sonra kendi görüşümü söyleyeyim..

bence NİKON bir numara.. =)

dostum burda herkez kullandığı makinaya en iyi demiyor bende cümlemin başında yazdım profesyonel makinalar canon ve nikon dur diye.eğer professional derecede istemiyor ise benim kulladığım yarı profesiyonal makinayı önerdim ve canon dedim.

bence nikon çok manyak çekiyo ;)

nikon canon arasında kaldım ama tavsiyem bi fotoğrafçıya danışman...

Geri