Sakarya Üniversitesi(saÜ)

Ben 4 senedir sakarya üniversitesinde okuyorum. Neredeyse sakaryalı oldum. Ben gördüklerimi yaşadıklarımı söylüyorum. Yobaz halk içinde söylenebilecek pek fazla bişey yok

her üni de sağ-sol olayları olur..bu sakarya üni sinde de belki oluyodur ama halkı böyle nitelemen ne kadar dogru ? nasıl olsa mezunsun madem cok delikanlısın cıkıp cark caddesinde söleseydiniz bu halk yobaz die ?

bunun dısında hocaları falan bilmem ama hala sakarya üni. 30.000 ögrenci ögrenimlerini devam ettiriyorsa anlattıkların kadar kötü deildir heralde ...

Sonsuza Kadar Adapazar !!!
:goz:​

sakarya üniversitesi ve sakarya

kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum,madem öyle saçma sapan duyuntular aldın sakarya halkı için bunu herkese maleder gibi yazman hiç de yakışık almıyor.önce bir geleceksin insanlarını bir tanıyacaksın ondan sonra karar vereceksin burada okunurmu okunmazmı diye lütfen sakaryamızı karalamayın ve gelecek on yıl içinde üniversite türkiyede sayıı okullar arasına girecek göreceksiniz ve kazanmak içinde puanlarınız yetmeyecek.yazarken kelimelere daha dikkat edelim arkadaşlar

her üni de sağ-sol olayları olur..bu sakarya üni sinde de belki oluyodur ama halkı böyle nitelemen ne kadar dogru ? nasıl olsa mezunsun madem cok delikanlısın cıkıp cark caddesinde söleseydiniz bu halk yobaz die ?

bunun dısında hocaları falan bilmem ama hala sakarya üni. 30.000 ögrenci ögrenimlerini devam ettiriyorsa anlattıkların kadar kötü deildir heralde ...

Sonsuza Kadar Adapazar !!!
:goz:​

yine saçmalar yazmışsın sen ismini taşımıyorsun kardeşim bütün sakarya halkına maledemezsin bütün bunları bu konuyu çok tartışmak istersen bana buradan yazabilirsin ama yazdığın kelimeler hiç hoş değil .tabiki herşehirde insanlar farklıdırlar buradada var ama senin abarttığın kadar değil arkadaşım.saygılar.AYHAN54

okudum okudum herkesin yazdığını okudum şimdi herkes haklı ama sunu untmayalım ben saü sayesinde ekmek yiorsasm bu kadar nankör olmamak lazım bu arada turk doğdu kardeşim ülküdaşım sen en basta yazana boşver kasma sonucta saü nün ffelsefesi sudur bizden giden bizden değildir

sakarya ünv.

Arkadaslar ben hem sakaryaliyim hemde bu ünversitenin bir ögrencisiyim.bizim üniversitede siyaset yok denecek kadar az.arkadas sanirim bölümünden memnun degil gelmis üniversiteye kabahat buluyor.Ülkücülükten bahsetmiş Gazi üniversitesinde okusun bakalım siyaset görsün.bu elindeki imkanları görememesidir.arkadas sanirim Harward'da dogmus :durdurun

Aklında nasil bir üniversite hayal ettiysen oraya lütfen.

Bnde ArTık SAÜ'lü OLdm Bndan MuTluluk DyuYoRUm:)

ilk önce halkı adam akıllı tanımadan yorum yapma senin tanıdığın tarafı kötü yanııdır veya hiç iyi yanından bakmak istememişsindir sen orda sadece üniversiteyi okudun peki hiç 15 sene boyunca yaşadın mı? bu duyguyu tatmayıp sakaryalıyı diyosan yanılıyosun üstelik madem saü yü sevmiyorsun neden geldin ki ?

Bu arada gerçekten halk yobazsa gel bunu cark caddesinde söle

3. senem ve çok mutluyum burayı tercih ettiğim için...siyasi açıdan çok fazla şey görmedim..
Üniversiteler bilim yurdu olmalı, siyaset meydanı değil .....!!!!

bende bu üniversitedeydim türkiyenin yansımalarını taşıyan bi üniversite her türlü eyyamcılığı bulursunuz yani malesef halk içinde genelleme yapılamaz ama çoğu yobaz denilen tiplerden oluştuğu bi gerçektir.

aynen anlattığın gibi kardeş ayrıca sakaryalılar kendilerini hep dindar ve mukemmel insan sayarlar ama hiç dindarlıkla zerre kadar alakaları yoktur. halkıda öğrenciyı yonntmaya çalışır onlar kadar parayı seven millet görmedim

tterdoğana katılıyorum.5 senelik sakarya eğitimimde bende aynı şeyi gördüm.

Sen kendine komunizm yanlılarının arasına atar ve sakaryayı onlar gözünden görmeye çalışırsan haklısın sizin bi mahir abiniz vardı kampüste sonra zor kaçmıştı birde güven vardı canı sıkıldımı dilekçe verirdi beni tehdit ettiler diye ama en mertinizse öncü gençlik başkanı bir kız vardı hala takdir ederim sizlerden bin kat daha erkekti.

Ben sakaryada uzun seneler kaldım ve gözlemledim.Üniversite içinde çoğu şeyde haklısn paracıdır hocalar dar düşünür falan ama sakarya halkı bu kadarda kötü değil bu kadar kötülemeye hakkı yok.sana ve senin fikriyatında olan insanlara kin besler sevmezler evet haklısın hatta sizin kızlara çoğu kötü gözle bakar bunada haklısın ama unutma dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek atlamaz kusura bakma biraz amiyane bi tabir oldu.

Üniversitede ülkücülerin hakim olduğundan bahsetmişsin evet doğrudur.Ülkücüler sakarya üniversitesine 1972den beri hakimdir ve hakim olmaya devam edecektir buda sizi hoşnut etmiyor farkındayım ama gerçekler acıdır.Reislik yapmış birisi olarak şunu canı gönülden söyleyebilirim hak etmeyene hak etmediği gibi asla davranılmadı.Unutmayalım arkadaşlar ülkücülük bir giysi gibidir bunu kimseye giyme diyemezsin mutlaka ki çakallık edecekler olacaktır aramızda ama bu çakallarında zamanı geldiğinde defterleri dürüldü ve dürülmeye devam ediyor.Şimdi eğer bu arkadaşımız sakaryayı biliyorsa ve yukarda ismini zikrettiğim şahısları tanıyacak kadar saygınsa şunu soruyorum bizler o kampüste elimizi sallaya sallaya kimseye dokunmadan giderken sizler neden çift silah giriyordunuz kampüse sonrada neden birisini gördümü kaçma yolunu seçiyordunuz?

Yeni gelecek arkadaşlara tavsiyem bu tip çapulcuların lafına kanıpta sakarya üniversitesini bu şekilde tanımayın.Üniversitemiz ülkemizde sayılı üniversiteler arasındadır.Hali hazırdaki rektörümüz mehmet beyse hatrı sayılır bir profesördür öyle ki ülkemizin en genç 3. profesörü ünvanı vardır.Fakültelerimiz gün geçtikçe yenilenmekte ve içleri bilgi ve belgelerle doldurulmaktadır.Yenilikçi ve gelişen bir üniversitedir.

Açıkcası bu tarz bir konu okuyacağımı hiç sanmıyordum bundan çok üzüntü duydum.Bir sakarya mezunu olmaktan her zaman gurur duydum ve gurur duymaya devam ediyorum.

SAÜ'lü olmak bir ayrıcalıktır.

bi an için sanki ben söyledim de sen yazmışsın gibi olmuş bu yazı kesinlikle katılıyorum

aynen doğru kendi görüş açınız ve bakışınızla bu yazıları yazıp sakaryayı kötülemişsin sen uygar

ben de sakaryalı deilim ve saü de okuorum sadece en büyük erasmus kaynağı alan
kalite ödülleri toplayan
çıkan yasalara başkaldırmayan
sizle aynı görüşü paylaşmayan bir üniversite diyorsan eğer doğrudur ama gerisi yalan yani senin dediklerin

saü'de yaz okulu olmasa birçok öğrenci gümler bu bir 2.si ben de saülüyüm ama hiç yaz okuluna gitmedim çünkü hocaların para değil insan kazanma gibi bir dertleri var

bahar şenliği derken eğer hırsızlık
başarıdaki düşüş
kızları atıp atıp tutarken parmaklamksa ki öyle anlıyorsun varsın olmasın çünkü kargaşa ve eğitimi baltalamaktan başka bişey değil

halkına yobaz deme sebebin ev sahibinin seni evde kızlarla basması veya kontrol etmesi ise rahatlıkla ona buna çakamıyosan eğer doğru yobazlar ama bi defa olsun çakalları hariç halktan hiç bir laf söz duymadım kızlara karşı

bu arada sen nerelısın de bu kadar çok kötüledin sakaryayı sen gökten mi indin gerçi inemezsin de gökten mi düştün

İlk önce değerlere saygılı olmayı öğren yani adam ol. Ben "köpeklerin efendisi başbuğ" deyimini kullanmadım. Biz kuyruğumuzu kıstırıp kaçmayız amaa bir(1) kişiye (5)beş kişi dalmayız. Erkekliğinizi gösterip tek gelin silahsız gelin nerede erkeklik. Silahın arkasına sarılmak korkaklıktır.

istersen gel ona da varız zamanında çok öyle dediniz sonuç

''konuşarak çözebiliriz '' nooldu ??? haa noldu ??? cııırrt değil mi ?
alayınız böyle sizin burda oldu mu aslansınız teke tek te kedi yavrusu

delikanlı olun biraz tabi mümkünse ...

ayrıca senin o aşağı şahsın ile türkeşi aynı kefee koyamazsın ismini ağzına bile alamazsın haddini bil

ayrıca bir kişiye 5 kişi dalmışsa bil ki ibreti alem olsun diyedir yoksa teke tekte olur her yol roma bizim için

alla alla 3 senedir su okuldaym bölümüm makina muh. dediginz yarsiyla karsilasmadm ülkücü yok nerdeyse yaw olanlar da kendi hallerinde üni. icindeki yurtta kaliyrm hersy super kmse basi acik kiza dediginz gozle bakmio siz de mi problem var ? sevgilimle yurdun icinde geziyrm uzanyriz vsvs .. hocalar da dedginz gibi deil bence sdc ogretmeye dayiyolar calismayan adam bole soler benm de ortalmama dusuk ama kasinca adam notumu verio..kampus e kotu dienler kac uni gezmis bilmiyrm bole bi kampus ulasim acisinda bence merkezde heryere cok rahat...yaz okuluna gelince millet yaz okulu olsn die aglio kocaelinde siz yanin :) 1.5 ytl ye yemek yiyoruz super siz ornek veryrm 2bucuk ytl ye yildzida yemek yiyin tabilotta (hafif kokulu) kampusu kosarak gelirsiniz...

bahar festivaline gelince bu sene 1 hafta gumbur gumburdu pamela sebnem ferah yardi ortaligi resmen siz hala para ayirmiyo vs yapmio deyin bunlari bulamayan cok :) benm ist. ark. geldi seboyu izleyebilmek icin...

saü den mezun olmak zor ama bu hocalar kaliteli muhendis yetistirmek istio bolumum icin konusyrm calistimda puan alamadim diemem

okula bu kdr haksizlik yapmayin... ama adapazrndan okula minibusle gelmek sorun biraz ama bunu dier unilerin coguda cekio bunu diyene hak verrm.

ama su ulkuculer nerde merk ettim :) d4 civari tertemiz :)

işte bir yorum daha hani ne yapmış ülkücüler kanınıza dokunan ne neden sadece sizin kuyruğunuzda var ki bir şeyler sadece siz uluyorsunuz ...

berbat bir üniversitedir fakültelerin birbirine uzak olması ve büyük şehirlere yakın olması haftasonları kimsenin şehirde olmaması ortam kıtlığı yaratır yılda 1 konser olur oda 20 lira olur 1oo kişi gider ertesi gün okula gelmezler konserin etkisinde kaldıkları için şehrin insaları uyuzdur illaki içinde iyileri vardır ama çoğu uyuzdur takımlarına sahip çıkmazlar falan filan ...

nefret84 e katılıyorum sakarya halkı konusundaki bilgilerine mükemmel anlatmışsın kardeş aynen dediğin gibi insanın yüzüne gülerler ama arkadan vururlar , dedikoduda üstlerine yoktur insana olmadık iftiralar atarlar, kendi yaptıkları cambazlıkları başkasına mal ederler, korkulacak bi milleti var arkadaşlar
( iftira ,yalan ,dedikodu,fesatlık, konularında tabi delikanlılıkta değil)

----koyutimsah----
berbat bir üniversitedir fakültelerin birbirine uzak olması ve büyük şehirlere yakın olması haftasonları kimsenin şehirde olmaması ortam kıtlığı yaratır yılda 1 konser olur oda 20 lira olur 1oo kişi gider ertesi gün okula gelmezler konserin etkisinde kaldıkları için şehrin insaları uyuzdur illaki içinde iyileri vardır ama çoğu uyuzdur takımlarına sahip çıkmazlar falan filan ...

----tterdoğan----

nefret84 e katılıyorum sakarya halkı konusundaki bilgilerine mükemmel anlatmışsın kardeş aynen dediğin gibi insanın yüzüne gülerler ama arkadan vururlar , dedikoduda üstlerine yoktur insana olmadık iftiralar atarlar, kendi yaptıkları cambazlıkları başkasına mal ederler, korkulacak bi milleti var arkadaşlar
( iftira ,yalan ,dedikodu,fesatlık, konularında tabi delikanlılıkta değil)

-----Yakut.----
Bende bu üniversitedeydim türkiyenin yansımalarını taşıyan bi üniversite her türlü eyyamcılığı bulursunuz yani malesef halk içinde genelleme yapılamaz ama çoğu yobaz denilen tiplerden oluştuğu bi gerçektir.

----tterdoğan-----
aynen anlattığın gibi kardeş ayrıca sakaryalılar kendilerini hep dindar ve mukemmel insan sayarlar ama hiç dindarlıkla zerre kadar alakaları yoktur. halkıda öğrenciyı yonntmaya çalışır onlar kadar parayı seven millet görmedim

----sonsuzkuyu----
tterdoğana katılıyorum.5 senelik sakarya eğitimimde bende aynı şeyi gördüm

----gokyuzu_89----
bizim üni acayiptir başlığı atan arkadaş haklı bi kere sen belki açık kızlara öyle bakmıyosundur ama gerçekten bakıyolar orda okuyorum ve açığım kavga gerek yok zaten orda okuyanlar biziz gerçekleri bilen de yaşayanla okuyan bir değil
kavgaya gerek yok forumda kirliliğe yol açmayalım

----xyron----
arkadaşım dediklerine katılıyorum.ben de bu sene mezun oldum.ama kampüs ufak demişsin pek de ufak değil ya.idare eder.

-----OzZzyzuzu-----
Ogrencı oLarak
Üniversite akademisyenlerinin örümcek beyinliliğiyle ünlüdür.
Üniversite bahar şenliklerine sınırlı bütçe ayırır yada hiç ayırmaz.
Üniversitede yaz okulu uygulaması vardır. Akademisyenlerde bu uygulamadan faydalanabilmek için öğrencileri derslerden bırakarak madi kaynak sağlamaktadır.
Sapanca gölüne nazır orta büyüklükte bir kampüse sahiptir.
Namuslu olduklarını iddia ederler fakat eroin esrar hap her türlü uyuşturucu maddeyi kulllanırlar ve satarlar.

bunlara katılıyorum ama dıgerlerını abartmıssın arkadasım .. belkıde bunlar sadece senın dusuncen... senın kendı gozlerınden dusuncelerınden sarfettıklerın.. gelmek ıstemıyorsan okumak ıstemıyorsan yazmayacaksın olur bıter

----Fуσηв----
tek kötü yanı üniversite olarak çok fazla paracı bir yapısı vardır...iliğinizi kemiğinizi kuruturlar...yakında kampüs içinde nefes almak bile paralı olacaktır sanırım... hele öğrenci işlerine işiniz düşmesin yandığınızın resmidir...ayrıca bu üniversiteye girmesi kolay çıkması zordur...hocalar dersleri kastırdıkça kastırırlar..yaz okulunu tatmayan saü öğrencisi yok denecek kadar azdır...

sadece ben böyle düşünmüyorum

ben saude okumuyorum sakaryalıda diilim ama ole mereq ettim butun yorumları okudum ilk basta yazan arkadasın üniyi koyulemesinin sebebi bence kendi siyasi görüsünün uni yonetiminin we hocalarının weya halkının gorusleriyle ters oldugu içindir.yobaz mobaz die sallayıp duruo baqsanıza

okula gelin görün havası suyu konumu ile ideal ünilerden birisi 3-5 tane içine sindiremeyen varlık kalkmış konuşuyor

bi de örnek vermiş tek ben değilim diye diğer yazanların da alayı aynı cinsten

kimse zorla saü'ye gelin demedi beğenmeyen gitsin be kardeşim
ki ben sakaryalı da değilim bilginize ....

Bakın Arkadaşlar Ben Sakaryalı Ve Saü Öğrencisi Bir İnsan Olarak Şunları Söylemek İstiyorum
Bakın Burada Ortamı Bulandırıp İnsanları sakaryadan soğutmaya çalışan ve insan sıfatını taşıyan şahıslar var, sakarya insanı asla böyle kişilere kanmaz yardım ve yataklık etmez (geneli) Bu insanların yandaşlarıda duvarlara orak çekiç çizmeye çalışırken yakalanıp defalarca dayak yediler UNUTMAYIN VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ VE MİLLETİN REFAHI İÇİN ÜLKÜCÜ GENÇLİK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK!!! Dayak atacak dayak yiyecek belki ama bir amaç uğruna olduğunu sakın unutmayın... bakın insanların görüşlerine saygı duyuyorum, ayrıca liderler hakkında yapılan aşşağılamalarıda asla tasrif etmiyorum, bu üniversitelerde huzuru kaçırmaya çalışan kişiler illaki olacaktır cevapları ise geciktirilmeden layiki ile verilecektir, Sormak istiyorum neden ATATÜRK değilde CHE ? bunun cevabını istiyorum, açıklayın... lanet oraklı bayrakları neden Atatürk değil neden AYYILDIZ değilde o oraklı çekiçli paçavra Bizim mekan belilidir isteyen gelsin her yerdeyiz kimine göre çark caddesi, kimine göre geyve, karasu , kocaali sakaryanın tüm ilçelerinde aktif durumdayız bence bu arkadaşların amacı üniversiteyi kötülemekten çok ülkücüleri kötülemek zaten tek korkuları ezelden beri bizden, ADAM olmayı deneyin sakarya sizi nasıl kucaklayacak SAKIN UNUTMAYIN GEÇMİŞTE VARDIK, ŞÜKÜRLER OLSUN ŞİMDİ DE VARIZ, ALLAHIN İZNİYLE GELECEKTEDE OLACAĞIZ
## ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ ##
SAYGILARIMLA

mezun olduğum üniversiteyi biraz abartılıda olsa güzel anlatmışsın. buna üzülsemmi sevinsemmi bilemiyorum. bana göre sakarya halkı için yazdıkların %90 oranında doğru. Ama bir %10 luk kısım varki onu görememişsin. çok iyi insanlarda var. ben 4 sene boyunca 2 ev değiştirdim. ilk oturduğum evde ilk zamanlar çok ön yargılı yaklaştılar ve bizi istemediler. ama bizi tanıdıklarında ve taşınma zamanımız geldiğinde sakın gitmeyin diye üzüldüler. ikinci evde ise 1 komşudan başka sevenimiz yoktu:) sakarya halkı öğrencciye çok önyargılı yaklaşıyor, öğrencileri sömürebildklerikadar sömürmeye çalışıyorlar. Hele çark caddesinde 3 sene önce bir sabah 5 tlye içtiğim çayın tadı hala damağımda:) birde namus ve dindarlık meselesi var. sakarya halkı dışardan görüldüğü gibi dğil. bir çoğu kendilerini çok namuslu ve dindar gösterir ama iş uygulamaya geldiğinde öyle değil. birçoğunun yaptığı şeyleri bir öğrenci yaptığında dinsiz imansız namussuz olur.... ben istanbulda doğdum ve büyüdüm. sakaryadaki öğrencilik hayatıma kadar sokakta birkızın bana laf attığını hatırlamıyorum. sakaryada buda oldu. Peki bu ön yargı sadece sebepsizce oradaki halkın doğasından gelenbirşeymi diyenleriniz olacaktır. cevabı basit elbetteki hayır. biz öğrencilerinde çok büyük oranda payı var. öncekilerin yapmış olduğu namussuzluklar şerefsizlikler sonrakilerin bu tür sıkıntıları çekmesine sebep oluyor. benim erkek olarak yüzümü kızartan olaylara bazı kız arkadaşlarımız çok rahat bir şekilde yaklaşabiliyorlardı. neyse yeter artık:) herşeye rağmen sakaryayı seviyorum.

sevmeyen gelmesin arkadaş ünüversite yönetimine bişi diyemem ama halkı denilince orda duracan !!!!!
beyenmeyen arkadaşlara birkaç soru ?

kaçtane kapkaç olayı duydun yada okudun yada izledin !!!!!!
kaçtane tecavüz olayı duydun yada okudun !!!!
kaçtane vatan haini yada pkk yanlısı gördün yada okudun !!!!

beyenmeyen arkadaşlara en güzel cevabı NECİP FAZIL KISAKÜREK vermiş zaten

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir
Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.

Akışta denetlenmiş, büyük, küçük, kainat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!..

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan;

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;
Kehkeşanlara kaçmış eski günleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hala çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgar o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına es, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üçbeş damla kan, ırmak üçbeş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını aşsalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve Ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..

Geri