Ruhban Okulu Açıldı Açılacak!

Arapça Metin
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَىٰ أَوْلِيَاءَ ۘ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

Türkçe Transcript(*)

Yâ eyyuhâ-lleżîne âmenû lâ tetteḣiżû-lyehûde ve-nnasârâ evliyâe ba’duhum evliyâu ba’d(in)(c) vemen yetevellehum minkum fe-innehu minhum inna(A)llâhe lâ yehdî-lkavme-zzâlimîn(e)

Abdülbaki Gölpınarlı

Ey inananlar, Yahudilerle Nasranileri dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostudur ve sizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki o da, onlardandır. Şüphe yok ki Allah, zalim olan kavmi doğru yola sevk etmez.

Ali Bulaç Meali

Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

Ahmet Varol Meali

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez. *

Diyanet İşleri Meali(Eski)

Ey İnananlar! Yahudileri ve hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez.

Diyanet İşleri Meali(Yeni)

Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.[152] *

Diyanet Vakfı Meali

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

Edip Yüksel Meali

İnananlar, Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez. *

Elmalılı Hamdi Yazır

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

Elmalılı Meali (Orjinal)

Ey o bütün iyman edenler! Yehud ile Nesârâyı yar tutmayın, onlar ancak birbirlerinin yaranıdırlar, içinizden her kim onlara yardaklık ederse muhakkak onlardan ma'duddur, Allah ise zulm edenleri doğru yola çıkarmaz

Ömer Nasuhi Bilmen

Ey imân edenler! Yehûd ile Nasâra'yı dost tutmayınız. Onların bazıları bazılarının dostudur. Ve sizden her kim onları dost edinirse muhakkak o da onlardandır. Şüphe yok ki Allah Teâlâ o zalimler olan kavme hidâyet etmez.

Muhammed Esed

SİZ EY imana ermiş olanlar! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin: Onlar yalnızca birbirlerinin dostlarıdır. 72 Ve hanginiz onları dost edinirse kesinlikle onlardan olur: Bilin ki Allah böyle zalimlere 73 doğru yolu göstermez!

Suat Yıldırım

Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları velî edinmeyin. Onlar ancak birbirlerinin velisidirler. Sizden kim onları velî edinirse o da onlardandır. Allah böylesi zalimleri doğru yola iletmez. *

Süleyman Ateş Meali

Ey inananlar, yahudileri ve hıristiyanları veliler edinmeyin! Onlar, birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları kendine veli yaparsa, o onlardandır. Şüphesiz Allah, zalim toplumu doğru yola iletmez.

Şaban Piriş Meali

- Ey İman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları veli / dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları veli kabul ederse o da onlardandır. Allah, zalim topluma hidayet vermez.

Ümit Şimşek Meali

Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirinin velisidir. Sizden onları veli edinen, onlardan olur. Allah ise zalimler güruhuna yol göstermez.(18) *

Yaşar Nuri Öztürk

Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz.

Yusuf Ali (English)

O ye who believe! take not the Jews and the Christians for your friends and protectors(764): They are but friends and protectors to each other. And he amongst you that turns to them (for friendship) is of them. Verily Allah guideth not a people unjust. *

M. Pickthall (English)

O ye who believe! Take not the Jews and Christians for friends. They are friends one to another. He among you who taketh them for friends is (one) of them. Lo! Allah guideth not wrong-doing folk.

.::Türkçe Kur'an Mealleri::.

Dini konularda pek bilgili olduğumu söyleyemem.
yorumlarda MAİDE 51 suresinden anladığım hiç kıvırmadan
anlaşılan ortadadır.

ilgili arkadaşlara duyrulur.

yav kardeşim hükümet olarak bi ağız birliği olur bi düzen bi politika olur.. benim bildiğim tek ağızdan duyarsın zammı başbakan etnik bölücülük arınç askeri yıpratma bilmem kim ...bu ne yaa ihaneti bile beceremiyen bi siyaset !!!

Gemar sen ve senin gibiler başka bir dine inanıyorsunuz.Adnan Oktarın Fethullah gülenin dogmalarıyla herkesin kendi yorumuyla karıştırdığı bir dine.Sana bunu daha önce de anlatmaya çalışmıştım hatırlarsan kıyamet tarihi konusunda.Anladım ki sizin görüşlerinizi değiştirmek zor değil imkansız.Umarım inandığın şeylerin ne kadar sahte olduğunu yakın zamanda anlarsın.

Bak bu söylediğine sonuna kadar katılıyorum insanların çoğu adamlık dinne uyuyor bende dahil.Bunu kim söylüyo Efendimiz(sav).

Gerçekten Kur'anda yazan İslamla bizim yaşadığmız islam bambaşka.Ortak oktaları Allah Peygamber Namaz niyaz.

Onun dışında eğer bir yanlışım varsa Allah rızası için uyarın ama ben genel olanları alıyorum.

Dinimiz hoşgörü dinidir. Sizin imanınız sağlamsa bir problemimiz olmamalı. Bugün bir Arap ülkesi unuttum. Katar dı zannedersem. Müslümanlar dini kurallara uymak zorunda diğer dine mensup olan insanlar içinse böyle bir zorunluluk yok. Müslümanların ve hristiyanlar birlikte kavgasız gürültüsüz yaşıyor.
Dinimiz neticede HOŞGÖRÜ DİNİ'dir. Dinde zorlama yoktur. Camide ezanı türkçe okusunlar hepimiz anlayalım kötü birşey mi var iyi bir şey mi? diyen adam gelmiş burda ruhban okulu açıldıyor din elden gidiyor politikası yapıyor. Bizim ülkemizde yetişmememiş olması Türkiye yi kötülemesine engel değil. Varsın onlar Türkiye de de yetişsin belki bir iki tanesi doğru yolu bulur.

Dinin hükümlerini bilmeden konuşmayın çocuklar dinimiz diğer dinlere karşı değildir isteyenlere ayet hadis verebilirim.Tam tersine ruhban koulları açsınlar hatta yardım bile edebiliriz.
Neden çünkü onların dini emridir.Bizde mesela onları hak dine çevirmek için başka ülkelerde camii açıyoruz öğretiyoruz ama bize gelince hadi başka kapıya.Bencillik yapmayın bizim dinimzde öyle bişi yok tamamen siyonist bir oyundur.

Ha ben kindi imanımdan korkuyorum hristiyan olurum diyorsanız ve çocuklarımıda eğitemem diyorsanız o sizin bileceğiniz iş ama bilinki o takdirde Allah bunun hesabını sorar.

Bizim dinimiz hoşgörü sevgi ve teslimiyet dinidir.
Gerekirse ayet ve hadisleri verebilirim.Ama bu zamana kadar boş konuşmadığımıda bilirsiniz din konusunda...

arkadaşım hemi hoşğörülükten bahsediyorsun hemide allah bak size hırıstıyan olursanız size allah bunun hesabını sorar diyorsun .bu nasıl hoş ğörü* oldu ki ben allah yolunda herhangi bir dini kendi hür irademle sectim ve temiz bir insan olmayı pilanladım ( ha sen dersin ki şimdi kerdeşim bizim dinimiz en son din ve en temiz din vb. (bundan benimde şüpen yok ) bu yüzden başka dinlerden allahı arama diyorsun öyle mi.
yav böyle çok bilmişlikle insanların kafalarını karıştırmayın
bakın her kim olursa olsun yaratıcısına inanıyorsa ve ona biyat ediyorsa insan aracı insanlara ne gerek var ( bu söylediğim töbe haşa peyganberimiz ve yaratıcımız ın başka göndermiş olduğu hak yolunda ki yüce insanlar hariç)
herkes eline almış bir saz çalıyor bakalım yok şöyle olur yok böyle olur yav başkalarının zihinlerini karıştırmakla zannedilmesin ki bizlerde bazı insanlara bu ğüzel dini öğretiyoruz .
önce sen öğreneceksin bu işi 4 4 lük öğrenirsen eğer demessinki allah sana size bunu yapar diyerek yüce rabbimizi san ki bir öcü olarak göstererek başka inananların akıllarını çelmeye çalışmayalım
sende biliyorsun ki her koyun kendi bacağından asılır
ha sen diyeceksin ki bu sefer kardeşim ben ve benim gibi düşünenler büyük dinimizi yaşamak ve yaşatmak öğenmek ve öğretmek için elimizden geleni yapmakla mükellefiz değil mi doğru elbette
ama insanları ayırmadan sen şu dindensin sen şu dindensin demek bile bence çok yanlış olur
şunu diye biliriz sonuç olarak
her insan doğduğunda saf doğar temiz doğar büyüdüğümüzde bile bunu her ne dinde olursak olalım bu saflığı ve temizliği korumamızın olduğunu bilmemiz yeterli bence
birde şunu söylemek istiyorum
insanlıktan yoksun kişiler sonuçlarını bilmeden bir toplum üzerinde gerek din gerek sex gerek maddi gerekse manevi yönden oyunlar oynayarak toplumları peşinden sürekleyebiliyor en büyük cehalet işte bunlara kanmak olacak sanzımca
neyse bende biraz zırvaladım galiba varsa hatam bilmedem şimdiden özür dilerim .

arkadaşım hemi hoşğörülükten bahsediyorsun hemide allah bak size hırıstıyan olursanız size allah bunun hesabını sorar diyorsun .bu nasıl hoş ğörü* oldu ki ben allah yolunda herhangi bir dini kendi hür irademle sectim ve temiz bir insan olmayı pilanladım ( ha sen dersin ki şimdi kerdeşim bizim dinimiz en son din ve en temiz din vb. (bundan benimde şüpen yok ) bu yüzden başka dinlerden allahı arama diyorsun öyle mi.
yav böyle çok bilmişlikle insanların kafalarını karıştırmayın
bakın her kim olursa olsun yaratıcısına inanıyorsa ve ona biyat ediyorsa insan aracı insanlara ne gerek var ( bu söylediğim töbe haşa peyganberimiz ve yaratıcımız ın başka göndermiş olduğu hak yolunda ki yüce insanlar hariç)
herkes eline almış bir saz çalıyor bakalım yok şöyle olur yok böyle olur yav başkalarının zihinlerini karıştırmakla zannedilmesin ki bizlerde bazı insanlara bu ğüzel dini öğretiyoruz .
önce sen öğreneceksin bu işi 4 4 lük öğrenirsen eğer demessinki allah sana size bunu yapar diyerek yüce rabbimizi san ki bir öcü olarak göstererek başka inananların akıllarını çelmeye çalışmayalım
sende biliyorsun ki her koyun kendi bacağından asılır
ha sen diyeceksin ki bu sefer kardeşim ben ve benim gibi düşünenler büyük dinimizi yaşamak ve yaşatmak öğenmek ve öğretmek için elimizden geleni yapmakla mükellefiz değil mi doğru elbette
ama insanları ayırmadan sen şu dindensin sen şu dindensin demek bile bence çok yanlış olur
şunu diye biliriz sonuç olarak
her insan doğduğunda saf doğar temiz doğar büyüdüğümüzde bile bunu her ne dinde olursak olalım bu saflığı ve temizliği korumamızın olduğunu bilmemiz yeterli bence
birde şunu söylemek istiyorum
insanlıktan yoksun kişiler sonuçlarını bilmeden bir toplum üzerinde gerek din gerek sex gerek maddi gerekse manevi yönden oyunlar oynayarak toplumları peşinden sürekleyebiliyor en büyük cehalet işte bunlara kanmak olacak sanzımca
neyse bende biraz zırvaladım galiba varsa hatam bilmedem şimdiden özür dilerim .

Birincisi zaten sorularını cevaplamısın.
İkincisi zannediyorum diğer yazdığım iletilerde kendine cevap bulacaksın ama yinede bulmazsan Kitap Ehl-iyle ilgili açtığım konuya bir gözat.

heyt be forumdaki kendine kemalist diyen akp düşmanlarına bak yaw aranızda ateistliği deli gibi savunan DİN ÖZGÜRLÜĞÜ AZINLIK HAKLARI diye çığırıp duran Müslümanlığı aşşağılayan müslümanlığı arap dini diye hor gören insanlar şimdi kuran ayetleri yağdırır olmuş

forumda yandaş gördüğünüz adamlara dini kullanarak saldırır olmuşsunuz bir KARA ÇARŞAF AÇILIMIMI bu yoksa? AKP ne yapsa eleştirmek uğruna top çevirip duruyorsunuz

çok uğraşmayın Nazım hikmete vatandaşlığının verilmesi İMF yi hakkaten kovmuştan betere çevirmesiyle hepinizden daha solcu, yurt dışındaki Türk eserlerini ilk defa restore etmesi ulaşım için yol yaptırmasıyla hepinizden daha Türkçü, lideriniz gibi cart curt dönmeyerek milli görüşe uygun hareket ve tavrını hiç oy sııkıntısıyla değiştirmemesiyle hepinizden daha Sağcı, Diğer dinlere gösterdiği hoşgörü ve saygıyla hepinizden daha Azınlıkçı

her yaptığını eleştirseniz 360 derece döner durursunuzuz bu durumda Azınlık hakları hoşgörü diye binlerce post kasıp kafa ütüleyenler burda post kasmasın boşuna komik oluyorsunuz...

~SiLenT ScЯeaM~;4947696' Alıntı:
LaikLik Gereği Bir ÜLkede İmam YetiştiriLip OnLara Maaş VeriLiyorsa Diğer DinLerede Aynı Hakkı Tanıyacaksın Din AdamLarını Yetiştirecek OnLara Maaş BağLayacaksın.
Buna Burun Kıvırdığın Zaman LaikLik Lafta KaLıyor.
Fakat Bende Karşıyım Ruhban OkuLu MeseLesine Bizim Minaremiz KıyametLer FırtınaLar Kopartıyor Sonrada Bizden GayrimüsLimLer İçin Hoşgörü BekLiyorLar.

Müslümanın farkı nerde kaldı o zaman güzel kardeşim.
Mekkenin fethini ve sonrasında gelişen olayları bir kez daha oku istersen =)

Forumda;

Atatürk resmini avatar yapıp, onun ilkelerini yıkma yolunda yapılan her harekete alkış tutan...

Her yazdıgımızı baştan sonra okudugunu ima ederek aklı sıra bunlara cevap veren... Ama 10 kere okusa bile hiçbir kelime anlamadıgından emin oldugum...

Okuduklarına ragmen akp ne yapsa eleştiriyorsunuz arkadaş derken... İki sayfa gerideki "akpnin bu uygulaması çok yerinde" lafını algılama zorlugu çeken...

Aklı sıra bizim düşüncelerimizi belirtirken kullandıgımız "delil ve örnekler" e laf etmeye çalışan...

Ve bize üç beş tane örnek vererek şakşakçılıgını yaptıgı partinin her platformda herkesten üstün oldugunu savunabilecek kadar komik...

arkadaşlar türemiş...

Onları burdan saygıyla selamlıyorum...

Müslümanın farkı nerde kaldı o zaman güzel kardeşim.
Mekkenin fethini ve sonrasında gelişen olayları bir kez daha oku istersen =)

Sende HakLısın Abicim.
Bügüne Kadar İnananLara ve İnanmayanLara Saygıyı Hep Biz Gösterdik.
KarşıLığı Türk DüşmanLıkLarı, MüsLüman KatLiamLarı, YasakLar OLdu.
Hoşgörü KarşıLıkLı OLur Herkesin Bir TahammüL Sınırı Vardır Kendi Adıma Konuşuyorum Benimki Sona Erdi.
YoruLdum Adım Atmaktan OnLarda Bir Adım Atsın Artık Diye BekLiyorum.

Laiklikten anlamayanlar gene asıp kesiyolar..Siz en iyisi mi bu işlere burnunuzu sokmayın sizi aşmış belli oluyor..

amerikanın istedikleri harfiyen yerine getiriliyor

Geri