GemaR
Banned
Hakli oldugun noktalar varda ulkemizde zaten kilise vardi baska ulkelerde camii oldugu gibi.
fakat hangi ulkede bizim okullarimiz var imam yetistiren?
dupeduz misyonerliktir bu baska bir aciklamasi yoktur. dinimiz hosgoru dini diye satalim ulkeyi haydi hobaa diyerekten nasil olur guzel degilmi hosgoruluyuz.
gerektigi yerde disini gostermezsen tepene binerler ulkeni elinden alirlar ruhun duymaz. dinde hosgoru var ama milletimizde de bagimsizlik vatan sevgisi mevcut cok sukur.
İmam yetiştiren var mı bilmiyorum ama imam var yani hatta dine dönüşte Almanya ile ilgili bir paylaşımım vardı inşaAllah.
Dişimizi gösterelimde biz ne köpeğin ne kuduzuz.Eğer o haham veya papaz yaptığı görüşmelerde zorlama para gibi bir misyonerlik peşindeyse o zaman gereken fazlasıyla uygulanmalı.Ama onun dışında onlarla mücadele etememiz haram olur çünkü Hz.Rahman(cc) bir ayetinde buyuruyrki Kitap Ehl-i ile en güzel şekilde mücadele edin.
Onlar bizi hristiyan mı yapıyor eğer biz tepkisiz kalırsak o zaman sıkıntı olabilir bizde onları hak dine girmesi için telkinlerde bulunacağız.Hertürlü şeyi yapacağız.
Hatta bir papaz İslam'a geçince aynen şunu diyor siz neden daha önce anlatmadınız bunları gidin dünyaya anlatın.Galiba onuda paylaşmıştım.
Gemar Hz.Mehdi kim sence şu an dünyada mı?Peygamber efendimiz zamanında acaba hristyanlık veya yahudilik vs dinlerini öğreten okullar varmıydı.
Sencesi bencesi olmaz bu işlerin Efendimiz(sav) diyorki eğer şu şu ve şu alametleri gördünüzmü bilinki benim evladım gelmiştir.
E şimdi 200 alamet oldu 3-4 te değil ben sana burda değil desem harama düşerim.
1400 ü geçeli 31 yıl oldu şu an hicri 1431 deyiz her yüzyıl başında bir müceddid geliyorsa ki en son Hz.Mehdi(as)dır.Bedüizzaman da iyor 1979(1400) de kesin gelecektir hazır olun sonra ardında cismi beşerisiyle Hz.İsa Mesih gelecektir.
Kim olduğu mühim değil ha erak edersen bakarsın hadislere öğrenirsin.Kimlik ismini bildiğim kadaryla Efendimiz(sav) Hz.Ali(ra) Bedüizzaman ve talebesi Sungur abi biliyor.
Dahada bienler vardır Allahu Alem.Önemli olan onu müjdelemek ve güzel günlere gittiğimizi umutsuzluğa düşmememizi diğer müminlere söylemektri Kur'anın apaçık amridir bu.
O döenmde tabi mutlak vardı olmasa nasıl gelecek bu dinler onlarında kendi kiliseleri işte ibadethaneleri vardır ki olmaması demek bu dinlerin çökmesi demektir.O dönemde Efendimiz(sav) Kitap Ehl-i ne hoşgörüyle yaklaşmıştır ve canı pahasına korumuştur(islam ve insan bölümünde mevcut)daha sonra Osmanlı döneminde de bu durum değişmemiştir ve böyle devam etmiştir taaaki son yıllarda bir fitne çıkana dek.
Ama inşaAllah o fitneleride kaldıracağız çünkü Allah'ı sevenler bir araya gelmeli baksana Masonlar cartlar curtlar kötüler nasıl birbirine kenetlenmiş bizi hem ırk ayrımına hem din ayrımına düşmanlığa sürüklüyorlar onun için bir araya gelmeliyiz Kur'an bununla ilgili Hz.Râhman(cc) şöyle buyuruyor;
De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim." Eğer yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahid olun, biz gerçekten Müslümanlarız." (Al-i İmran Suresi, 64)