Rockcılara Rapci CEZA !

ya ortda şöyle bi durum var. burada bi kaç provakatör araya girip ortamı dağıtıyor. kendi egolarını "bilmedikleri" ve "dinlemedikleri" müzik türlerine bok atarak tatmin etmeye çalışıyorlar. medeni bir insan olmanın en önemli şartı başkasının zevklerine saygı göstermektir.

saygı ve barış... lütfen.

ne saçmalıyosunuz siz...

geçen sene 50cent çıktığı zaman nerdeydi rocker lar biliyomusunuz hepsi eller havaya yapıyodu beş para etmez o gurubu dinlerken..

ayrıca her sene küçük sahnede tecno dj ler performans gösterirken rocker lar yine orda eller havaya yapıolar...

cezanın söylediği gerçeklermi zor geldi... o yüzden mi aykırılık yaptılar...

şarkılarında savaşa karşı sözler söylemesimi... yoksa sabahtan akşama sokaklarda çalışan işçilerin hakkını savunmasımı.... sokak çocuklarına yardım etmeyenlere küfür etmesimii...... hangisi ağır geldi bi söyleyin bana....

serpent' Alıntı:
ne saçmalıyosunuz siz...

geçen sene 50cent çıktığı zaman nerdeydi rocker lar biliyomusunuz hepsi eller havaya yapıyodu beş para etmez o gurubu dinlerken..

ayrıca her sene küçük sahnede tecno dj ler performans gösterirken rocker lar yine orda eller havaya yapıolar...

cezanın söylediği gerçeklermi zor geldi... o yüzden mi aykırılık yaptılar...

şarkılarında savaşa karşı sözler söylemesimi... yoksa sabahtan akşama sokaklarda çalışan işçilerin hakkını savunmasımı.... sokak çocuklarına yardım etmeyenlere küfür etmesimii...... hangisi ağır geldi bi söyleyin bana....

EywaLLah Dostun...

50 Cent Sarkı söLerken Mother A F.ck Ama Pimp Diodu. Ondan Ritim TutuoLardı :)

Ben AqLamazken

Ben ağlamazken havada savaşın rüzgarlarımı esiyor acaba
Ancak başta söyleyeyim bu sancak devrilmez
Salıncak koptu
Zincirlendi idealizm hep sınırlı kaldı
Faydasız kararla hep karardı tarlalar
Sarayda kaldı naralar
Değerli oldu mağaralar
Genç yaşta göz yuman bu yaşama ikinci hak yok
Yaş sınırı yok karaca ahmet kapıda bekler rahmet çok
Çoğumuz aç ve çoğumuz tok
Onbinlerce folk ihanet etti ademe
Cümle aleme bu rapte isyanım var med cezir var
Ey ademoğlu nefsimiz köreldi
Toz pembe bakmadık dünyaya ve ecel uykudayken geldi...
...
birgün gelir savaşlar aynı tablolarda ağlatır
diken ve gül çok ağlamış bu dünya bahçesinde
dağlanır bu gözler barış yalan savaşsa gerçek
savaşma gerzek anlaşmış herkes
dayanmış hançer kafanda mavzer
önünde penzer mezarsa mahzen
felaketi bir bilsen istemezdin
erken vakit gelir melek alır canı ben ağlamazken...
...

Sokak Sanatı...
Değdi mi boyun eğdi mi
Ceza geldi mi
Başın göğe erdi mi
Haram lokmaları dizdiniz boğazda kalmasın itin
Tatlı dilin önemi yok bitin
Sokaklarlardaki bu gerçeği
Çeken sor
Çekene zor
Çekene kor alev
Yandı gözler sabahlara kadar çalışan eller
Evler ekmek bekler
Gecekondu ve viraneler
Aş yediremeiş çoçuğuna üzgün anneler
18 saat mesai
3 kuruşta para
Sabahlara kadar sokaklarda yapılan işporta
El arabasıyla geçim dert
Hayat sert, kimola mert yo!

Sokak bir armoni
Aynı seramoni
Dinlesen dünyayı sende yırtık ayakkabı
Geceler çok katı
Kalmadı hiç tadı
Gece gündüz mücadele işte sokak sanatı.

artık şu konu kapansada forumda şu saçma tartışma bitse :goz:

ben şahsen rockçıyım ve rock grubum war
biz grup arkadaşlarıyla öyle bişiy yapmıyoruz
bazen ben ağlamazken dinleriz bazen de Muse çalarız

a.k.a. cım yanlış anlama ama anlaşamıyoruz dedin ya
bence anlaşamıyoruz değil neden demeliydin neden

benim rap müziğe saygım war
rapçılarda zaten kendini ritmik amerikan şiiri ile anlatabiliyor
atışma yapıyorlar bu onların doğasında var

neyse ben çok uzattım galiba

UMARIM SÖYLEDİKLERİM YERİNİ BULMUŞTUR

SLM LAR 51LV3RD4Y

EiwaLLah SiLwerday... Hadi Herkes Kendi Yorumunu Yapsın....
GüzeL bi Konuya Deqindin. AnLaşamıyoruzu deqiL. Neden AnLaşamıoruzu TartışaLım...

Bende Sahsen Bi Rock barda caLışıorum... Rock Muziqe Sayqım Sonsuz. Rock Muzik YıLLardır oLan Bi Muzik Türü. Ama Rap Daha Yeni... CarteLLe 95 Tanıdık. 2000Li YıLLarda Daha PopüLer oLdu...

Benim Görüşüm Diqer Muzik Türü DinLeyicLeri TürkceRapi Yeni bi Kültür oLarak Cekemiyor...

rap-rock tartışmasını yapan adamların müzik çekmekten öte daha büyük sıkıntıları var bence. amaç sadece bi tarafı tutup diğer tarafı dışlama. beğenmediğine bok atmama. şu an playlistimde rammstein ve sagopa kajmer bir arada. rapçi ve rockçılar çok daha iyi anlaşır. bi sürü rockçı arkadaşım var. bende rapçi sayılırım.

a.k.a_rap' Alıntı:

bölücülüğü biz mi yapıyoruz peeeeeh...
bak şimdi bi şeyi açıklğı kawusturalım

siz türkçe rock mı dinliyorsunuz yoksa yabancı rock mı...bence yabancı rock...
ama biz sadece türkçe rap dinliyoruz we bunlada gurur duyuyoruz...biz o albümleri alarak türkiyeye katkı sağlıyoruz sizde yabancı ülkelere...

hade siz gidinde
sysytem of a down dinleyin
yok ya nasıl ya ben tukrce daha cok dınerım kurban olsun cilekes olsun ama yabancıda dınlerım uslertelik ben system dinlem benım watanım herseyden once gelr ok ustekı arkads ıcınde 32 degılde 132 kıtadan olsussun sankı bu bısıyı degısıtrıo sonucta yıne aynı sey yıne yee we yıne rap :S:S:S:S:S:eek:ut:

kibrit' Alıntı:
yok ya nasıl ya ben tukrce daha cok dınerım kurban olsun cilekes olsun ama yabancıda dınlerım uslertelik ben system dinlem benım watanım herseyden once gelr ok ustekı arkads ıcınde 32 degılde 132 kıtadan olsussun sankı bu bısıyı degısıtrıo sonucta yıne aynı sey yıne yee we yıne rap :S:S:S:S:S:eek:ut:

al işte sazan mı desem ne desem...kardeşim bak yukarıda ne yazdım yeter bu konu daha fazla uzamasın...:mad: ayrıca ben soad dinlersiniz yada dinliyosunuz demiyorum.
şimdi doru söle siz türkce rock mı dinlersşnşz yoksa yabancı mı:eek:ut: :eek:ut:

Üzgünüm cvbı kibrit değil ben veriyorum
biz rock ta
ırk
ayrımı yapmayız ne dil olursa olsun a.k.a.
rap gibi değil yane ( pek rap bilmem ama ) ; rapta söylenen sözü anlamazsan sen bir hiçsin

ama rock ta öle değil ; anlamasan bile , o müziği yaparak yine bişeylere ulaşabilirsin ne bileyim çalarsın gitarı davulu

ama rapta öyle değil hadi yap bakim ellerinle o : dımtıs ı

he bi de bişey dicem : biz rockçılar ne rap ı sewebiliriz , ne rapçılar rock ı sewebilir

Silverday' Alıntı:
biz rock ta
ırk
rap gibi değil yane ( pek rap bilmem ama ) ; rapta söylenen sözü anlamazsan sen bir hiçsin

ama rock ta öle değil ; anlamasan bile , o müziği yaparak yine bişeylere ulaşabilirsin ne bileyim çalarsın gitarı davulu

he bi de bişey dicem : biz rockçılar ne rap ı sewebiliriz , ne rapçılar rock ı sewebilir

+10000000 ne biz sizi sewebiliriz nede siz bizi ...ama tabi ki müzik türü yönünden

ben sırf bu yüzden sewgilimden ayrılıyodum yaaaw:D

kardesım ben herturlu dınlıom tuklerden ornegın zardanadam duman cıkelekes sebnem kurban teoman aylin aslım ogün sanlısoy hayko cepkin
ama yabancıda dinlerim sizin nıe turk dınledınzı ben sıze solyım cunku yabancı rapten hıcbısı anasılmaz sonucta rapın muzıgımıdır sıze hos gelen yoksa sozlerimi daha cok ?

Silverday' Alıntı:
biz rock ta
ırk

Üzqünüm cvbı aka_rap deqil ben weriorum..

eLLerimizLe TurnTabLe Kullanıorus. Beatide ordan aLıorus Zaten...
Yani Enstrümanımız TurnTabLe...

Senin O Bass qitarından eLektro qitarından DawuLundan aLdıqın Sesi Biz TurntabLe'dan aLabiLioruz...

AnLıabiLiomusun ?

kibrit' Alıntı:
kardesım ben herturlu dınlıom tuklerden ornegın zardanadam duman cıkelekes sebnem kurban teoman aylin aslım ogün sanlısoy hayko cepkin
ama yabancıda dinlerim sizin nıe turk dınledınzı ben sıze solyım cunku yabancı rapten hıcbısı anasılmaz sonucta rapın muzıgımıdır sıze hos gelen yoksa sozlerimi daha cok ?

kibrit' Alıntı:

böLe Düşünüosun...

Yabancı Rapten anLaşıLmaz diosun ne deniLdiqi...
Muzik Kulaqa Hoş qeLior..
Senin Düşündüqün qibi oLsaydı... Kimse yabancı Müzik DinLemezdi...

ya anlayamıyorum şimdi sizi. rap dinleyen bir insan rock dinleyemez mi? ne alaka ya. bir insan hem gitardan hem de pikaptan zevk alamaz mı? çok dar düşünüyorsunuz özür dilerim ama. bu kadar kutuplaşmaya gerek yok.

hexagram' Alıntı:
ya anlayamıyorum şimdi sizi. rap dinleyen bir insan rock dinleyemez mi? ne alaka ya. bir insan hem gitardan hem de pikaptan zevk alamaz mı? çok dar düşünüyorsunuz özür dilerim ama. bu kadar kutuplaşmaya gerek yok.
ewt dinleyemez aynen budur rap we rock dınıyen adam war ama bence bır rock dınlyeen kının rap dınlemesı cok sacma :S:S:S:S:S:S:eek:ut:
böLe Düşünüosun...

Yabancı Rapten anLaşıLmaz diosun ne deniLdiqi...
Muzik Kulaqa Hoş qeLior..
Senin Düşündüqün qibi oLsaydı... Kimse yabancı Müzik DinLemezdi...
kardesım sen benı anlamadın ya rap muzıkte bır adam ckıo konusmaya baslıo onun konusmaları soledıgı sozlerdeki analar sizi mest eden sey ama bu yabancı olunca aynı sey olmuo cunku anlmıosunuz ben yabancı rock dınlerım we hıc bı fark yok turklerden ya anatamıomkı derdımı yada sız anlmıonuz ben rapten nefret edıom :S:S:S:S:eek:ut: :eek:ut: :Sopa :eek:ut:

Geri