Referandumda “Alevi hakimler gidecek” sloganı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
çok bilmiş arkadaş yukardakilerin hepsi sahih hadislerdir kaynakları ve iletenleri altında yazılmaktadır. Sen kütüb ü sittedeki hadisleri sağlamdır demiyorsan eğer bilemem. Cübbeli Ahmet derini yüzer :) buradaki bazı arkadaşlara göre bu hadislerin ayetten farkı yoktur. bu iletilerde böyle düşünenlere karşı açılmıştır. de hade uğr ola.

Konunun uzmanı değilim Senin kadar bilmişlikde taslamıyorum .Cübbeli de beni hiç ırgalamaz, Dinimi ondan öğrenecek değilim . Ben Her verilen kaynağa inanılmaması gerektiğinin altını çizdim. Kütub-u Sitte sahih kabul edilsede her o kaynağa yapılan atıfında orjinal kaynak içinde olmayabileceğini belirttim. Kaldıki bu tip spekilasyonlar sadece bu günümüzün konusuda değildir , islam tarhinin bir çok evresinde tartışılmış ve konunun uzmanlarınca konular ayıklanarak aydınlatılmaya çalışılmıştır .Dinin Kaynağında olmamasına rağmen daha sonra Farklı yorumlamalar nitecesinde mezhepler ortaya çıkmıştır. Bu konular üzerinde ahkam kesmek için uzmanı olmak gerekir bu yüzden daha fazla yorum yapmayacağım . İslam dinin şartları ve kuralları bellidir . Elbesideki kiri şu şekilde yıka veya yıkama şeklindeki yorumlar günümüz için bişe ifade etmez o devrin şartlarına göre yapılan uygulamalardır . Bunlara uyup uymamakla dinden çıkılmış veya iyi müslüman olunacağına inanmıyorum . Günlük yaşamasal uygulamalar dönem, koşullar ve devre göre farklılıklar içerebilir. İslam dini Özü itibariyle anlamaya çalışılmalıdır . Konu üzerinde Daha fazla yorum yapmayacağım , herkes isteği kaynağı baz alabilir ve bunu benimseyebilir , bunu saygıyla karşılamak gerekir .

Ayrıca Senin verdiğin nolarda bahsedilen konuları bazılarını bulamadım benim bulduğum

3490)- Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Misafirlik üç gündür. Bundan fazlası sadakadır."

AÇIKLAMA:

1- Hadisin Ebû Dâvud'daki aslı daha uzundur. Hadis buraya kaydedilirken terkedilen kısımları daha önce geçti ise de, rivayeti mealen bütün halinde kaydediyoruz: "Kim Allah'a ve âhirete inanıyorsa misafirine ikrâm etsin. Onun câizesi bir gün ve bir gecedir. Misafirlik üç gündür. Bundan fazlası sadakadır. Ev sahibine sıkıntı verecek kadar ikâmet, misafire helâl değilir."

Senin verdiğin

Hadis No: 3490

“Hz. Aişe radıyallahu anhâ’ya bir zât misafir oldu. Adam sabahleyin, elbisesini yıkamaya başladı. Hz. Aişe ona:
“Sana, (meni) bulaşan yeri (gördüysen) orasını yıkaman kâfi idi, göremediğin takdirde etrafını yıkardın. Ben, Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’ın elbisesinden (meni bulaşığını) ovalamak suretiyle çıkardığımı biliyorum. O, (bir de yıkamaksızın) onun içinde namaz kılardı.”

İyi Forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri