Arkadaşım kusura bakmada benim söylediklerimi çevirip bana söylemişin. Yani herkes durup düşüneceği noktayı bilmeli. Neyse ikili tartışmaya girmiycem.Karşılık olarak birşey yazmıycam.Vericeğin cevabada saygım var.
Dostum yanılıyorsun. PKK pisi pisine terör yaratmıyor. Bu kadar can kaybı verip bu kadar silah ve mühimmat harcamak ve sonucunda elde var sıfır. Buna kargalar bile güler. PKK birilerine taşeronluk yaparak kendine çıkar sağlıyor. Türkiyeye karşı kini olan fakat savaşmaya güç yetiremeyen bazı devletler. Türkiye üzerinde hesapları olan fakat bu hükümetten umduklarını bulamayan çıkar grupları. vs.vs.. Diyeceksin ki ; Kürt halkının hakları.. Boşversene sen.. Adamlar kendilerine lojistik destek ve adam sağlayabilmek açısından kürt halkını kullanıyor. Kürt milliyetçisi zavallılarda gidip örgüte katılıyor . Aç sefil dağlarda geziyor sonrada bir kurşunla telef olup gidiyor. Fakat Örgütün üst yöneticileri Bir eli yağda bir eli balda safahat sürüyor. PKK her yıl milyonlarca dolar para kazanıyor.
1.si kimse maşa varken elini ateşe sokmaz , 30 yıldır o veya bu şekilde birileri kullandı , şimdi de kullanmaya devam ediyor, suriye de kullandı iranda kullandı abd de kulandı israil de kullanıyor , yarında mısır kullanabilir bunun garantisi yok.
2. si senin de bahsettiğin gibi eğer birileri tarafından kullanılıyorsa , açılım ile bir yere varılamayacağı konusunda aynı fikirdeyiz.sen sonunda kadar açsanda adamların amacı belli vurmak.
3.sü demek ki akp iktidarı burada bir yumuşak karın oluşturuyor açılım diyerek , onlar da bunu kullanarak vuruyor , yumuşak karına herkes vurur , demek ki burada akp iktidarının zaafiyeti var, bir üstünlüğü yada bir başarısı sonucu olmuyor . kendimizi kandırmayalım
Aslında anlamıyor gibi yapıyorsun ama bal gibi anlıyorsun. PKK'nın hedef tahtasındaki parti Akparti olunca diliniz dönmüyor doğruları söylemeye.
Tekrar söylüyorum Akparti , PKK'nın çıkarlarına ters geldiği için En kritik zamanlarda eylemlerini arttırıp Akpartiyi halkın gözünden düşürmeye çalışıyor. Sence 2001 yılında 57. hükümet zamanında PKK ile mücadele bu kadar kuvvetlimiydi ki , bütün yıl boyunca sadece 20 şehit verildi. 57.hükümet bırak pkk ile mücadeleyi ,yerinden kımıldıyamıyordu. Memur maaşlarını veremiyordu. PKK da atını istediği gibi oynatıyordu. Eylem yapıpta hükümeti zor duruma düşürmeye gerek yoktu.Kazancına kazanç ekliyordu. Ama bunu görecek göz lazım.
Cevap vermiyim adam gibi tartışma olsun diyorum kendin kaşınıyosun.
En kritik zaman diye birşey yok kendi kuruntun. Neymiş şu an kritik olan zaman referandum mu israille ilişkilerimiz mi? Terör bu, senin refarandumun umurlarında değil .
Boşluğu yakaladımı kopmak istiycekler. Neden bu boşluğu akp döneminde yakalıyo.
2001 yılında pkk ile mücadele kuvvetli kuvvetsiz diye birşey yoktu çünkü pkk tükenmek üzereydi. Ta ki akp gelene kadar. Sen pkk sürekli böyle zannediyosun heralde. Pkk nın bi halt yediği yoktu. Sen hiç 10 yıl önce sokakta pkk kutlamaları gördün mü? şeyh sait denen iti anabilirler miydi? 10 yıl önce pkk lı ya da şimdi yeni moda sempatizanları çıkıp devlete küfür edebiliyormuydu? (osman baydemir denen it) Teröristler davulla zurnayla karşılanabilir miydi? Sen hangi dünyada yaşıyosun? Yaşın yetmiyosa git ailene sor.
Birde sadece 20 şehit verildi derken ne demek istedin? Çok şehit olunca çok mücadelemi oluyo? Ayrıca pkk mal mı zayıf hükümet olunca saldırmıycak güçlü hükümet olunca saldırıcak tam tersi olmasın sakın o ? Belki de pkk alıcagını almıştır akpden de şimdi sıra eyleme gelmiştir. Oh arkasında tayyibin kankası barzani, onun arkasında amerika.
Sende pkknın politikasını tartışırsın anca. Delikanlı gibi b*ka battık diyemiyonda sıvamaya çalışıyon. Seni yeni gözde kurtarmaz.
Pes doğrusu. Pişkinliğin bu kadarı. Benim yazdıklarım ile senin yazdıkların arasında gece ile gündüz kadar fark var ama verecek cevap bulamayınca aynı şeyler demişsin. Sadece tessüf ediyorum.
Bu şekilde konuşursan alıcağın cevap biraz öncekinden iyi olmıycak hiç bir zaman.
Sen ve senin gibi düşünenlerin kuruntusu. Şerefsizler 1 haziranda eyleme başlıycaz diye söyledi. Sağır sultan herkes duydu. Senin takıldığın yerdekiler duymadıysa beni ilgilendirmez. Adamlar ve akp için heralde 1 haziran çok kritik bi zaman olmalı.
Yaşın 39 ve hala böyle düşünüyosan hakkaten yapcak bişey yok.
Yaşına hürmet dahada bişey yazmam.