pc donuyor

bayram22

New member
Reaction score
0
değerli arkadaşlar dün den beri pc donuyor, mause yürümüyor. pc ye içini temizledim yani hava tutttum ,işlemciyi temizledim ve mastasını yeniledim. bunu devamlı yaparım periyotik zamanlarla tozlandığında. şimdi ben nasıl bir yolla düzelte bilirim bu sorunu . şimdiden teşekkurler

satagirislerini kontrol et yanlis yere takmissin gibi geldi,

hdd' yi e-sata girislerinden birine taktiysan bundan kaynaklanabilir, zaten farkli renktedir,(or: mor)farkedersin,
kolntrol et derim

kolay gelsin

sagol arkadaşım ama o kadar bilgili değilim kusura bakma anlamadım sata girişleri hdd bunları benim anlayacağim dilden anlatırsan sevinirim

kardes asagida ornek bir anlatim mevcut

4qlks4.jpg

kolay gelsin

pc donuyorsa

kardeş eğer mouse grünmüyorsa ve donuyorsa alamn virüsüdür ona hiç bişey yapmadan bas formatı ama ağırlaştırılmış format at eğer bilgin yoksa götür bir bilgisayar tamircisine yapacağı tek şey basacak fdiski kurtulacaksın normal format bile para etmiyor ona kolay gelsin..

(sagol arkadaşım ama o kadar bilgili değilim kusura bakma anlamadım sata girişleri hdd bunları benim anlayacağim dilden anlatırsan sevinirim)Birader hazır konu açılmışken sana bişi sorcam senin dilinde benim pc nin hdd bölümünde cızırtı oluo yani ses acaba sebebi nedir ?Ve ne yapmamı önerirsin

(sagol arkadaşım ama o kadar bilgili değilim kusura bakma anlamadım sata girişleri hdd bunları benim anlayacağim dilden anlatırsan sevinirim)Birader hazır konu açılmışken sana bişi sorcam senin dilinde benim pc nin hdd bölümünde cızırtı oluo yani ses acaba sebebi nedir ?Ve ne yapmamı önerirsin

o sesler zamanla tüm hard disklerden qelir yapılcak bişi yok bi sorun teşkil etmes sesler gürültü halini almadıkça eğer ses iyice artıp belirgin bir hal almışsa hard diskini yenilersin olur bıter takma kafana o kadar yanı ;)

cizirtinin sebebi ya

gevsek bırakilmis vidadir(cok hafifi gevsek birakilirki rezonans(salinim) kontrollu olsun),

ya da hdd'de olusan badsector(kotu bolumler)'dur,bahsettigim kotu bolumler,zamanla mekanik, sapmalara neden olur bu sekilde bozuk bolumler olusur,bunlara yapilabiliecek pek bir durum yok en fazla elinde cikma eski bir hdd vardir aynasini degistirirsin,ses hafif azalir

birde isin yazilimsal kismi vardir,zamanla kurulup silinen programlar buna neden olur,

bilgisayarima girdikten sonra yerel disklerin uzerine sag tiklayip,

ozellikler>>>araclar>>simdi birlestir>(acilan sayfada)birlesitre tiklayarak bir nevzede olsa hdd'lerdeki sesi azaltabilirsin

ayrica;

format atacagin zaman "maxblast" isimli programla harddisk' i mekanik arizalar haric yazilimsal hatalari giderebilirsin,

forumda "maxblast" diye aratirsan detayli anlatimli konular karsina gelecektir

kolay gelsin

edit:

eger harddisk'lerin sata girisli ise makinenin yankapagini ac, resimdeki girisleri kontrol et, eger resimdeki daire icine alinmis alanlardaki bolumlerde yanlis bir baglanma varsa kontrol et, merak etme kolaydir

Arkadşlar bilgi verdiğiniz için teşkkür ederim o kadarda büyütülecekk bişi deilmiş demek tekrardan teşekkürler(Kaspersky 2009 kullanıyorum)

Ben de gene bir Virüs taraması yapmanı söylerim...Hic yoktan bir NOD32 veya KasperSky iLe taratırsan iyi olur diye düsünüyorum =)ama tabii ki geneL donanım sorunlarını hallettikten sonra (Ör: Sata kabLoLarı vb.)

Geri