..::Patlıcan Beğendi::..

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
Katılım
26 Ocak 2006
Mesajlar
5,516
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Fenerbahçe Cumhuriyeti (:
PATLICAN BEĞENDİ​


>>MALZEMELER<<

  • 1,5 kg Kemer Patlıcan
  • "Çekirdeksiz olması tercih edilir"
  • 100 gr. Tereyağı 5 çorba kaşığı
  • 40 gr Un bir kahve fincanı
  • 500 gr Süt 2,5 bardak
  • 50 gr rende kaşar
  • Tuz, az miktarda karabiber

Tereyağı hafif ateşte eritilir içine azar azar un katılır. Un yağda kavrulduktan sonra tenceresi ile birlite soğumaya bırakılır.

Diğer yanda patlıcanlar çok kuvvetli ateşte kabukları yanana kadar közlenir. Patlıcanları közlemeden çatalla muhtelif yerlerinden delinmesi içlerinin pişmesine faydası olur. Közlenen patlıcanlar biraz soğuyunca kabuklarını bıçak yardımı ile soyunuz ve yağlı kavrulmuş un tenceresine koyunuz. Çatalla veya telle patlıcanları ezerek unlu yağa yediriniz.

Tencereyi hafif ateşe oturtunuz ezmeye devam ediniz bu arada ılıtılmış sütü azar azar katmaya başlayınız. Patlıcanlar fokurdamaya başlayınca ateşi sondürüp rende kaşarları da katarak iyi karıştırınız. Beğendi hazırdır. Genelde Salçalı et yemeklerinin yanında garni olarak servis edilir.
Yukarıda yazılı geleneksel beğendi tarifidir. Yeni çıkan aletlerle bu işi daha pürüzsüz ve kolay yapmak mümkündür. Önce tereyağı, un, sütle beşamel salçasını hazırlayınız. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra bıçaklı blenderden geçiriniz.
Püre haline gelen patlıcanları beşamele karıştırıp bir taşın kaynatınız rende kaşarı da ilave ederek servise hazırlayınız.AFİYET Olsun..
 
canım bak konuştuğumuz gibi.ben sana pasta yapcam sen de bana bunu yaparsın:D anlaştık dimi:goz:
eline sağlık canım...
 
Tabi cnm istediğin beğendi olsun ;)
 
kusura bakma ben hep muhalefet yapıyorum ama aşçıyım napim kendimi tutamıyorum işim bu
tarif güzel ama eksik yinede eline sağlık
10 üzerinden 6 :)
 
Bu tarifler kaç ay önce yazılmış bulup çıkarılması enteresan yanlış değil eksik olabilir ama ben bunları sağlam kaynaklardan alıyorum o yüzden fazla var eksik yok biz uzman değiliz bulduklarımızı aktarıyoruz isteyen yapar beyenmeyende yapmaz...
 
neyse canım problem değil
ya ben biraz hassasım bu konularda
bundan sonra doğru tarifleri bana danışırsın :)
 
baal' Alıntı:
kusura bakma ben hep muhalefet yapıyorum ama aşçıyım napim kendimi tutamıyorum işim bu
tarif güzel ama eksik yinede eline sağlık
10 üzerinden 6 :)



aşçısın madem bir yemeğin sunumunun ne kadar önemli olduğunu bilirsin.

yemeyin sunumu kadar buraya yazım sunumu da önemlidir kardeş. verdiğin tarifin sunumu hiç iştah açıcı değildi malesef.

sunum her zaman için önemlidir. :D



eline sağlık prenses. güzel bir yemeğe benziyor.
 
Geri
Üst