~PRENSES~
Romantizmin Delisi
PATLICAN BEĞENDİ
>>MALZEMELER<<
- 1,5 kg Kemer Patlıcan
- "Çekirdeksiz olması tercih edilir"
- 100 gr. Tereyağı 5 çorba kaşığı
- 40 gr Un bir kahve fincanı
- 500 gr Süt 2,5 bardak
- 50 gr rende kaşar
- Tuz, az miktarda karabiber
Tereyağı hafif ateşte eritilir içine azar azar un katılır. Un yağda kavrulduktan sonra tenceresi ile birlite soğumaya bırakılır.
Diğer yanda patlıcanlar çok kuvvetli ateşte kabukları yanana kadar közlenir. Patlıcanları közlemeden çatalla muhtelif yerlerinden delinmesi içlerinin pişmesine faydası olur. Közlenen patlıcanlar biraz soğuyunca kabuklarını bıçak yardımı ile soyunuz ve yağlı kavrulmuş un tenceresine koyunuz. Çatalla veya telle patlıcanları ezerek unlu yağa yediriniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtunuz ezmeye devam ediniz bu arada ılıtılmış sütü azar azar katmaya başlayınız. Patlıcanlar fokurdamaya başlayınca ateşi sondürüp rende kaşarları da katarak iyi karıştırınız. Beğendi hazırdır. Genelde Salçalı et yemeklerinin yanında garni olarak servis edilir.
Yukarıda yazılı geleneksel beğendi tarifidir. Yeni çıkan aletlerle bu işi daha pürüzsüz ve kolay yapmak mümkündür. Önce tereyağı, un, sütle beşamel salçasını hazırlayınız. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra bıçaklı blenderden geçiriniz.
Püre haline gelen patlıcanları beşamele karıştırıp bir taşın kaynatınız rende kaşarı da ilave ederek servise hazırlayınız.AFİYET Olsun..