Paraya para demeyen CHP'li vekil

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Paraya para demeyen CHP'li vekil

CHP'den Çorum Milletvekili seçilen Derviş Günday, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığı görevinden hâlâ ayrılmadı.

65583.jpg

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığı görevini Çorum'dan milletvekili seçilmesine rağmen hâlâ bırakmayan Derviş Günday altı ay daha görevde kalmak istiyor. Bu konuda ilgili yasanın kendisine 6 aylık süre verdiği ve bu süreyi şimdilik kullanmaktan yana gözüken Günday, bu zaman zarfında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da teyit ettiği 25 bin YTL maaşı ise her ay alıyor.

EMANETÇİ ARIYOR

Günday'ın danışmanları, Günday'ın “kurumu kendi haline bırakmamak ve kendinden sonra kimin geleceğine ilişkin kuruma bir çeki düzen verip ondan sonra ayrılmak istediğini” söylediler.

Günday'ın istifa etmemek konusundaki tavrı yönetim kurulunda bazı üyeler tarafından da rahatsızlığa neden oldu. İlgili yasanın Günday'a 6 ay görevde kalma hakkı tanımasına rağmen bu durumun etik olmadığını düşünen yönetim kurulu üyeleri dün ve bugün devam eden TESK Yönetim Kurulu toplantısında Günday'ı ikna etmeye çalıştılar. Derviş Günday'ın CHP'nin Çorum listesinden birinci sıra milletvekili adayı olduktan sonra TESK ve TŞOF başkanlıklarından ayrılması bekleniyordu. Ancak seçimin yapılması ve Günday'ın milletvekili seçilmiş olmasına rağmen halen bu görevleri sürdürmesi dikkat çekiyor. Günday, meslek kuruluşlarıyla ilgili yasa gereği 6 ay süreyle görevini sürdürme hakkının bulunduğunu belirtti.

ÇAĞLAYAN SEÇİLİNCE BIRAKTI

Ancak aynı durumdaki Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan AK Parti'den milletvekili seçildikten birkaç gün sonra görevini yeni başkana devrederek, ASO'dan ayrılmıştı.

Günday'ın bu tavrının TESK yönetiminde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu ve durumun etik olup olmadığı tartışmasının yaşandığı öğrenildi. TESK'in dün yapılan yönetim kurulu toplantısında da bu konu gündeme geldi. Üyelerin bazıları Günday'ın bir an önce istifa etmesinin daha şık olacağını dile getirirken, bazı üyelerin ise 6 aylık yasal hakkın Günday tarafından kullanılması gerektiğini öne sürdüler. Bugün de devam edecek olan yönetim kurulunda Günday'ın nihai kararını vermesi bekleniyor. Kendisinden sonra yerine gelecek isimler konusunda Derviş Günday'ın belirleyici olmak istediği, bu nedenle yönetim kurulundaki muhtemel adayların Derviş Günday'ın bir an önce ayrılması konusunda kendisine herhangi bir baskı yapmaktan çekindikleri belirtiliyor.

YENİ ŞAFAK

para tatlı gelir canım..
önce dünyadaki tüm suçluları yakalıyalım ondan sonra CHPye geçelim :D:D

yahu millet gemi aldı hala konusuyosunuz ya .. kendinize de toz kondrn biraz ...

ya allah aşkına adam doğruyu konuşuyo tabikide mesajı yazan ark haklı nerden geliyo bu değirmenin suyu he he bide şu chpli ark söylüyom hani baykal rodosa yüzecekti?ne oldu yemedi demi işte bunlar böyle siz uyuyun bi de şu mazot konusu GP:biz bir yeteele yapcaz öss konusu CHP:biz össyi çözcez abi neyini çözcen adam ünvsite mezunu iş bulamıyo konteyjanlar doluyu patlıyo bizimki össyi kaldırcak ya allah aşkına kaldırıpta ne yapcan sen mi iş bulcan zaten iş bulmana gerek yok arayana iş wr ama bizim millet ortaokul mezunu ilkokul mezunu askeri ücreti beğenmiyo ne istiyon kardeş sana bi iş hanında müdürlükmü werelim yada kamudamı çalıştıralım.Ya adam işçi arıyo bulamıyo bizimkiler "iş yok"diyo ne tuhaf bi milletiz demi

Ben şuna inanıyorum.Şu ana kadar böyle yüksek yerlere gelipde(başbakanlık, milletvekilliği vs.) yolsuzluk yapmayan yoktur akpside chpside vs. de.Ama önceden millet sadece yolsuzluk yapıyordu.Hiç ülke çalışan yoktu. Ama şimdi ise yolsuzluk yapılmıyor demiyorum ama ülke için bir şeylerde yapılıyor...

Radikal, 22 Temmuz seçimlerinden önce çıkan 7 Haziran tarihli sayısında yıllardır görevini bırakmayan birlik ve federasyon başkanlarının milletvekili seçilmeleri durumunda saltanatlarının sona ereceğini haberleştirmişti. CHP'nin Çorum'dan aday gösterdiği 16 yıldır TESK'in başında olan Günday ile AKP'nin Yozgat'tan aday gösterdiği TESKOMB'de 15 yıla yakın genel müdürlük dört yıldır da başkanlık yapan Akgül, seçimlerden milletvekili olarak çıktı. Herkes iki ismin eski görevlerini bırakmasını beklerken, onlar görevlerini sürdürmeye ve 25 bin YTL olan maaşlarını almaya devem etti. Eski gelirlerine 8 bin 200 YTL olan milletvekilliği maaşını da ekleyen Akgül ile Günday'ın yakın zamanda başkanlıkları bırakması beklenmiyor.
Radikal'ın sorularını yanıtlayan Akgül, birlik başkanlığı görevine devam edeceğini belirterek, "İstifa etmeyi düşünmüyorum" dedi. Kendisinin buna hakkı olduğunu belirten Akgül, "Milletvekili olduğum sürece, birlik başkanı olarak görevime devam edeceğim" dedi

Yahu ne adamlar var yahu niye akepeliyi kayırıyosun sadece CHP'li söylüyosun çağlayan seçilince bırakmışmış

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, AKP'den milletvekili seçildikten birkaç gün sonra görevini yeni başkana devretmişti. CHP'den İzmir milletvekili seçilen Mehmet Ali Susam da geçen hafta İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanılığı'nı bıraktığını açıkladı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı da milletvekili seçildikten sonra görevini bırakanlar arasında yer aldı.

Mehmet Ali Susam'da mı akepeli..... Hayret yawwwwwwwwwwwww

Allah bu chplileri başımıza getirmesin.... Ne para göz insanlarmış! Yuhhhhhhhh

chpelisi akcısı acaba mesaj yazanlardan kaç tanesi konuyu okudu:saskin ...ben açıkcası adamın mal varlıgını falan anlatıcak sanıyodum....yasa dışı bişey yokki konudada dediği gibi kanunlar adama 6 ay süre vermiş..6 ay sonra ayrılmassa o zman ayaklanın...

CHP'de bir tane varsa AKP'de bin tane vardır.
Yüreği yetiyorsa Tayibin kaldırsın dokunulmazlıkları, görelim o zaman kimin ne olduğunu.

komik bir haber
bende ortada bir yolsuzluk var sanmıştım :D

peki aynı mantıkla düşünüldüğünde AKP li Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan
neden haber yapılmıyor diye de sorarlar adama???

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
peki aynı mantıkla düşünüldüğünde AKP li Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan
neden haber yapılmıyor diye de sorarlar adama???

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ dostum keşke haberi doğru düzgün okuduktan sonra yorum yapsaydın..

ίииuεи∂σ' Alıntı:
ÇAĞLAYAN SEÇİLİNCE BIRAKTI

Ancak aynı durumdaki Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan AK Parti'den milletvekili seçildikten birkaç gün sonra görevini yeni başkana devrederek, ASO'dan ayrılmıştı.

Thorpedo' Alıntı:
yahu millet gemi aldı hala konusuyosunuz ya .. kendinize de toz kondrn biraz ...
ne komik adamsın sen öyle...
yahu kaç aydır aynı muhabbet...
al geminide git burdan :D

bunu iyiki akp li biri yapmadı yoksa chp danıştaya giderdi alışık nede olsa ama pardon yaa o hakkınıda aldı bu millet onlardan dimi yazık yaa tüh :D

22temmuzdan birkaç gün önce 3 aylık maaşı alan akp li vekilleri hiç söylenmıyor ama.maaşı almanın haksızlık olacagını söyleyenleri..buna ragmen 3aylık milletvekili maaşlarını cebe indiren SAYIN akp li vekilleri hiç söylenmiyor .ayrıca yeni şafak ile gelme bana*************

sssubay' Alıntı:
Tayyipü ve diğerlerini yargıladık sıra bundamı?
önce kendi kapının önündeki pislikleri süpür sonra komşuya sataş,

doğru söze ne denir akp nin yolsuzluklarına bakalım

düzgün konuş be adam!
ne delikanlısı ne yeni şafağı!

Geri