************osmanli Devletİ Hakkinda************

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

***600 yıllık Osmanlı Devletin de, çoğu zaman zenginlerin zekat ve sadaka verecek fakir insan bulamadıklarını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletin de adeletin en temel prensip olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın, bir yahudi tüccarın kolunu haksız yere kestirdiği için, aynı cezaya mahkum olduğunu ve son anda tacirin bu hakkından vaz geçmesi sonucu kolunu kesilmekten kurtarabildiğini biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletinin küçük bir beylikten, 10 milyon km kare genişliğinde bir toprak büyüklüğüne ulaştığını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı da örf ve adet kelimesinin hayat nizamı yerine kullanıldığını, ve herşeyin edep ve adap çerçevesinde yapıldığını biliyor muydunuz?..

***Bulunduğumuz toprakların Osmanlı toprakları olduğunu ve kurtuluş savaşımızın yine Osmanlı Devletinin desteği ile başladığını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletinin fetih yaptığı hiç bir bölgede kadın, çocuk, yaşlı ve kendisine karşı savaşmayan hiç bir kimsenin kılına bile zarar vermediğini biliyor muydunuz?..

***600 Yıllık devlet hayatı boyunca, hiç bir vatandaşının inancına karışmadığını ve herkesi kendi inancında özgür bıraktığını biliyor muydunuz?..

***2. Abdülhamid Han'ın, o gün Osmanlı toprağı olan, bugün işgal altındaki Filistin topraklarını satın almak isteyen ve bunun karşılığında tüm Osmanlı Devletinin borçlarını ödemeyi taahhüt eden Yahudilere bu toprakları satmadığını biliyor muydunuz?..

***Ardından gelen ve 2. Abdülhamid Han'ın tahtan indirilmesine sebep olan 31 Mart ayaklanmasının bir çapulcu ayaklanması olduğunu ve işi organize edenlerin içinde Yahudilerin de olduğunu biliyor muydunuz?..

ben şahsen şanlı bir tarihimiz olduğunu ve bununla gurur duymamız gerektiğine inanan bir insanım

evet

Hitlere faşist diyen dengesiz düşüncelere şimdi soruyorum;
Eğer hitler yaşasaydı bu yahudiler bunları emin olun yapamayacaktı çünki köklerini kurutacaktı.Adam ileriyi görmüş ve yapmış helal olsun.Bakın şimdi yahudiler neler yapıyorlar 6 milyon nüfusu ile.

2-Saddam karsıtı olan dengesiz düşünceler Saddamda bu dünyaya gelmiş geçmiş en sağlam askerlerden ve devlet yöneticilerdn biriydi bana göre.Adam düşmanı bildiği kürtlerin kökünü kazıyodu ama neoldu idam edildi.Oda geleceği görüyodu.Bakın şimdi ne oluyo bir avuç nereden geldiği belli olmayan bayraksız vatansız insan demeye bile dilim varmadığı dağlarda hayvan gibi yaşayan ların biz asil TÜRK milletine yapmaya çalıştıklarına.Gerçi olan kendilerine oluyoda:)) neyse konusmayım fazla

kuzay' Alıntı:

***600 yıllık Osmanlı Devletin de, çoğu zaman zenginlerin zekat ve sadaka verecek fakir insan bulamadıklarını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletin de adeletin en temel prensip olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın, bir yahudi tüccarın kolunu haksız yere kestirdiği için, aynı cezaya mahkum olduğunu ve son anda tacirin bu hakkından vaz geçmesi sonucu kolunu kesilmekten kurtarabildiğini biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletinin küçük bir beylikten, 10 milyon km kare genişliğinde bir toprak büyüklüğüne ulaştığını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı da örf ve adet kelimesinin hayat nizamı yerine kullanıldığını, ve herşeyin edep ve adap çerçevesinde yapıldığını biliyor muydunuz?..

***Bulunduğumuz toprakların Osmanlı toprakları olduğunu ve kurtuluş savaşımızın yine Osmanlı Devletinin desteği ile başladığını biliyor muydunuz?..

***Osmanlı Devletinin fetih yaptığı hiç bir bölgede kadın, çocuk, yaşlı ve kendisine karşı savaşmayan hiç bir kimsenin kılına bile zarar vermediğini biliyor muydunuz?..

***600 Yıllık devlet hayatı boyunca, hiç bir vatandaşının inancına karışmadığını ve herkesi kendi inancında özgür bıraktığını biliyor muydunuz?..

***2. Abdülhamid Han'ın, o gün Osmanlı toprağı olan, bugün işgal altındaki Filistin topraklarını satın almak isteyen ve bunun karşılığında tüm Osmanlı Devletinin borçlarını ödemeyi taahhüt eden Yahudilere bu toprakları satmadığını biliyor muydunuz?..

***Ardından gelen ve 2. Abdülhamid Han'ın tahtan indirilmesine sebep olan 31 Mart ayaklanmasının bir çapulcu ayaklanması olduğunu ve işi organize edenlerin içinde Yahudilerin de olduğunu biliyor muydunuz?..

Bazıları bir yere kadar doğru bazıları ise sadece masal

600 yıllık tarihte kendine savaşmayan kimsenin kılına zarar vermedi mi?
Kendine karşı savaşmayan kadın ve çocukları köle pazarlarında sattı ama

Misal kol kestirme masalı.Olayın esası mimar Yusufun, Fatihin istediği kadar büyük bir kubbe yapmamasından( ki yusuf kendi teknik bilgisine dayanarak o kadarlık bir kubbenin depreme dayanmayacağını idda etmiştir) dolayı kolunu kestirmesidir ki bazı kaynaklarda Yusuf sonradan kadıya gitmiş davayı kazanmış ama bu hakkından vazgeçmiş diye anlatılır.Bu arkadaş da yahudi tüccar diye anlatmış

Bu herkesi kendi inancında özgür bırakma olayı da bir yere kadar doğrudur osmanlı kısmi bir özgürlük verir.Azınlıklar kendi mahallelerindekendi adetlerine göre yaşarlar falan

Hele hele kurtuluş savaşının osmanlı desteği ile başlaması(burda osmanlı ile kastedilen kimse nedir tam olarak belirtlmemiş ben osmanlı hanedanı olarak alıyorum)tamamen bir yalandır.Kurtuluş savaşına engel olmak için elinden geleni ardına koymamış bir yönetimden bahsediyoruz

Sonuç olarak tarafsız bir yaklaşımla incelersen Osmanlı bir imparatorluktu tarihsel gelişim içinde insanlık bu evreyi geçti.Dünyanın her kralığında(prenslik İmparatorluk vs) olduğu gibi Osmanlı da yeni yerler işgal etti, köle pazarları kurdu,işkencehanelerde insanları harcadı.

Bütün bunlar benim tarihimden utanmamı, kimliğimi reddetmemi gerektirmez ama Osmanlı İmparatorluğunun ,dünyanın hiçbir yerinde var olmamış bir cennet toplumu olduğunu söylemek ise gülünçtür.

Osmanlı'yı pek sevmem.
Elbette bahsettiğim Osmanlı Hanedanıdır Topraklarında Yaşayan Türkler bizim ecdadımız ve Osmanlı'nın Koca İmparatorluk olmasındaki en büyük geç ve temeldir.

1) Osmanlı'da zenginler zekat verecek fakir bulamazlar çünkü onlar konaklarında saraylarında hanlarında yaşarlar diğer mahalleleri ve insanları bilmezler. Osmanlı'nın fakirinin zavallı Türk köylüleri olduğunu,
2) Osmanlı Sarayının Türk olarak anılmaktan hoşlanmadığını, Osmanlı Devletinde Türk demenin yörük göçebe Türk boyları olarak algılandığını ve saray Türk Halkından çok kopuk yaşadığını,
3) Osmanlı arap,fars ve kuzey afrika sazları ile Sarayda kendi Musikisini yaratırkeni Türklüğün özü Türkülere hiç değer vermediğini biliyor musunuz,
4) Karaca Oğlan gibi Türk Ozanları hayatlarını mücadele içinde geçirirken Arap ve Farsçe kelimeler üzerinden taşeron edebiyat yapan Osmanlı Sarayının Divan Şairlerinin Padişahı öven yalaka aruzlu dizeleri ile keselerce altın ve mal sahibi olduğunu biliyor musunuz?
5) Osmanlı Padişahlarının Türk kadınlarla evlenmediklerini, Ukrayna, Rusya, Fransa ve doğu avrupa ülkelerinin güzelleri ile evlendiklerini, yükselme devrinden itibaren doğan çocukların Türk soyundan geldiklerini söylemenin zor olduğunu,
6) Osmanlı'nın Saray ve çevresinde nadiren Türk soyundan kişilere görev verdiğini, genelde devşirme diye bilinen Balkanlardan ve Avrupa dan getirilip yetiştirilen çocukların valilik, kadılık gibi devletin üst ve orta yönetim kademelerine yerleştirilirken Türk Soyundan gelenlerin aşağılandığını biliyor muydunuz?
7) Hatta Osmanlı Tarihinde bahsi geçen büyük sadrazamların paşaların bir çoğunun devşirme olduğunu Türk Milleti ile alakları olmadığını,
8) Yeni çeri ocağının devşirme askerlerden kurulduğunu, ordunun büyük kısmının tımarlı sipahilerden oluşmasına rağmen, sarayı devşirme yeniçeri ordusunun koruduğunu, ve yeniçerilerin çıkardığı bir çok ayaklanmanın Türk soylu tımarlı sipahilerle bastırıldığını biliyor muydunuz?
9) Kapitülasyonlar ile ticareti azınlıkların eline bırakan Osmanlıda Türk halkı yoksulluk ve zorluk çekerken azınlıkların zenginleştiğini,
10) Osmanlıda örf ve adet kelimesinin anlamını söyleyenler acaba saraylarda Ukraynalı Rus Sultanların kendi oğullarını padişah yapabilmek için ne entrikalar oynadıklarını, saltanat için kardeşin kardeşi öldürdüğünü,
11) Osmanlı'nın gayri müslimleri dinlerinde serbest bırakma karşılığında haraç ve cizye adında fazladan 2 vergi aldığını ve en parlak çocuklarından birini yetiştirmek üzere saraya aldığını,

BİLİYOR MUYDUNUZ???

bu yazdıklarımı bulabileceğiniz tonla kaynak da yazabilirim size.
Bence Osmanlı Beyliği bir Türk Beyliğiydi. Ama Osmanlı İmparatorluğu Türkler tarafından kurulan bir Arap İslam İmparatorluğuydu. Kendini araplara beğendirebilmek için alfabesini, edebiyatını, kültürünü, müziğini almıştır. Ama sonuç hüsrandır Araplar hala Osmanlı nın izlerini silmek isteyecek kadar milliyetçiler (sudi arabistan da osmanlı dan kalan kaleyi oto park yaparlar)

Büyük Türk Lideri Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden önce kurulan son Büyük Türk Devleti Büyük Selçuklulardır.Ben hiç bir zaman Osmanlıya Türk demem zaten Osmanlı Hanedanı da kendilerin Türk denilmesinden hoşlanmaz. Onlar Osmanlıdır. Zaten Ertuğrul Gazi den sonra bir tane Türk ismi taşıyan osmanlı padişahı olmaması inşallah bir şeyler ifade ediyordur.

Osmanlı Devletindeki Türk Halkı bizim ecdadımızdır, Hanedanı değil...

saygılar

Tescilli Osmanlı düşmanları saydığınız maddeler ve bütün olumsuzluklar duraklama ve gerileme dönemiyle alakalıdır. Duraklama ve gerilemenin sebebide İslamdan Kuran ve sünnetten uzaklaşılmasıdır.
Kölelikten bahseden arkadaş Osmanlının kuru cihangirlik değil Allahın adını yayma kavgası verdiğini bilmez eğer bilseydi bizansla karşılaştırma gereği duymazdı. İşgal ile fetihin birbirinden farklı olduğunu anlayabilcek kapasitede isen yaptığın karşılaştırmadaki garabeti görürsün.
Osmanlı hakimiyeti içerisindeki bölgelerden çekilince yerine kan ve gözyaşından başka ne hakim olmuştur? Bunu göremiyormusunuz, balkanlar, ortadoğu kan gölü Osmanlıda böylemiydi?
Gelelim ikinci arkadaşa Osmanlıdan bahsederken en ufak hataları arayanlar cumhuriyetten bahsederken gözleriniz parıldar, o zaman sorarım size fransa kralına dansı yasaklatan mektubu cumhuriyet türkiyesimi gönderdi?
Batıya kafa tutan, kasası her daim dolu, milleti refah içinde, adaletin hakim olduğu ülke osmanlı imparatorluğumu, abd bağımlısı batı ve batıcı yanlısı yeni cumhuriyetmi?
Sen musul ve kerküğe bile uzaktan bön bön bakarken, o koca devlet aklının eremeyeceği topraklara Türk Bayrağı dikmiştir. Eleştiri yapılır elbet hatalarda vardır muhakkak ama sizin yaptığınız düpedüz düşmanlık ve kabuğunu beğenmeme.
Biz Türkler Osmanlıdan ve hanedanlığından iftahar ediyoruz, siz osmanlıyı beğenmiyorsanız buyrun batı ideolojilerine batmış kafanızla dünya hakimiyeti için bir yol çizin yeni cumhuriteye bakalım becerebilecekmisiniz?

Tescilli Osmanlı düşmanları saydığınız maddeler ve bütün olumsuzluklar duraklama ve gerileme dönemiyle alakalıdır. Duraklama ve gerilemenin sebebide İslamdan Kuran ve sünnetten uzaklaşılmasıdır.
Kölelikten bahseden arkadaş Osmanlının kuru cihangirlik değil Allahın adını yayma kavgası verdiğini bilmez eğer bilseydi bizansla karşılaştırma gereği duymazdı. İşgal ile fetihin birbirinden farklı olduğunu anlayabilcek kapasitede isen yaptığın karşılaştırmadaki garabeti görürsün.
Osmanlı hakimiyeti içerisindeki bölgelerden çekilince yerine kan ve gözyaşından başka ne hakim olmuştur? Bunu göremiyormusunuz, balkanlar, ortadoğu kan gölü Osmanlıda böylemiydi?
Gelelim ikinci arkadaşa Osmanlıdan bahsederken en ufak hataları arayanlar cumhuriyetten bahsederken gözleriniz parıldar, o zaman sorarım size fransa kralına dansı yasaklatan mektubu cumhuriyet türkiyesimi gönderdi?
Batıya kafa tutan, kasası her daim dolu, milleti refah içinde, adaletin hakim olduğu ülke osmanlı imparatorluğumu, abd bağımlısı batı ve batıcı yanlısı yeni cumhuriyetmi?
Sen musul ve kerküğe bile uzaktan bön bön bakarken, o koca devlet aklının eremeyeceği topraklara Türk Bayrağı dikmiştir. Eleştiri yapılır elbet hatalarda vardır muhakkak ama sizin yaptığınız düpedüz düşmanlık ve kabuğunu beğenmeme.
Biz Türkler Osmanlıdan ve hanedanlığından iftahar ediyoruz, siz osmanlıyı beğenmiyorsanız buyrun batı ideolojilerine batmış kafanızla dünya hakimiyeti için bir yol çizin yeni cumhuriteye bakalım becerebilecekmisiniz?

Şimdi elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım arkadaşım.

Birincisi ben hiçbir imparatorluğun,krallığın beyliğin,dükalığın dülmanı değilim.Ben olumsuzluk gibi bir şey yazmadım sonuçta Osmanlı imparatorluğunun yaptığı şeyler Fetih işgal kölelik işkence vsvs İmparatorluk kelimesinin tanımında var. 1000 yıl boyunca Roma imparatorluğu da yapmış aynı şeyleri.(Sezar galyada kesmedik adam bırakmamış)

Osmanlıdaki gerileme ve duraklamanın sebebinin kurandan ve sünnetten uzaklaşması olduğu ise hiçbir bilimsel veriye dayanmayan komik bir iddadır.Aynı mantıkla İspanya sömürge imparatorluklarının yıkılması Katolik inancından uzaklaşılması Roma imparatorluğunun yıkılması Zeusa saygı göstermemekten,Moğolların parçalanması gök tanrıyı ihmal ettiklerinden mi?

Benim görüşüme göre Allahın,Kutsal haçın(bknz haçlı seferleri)Tengrinin, Viking tanrılarının vsvs adının yayılması için şiddet uygulamak hiç bir şekilde hoş görülemez.

Balkanlar tabiki Osmanlı'da böyle değildi çünkü sanayi öncesi tarım toplumuyla günümüz toplumlarının iç dinamikleri bambaşkadır.

Senin o öve öve bitiremediğin imparatorluk 1800 lere gelindiğinde borç batağına batmış rüşvet almış yürümüş(hoş bugün de olaylar aynen tekrar ediyo sonumuz hayrolsun)dağları eşkiyadan geçilmez bir hal almıştır.Bunun sebebi imparatorluk sisteminin artan nüfus vedünyanın yeni koşullarıyla baş edememesidir.Sonuçta ilkel bir sistem ve zamanını doldurduktan sonra tarihte yerini almış

Aklımın eremeyeceği yerlere bayrak dikmesi bugünle kıyaslanamaz.Diktiği zamanlarda dünyada heryerde kendisi gibi yönetimler mevcuttu.

Atatürk,padişahın her türlü engellemelerine karşın düşmanı kovup bu cumhuriyeti kurmasa değil Kerkük'e Antalyaya bile bön bön bakardık.

Kabuğunu beğenmemek tanımına gelince ben bugün Türküm ve Türk olmaktan da gurur duyuyorum.Dil olarak farsça ve arapça karması bir saçmalık üretip benim dilimi inkar eden, sarayda 80 kadından oluşan heremler kuran halktan kopuk bir imparatorlukla gurur duymamam seni neden bu kadar şaşırtıyor ki

Ben Çelebi Mehmed'in olduğu kadar Şeyh Bedrettin'in de torunuyum.Yıldızlara bakıyor diye resathanesi top ateşiyle yıkılan(fetvasını da şehlüslamın vermesiyle) bilim adamı Takuyiddin'in torunuyum

Hiçbir şekilde ABD ve AB yalakası politikalardan yana değilim bunu neden varsaydın onu da anlayabilmiş değilim.

Son olarak dünya hakimiyeti için bir politika çizmekle ne kastettiğini anlayabilmiş değilim. Atatürkün kurduğu cumhuriyetini amacı dünyaya hakimiyet kurmak değil vatandaşlarına insanca bir yaşam sunabilmektir

Şimdi elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım arkadaşım.

Birincisi ben hiçbir imparatorluğun,krallığın beyliğin,dükalığın dülmanı değilim.Ben olumsuzluk gibi bir şey yazmadım sonuçta Osmanlı imparatorluğunun yaptığı şeyler Fetih işgal kölelik işkence vsvs İmparatorluk kelimesinin tanımında var. 1000 yıl boyunca Roma imparatorluğu da yapmış aynı şeyleri.(Sezar galyada kesmedik adam bırakmamış)

Osmanlıdaki gerileme ve duraklamanın sebebinin kurandan ve sünnetten uzaklaşması olduğu ise hiçbir bilimsel veriye dayanmayan komik bir iddadır.Aynı mantıkla İspanya sömürge imparatorluklarının yıkılması Katolik inancından uzaklaşılması Roma imparatorluğunun yıkılması Zeusa saygı göstermemekten,Moğolların parçalanması gök tanrıyı ihmal ettiklerinden mi?

Benim görüşüme göre Allahın,Kutsal haçın(bknz haçlı seferleri)Tengrinin, Viking tanrılarının vsvs adının yayılması için şiddet uygulamak hiç bir şekilde hoş görülemez.

Balkanlar tabiki Osmanlı'da böyle değildi çünkü sanayi öncesi tarım toplumuyla günümüz toplumlarının iç dinamikleri bambaşkadır.

Senin o öve öve bitiremediğin imparatorluk 1800 lere gelindiğinde borç batağına batmış rüşvet almış yürümüş(hoş bugün de olaylar aynen tekrar ediyo sonumuz hayrolsun)dağları eşkiyadan geçilmez bir hal almıştır.Bunun sebebi imparatorluk sisteminin artan nüfus vedünyanın yeni koşullarıyla baş edememesidir.Sonuçta ilkel bir sistem ve zamanını doldurduktan sonra tarihte yerini almış

Aklımın eremeyeceği yerlere bayrak dikmesi bugünle kıyaslanamaz.Diktiği zamanlarda dünyada heryerde kendisi gibi yönetimler mevcuttu.

Atatürk,padişahın her türlü engellemelerine karşın düşmanı kovup bu cumhuriyeti kurmasa değil Kerkük'e Antalyaya bile bön bön bakardık.

Kabuğunu beğenmemek tanımına gelince ben bugün Türküm ve Türk olmaktan da gurur duyuyorum.Dil olarak farsça ve arapça karması bir saçmalık üretip benim dilimi inkar eden, sarayda 80 kadından oluşan heremler kuran halktan kopuk bir imparatorlukla gurur duymamam seni neden bu kadar şaşırtıyor ki

Ben Çelebi Mehmed'in olduğu kadar Şeyh Bedrettin'in de torunuyum.Yıldızlara bakıyor diye resathanesi top ateşiyle yıkılan(fetvasını da şehlüslamın vermesiyle) bilim adamı Takuyiddin'in torunuyum

Hiçbir şekilde ABD ve AB yalakası politikalardan yana değilim bunu neden varsaydın onu da anlayabilmiş değilim.

Son olarak dünya hakimiyeti için bir politika çizmekle ne kastettiğini anlayabilmiş değilim. Atatürkün kurduğu cumhuriyetini amacı dünyaya hakimiyet kurmak değil vatandaşlarına insanca bir yaşam sunabilmektir

Öncelikle seviyeli bir uslup kullandığınız için teşekkür ederim...
Kesmek, biçmekten bahsetmişsiniz, Osmanlı zulmeden bir ülke değildi, fetihler yapılmıştır savaşlarda, ama bunun sebebi islamın nizam-ı alem emridir yani tüm dünyaya islamın nizam ve adaletini tesis etme, müslümanlarda bununla mükelleftirler. Osmanlı bu amaçla memurdur.
Bu amaç uğruna yapılan fetihlerde yerel halka zulüm değil adalet gitmiştir. Osmanlıyı eleştirelim kabul ama kimsenin hakkını yemeden.
Osmanlının gerilemesi İslamdan uzaklaşma sebebiyledir. Batının ronesanslarla orta çağ karanlığından kurtuluşunu kilise hegamonyasından kurtulmasına bağlayanlar haklıdır ancak İslam, deforme olmuş hristiyanlık, veya başka inançlarla bir tutulamaz. Orta çağ kiliseleri bağnazlığın sembolüdür. İslamiyet ise doğru tatbik edildiğinde her anlamda mükemmeldir ne kadar mükemmel olduğunuda yine osmanlının kuruluş ve büyüme aşamasındaki sanat, edebiyat, ilim, yönetim, askeriye gibi kurumların mükemmel işleyişinden anlayabiliriz.
Gerilemesindeki sebep ise ham yonazlığın halka ve saraya sirayet etmesinden kaynaklanır cehalet ve yobazlık İslamın terkinden doğar misal matbayı gavur icadı gören bir zihniyetin müslümanlıkla ne alakası vardır?
Atatürkü padişahın engelemeye çalıştığı koca bir yalandır bu bir, ikincisi Anadolu halkı Atatürkle birlikte hareket ederken Osmanlı adına mücadele veriyordu yeni cumhuriyet adına değil. Atatürk milli mücadeleyi başlatan bir askeri dehadır, bu ayrı mevzu.
Birde arapça ve farsça mevzu var dilini inkar edenlere karşı gurur duyamıyosun ama dilini latinceye çevirenlere karşı bir husumetin yok. Bizim dilimiz yanılmıyorsam Orhun alfabesidir. Osmanlı uygulamadı hatalıdır, cumhuriyet uyguladımı?
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinin sizde oluşmasına sebep herhangi bir kimlik kaygısı taşımadığınızdan olabilirmi?
Vatandaşına insanca yaşama hakkı bütün sorunları çözüyormu? Senin soydaşın kaç yıldır orta asyada inim inim inlerken, din kardeşin yıllardır kanla savaşla öldürülüp, sömürülürken rahat yatağında mutlu türkiyende uyuyabilirmisin? Zalimlerden zulmün hesabı sorulmamalımı?

Öncelikle seviyeli bir uslup kullandığınız için teşekkür ederim...
Kesmek, biçmekten bahsetmişsiniz, Osmanlı zulmeden bir ülke değildi, fetihler yapılmıştır savaşlarda, ama bunun sebebi islamın nizam-ı alem emridir yani tüm dünyaya islamın nizam ve adaletini tesis etme, müslümanlarda bununla mükelleftirler. Osmanlı bu amaçla memurdur.
Bu amaç uğruna yapılan fetihlerde yerel halka zulüm değil adalet gitmiştir. Osmanlıyı eleştirelim kabul ama kimsenin hakkını yemeden.
Osmanlının gerilemesi İslamdan uzaklaşma sebebiyledir. Batının ronesanslarla orta çağ karanlığından kurtuluşunu kilise hegamonyasından kurtulmasına bağlayanlar haklıdır ancak İslam, deforme olmuş hristiyanlık, veya başka inançlarla bir tutulamaz. Orta çağ kiliseleri bağnazlığın sembolüdür. İslamiyet ise doğru tatbik edildiğinde her anlamda mükemmeldir ne kadar mükemmel olduğunuda yine osmanlının kuruluş ve büyüme aşamasındaki sanat, edebiyat, ilim, yönetim, askeriye gibi kurumların mükemmel işleyişinden anlayabiliriz.
Gerilemesindeki sebep ise ham yonazlığın halka ve saraya sirayet etmesinden kaynaklanır cehalet ve yobazlık İslamın terkinden doğar misal matbayı gavur icadı gören bir zihniyetin müslümanlıkla ne alakası vardır?
Atatürkü padişahın engelemeye çalıştığı koca bir yalandır bu bir, ikincisi Anadolu halkı Atatürkle birlikte hareket ederken Osmanlı adına mücadele veriyordu yeni cumhuriyet adına değil. Atatürk milli mücadeleyi başlatan bir askeri dehadır, bu ayrı mevzu.
Birde arapça ve farsça mevzu var dilini inkar edenlere karşı gurur duyamıyosun ama dilini latinceye çevirenlere karşı bir husumetin yok. Bizim dilimiz yanılmıyorsam Orhun alfabesidir. Osmanlı uygulamadı hatalıdır, cumhuriyet uyguladımı?
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinin sizde oluşmasına sebep herhangi bir kimlik kaygısı taşımadığınızdan olabilirmi?
Vatandaşına insanca yaşama hakkı bütün sorunları çözüyormu? Senin soydaşın kaç yıldır orta asyada inim inim inlerken, din kardeşin yıllardır kanla savaşla öldürülüp, sömürülürken rahat yatağında mutlu türkiyende uyuyabilirmisin? Zalimlerden zulmün hesabı sorulmamalımı?

Tartışmalarda aykırı fikirlerde sunulsa seviyeli yazılardan keyif almaktayım. Ancak ben de sizin görüşlerinizin bir çoğuna katılmamaktayım. Türk İslamiyetinde 2 çeşit islam akımı etkili olmuştur doğal olarak. Şii uzantısı alevilik ve sunni hanefi mezhebi. Ancak Sunni Mezhep Türk kültürüne Emevilerin emperyalistiyle damgasını vurmuştur. Dini olarak hangi mezhep daha iyidir tartışması anlamsız olsa da İslamiyetin rönesansı diyebileceğimiz islam tarihinde peygamberinden sonra çıkan ilk hümanist akım tasavvuf felsefesi belirli dergahlarda sıkışmıştır. Hatta alevilikle özdeştirilmiş bastırılmıştır.
Yani anlatmak diğer milletler (iranlılar, kuzey afrikalılar, mısırlılar) islamiyeti kendi kültürleriyle harmanlarken Türkler birebir arap kültürünü almışlardır. Yerleşik hayata geçişte sadece dinlerini değil tüm kültürlerini yobaz, kadını aşağılayan, şatafat düşkünü arap kültürü üzerine kurmuşlardır. Burada en büyük pay Emevilerin askeri baskılarının yanında, Osmanlı'nın bu arap Türk islam sentezinin bayraktarlığını yapmasıdır.
Osman Bey in babası Ertuğrul Gazi den sonra hiç Türk ismi taşımayan bu hanedanlığın, yabancı kadınlarla devam ettirdikleri soylarının Türklüğü temsil edebileceğine inanmıyorum.
İlk başlarda belki idealist bir şekilde islamiyeti yaymak için cihat ruhu ile yola çıksa da Osmanlı Beyliği, bu imparatorluk yükselme devri ile islamiyeti mezhep ayrımcılığını doğunun ve batının fethi için bir araç olarak kullanmıştır. İşin sonunda ise eldeki en büyük güç hilafet bile arap devletlerinin ingilizlerle gizli anlaşmalar imzalayıp Osmanlıyı arkadan vurmasını engelleyememiştir.

Burada paylaşmak istediğim sonuç şudur, Din Devlet için bir amaç değil bir araçtır. Osmanlının Hilafeti ve Cihat ruhunu fetih ve devlet birliği için kullanması gibi, şu andaki iktidarda ümmetçiliğin bir çıkış noktası olduğu yanılgısındadır.
Devletler ve iktidarlar dini otorite kurmak ve otoriteyi korumak için bir araç olarak görür, laikliğin en temel ihtiyaçlardan biri olmasının nedeni de budur.

Osmanlının Gerilemesinin nedenleri dinden kopuş değildir. Bu yanılgı ilk duraklama döneminde de ortaya çıkmış ve katı kurallar ve şeriat çözümleri ile çözülmeye çalışılmıştır. Osmanlının yıkılmasının başlıca nedenleri vardır, Teknik gelişmelerin gerisinde kalınmasıyla askeri alandaki üstünlüğün avrupalı güçlü merkezi devletlere bırakılması, Denizcilikteki ilerleme ve keşiflerle Ticaret yollarının değişmesi ve Fransız ihtilali ile azınlıkların milliyetçi bilinçlerinin oluşmasıdır.

Yoksa din ile ahlak ile alakası yok. Osmanlı Devletine Barbar denilmesinin nedeni hazine gelirinin büyük kısmının savaş ganimetlerinden karşılanmasıdır. Yani savaş yağması ve tazminatları Osmanlı nın topladığı vergilerden daha büyük pay sahibiydi ülke gelirinde. Askeri üstünlüğün yitirilmesi ile savaş ganimetleri kaybolmuş, ticaret yollarının değişmesi osmanlı nın stratejin değerinin kaybolmasıdır.

Din kardeşlerimizin savaşla ezildiğinden bahsetmişsin, eğer bahsettiğin Filistinliler ise siyasi olarak İsrail e karşı koz olarak kullanılması gerektiğine inansam da Filistinlileri hiç sevmem. Osmanlı nın satmadığı toprakları yahudilere satan, ondan öncesinde gizli anlaşmalar ile Osmanlıyı satan bir milletin bugün bizden yardım istemeye hakkı yoktur. İngilizler Osmanlının karşısındayken din kardeşimiz olmayanlar bugün mü din kardeşimiz oldular?

Eğer Türkiye Cumhuriyetinin Türk diline katkısı olmadığını düşünüyorsan senden ricam 1000 sene önce yazılmış karaca oğlan dizelerini oku, bir de 100 sene önce yazılmış Osmanlıca metinleri... Acaba hangisi senin için daha anlaşılır olacak.

Her dinde o dinin azizleri ve önde gelenlerinin isimleri kullanılır. Ama bizim ülkemize bir bakın isimlerin %90 ı arapça...

Bu Türk İslam sentezini savunanlar maalesef emevilerin 1000 sene önce başlattıkları araplaştırma işini devam ettiriyorlar. Arap kadını gibi giyinen, arap bedevisi gibi giyinen insanlar kıyafetleri ile daha çok müslüman olacağını sanıyorlar. Dünya da etnik kimlikler sıralandığında Türk diye bir kimlik karşınıza çıkmaz, çünkü Türkleri arapların bir alt kolu olarak görürler. Neden arap gibi giyiniriz, arap isimleri taşırız, arap kelimeleri kullanırız.

Osmanlının kuruluş ve yükselme devrindeki sanatlardan bahsederken atladığın bazı noktalar olduğunu düşünüyorum. Mesela sanat, edebiyat ve müziğin sadece saray çevresine sıkıştığına. Genelde arap fars motifleri taşıdığına, saray tarafından ödüllendirilen bir yalaka seçkinler kitlesinin elindeki sanat ve ilim çalışmalarının yanında Anadoludaki gerçek türklerin hiç bir sanat ve ilim çalışmasının desteklenmediğine de dikkat çekmek lazım. Arap sazları ile arap ezgileri ile yapılan müzik, arap motifleri, roma çizgisi ile yapılan mimarinin Osmanlı nın Türk halkıyla alakası yoktur.

Bunlar da benim görüşlerim. Her ne kadar farkı düşünsem de öncelikle bir soydaşım ve Türk Milliyetçisi olduğun için sana saygı duyuyorum. Çünkü bence Türkler öncelikle orta asya geleneklerine dönmeli ve arap kültüründen aldıkları hurafe ve dinleştirilmiş saçma davranış modellerini terketmeli. Peygamberimiz Arap milletinden olduğu için islamiyeti arap gibi yaşamıştır. Biz peygamberin niyetinin ve inancının özünü alıp bir Türk olarak yaşayabilmeliyiz diye düşünüyorum. Yoksa şekilci müslümanlıkla bir yere varılsaydı Araplar oraya çoktan varırdı.

saygılarımla

Değerli arkadaşım, görüşlerin içerisinde katıldığım noktalar var, ancak tüm konularda hemfikir olmamız için benimde İslamı terketmiş olmam gerekir.
Sizin fikirlerinizdeki Türkçülerle uyuşamadığım nokta buradadır. Eğer müslüman olmasaydım seve seve sen veya senin gibi bir türkçü olabilirdim.
Ancak beni çepeçevre kuşatan İslam, fikri bakış açımı tayin etmektedir. O sebepten sizinle daha fazla bu konuyu tartışmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
Çünkü dönüp dolaşıp inanç ekseninde düğümleneceğimiz aşikardır. Yani meselenin özüne. Belirtmekte fayda var Türk-İslam sentezcisi değilim. İslamın hiç bir şeyle sentezlenmeye ihtiyacı yoktur. Türk Milliyetçiliği Türkün topyekün değerlerini koruma ve kollama içgüdüsüdür.
Bir Türk içinse Din herşeydir. Dinin savunulmadığı Milliyetçilik yarım demektir. Kaldıki İslam Allahla kul arasındaki inanç tan ziyade topyekün bir dünya görüşü ve yaşam sistemidir. Milliyetçiliğin çizgisinide belirleyen İslamdır.
İslam arap topraklarında zuhur etmiş ve kuran arapça yazılmış olabilir. Bunlar araplar için bir artı anlamı taşımaz alemşumuldur. Tüm insanlığa hitap eder. Ve ümmet kardeşliği Milliyetçiliği kapsar. Siz Türkçüler İslamı hiçe sayarak, Türklerin Müslüman olduktan sonraki başarı ve hakimiyetini hiçe sayıyorsunuz. Millete rağmen milliyetçilik yapılmaz. Türk müslüman olmuştur olay bitmiştir. Eğer bunu kabul edemiyorsanız macaristan ve bulgaristanın milliyetçiliği ile meşgul olabilirsiniz.
Türk Milliyetçiliğinin en doğru tanım ve yaşanma şekli Türk- İslam ülküsüdür. Türklüğün kavgasını bu ülkü doğrultusunda hakkıyla yapan ülkücü hareket, Milliyetçiliği doğru anladığını ve doğru tatbik ettiğini tarih nezdinde göstermiştir.
Sizinle osmanlıyıda cumhuriyeti de tartışalım ancak konular din ekseninde kenetlenecektir.

Kanuni döneminde fakir olarak adlandırılan kişilerin en az 20 büyükbaş hayvan ve 1000 dönüm civarı toprak sahibi olan insanlar olduklarına dair bazı resmi nitelikli belgeler mevcuttur. Bu durum dikkate alınırsa zekat verecek insan zor bulunur.

Geri