O padişahsa siz nesiniz?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Tercihli Otobüs Yolu’nun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende bir grup katılımcı vatandaş, “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan” yazılı bir pankart açtı.

Bu görüntüleri seyredince hemen muhabir kardeşlerimi arayıp sordum:

“Bu pankartı açanların amacı Başbakan’ı protesto etmek miydi?”

Öyle ya; ben yanılıp da bir yazımda Başbakan’ı “padişah”a benzetmeye kalkışsaydım; o, hakkımda yüzbinlerce liralık tazminat davası açmaz mıydı?

Dava dilekçesinde gücünü soyundan değil, halkın özgür iradesinden aldığını...

Başbakan olarak demokrasinin gereklerini yetirdiğini...

Oysa padişahlık sisteminin; bir diktatörlük rejimi olduğunu söyleseydi...

Haksız mı olurdu?

Neyse... Muhabir arkadaşlar bir kez daha araştırdılar ve “Hayır, o pankartı açanlar iyi birer AKP’liymiş” dediler.

Meğer Başbakan’ın Davos’taki çıkışının ardından AKP’nin içinde “Yeni Osmanlıcılık” akımı başlamış! Dünkü “padişah” benzetmesi de bu akımın bir ürünüymüş.

Acaba o pankartı açanlar, Başbakan’ı “padişah” olarak bağırlarına basarken, kendilerini “vatandaş”lıktan “tebaa” durumuna düşürdüklerinin...

Seksen beş yıllık cumhuriyet rejiminin kendilerine sağladığı seçme ve seçilme hakkından vazgeçtiklerinin...

Bütün hak ve hukuku tamamen “kutsal imparator”un tekeline terk etmek zorunda kalacaklarının...

Ağızlarından düşürmedikleri demokrasinin esamesinin okunmayacağının...

Padişah 1. Recep Tayyip’in ağzından çıkanın kanun olacağının...

Bugün Başbakan’la eşit haklara sahipken, o çok istedikleri padişahlıkta köleleşeceklerinin farkına vardılar mı?

Aklı başında bir insanın, demokrasinin ve cumhuriyetin yerine yeniden padişahlığı getirmeye çalışacağını sanmıyorum.

Zaten o AKP’lilerin asıl özleminin de padişahlık değil, halifelik olduğundan eminim.

Hilafeti ilan edecekler, şeriatı getirecekler, “İslâm devleti”ni kuracaklar...

Başına da içi boş bir “demokratik” sözcüğü ekleyip, kendi kendilerini tatmin edecekler.

Muhtarlarını, belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gittiklerinde, “demokratik İslâm cumhuriyeti”ni kurduklarını düşünecekler.

Diyeceksiniz ki; “Bir pankarttan neler çıkartıyorsun?”

“Bir pankart”deyip geçmeyin:

O pankart, bu ülkede hâlâ cumhuriyeti ve demokrasiyi içlerine sindiremeyen “kullar” olduğunu gösteriyor!

Kulluk onların geniş midelerine dokunmayabilir de...

Benim içimi en çok, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın o pankartı gördükten sonra, önündeki konuşma metnini elinin tersiyle itip, onlara cumhuriyet ve demokrasi dersi vermemesine acıyor!

İPEKÇİ!

AKP’li belediyelere kıyafet hazırlayıp para kazanınca aslında “muhafazakâr” olduğunun farkına varan modacı Cemil İpekçi, şimdi de DTP’yi keşfetmiş.

Paranın kokusunu almış olmalı ki; Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e övgüler düzmüş ve “Ben kavgacı insanları çok severim. Size ayrı bir sevgim var” demiş...

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal:

Keşke zabıtaların kıyafeti için bir ihale de sen açsan da... Dünya gözüyle şu adamın (genel anlamda ‘adam’ dedim) bir de CHP’li olduğunu görsek!

GÜNÜN SORUSU

Yerel seçim öncesinde düzenlediği miting sayısında muhalefet partilerine fark atan AKP’nin kasasından, acaba bu mitingler için kaç kuruş çıktı?

Tunceli seçimleri ertelenmeli!

Seçim öncesinde elektriği, suyu olmayan köylerde ücretsiz beyaz eşya dağıtan Tunceli Valiliği’ne bağlı bir depoda AKP’nin seçim afişleri, bayrakları, broşürleri bulunmuş.

Bakalım; beyaz eşya yardımının “seçim rüşveti” olmadığını söyleyen Tunceli Valisi, İl Genel Meclisi’nin depolarında bulunan bu bayrakları, afişleri nasıl savunacak?

Yoksa onların da “sosyal devlet olmanın bir gereği” olduğunu mu söyleyecek?

Sözü uzatmaya hiç gerek yok:

Devletin valisi olduğunu unutup, iktidar partisinin valiliğini yapan bu beyefendi hemen görevden alınmalı ve bu koşullarda sağlıklı bir seçim yapılamayacağı için Tunceli’deki yerel seçimler ertelenmelidir!

...::MUSTAFA MUTLU::...

o padişahsa; onlar da kula kulluk yapmayı marifet zanneden zavallılardır...

kurcu halkı Türkleri ezen ve ezdiren bir hanedana/devlete özenmek zavallılıktır...
600 yıllık tarihinin 200 yılını açık sömürge durumunda geçirmiş bir yönetime özenmek zavallılıktır...
600 yıılık tarihinde dünya çapında bir bilm adamı çıkartamayan devlete hangi akla hizmetle özenilir anlamak mümkün değil.

PadişahLık Da Bir Yönetim Biçimidir. Bunu BenimseyenLer De OLabiLir, BenimsemeyenLer De OLabiLir. Ancak Benimsememek Onu Hor Görme, AşağıLama Hakkı Vermez Kimseye. OsmanLı DevLeti Bir İmparatorLuk DeğiLdi. Yâni Sömürücü EmperyaList Bir Düzeni Yoktu. Fethettiği YerLeri Kendi Öz ToprakLarı OLarak GörmüşLer, OraLara da Türk KüLtürünü YerLeştirmek için ÇabaLamıştır. KimiLeri Bunu Bir Sürgün OLarak DeğerLendirse De Konya,Karaman Gibi BöLgeLerden Yeni KatıLan ToprakLara AiLeLer GönderiLip Bir Nevi KüLtür ELçisi OLarak GörevLendiriLmiştir. OsmanLı, HaLkı Sömürmemiştir. DüşünceLerin Şimdikinden Daha Rahat DiLe GetiriLdiği BiLe SöyLenebiLir.
600 YıLLık Tarihine Bir Tane BiLe BiLim Adamı Çıkaramadığını İddia Eden Arkadaşım Acaba Bunu Neye Dayanarak SöyLedi? Eğer OsmanLı'da BiLim Adamı OLmadığını Düşünüyorsa Bunun Sebebi Kendi BiLgisizLiğinden KaynakLanıyordur. Hadi Tarihten Haberi Yok DiyeLim. Peki Ya Kısa Süre Öncesine Kadar KuLLandığımız 10 MiLyon LiraLık Banknottan da mı Habersiz? Piri Resin'in Çizdiği Haritadan Haberi Yok mu? Bu Ancak Katip ÇeLebi'nin Cihannüma'sını, EvLiya ÇeLebi'nin Seyahatname'sini, Mimar Sinan'ın YapıLarını, ALi Kuşçu'yu, Fatih SuLtan Mehmet'in Hocası Akşemseddin'i BiLmeyenin Ortaya Atacağı Bir İddia OLur. AsLında Konu OsmanLı DeğiL, Recep Tayyip Erdoğan Vs. MuhaLefet Ancak BöyLe Bir İddiaya Cevap Verme İhtiyacı Hissettim.

Recep Tayyip Erdoğan OLayına GeLince... Ben Başkasının Sırtına Basıp Da YükseLme Çabasında OLanLarın Ne YaptıkLarıyLa iLgiLenmiyorum. Benim İçin ÖnemLi OLan Bu Vatan İçin Kimin Hizmet Ettiği. Hizmet Ettikten Sonra Adı Recep OLmuş Deniz OLmuş DevLet OLmuş Hiç Farketmez. Yeter ki Bu Boş İşLerLe Uğraşmak Yerine Taş Taş Üstüne KoysunLar.

Cahillik geçici eşeklik baki bunlar için... Bide şimdi ğadişahlık zırvası çıkardılar... Yakında sadrazam

kadı,vezir gibi sıfatlarıda kullanmaya başlar bu ayak takımı...

Kanaatimce yorum bana göre hafi yanlışlık içermekte.Bunların Osmanlı'ya özenme gibi bir durumları söz konusu olamaz.Ceplerindeki ve İsviçre bankalarındaki hesaplar zaten bu iktidar zümresinin AB ye girdiğinin bir kanıtıdır.Zaten bunlar Türk de değildir.Türkiyelidir.O yüzden Osmanlılığıda reddederler.3-5 zengin arap bulup,nerede satılacak toprak ve banka,şirket var diye araştırırlar.
Padişahlığagelice;
yukarıda anlattığım gibi Osmanlı'yı yaşatma değil,amaç sadece yeni ve kendi KRALLIKLARINI KURMAKTIR.

2.Padişahda belli zaten.Gemicikleri var,bahriye-yi hümayun adına mısır-cık taşıyor.

Somali'ye gönderilen savaş gemimiz ne amaçla gönderildi sandınız?

o savcı değil miydi ne zaman padişah oldu ya :durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

savcıdır, çevrecidir, diyarbakırsporşudur,siirtsporludur, şu sporludur bu sporludur, furbolcudur, sucujcudur, belediyecidir, kalpazan olduğu yönünde dava vardır, iyi at binicisidir ve en öenmlisi herşeyin daniskasıdır.

PadişahLık Da Bir Yönetim Biçimidir. Bunu BenimseyenLer De OLabiLir, BenimsemeyenLer De OLabiLir. Ancak Benimsememek Onu Hor Görme, AşağıLama Hakkı Vermez Kimseye. OsmanLı DevLeti Bir İmparatorLuk DeğiLdi. Yâni Sömürücü EmperyaList Bir Düzeni Yoktu. Fethettiği YerLeri Kendi Öz ToprakLarı OLarak GörmüşLer, OraLara da Türk KüLtürünü YerLeştirmek için ÇabaLamıştır. KimiLeri Bunu Bir Sürgün OLarak DeğerLendirse De Konya,Karaman Gibi BöLgeLerden Yeni KatıLan ToprakLara AiLeLer GönderiLip Bir Nevi KüLtür ELçisi OLarak GörevLendiriLmiştir. OsmanLı, HaLkı Sömürmemiştir. DüşünceLerin Şimdikinden Daha Rahat DiLe GetiriLdiği BiLe SöyLenebiLir.
600 YıLLık Tarihine Bir Tane BiLe BiLim Adamı Çıkaramadığını İddia Eden Arkadaşım Acaba Bunu Neye Dayanarak SöyLedi? Eğer OsmanLı'da BiLim Adamı OLmadığını Düşünüyorsa Bunun Sebebi Kendi BiLgisizLiğinden KaynakLanıyordur. Hadi Tarihten Haberi Yok DiyeLim. Peki Ya Kısa Süre Öncesine Kadar KuLLandığımız 10 MiLyon LiraLık Banknottan da mı Habersiz? Piri Resin'in Çizdiği Haritadan Haberi Yok mu? Bu Ancak Katip ÇeLebi'nin Cihannüma'sını, EvLiya ÇeLebi'nin Seyahatname'sini, Mimar Sinan'ın YapıLarını, ALi Kuşçu'yu, Fatih SuLtan Mehmet'in Hocası Akşemseddin'i BiLmeyenin Ortaya Atacağı Bir İddia OLur. AsLında Konu OsmanLı DeğiL, Recep Tayyip Erdoğan Vs. MuhaLefet Ancak BöyLe Bir İddiaya Cevap Verme İhtiyacı Hissettim.

Recep Tayyip Erdoğan OLayına GeLince... Ben Başkasının Sırtına Basıp Da YükseLme Çabasında OLanLarın Ne YaptıkLarıyLa iLgiLenmiyorum. Benim İçin ÖnemLi OLan Bu Vatan İçin Kimin Hizmet Ettiği. Hizmet Ettikten Sonra Adı Recep OLmuş Deniz OLmuş DevLet OLmuş Hiç Farketmez. Yeter ki Bu Boş İşLerLe Uğraşmak Yerine Taş Taş Üstüne KoysunLar.

Arkadaş, boşuna zahmet edip Osmanlı' dan çıkan Türk bilimadamlarından bahsetmişsin. Şimdi bak buraya yazıyorum, birazdan çıkıp "onlar da icraat mi bee" diye meseleyi tiye vurmazlarsa aha da ben de burdayım. Çünkü onlara göre bilimadamı dendi mi akla daima Türk olmayanlar gelir. Bu eziklik içinde yaşamaya kendilerini alıştırmışlar bi kere. Piri Reis' in haritasını herif beğenir mi hiç? Tek yaprak eski püskü bir harita işte. Bunlara Akşemseddin desen, sadece bir ihtimal, Fatih' in din dersi öğretmeni sarıklı sakallı ihtiyar biri zannederler. Nereden bilsinler mikrop denen illetten "Maidetü’l-Hayat" eserinde bahsettiğini. Öyle ya, bu ilme vakıf dünyada bir tek Pastör vardır bu arkadaşlara göre. Acaba 1300-1400 lü yıllarda Osmanlı' da resimli ameliyat kitapları kullanıldığını söylesek (Şerafettin Sabuncu 1386-1470 Eserin adı - Cerrahi) merak ediyorum ne diyecekler? Daha çoook var, sabaha kadar yaz yaz bitmez. Ayıp ya, vallahi çok ayıp. Osmanlıda hiç bilimadamı çıkmadı demek önce Türklere ve Türklüğe, sonra da insanlık değerlerine vurulmuş en büyük ihanet darbesidir.

Cahillik geçici eşeklik baki bunlar için... Bide şimdi ğadişahlık zırvası çıkardılar... Yakında sadrazam

kadı,vezir gibi sıfatlarıda kullanmaya başlar bu ayak takımı...

N'oldu ki, eşekliği küçümsüyor musun? Halbuki ne akıllı hayvandır yeri geldimi.Dinle bak;

Günlerden bir gün, köylerden birinde, adamın birinin eşeği, kuyunun birine düşmüş. Niye düşer, nasıl düşer sormayın. Eşek bu. Düşmüş işte. Belki kör bir kuyuydu, ağzı tahtayla kapatılmıştı belki, üzerine de toprak dökülmüştü. Zamanla tahta çürüdü, zayıfladı, toprakta biten otları yemek isteyen eşeğin ağırlığını çekemedi ve güm. Hayvancık saatlerce acı içinde kıvrandı, bağırdı kendi dilinde. Ayıptır söylemesi, anırdı yani. Sesini duyan sahibi gelip baktı ki vaziyet kötü. Zavallı eşeği kuyunun dibinde melül mahzun bakınıyor. Üstelik yaralanmış. Karşılaştığı bu durumda kendini eşeği kadar zavallı hisseden adamcağız köylüleri yardıma çağırdı. Ne yapsak, ne etsek, nasıl çıkarsak soruları havada kaldı. Sonunda karar verildi ki kurtarmak için çalışmaya değmez. Tek çare, kuyuyu toprakla örtmek. Ellerine aldıkları küreklerle etraftan kuyunun içine toprak attılar. Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları, her seferinde silkinerek dibe döktü. Ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her an biraz daha yükseldi. Ve sonunda yukarıya kadar çıkmış oldu. Köylüler ağzı açık bakakaldı. Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. Toz toprakla örtmeye çalışanlar çok olur. Bunlarla başetmenin tek yolu, yakınıp sızlanmak değil, düşünüp silkinmek ve kurtulmaktır.

İşte böyle. Sizler böyle, ölmesi için üstüne toprak atılan eşeğin hikayesinde olduğu gibi aynı mantıkla gittiğiniz sürece, karşınızdakiler daha da kuvvetlenip önünüze dikilecekler her zaman.

Geri