Notebook ta vista YARDIIIIMII!!! :(

tnt_captain

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar yeni laptop aldım ancak yazılımı vista olduğu için çok çekiyorum. Program uyuşmazlığı vb... ayrıca bana vista driver ı vermediler. sadece bir tane kurtarma cd si var başkada birşey yok. birkaç sorum olacak bu konuda?
1. Toshiba A200 1BP modeline XP kurabiliyor muyuz? modeli yazdım çünkü normal laptoplardan farkı ekran kartının driver ı hiç bir yerde yok. yani xp yi yükleyip internetten driverlarını bulamıyorum.
*vistadan sonra üstüne XP kurdum olmadı
*XP den sonra üstüne vistayı kurmadım olmadı.
*driverları piyasada yok özellikle ekran kartı
NE yapmalıyıııım?
2. sorunum ise birinci sorunun çözümü olmaz ise normal şekilde vistayı kuruyorum ama harddiskleri ayıramıyorum sadece C: klasörü oluşuyor.
*forumlara baktım ancak anlatılan vista kurulumları masaüstü için ve ayrıca cd si olan vistalar için geçerli. Laptop için ve Kurtarma cd li vista kurarken bu bölümleri nasıl ayırabilirim.
*harddisk ayırıcı program kullandım ama olmadıııı :((( (gerçi vista versiyon yok bu programın)
BU KONULARDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIIIIM!!!
İLGİLENEN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Kardes baya bi düşündüm ama sanırım Senin Vista Dönüştürülmüş.Xp den Vistaya yaklasık 2.5 Gb lik bi Dvd.Bu yüzden Pek bişi yapamam

Arkadaşım Toshıbaya yetkili servine git bence son çare olaraktan

Tamamdır arkadaşlar 2. sorunumu çözdüm artık seve seve (!) vista kullanmak zorundayım onu anladım. Harddisk Bölme işlemininde vistanın özelliğinden yapıldığını biras geç te olsa öğrendim. teşekkürler...

captain arkadaşım bendede aynı sorun var vistayı takıp nasıl ikiye ayırıyoruz harddiski anlatabilirmisin

captain arkadaşım bendede aynı sorun var vistayı takıp nasıl ikiye ayırıyoruz harddiski anlatabilirmisin

vistayı kullanmak zorunda değilsin,vistaya nasıl format atılacağı ile ilgili dökümanlar mevcut,dvdlere bir bakarım,bulursam iletirim

kurtuluş ben bununla çok uğraştım olmadı.teknosa da almıştım aleti şikayet maili attım teknosa ya teknosa dan aradılar beni "geforce go 7300 xp driverını yasal yollardan bulamassınız" dediler. ben de yasal olmayan yolları aradım.yasal olmayan yollardan bulabilmek içinde 25 ytl istediler.sonra şu karara vardım nasıl olsa er yada geç herşey vista olacak bari ben şimdiden alışayım dedim. başka bi tabirle S.S bunu kullanmak zorunda kaldım da diyebiliriz.:)

orion xxx elimde bi site adresi var orada fotolarla güzel açıklamış ben şimdi elimden geldiğince anlatmaya çalışıcam. eğer admin arkadaşlarla iletişime geçebilirsem fotolara rötüş atarak yayınlayabiliriz çünkü her fotonun üstünde site adı yazdırılmış. neyse ben şimdi anlatayım :
Bilgisayar (sağtıkla) - Yönet - (çıkan pencerede sol tarafta ) Disk Yönetimi - (ortada duran üstü mavi kalın çizgili Vista (C:) penceresine sağ tıkla) - Birimi küçült - bundan sonralarını sende okuyarak yapabilirsin
NOT: benimki 160 gb en küçük şekli 83 gb olabilio geri kalan (D:) bölümü oluyor. yani daha fazla küçültmeye çalışma ben 1 günümüde onun için harcamıştım :D

arkadaşlar notebook lar ilk yüklü geldiklerinde harddisk sadece c oluyor ve verilen cd yada dvd sadece geri dönüşüm amaçlı oluyor çogunlukla notebook ların tüm driver ları orjinal sitesinde support da ve s/n yada p/n girerek ulaşılabilir o zaman cihazınızın tüm driverları ve özelliklerine ulaşırsınız hard disc i bölmek ise diğer tüm bilgisayarlar gibi çok basit vista da bunu yapmak için önce bir hard disk e tam format gerekli sonra sı kolay

tesekkurler

kurtuluş ben bununla çok uğraştım olmadı.teknosa da almıştım aleti şikayet maili attım teknosa ya teknosa dan aradılar beni "geforce go 7300 xp driverını yasal yollardan bulamassınız" dediler. ben de yasal olmayan yolları aradım.yasal olmayan yollardan bulabilmek içinde 25 ytl istediler.sonra şu karara vardım nasıl olsa er yada geç herşey vista olacak bari ben şimdiden alışayım dedim. başka bi tabirle S.S bunu kullanmak zorunda kaldım da diyebiliriz.:)

orion xxx elimde bi site adresi var orada fotolarla güzel açıklamış ben şimdi elimden geldiğince anlatmaya çalışıcam. eğer admin arkadaşlarla iletişime geçebilirsem fotolara rötüş atarak yayınlayabiliriz çünkü her fotonun üstünde site adı yazdırılmış. neyse ben şimdi anlatayım :
Bilgisayar (sağtıkla) - Yönet - (çıkan pencerede sol tarafta ) Disk Yönetimi - (ortada duran üstü mavi kalın çizgili Vista (C:) penceresine sağ tıkla) - Birimi küçült - bundan sonralarını sende okuyarak yapabilirsin
NOT: benimki 160 gb en küçük şekli 83 gb olabilio geri kalan (D:) bölümü oluyor. yani daha fazla küçültmeye çalışma ben 1 günümüde onun için harcamıştım :D

sayende sureklı aklıma takılan bır sorunu... ıkıye bolme sorununu.... sayende basarı ıle bıtırdım. sagolasın. paylasınlarını dıkkatle ızleyecem. sayende bu sıteye yenı uye oldum kardes...:biggrin:biggrin

a 200 1 bp kullanıorum xp yükledim ben driverları donanımhaberden bulmuştum başka bi ülkenin resmi toshiba sitesinden şu anda toshiba.com.tr de driverlar xp içinde vista içinde var. tek yapman gereken bi xp cd takıp normal xp kumak yalnız bence winre kısmına dokunma kalsın. daha sonra bu siteden indirdiğin driverları kur winrar yükleyip öle kurarsan rahatlık çekersin çünkü dosyalar ve içindeki bileşenler rar lı olduğu için kurmak winrar olmadan bazı driverlarda problem oluo eğer driverlara siteden ulşamazsan nasıl ulaşacağını gösteririm yada bendeki driverları upload ederim şu anda telekomdan dolayı net hızım poblemli o yüzden direk upload etmedim.

Tamamdır arkadaşlar 2. sorunumu çözdüm artık seve seve (!) vista kullanmak zorundayım onu anladım. Harddisk Bölme işlemininde vistanın özelliğinden yapıldığını biras geç te olsa öğrendim. teşekkürler...

kesinlikle ii bir seçim yapmışsın.. forever vista :p :D :vur:vur:vur

Sİgara İnsana Ne Kadr Zararlysa ;vİsta Da Bİlgİsayara Okadar Zararli Makİna Ne Kadar GÜÖlÜ Olursa Olsun Çok Zorluyo Ve HİÇ BİŞeye İzİn Vermİyo Sana Kolay Gelsİn:(

hiç uğaşma paşam bi 1024 ram daha tak, alet canavar gibi oluyo..wista nın tadını cıkar sonra:)

kardeşim ben de aynı sorunları pavillion da yaşadım marka model farklı fakat sorunumuzun temeli aynı vista?!?!
önce vista kurulu laptop aldım ağır ve programlarımı kuramadığımdan xp ye çevirdim driver sorunu çektim hp sitesinden birçoğunu bulsam da hepsini bulamdım ve benim elimd ekurtarma cd de yoktu sağ olsun satan arkadaşlar oluşturmayı unutmuş neyse uzatmıyayım çözümüm ve şu anki kullanımımı anlatayım sana umarım işini görür.
laptop umda lisansllı home premium vardı ama xp den sonra kurtarma cd olmadığı için bende normal bi vista home premium cd sinden vistayı kurdum crack ini yasallaştırmasını yaptım cd den kurduğum için c d şeklinde ayırabildim, bu da işini görürr ve lisans bukonuda bi sorun çıkmıyacaktır zira ben ve sen de lisans için satın laırken laptopu parasını çatır çatır ödedik..
sonra vistaya driverları normal c de eskiden var olan swsetup dan kurdum ki sende kurtarma cd var ordan driverlarını alabilrsin.. bulamadığım driverları servisten email yoluyla istedim ertesi gün elimdeydi ki sen toshiba kullanıyosun sen servisten driver ı istediğinde aynı gün bile gönderebilriler.
şu an vista kullanabiliyorum xp deki herşeyi yapabiliyorum oyun program vs.
vista ile yapman gereken bir kaç ayar var eğer sana adım başı uyarı vermesini istemiyosan.
vistaya directx_aug2007_redist.exe kurduktanm sonra xp uyumlu oyun program vb kurmana kullanmana izin veriyor. bu sorunu da böyle halledebilrisin eğer bu yolu seçersen sana yardımcı olabilirim tecrüben dahilinde ...
şimdiden kolay gelsin ...

arkadaşlar notebook lar ilk yüklü geldiklerinde harddisk sadece c oluyor ve verilen cd yada dvd sadece geri dönüşüm amaçlı oluyor çogunlukla notebook ların tüm driver ları orjinal sitesinde support da ve s/n yada p/n girerek ulaşılabilir o zaman cihazınızın tüm driverları ve özelliklerine ulaşırsınız hard disc i bölmek ise diğer tüm bilgisayarlar gibi çok basit vista da bunu yapmak için önce bir hard disk e tam format gerekli sonra sı kolay
arkadaşım ben de maalesef vista kullanıyorum ben tam olarak usta biri değilim o yüzden fazla anlamıyorum bu s/n ve p/n ne oluyor support ne onlardan bir haberim bana yardımcı olurmusun bu konuda?:vur:vur bende istiyorum ki xp'm olsun çünkü çoookk kasıyor

tnt_captain teşekkürler ben de yeni aldığım notebook ta nasıl diskleri bölebilirim diye düşünüyodum çok işime yaradı. Ben şimdi burada vista yüklü olan pc ye aynı zamanda ayırmış olduğum diske xp yüklemek istiyorum. bunu nasıl yaparım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Geri