Mp3 indirmek harammıdır??

derin konulara girmeden tek kelimeyle söliim , haramdır

ya insanlar ne günahlar işlyor.ne haramlara el uzatıyor.insanların yaptıkları günahların haramların yanında;mp3 indirmek sütten çıkmış ak kaşık gibi kalır

çok kötü, bilgisayarım mp3 dolu, hepsi kırılmış programlar, doğru bunları meydana getiren insanların belki hakkını yiyoruz, ama elden ne gelir ki bir cd 25YTL e ne bu ucuz yapsınlar alırım örneğin 5ytl birde programların fiyatları dülse photoshop falan hemen alırım, ama ne yazık bu şekilde devam edeceğiz

SAYGILAR

fofer' Alıntı:
bunun cıstaq müzikle ne alakası var ya. daha ciddi olun. HARAM dır kardeşim HARAM.kUl Hakkına girer bu budur :mad:

Haramsa haram ne bağırıyon kii..

Dinime küfreden müslüman olsa.. orda adult bölümüne film koymayı bilion asıl kul

hakkı, alın teri orda kardeş.. adamlar o kadar uğraşıyo sen pat koyuyosun.. sen

koymasan ben cdsini alcaktım.. diyeceğim bi girdin mi çıkamazsın bu işlere

allper' Alıntı:

Dinime küfreden müslüman olsa.. orda adult bölümüne film koymayı bilion asıl kul
benim adult a film resim vermem le ne alakası var bunu yaaaa. :mad: ben de beqliyordum kim atlayaaq sazan gibi diye sana nasipmişşş. ben ne dedim az önce şu an içiyorum diye. ben her akşam içerim ama benim yaptığımı yapın demiyorum, benim günahım bana sevabım da banadır. Meraq etme derin konu lara kadar ineceq kadar bilgim var....:mad:

O zaman fotokopi makinası kullanmayalım çünkü fotokopi makinası ile çoğalttığınız birçok materyal de (herhangi bir mecmuaya ait yazı, hakkı saklanmış resim vb. herhangi materyal vb. çoğaltılması) bu mantığa göre haram olur. Bunun gibi pek çok örnek bulunabilir...

filozofin arkadaşıma samimi cevaptan dolayı teş ediyorum.fakat bu benim düşüncem. düşünceye saygı göstermek gerekir.ben haram olmadığı kanaatindeyim

ailton09' Alıntı:
filozofin arkadaşıma samimi cevaptan dolayı teş ediyorum.fakat bu benim düşüncem. düşünceye saygı göstermek gerekir.ben haram olmadığı kanaatindeyim
düşüncene saygı gösteriyorum. sen hala haram olmadığı kanaatinde ol. öbür tarafta ARAP bizleri bekliyor. Fotokopi meselesine gelince. hırsızlıqtan hiçbir farkı yoktur o da kul hakkına girer.Lam sakalımızda var ama dinleyene yoqqqq

dostum ne ne iş ????

allper' Alıntı:

ya bilader sana bağıran yoq adam gayet normal yazmıs yane sen neden boyle bi tepki verdin anlamadım yane:mad: mesaj yazarken biraz daha dusun ole pata küte yazma :mad: :mad: :mad:

Bence haramdır. Sonuçta adamların emeğini çalıyorsun.

kısacası ne kadar gavur icadı varsa bırakın arkadaşlar bu bir fotokopi makinesi olur bi mp3 player olur.. ot gibi yaşayın bu dünyada öbür tarafa yatırım yapın :)

Bir de şöyle bir boyut var bunu da belirteyim. Eğer ben bir gazete aldıysam istediğim kadar kişiye okuturum, bir televizyonum varsa istediğim kadar kişiye izletirim, bedelini ödediğim her şeyi istediğim kadar kişiyle paylaşırım. Dolayısıyla mp3 dosyalarımı da istediğim kişiyle paylaşırım. Kapitalizmin müziğe kadar girmesine, hayır paylaşım izni bendedir, sen bedelini ödemiş olsan bile paylaşamazsın demesine sonuna kadar karşı dururum. Bir radyo nasıl dinleyicilerine istediğini dinletiyorsa be de dinler ve dinletirim... Saygılar.

sigara ille ilgili insan vucuduna zarar veren her şeyi allah(cc) yasaklamıstır ve allahın yasakladıgı her sey gunah ve haramdır.ornek sigara ,alkol,vucudu bosuna yıpratma hor kullan ma gibi VE.
mp3 e gelince bilen biri soylerse iyi olur ve ben fofer kardeşime bu konularda guvenirim o diosa doğrudur

allah bilir bİZ bişey söyliyemeYİZ

Ayrıca bu emek hırsızlığı değil paylaşımdır. Emek hırsızlığı bir örnekle açıklamak gerekirse: "Birisi kendi çabalarıyla bir proje hazırlar, onun bu hazırladığı projeyi ondan izinsiz ben kullanır ve bu projeden haksız fayda elde ederim" şeklinde gerçekleşir. Ayrıca halihazırda bunu önlemek için emek harcadığınız çalışmaya patent alarak tescillemeniz mümkündür. Saygılar...

fofer'e katıLıyorum bence haramdır sonuçta bunu yapan adam da emek harcıyor.yapan adamdan kasıt şarkıyı söyleyen düzenleyen,ses kayıtlarını tutan..adam para kazanmak icin yapıyorsa bu işi onun ekmeğine eL uzatmak gibi birşey oLuyor bu ayrıca tv gibi gazete gibi de değiL..gazete geneL bir oLay..ancak müzik bir kişiye ait..bence haramdır..

Konuyu ben açtım ama fikrimi söylemedim bence de haramdır. Kaseti yada Cd yi çıkaran kişi onu bellirili bir bedelle satıyor ve satarkende kaseti bir kişiye satıyor sen bunu al internette milyonlara dağıt diye değil. Satın alan kişi eşi ve çoluk çocuğuyla ancak paylaşabilir bunu vs.
Bu durumda internette bunu paylaşmak ve milyonlara dağıtmak kul hakkına girer ve buda bana göre büyük günahlardandır.

fofer' Alıntı:
ne demeq kimse bilemez. HARAMDIR.KUL HAKKINA GİRER. Bana güvenin yoqsa git bir Camii'ye imama sorr

imam pek anlamaz bence mp3'ten :) ama sana tamamen katılıyorum. sonuçta insanlar çaba harcıyor ve biz bunları bedava getirerek uyanıklık etmiş oluyoruz. bu hak değil, yani bence caiz değil. ama haram olup olmadığını allah bilir..

Arkadaşım madem ki bana onu satıyorsun. İster yakarım ister kırarım ister dinler ister dağıtırım. Artık o benimdir. Artık o albüm üzerinde yapanın hakkı kalmamıştır. İnternette copy paste yaparken, e-mail forwardlarken kul hakkını düşünmüyosunuz da mp3 dinlerken mi aklınıza kul hakkı geliyo.

Geri