Mp3 indirmek harammıdır??

hassas

New member
Reaction score
0
Sizce mp3 indirenler kul hakkı yemiş oluyormu? Bu konu hakkındaki düşünceleriniz paylaşırmısınız??

diyelim ki aslında mp3 indirerek günah işliyoruz; peki bu cdleri bu kadar pahalıya satan insanlar bizlerden daha fazla günaha girmez mi?bence haram fln değildir!

bedava oldugu icin isterse gunah olsun

vala o kdr dioz burada EMEĞE SAYGI die
hiç aklıma gelmemişti ama adamlarn emeğini beleşe getirmiş oluoz
bunu bilen birinin cvplaması mantıklı olur

ackup' Alıntı:
kimse bilemez....
ne demeq kimse bilemez. HARAMDIR.KUL HAKKINA GİRER. Bana güvenin yoqsa git bir Camii'ye imama sorr

adam gibi şarkı indiriyorsan helaldir

yok eğer cıstak cıstaklı bişeler indiriyorsan cehennemde cayır cayır yanarsın vallah:)

einsatzkommando' Alıntı:

yok eğer cıstak cıstaklı bişeler indiriyorsan cehennemde cayır cayır yanarsın vallah:)

:D :D :D

boşwerin böle seyleri yaa..
bu kadar ayrıntıya indin mi çıkamazsın bidaha..
zati en güsel yorumuda yapmıs einsatzkommando..:D

bunun cıstaq müzikle ne alakası var ya. daha ciddi olun. HARAM dır kardeşim HARAM.kUl Hakkına girer bu budur :mad:

einsatzkommando' Alıntı:

ben ozaman kesin kadrolu cehennemligim.

saka biyana bide soyle dusunelim simdi kadet ve cd ler cok pahalı ve bence daha ucuza da mal edip satabilirler cd kabından tasarruf ederek.ne olursa olsun yine indiricem yine indiricem ben.

Haram yada değil buna göre indirmek herkese göre değişir.Haram diye ben indirmemezlik yapmam.
Sigarada haram ama içiyoruz.

Sınavlarda kopya çekmekle aynı şey. Siz sınavlarda kopya çekmenin haram olduğuna inanıyorsanız haramdır :). Çünkü bu durumda mp3 ün orjinal sahibi olan birinden o mp3 ü aldığınızda iddia edilen gibi çalmış değil paylaşmış oluyorsunuz. Bir cracker öğüdü vardı: "if you really like it, please buy it" diye. Bu yapılabilecek en mantıklı şeyi özetliyor. Tıpkı arkadaşınızın aldığı bir dergiyi alıp incelemek; ve ilginizi çekerse gidip almak gibi...

arkadaşım telefon çalmakla aynı kefeye koyulabilecek bir olay değil bu. Telefonu çalarsın; telefon sendedir, sahibinde yoktur. mp3 ü indirirsin; sadece bir fotokopi gibi sende de bir kopyası vardır...

teqrar söylüyorum arkadaşlar HARAMDIR. şöyle örneq verem bir telefon alacaksınız ama gerçek fiyatından çoq daha fazla fiyat çekiyorlar, sizde telefonu çalıyorsunuz. haram değil diyorsanız siz bilirsiniz. pahalaı diyorsanız almayacaqsınız olacaq biteceq.
J@ck@L o ayrı birşey soru soruldu ben cevap verdim. bence dediğin gibi sigara da haram.Ben de şuan kafayı çekiyorum bu da haram. her koyun kendi bacağından asılır.Saygılar Sevgiler

fofer' Alıntı:
bunun cıstaq müzikle ne alakası var ya. daha ciddi olun. HARAM dır kardeşim HARAM.kUl Hakkına girer bu budur :mad:

şimdi bu konuda önce kur'an ve hadise bakmak lazım ondan sonra acaba büyük islam alimleri ne diyor teferruatlı bi şekilde araştırılmalı

sen espriyi anlamadın haram olmasına haramdır ona lafım yok

ama eminimki bu sitede ben mp3 indirmeye karşıyım diyen pek çok kişinin işletim sistemi bile korsan

neyse tartışma ortamı çıkmadan size bu konuyla ilgili 1 anımı anlatayım gülün biraz

bigün mürşid 4.0 diye bi kur'an programı install ediyorum neyse cdyi taktım hani normalde der ya bu cdnin her hakkı bilmemne bilmemne falanca şirkete aittir izinsiz kopyalanamaz falan filan copyright by hedehodo diye

vay anasını beah ekrandaki yazı aynen şöyleydi

elimdeki cd kopya ise hakkını Allah(cc)huzurunda ödemeyi kabıl ediyorum diye

işte ogünden beri kul hakkına olan saygımdan ve haram-helal arasındaki ince çizginin bilincine varmamdan dolayı adult film cdlerinin bile orijinalini satın almaya riayet ederim
:eek:ut:
not:yukarıda söylenen çoğu şey geyik amaçlıdır sanki haramı helali anladık da iş mp3 indirirken günah sahibi olmamaya kaldı konusunda userleri bilinçlendirme amacı güdülerek yazılmıştır

sigaraya haram diyen kim yaa?
arkadaşlar bazı şeyler vardır ne günah ne sevap.. he haram ne helal..
konu dağılmıs :S bu arada mp3 indirmek haramsa eğer ben bittim :D

ailton09' Alıntı:
diyelim ki aslında mp3 indirerek günah işliyoruz; peki bu cdleri bu kadar pahalıya satan insanlar bizlerden daha fazla günaha girmez mi?bence haram fln değildir!

miLLet kaset cikartip beLki gunah oLuo ama biz eger o kaset yada cd Leri aLirsak iki kat günah oLuo canim benim...!!! cunku o gunaha dahiL sen oLuo üstüne üstLük para(aLin teri) veriosun..

ama bi yandan eger bi kisi biseye emek verip bisiLer ortaya cikarmak isterse(ekmek parasini) ve onu biz hic bir karschiLik vermeden yararLanirsak mantikLi yönden tabiki HARAM! ama bizim miLLet takmaz oLe haram feLan ...

zaten sanatcinin tekine gidip sorsan " mp3 indirdim heLaL et " o zaman sana heLaL oLsun ne demek ! mi? dicek!!!! tabiki hayir! haram zikkim zehir oLsun der bence:D:D

PARASIZ(emek verilmemisch) KAZANILAN HERSCHEY HARAM !

konu zaten burda "kaset cd almak cikarmak gunahmidir?" deil ..
konu bi emek ve sen bu emekten karschilik vermeden yararlaniosun ... ne kadar kopyasida olursa olsun yada korsan vs. sonucta sen yararLaniosun kardeschim !

AMA cok kisi nerde bedava o orda:):p hihi!!

ALRJKNANE' Alıntı:
sigaraya haram diyen kim yaa?
arkadaşlar bazı şeyler vardır ne günah ne sevap.. he haram ne helal..
konu dağılmıs :S bu arada mp3 indirmek haramsa eğer ben bittim :D
ben dedim haramdır diye. ama fetva vermedim bana göre dedim.benim dini bilgilerim bunu söyler. mekruh diyen de vardır saygı duyarım. Her koyun kendi bacağından asılır.

Geri