Minarelerde 'Var ol İnönü'lü zamanlar

Bakın şov yapmadan konuşun. Herkes haddini biliyor..
Bunu neden anlamıyorsun. Yukarıda yazılanlar Atatürk' ün gösterdiği yoldur. Atatürk' ü bilen ve anlayan herkes zaten bu yoldadır. Bir de bunlar arkadaşın kendi düzenlemeleridir. Türklük tarifine bu kadar takmaya gerek yok.

Konu ile alakasız konuşmamak için konuyu burada kapatalım..

Bir de burada herkes kişilerden alıntı yaparak saygı sınırlarını aşmadan yorum yazabilir. Bunu bilerek yorum yazın.

Saygı sınırlarında konuşmak acaba "kapak etmiş" demekmi ?? böle bir söze göre fazlasıyla saygımı korudum ... söz konusu saygı sınırlarını korumaksa benden Özürünü dile öyle kapat konuyu... bu memlekette herkez birbirine müslamanlık laiklik ve son olarak türklük dersi vermeye ahkam kesmeye kalkıyor.. sorun buysa bunlara asla sus pus olup seyretmeyeceğiz..

Saygı sınırlarında konuşmak acaba "kapak etmiş" demekmi ?? böle bir söze göre fazlasıyla saygımı korudum ... söz konusu saygı sınırlarını korumaksa benden Özürünü dile öyle kapat konuyu... bu memlekette herkez birbirine müslamanlık laiklik ve son olarak türklük dersi vermeye ahkam kesmeye kalkıyor.. sorun buysa bunlara asla sus pus olup seyretmeyeceğiz..

Mesajımı düzeltiyorum.
Lakin tanımlamayı isteyen sizsiniz. Bir de verdiğiniz tepkiye bakar mısınız?
Sanki tanımlarda vatan satacaksın falan yazıyor.
Düzeltilmesi gereken yerler varsa eklersin..

e96540.jpg

Boş boş konuşup duranlar var Tanrı mı Allah mı diye .peki konu bu mu.Yapacaksnız konu hakkında yorum yapın
Bu resim neyin ifadesidir.iyi bakın.Tek parti döneminin despotluğunun belgesidir.Dinin içine siyaset bulaştırmak kendi emelleri için dini kullanmaktır amaçları.Tanrı uluduru savunanlara gelince 18 yıl zorla Tanrı Uludur diye memleketimizde ezanlar okundu bi dönem ama ne oldu minarelerimizden 1400 senedir okunan Allahü Ekberi kazıyamadılar.despotlar.
Her şey aslına dönmeye mahkumdur.

Arkadaş gerekli açıklamayı gayet açık ve net bir şekilde yapmış

Mesajımı düzeltiyorum.
Lakin tanımlamayı isteyen sizsiniz. Bir de verdiğiniz tepkiye bakar mısınız?
Sanki tanımlarda vatan satacaksın falan yazıyor.
Düzeltilmesi gereken yerler varsa eklersin..

nerde istemişim Türklük tanımı kafanıza göre tanım yapıp birde ahkam kesiyorsunuz ona karşıyım.. varsa öyle bişey kopyala yapıştır yada sonsuza kadar sus ve kapak kelimesinden dolayı özür dile.. daha net söyleyemem herhalde..

Bu Tanrı-Allah tartışmasına katılmak istemiyordum fakat söylemek istediğim bir şey var.

Allah bir tanrıdır. Allah Tanrı'nın arapça ismidir. Yani ne bileyim, geleneklere göre yaşıyoruz.
Şimdi o tanrı olabilir, bu tanrı olabilir diyen arkadaşlara soruyorum.
Acaba o tanrı bu tanrı dedikleriniz, aslen hepimizin bahsetmiş olduğu "YERİN VE GÖĞÜN SAHİBİ TEK VE YÜCE ALLAH'IN" yaratmış olduklarını, yaratabilir mi? Ya da bu dengeyi kurabilir mi?

Yani aslen Tanrı derken de biz Allah'ı kabul ediyoruz. Sanki birilerine dinsiz damgası basmaya çalışıyormuş gibi bir haliniz var. Saçma.

Ben Müslüman'ım diyebilen bir insan, TANRI dediğinde acaba ALLAH'TAN başka kimi kastedebilir ki.

Birde söylemem o ki ezanın nasıl ortaya çıktığını araştırsın değerli arkadaşlarım. Bunda illaki arapça okunacak diye bir zorunluluk var mı, yok mu bulabilirler.

Aklıma hep aynı mantık geliyor, Kur-an'ın tercümesini filan okuma; okusanda anlamazsın zaten. Sen gel arapçasını oku. Daha çok anlarmışım gibi ifade ediyorlar. Ne kadar komik.

Bir de yeni bir tartışmaya yol açabilecek bir şey yazmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim'in arapça okunması müsiki ve kulak açısından gerçekten içi rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etkiye sahip. Peki bunu öğreten kurumların ne yaptığını merak eden var mı?

Bakınız yaşanmış bir olaya anlatacağım.
Köyümün Kur-an kursunda bir bayan çalışıyor. Kız öğrencilere Kur'an öğretmek amacıyla. Bir düğün ve ya kına gecesi gibi etkinlikte, adettendir Kur'an okunuyor. Tabi bu bayan, bayanlara okuyacak. Geri kalanını dinleyeninden ve şahit olanının ağzından bizzahti anlatıyorum. Kur'an okunması bitti ve bayan, bayan cemaate vaiz vermeye başladı. Bu bayan aslen Kur'an kursunda maaşlı ve sigortalı çalışan görevindedir. Fakat verilen vaaz çok tuhaf. "Kızlarınız kocaları bakmak zorundadır. O yüzden onların çalışmalarına gerek yoktur. Onları okula göndermek yerine Kur'an kursuna gönderin."

Yine kendimden örnekler vereceğim, köyümde küçükken Kur'an kursundan çıkma bütün çocuklar Atatürk'ü din düşmanı diye görürlerdi. Hiç biride sevmez ve hatta küfür bile ederlerdi. Gavur diyenlerde cabası tabi ki. Kursa gitmek istedim, hocanın anlattıklarına inanamadım. Meğer Mustafa Kemal ne kötü adammış diyesim geldi. Evde çözdük durumu tabi. Daha o vakitten anladım birilerinin derdini.

Demem o ki değerli kardeşlerim. Birileri burada birilerini yobazlıkla suçluyor. Nedense hep CHP'liler altta kalıyormuş gibi estiriliyor. Birileri din düşmanıymış gibi gösteriliyor. Pardon ama birileride kabul etsin, yandaşı olduğunuz kesimden adamlarda rejimin düşmanı. CHP'liler din düşmanı değil. Onlar sadece yukarıda belirttiğim iğrenç insanların düşmanı.

Göremeyenlere, bilemeyenlere, duyamayanlara duyrulur. İnanmayanlara adresi veririm gider ve görür.

Hadi kalın sağlıcakla...

Arkadaşım Bu konuda hala Allah ve Tanrı arasındaki farkı görmek istemiyorsunuz. Allah sadece Arapça değildir. Evrenseldir. Ezanda öyle düşün ki her ülkedeki müslümanlar kendi dilinde okusa ve bende bir müslüman olarak japonyaya gitsem ezan okunduğunu nereden bileceğim. Ben bir elvis presley hayranıyım ve son 25 yıldır onun şarkılarını dinleyip rahatlarım. 25 yıldır dinlediğim Devil in disguise şarkısını mırıldanmaya çalışıyorum. - Melek gibi bakıyorsun , melek gibi yürüyorsun , melek gibi konuşuyorsun..... berbat bir name çıkıyor ve hiç haz almıyorum. öyleyse orjinali gibi söylenmesinde fayda var. Müziğin ruhuna aykırı. eee sadece keyif için dinlediğim müzikte bile bu kadar hassasken bana çok büyük manevi hazlar veren ezan ve kuran konusunda biraz daha muhafazakar olmam yadırganmamalı. Aslında bu tamamen kendi başına açılabilecek bir başlık ama gaffur gibiler tarafından kolaylıkla provake edilebilir.

239_5943_05092009_15.jpg

239_5943_05092009_14.jpg

Dinin devlete karış(tırıl)madığı ladini Türkiye de,devletin dine karıştığının resmidir bunlar.

anlat bakalım şanlı türkümüz senden öğrenelim Türklük neymiş ....

nerde istemişim Türklük tanımı kafanıza göre tanım yapıp birde ahkam kesiyorsunuz ona karşıyım.. varsa öyle bişey kopyala yapıştır yada sonsuza kadar sus ve kapak kelimesinden dolayı özür dile.. daha net söyleyemem herhalde..

İyisiniz inşallah. Daha iki post öncesi..
Hem konuyu saptırmış, hem de inkar etmişsiniz. Özür dileyecek biri varsa sizsiniz.
Hala konuşacak bir şeyiniz varsa bilmiyorum.

İyisiniz inşallah. Daha iki post öncesi..
Hem konuyu saptırmış, hem de inkar etmişsiniz. Özür dileyecek biri varsa sizsiniz.
Hala konuşacak bir şeyiniz varsa bilmiyorum.

Albayrak Yakıştıramıyorum Sana Böyle Cevapları Rezil Etme Lütfen Bunları Diye Kaç Kere Uyarıcam =)))

Arkadaşım Bu konuda hala Allah ve Tanrı arasındaki farkı görmek istemiyorsunuz. Allah sadece Arapça değildir. Evrenseldir. Ezanda öyle düşün ki her ülkedeki müslümanlar kendi dilinde okusa ve bende bir müslüman olarak japonyaya gitsem ezan okunduğunu nereden bileceğim. Ben bir elvis presley hayranıyım ve son 25 yıldır onun şarkılarını dinleyip rahatlarım. 25 yıldır dinlediğim Devil in disguise şarkısını mırıldanmaya çalışıyorum. - Melek gibi bakıyorsun , melek gibi yürüyorsun , melek gibi konuşuyorsun..... berbat bir name çıkıyor ve hiç haz almıyorum. öyleyse orjinali gibi söylenmesinde fayda var. Müziğin ruhuna aykırı. eee sadece keyif için dinlediğim müzikte bile bu kadar hassasken bana çok büyük manevi hazlar veren ezan ve kuran konusunda biraz daha muhafazakar olmam yadırganmamalı. Aslında bu tamamen kendi başına açılabilecek bir başlık ama gaffur gibiler tarafından kolaylıkla provake edilebilir.

Tamam haklısın. Bu konuda diyecek bir şeyim yok. Gerçekten Kur'an dilinin musiki yönden haz vermesi, ve derin manaları içimize işleyişini kabul edebilirim. Fakat Türkiye'de değişen bir takım şeyleride bir alt paragrafta yazdım. Cevabını veremedin işte kardeşim. Korkuyorum. Bir gün senin avatarında duran ADAM'I görememekten korkuyorum.

Bunun cevabını da siz veremezsiniz işte kardeşim. Hem İnönü'nün kindarlığı ve bu ülkeye kaybettirdikleri ortadayken, Atatürk'e bir şeylerin mal edilmesi niyedir? Nedendir?

Şimdi değerli kardeşim. Son olarak demem o ki bir şeylerin bilinmeside güzeldir. Mesela, Elvis'in ne dediğini bilmek sana çok şey kazandırdı. Sadece müziği dinlerken, nelerin söylendiğini bilmekte güzel değil mi? Fakat yıllardır bize yasak edilen bir mevzuyu tekrar alıntı yaptığın yazıda açıkladım. Kur'an'ın tercümesini okumayın, okusanızda anlamazsınız diyerek yıllarca sömürülmedi mi vatandaşlar? Yanıtsız kalmış.

Peki ezanın tercümesini bilen acaba kaç insan dolaşıyor bu memlekette. 1400 yıldır okunan ezanın musikisinin bir notası bile yokken insanın içine işleyen tonlara girebilen bu ihtişamlı eserin anlamı nedir? Ben daima şunu savunmuşumdur. Ezanlar okunur ve ardından hızla bir tercüme okunurak ezan bitirilir.

Mesela o musiki açıdan okunan ezanın ardından, tekrarlar ele alınmadan kısa ve öz şekilde geçilmesi güzel olmaz mı?

Allah uludur. Kurtuluşa gelin. Namaza gelin. şeklinde okunsa, ne bileyim bana daha çekici geliyor. Zaten "KURTULUŞA GELİN" cümlesi beni benden alıyor. Bunu kendi dilimde duymak beni daha çok sevindiriyor. Bunuda duymak istiyorum ben. Bunun çözüm yolu budur bence. Gerçekten güzel bir uygulama olabileceğine inanıyorum. Bakın nasıl 1400 yıl okunan ezan insanların kalbine işlemişse, bu sistemde insanların içine işleyebilir.
Yani bilmiyorum anlatamıyorum bu durumu kolay kolay. Konu din olduğu zaman, konuşacak bir kelime bulamıyor insan.

Yani arkadaşlar, bu yazılar birazda birilerine dinsiz damgası yapıştırmıyor mu? Yani ne bileyim akpli değilsek Müslüman değil miyiz yani? Bence böyle olmamalı. Birileri bu damgaya paraf atmamalı bence.

Teşekkür ederim.

Tanrı ulu değilmi ? Tanrı Uludur lafı çok mu zoruna gidiyor? Allah Tanrı değilmi?

tanrı Allah değildir.Tanrı tengri den gelir.Tengride gök tanrının adıdır.Allah yerine tanrı lafınıda zamanında Jön Türkler soktu türkçeye.Yani masonların dini yavaş yavaş kaldırması oyununun ufak bi parçası..İşe yaradımı peki?...Evet yaradı senin gibiler hala o kelimeyi Allah yerine kullanıyolar ve 2 sini 1 tutuyolar..

Tamam haklısın. Bu konuda diyecek bir şeyim yok. Gerçekten Kur'an dilinin musiki yönden haz vermesi, ve derin manaları içimize işleyişini kabul edebilirim. Fakat Türkiye'de değişen bir takım şeyleride bir alt paragrafta yazdım. Cevabını veremedin işte kardeşim. Korkuyorum. Bir gün senin avatarında duran ADAM'I görememekten korkuyorum.

Bunun cevabını da siz veremezsiniz işte kardeşim. Hem İnönü'nün kindarlığı ve bu ülkeye kaybettirdikleri ortadayken, Atatürk'e bir şeylerin mal edilmesi niyedir? Nedendir?

Şimdi değerli kardeşim. Son olarak demem o ki bir şeylerin bilinmeside güzeldir. Mesela, Elvis'in ne dediğini bilmek sana çok şey kazandırdı. Sadece müziği dinlerken, nelerin söylendiğini bilmekte güzel değil mi? Fakat yıllardır bize yasak edilen bir mevzuyu tekrar alıntı yaptığın yazıda açıkladım. Kur'an'ın tercümesini okumayın, okusanızda anlamazsınız diyerek yıllarca sömürülmedi mi vatandaşlar? Yanıtsız kalmış.

Peki ezanın tercümesini bilen acaba kaç insan dolaşıyor bu memlekette. 1400 yıldır okunan ezanın musikisinin bir notası bile yokken insanın içine işleyen tonlara girebilen bu ihtişamlı eserin anlamı nedir? Ben daima şunu savunmuşumdur. Ezanlar okunur ve ardından hızla bir tercüme okunurak ezan bitirilir.

Mesela o musiki açıdan okunan ezanın ardından, tekrarlar ele alınmadan kısa ve öz şekilde geçilmesi güzel olmaz mı?

Allah uludur. Kurtuluşa gelin. Namaza gelin. şeklinde okunsa, ne bileyim bana daha çekici geliyor. Zaten "KURTULUŞA GELİN" cümlesi beni benden alıyor. Bunu kendi dilimde duymak beni daha çok sevindiriyor. Bunuda duymak istiyorum ben. Bunun çözüm yolu budur bence. Gerçekten güzel bir uygulama olabileceğine inanıyorum. Bakın nasıl 1400 yıl okunan ezan insanların kalbine işlemişse, bu sistemde insanların içine işleyebilir.
Yani bilmiyorum anlatamıyorum bu durumu kolay kolay. Konu din olduğu zaman, konuşacak bir kelime bulamıyor insan.

Yani arkadaşlar, bu yazılar birazda birilerine dinsiz damgası yapıştırmıyor mu? Yani ne bileyim akpli değilsek Müslüman değil miyiz yani? Bence böyle olmamalı. Birileri bu damgaya paraf atmamalı bence.

Teşekkür ederim.

Güzel Kardeşim bu güzel yazı için çok teşekkür ederim. Aynı pencereden ben 38 yıldır bakıyorum. Ama bazende karşı tarafa geçip diğer pencereden de bakıyorum. Aslında bu sorunun kökü inönülü yıllara dayanıyor ve ezanın Türkçe okunması ve ilköğretimde dinderslerinin kaldırılması ile doruğa çıkıyor. Bak senin şöyle bir serzenişin var. AKP'ye oy vermiyorsam ben müslüman değil miyim. ? Haşa buna Ne ben nede üçüncü bir şahıs hüküm verebilir. Başka bir vatandaşta aynı senin gibi bağırıyor. Yüksek sesle " Ne Mutlu Türküm Diyene " demedim diye beni Gavur yaptılar " İkinci feryatla senin feryadın arasında ne fark var. Ama toplumumuzun altına dinamit koymak isteyenler zamanında böyle bir düzen oturtturmuşlardır. Sloganlarla yönetilir hale gelmiş ülkemiz. Kimse kimseye tahammül edemiyor. En Büyük Cimbom diyen Fenerbahçelilerden en ağır küfürleri yemiş. Beşiktaşlı bıçak çekmiş. Başörtülü Topsakallıyı sevmemiş. Topsakallı Uzun saçlıyı uzun saçlı kulağı küpeliye satanist demiş vs.vs.
Türkçe Kur-an konusunda sana katılıyorum hatta ileri gidiyorum. İnsanlar Kur-an'ın Türkçesini okumazlarsa Cennete gidemezler. Şimdi birsürü kimse çıkıp beni gavur ilan edecekler. Ama ben konuyu açıklayacağım. İsteyen anlar isteyen anlamaz.
2005 yılında halam vefat etmişti soğuk bir aralık günüydü. Akşamları halamın evinde toplanıyorduk. artık bir hafta geçtikten sonra gelen sayısı iyice azaldı. Artık evin bir odasına rahatça sığdığımız bir gün. Babam yatsı namazından gelirken camiinin hocasınıda alıp getirmiş. Hoca bir Yasin okudu ve bitirdikten sonra Türkçe anlamını tek tek söyledi. Türkçe mealide bittikten sonra biraz daha sohbete devam etti. Aslında Hepimizin evinde bir adet Kuranı Kerim vardır. Ama nedense pek açıp okumayız. Sadece bir cenaze olursa arkasından okumak için çıkarırız. Oysa cenazelerin arkasından okuduğumuz Kur-an ona pek fayda sağlamaz. Çünkü Kur-an ölülere değil dirilere gönderilmiştir. Her şeyin bir kullanma klavuzu olduğu gibi Kur-an Bu dünyanın kullanma klavuzudur. İnsan Hayatta iken okuyup ondan dersler alırsa öldükten sonra arkasından okunmasına gerek kalmaz. Ondan dersler alabilmek içinde Türkçesini okumamız gerekmektedir. Anlayabilelim ve Yüce Yaradanın bizden neler emrettiğini iyice öğrenelim diye. Düşünün baştan aşağı çince yazan bir kullanma klavuzundan ne anlarsınız. Ama Türkçesini okumak kendi kendine olur ondan ders alabilmek için. Birde manevi Hazzı vardır ki hangi dilde okursan oku olmaz illa ki orjinal şekli ile arapça ve kuralı kaidesi ile oku. Kalbinde Allah korkusu olan birisine yeterince haz verir.
Evet arkadaşım gelelim benim avatarımdaki adama. O adamı görmek demek 10 kasımlarda anıtkabirde mozolenin karşısında ayakta dikilmek değildir. Bu bizim toplumumuza hiç uymayan bir harekettir. Bazı resmi üniformalı insanlar için mecburiyet olduğu için yapabilir saygı duyarım. Ben henüz ilkokula giderken babam nasihat etmişti. Oğlum 10 kasımda saygı duruşunda iken Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhuna bir fatiha okumayı ihmal etme. Bugün minaredeki Ezan okunuyorsa,Gönderde Bayrağımız dalgalanıyorsa önce Allahın ve sonra onların sayesindedir. Ben O gündür beri Bu fatihayı okurum. Atam izindeyiz diye bağırarak bir şey elde edemeyiz ama Ulu Önderin en büyük hayali olan Türkiyeyi Muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için neler yapabiliriz buna bakmak lazım. Ülkemize en azından bir çivi çakmamız lazım. Kanunla koruyarak bir şeyi sevdiremezsiniz. Onu anlamak ve anlatmak lazım.

Tek partili dönem ve dikdatörlük ü başına anlatan bir fotoğraf.Teşekkürler bunu bilmiyodum camii minaresine zorla bunları asanların bu kadar dine saygısız olduğunu öğrenmiş olduk...

siz kimsiniz ?? türklüğü sizin şartlarınızda tekelinizdemi zannediyorsunuz.... TÜRK OLMAK için SENDEN İCAZETMİ alıcammm SANAMI SORUCAM... SİZİN FİKİRLERİNİZEMİ UYUCAM

NE HADDİNİZE TÜRKLÜĞÜ TANIMLAMAK.. TANIMLARIN DIŞINDA KALANLARI TÜRK OLMAMAKLA SUÇLAMAK ...,

ŞU YAZDIKALRINI OKUDUKÇA HİTLER ALMANYASINDA ADOLF HİTLERİN ÇIKARTTIRDIĞI ALMAN NASIL OLUR NASIL OLMALI KİTABI AKLIMA GELİYOR....
]

Türkiyede doğunca

Türk oldum sanıyorsun kendini

olsa olsa TÜRKİYELİ OLURSUN

başka bir şey olmaz senden

PAPA öldüğünde Türk Bayrağını yarıya indiren zihniyet elbette İnönü'dende gocunur Atatürkten'de Gocunur.

Bu zihniyeti hepimiz tanıyoruz onlar Türkiyeli, çok yakınımızda hatta başımızın üstünde yerleri var ancak nankörlük etmeye yedikleri tası pislemeye devam ediyorlar.

Gerekirse bir kurtuluş savaşı daha veririz yeni bir devlet daha kurarız Adınıda Türkiye Cumhuriyeti değil TÜRK CUMHURİYETİ KOYARIZ!

KANSIZLAR UTANSIN...

pm mime tc numaranı at ni at bakalım sen kimsin senden ne olur görelim...

Kimden ne olacağı numaradan totolojiden belli olmaz ,kimin ne olcağı damarlarında akan kanla belli olur.

Damarlarında soysuzluk akan birinin kendini ne hissettiğide önemli değildir .kendini aslan hisseden bir kertenkele aslan olurmu olmaz tabikii itse it kurtsa kurt çeker aslına...

Kimden ne olacağı numaradan totolojiden belli olmaz ,kimin ne olcağı damarlarında akan kanla belli olur.

Damarlarında soysuzluk akan birinin kendini ne hissettiğide önemli değildir .kendini aslan hisseden bir kertenkele aslan olurmu olmaz tabikii itse it kurtsa kurt çeker aslına...
seninde varsa benle derdin sende at hadi uyumadım bekliyorum

Laikliğin habis birşey olduğunun ispatıdır...

O zamanın despotları dinle ilgili bir mevzuyu hemen 143.maddeye dayandırarak İslami esasları tard etmekten hiç kaçınmazlarken,debdebeli hayatlarını halkın nazarında muteber kılmak için halkın inancına tasallut olmakta hiçbir beis görmemişlerdir.

Bu kodamanlara göre laiklik bahane,İslamdan ayrı yaşamak şahane

Geri