Bu Tanrı-Allah tartışmasına katılmak istemiyordum fakat söylemek istediğim bir şey var.
Allah bir tanrıdır. Allah Tanrı'nın arapça ismidir. Yani ne bileyim, geleneklere göre yaşıyoruz.
Şimdi o tanrı olabilir, bu tanrı olabilir diyen arkadaşlara soruyorum.
Acaba o tanrı bu tanrı dedikleriniz, aslen hepimizin bahsetmiş olduğu "YERİN VE GÖĞÜN SAHİBİ TEK VE YÜCE ALLAH'IN" yaratmış olduklarını, yaratabilir mi? Ya da bu dengeyi kurabilir mi?
Yani aslen Tanrı derken de biz Allah'ı kabul ediyoruz. Sanki birilerine dinsiz damgası basmaya çalışıyormuş gibi bir haliniz var. Saçma.
Ben Müslüman'ım diyebilen bir insan, TANRI dediğinde acaba ALLAH'TAN başka kimi kastedebilir ki.
Birde söylemem o ki ezanın nasıl ortaya çıktığını araştırsın değerli arkadaşlarım. Bunda illaki arapça okunacak diye bir zorunluluk var mı, yok mu bulabilirler.
Aklıma hep aynı mantık geliyor, Kur-an'ın tercümesini filan okuma; okusanda anlamazsın zaten. Sen gel arapçasını oku. Daha çok anlarmışım gibi ifade ediyorlar. Ne kadar komik.
Bir de yeni bir tartışmaya yol açabilecek bir şey yazmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim'in arapça okunması müsiki ve kulak açısından gerçekten içi rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etkiye sahip. Peki bunu öğreten kurumların ne yaptığını merak eden var mı?
Bakınız yaşanmış bir olaya anlatacağım.
Köyümün Kur-an kursunda bir bayan çalışıyor. Kız öğrencilere Kur'an öğretmek amacıyla. Bir düğün ve ya kına gecesi gibi etkinlikte, adettendir Kur'an okunuyor. Tabi bu bayan, bayanlara okuyacak. Geri kalanını dinleyeninden ve şahit olanının ağzından bizzahti anlatıyorum. Kur'an okunması bitti ve bayan, bayan cemaate vaiz vermeye başladı. Bu bayan aslen Kur'an kursunda maaşlı ve sigortalı çalışan görevindedir. Fakat verilen vaaz çok tuhaf. "Kızlarınız kocaları bakmak zorundadır. O yüzden onların çalışmalarına gerek yoktur. Onları okula göndermek yerine Kur'an kursuna gönderin."
Yine kendimden örnekler vereceğim, köyümde küçükken Kur'an kursundan çıkma bütün çocuklar Atatürk'ü din düşmanı diye görürlerdi. Hiç biride sevmez ve hatta küfür bile ederlerdi. Gavur diyenlerde cabası tabi ki. Kursa gitmek istedim, hocanın anlattıklarına inanamadım. Meğer Mustafa Kemal ne kötü adammış diyesim geldi. Evde çözdük durumu tabi. Daha o vakitten anladım birilerinin derdini.
Demem o ki değerli kardeşlerim. Birileri burada birilerini yobazlıkla suçluyor. Nedense hep CHP'liler altta kalıyormuş gibi estiriliyor. Birileri din düşmanıymış gibi gösteriliyor. Pardon ama birileride kabul etsin, yandaşı olduğunuz kesimden adamlarda rejimin düşmanı. CHP'liler din düşmanı değil. Onlar sadece yukarıda belirttiğim iğrenç insanların düşmanı.
Göremeyenlere, bilemeyenlere, duyamayanlara duyrulur. İnanmayanlara adresi veririm gider ve görür.
Hadi kalın sağlıcakla...