Mimar mı , İnşaat Mühendisi mi ?

tkt_kkk

New member
Katılım
24 Haz 2007
Mesajlar
24
Reaction score
0
Puanları
0
bu yıl öss ye girdim ve de mimarlık ve inşaat mühendisliği arasında kaldım yazarsam ikisinden de ilk 3 üniversiteleri yazacağım fakattt bi sorun var hangisi inşaat mı mimarlık mı ?
bu arada mimarlığa yeteneğimin olup olmadığının ölçütleri nelerdir nasıl anlayacağım bunu acaba? bir tekniği var mı ?

yakın çevreme sorduğumda biri şantiye dieri çizim yapar diyorlar yada kimi: mimar daha iyi, kimi: inşaat mühendisi daha iyi diyor.
siz bu sektörüun içinde olduğunuz için bir sorayım dedim. hangisi daha iyidir.
ilginiz için şimdiden tşkrler bi yardımcı olursanız sevinirim.
 
bu öyle zor ve bir o kadarda kolay bi soru ki.
en iyi cevabı kendinin bulması gerek.
Mimarlık büro, inşaat şantiye diye bir genelleme yapmak yanlış. inşaat mühendisliğininde büro olanı var, statiker, keşif-metrajcı, diye bilinen dallar genelde inşaatın büro kısmıdır.
İki meslekte saygın mesleklerdir (kendini isbatlayamamış meslekler olsada).

İki meslekte birbirinden ayrılmaz meslekler. burda birinin diğerine göre üstünlüğünü tartışmak yersizdir.

Neyi seçeceğini kendinin bulması en doğrusu. severek yapacağın bir meslek olsun.
Hayal gücü, tasarım, ve ömrünün büyük kısmını bilg bağında çizim yaparak geçirmek istiyosan sana mimarlık tavsiye ederim.

Ama daha aktif sadece bilg başında değil sahada uygulama peşinde de koşmak, gerektiği zamanlarda bilg başında da çalışırım dersen inşaat, inşaat mühendisliği için sağlam önsezi ve analitik düşünce ve az da hayal gücü gerektirir.

Ama şunu her işte unutmamak gerek. seçeceğin dal ne olursa dalınla ilgili herşeyi bil ama yapmak istediğin tek yan dalını yap.

İnşaat için konuşuyorum.
İnşaat mühendisliğinin gerektirdiği tüm yönetmelik ve kuralları bilmen gerek. ama uzmanlaşacağın dalı iyi seçip onun üstüne yoğunlaşman seni başarıya taşıyacaktır.
İnşaat mühendisliğini seçtikten sonra hangi dalında uzmanlaşacağını seçmen gerek.

Statiker,
Alt Yapı,
Keşif-Metraj,
Çelik yapı
Uygulamacı,
bir çok dal mevcut.

Hepsinin aynı anda olması pek mümkün değil.
ama en azından ikisini çok iyi bilmek gerekir.

Karar vermende sana kolaylıklar diliyorum.
 
Mimar ol derim ben.. şu an mimar sayısının 2 katı katı kadar inşaat muhendısı var..

mimarlıkta okurken zorlasnırsın ama gerisi kolay...

inşaat muhendıslıgı de okurken kolada ondan sonrası zor :)

bunlar benim görüşlerim tabi:)
 
forumda benzer bır konu geçen senede açılmıştı orayıda bır oku şu an tam lınk veremıycem ama orada yeterı kadar açıklama yapılmıştı. benden sana tavsiye ne seçersen seç en iyisi olmayı hedefle...
 
buderus' Alıntı:
Mimar ol derim ben.. şu an mimar sayısının 2 katı katı kadar inşaat muhendısı var..

nasıl yani buderus her mimara 1 inşaat mühendisinin mi düşmesi gerekiyor?:saskin :saskin
Haklısın inşaat mühendisi çok ama demek ki büyüklerimiz ihtiyaç görmüş bu kadar mühendis yetiştirmeyi :vur :vur :vur

Benim arkadaşa tavsiyem yok.:durdurun :durdurun
Ya işini seveceksin ya da sevdiğin işi yapacaksın.Valla ben inşaat mühendisliğini şansa seçtim.Ama şimdi ki düşüncem benim başka bir mesleği yapamayacağım yönünde.İnşaat mühendisi olmak için doğmuşum ben.:biggrin :biggrin :biggrin .Anlatabiliyor muyum?
Seç inşaat mühendisliğini, rahat rahat üniversite oku :goz: :goz:
Seç mimarlığı, çilekeş bir üniversite hayatın olsun :durdurun :durdurun şaka şaka ama mimarlıkta okuması gerçekten zor.abimden biliyorum
 
iki meslekte hernekadar birbirine yakın görünse de aslında bir okadarda farklılar. yani mimarlık sezileri ve yetileriyle inş. mühendisliğinkiler aynı deil.
Mimar adam (yada bayan:)) bikere tasarımcı ruhuna sahip olması lazım. nasıl güzel bir ev, otel, alışveriş merkezi.. vs tasarlayabilirim sorusuna cevap aramalı. mekanların kullanışlılığı, dış cephelerin görünüşü, gün ışığını kullanabilme, arsayı tam olarak kullanabilme (özellikle yap-satcılar senden bunu isticekler. altta dükkan, üsttlerde çift daire, en üsttede dublexler. imar mevzuatının hak tanıdığı m2 yi sonuna kadar kullanmak yani :)). kısacası bişeyleri birbirine yakıştıramıyorsan, hayal gücün zayıfsa, tasarı yapamam, günün 9 saati AutoCAD ekranına bakamam dersen hiiiiç tavsiye etmem. okulda bunları kazanamazsın çünkü. içinde olmalı.
Mühendis adamsa sezgisi güçlü olmalı. pratik zekalı olmalı. öleee 3-4 katlı integrallar çözecek derecede matematik bilmesine gerek yok, çünkü paket programlar yapıyo onu :)
Çelik, betonarme, su yapıları, yol bunlar üzerine projeci olabilirsin. hepsinin kendi yönetmelikleri var. onlara hakim olmalısın. malzemelerini iyi bilmelisin. çizip ustaya verdiğin şey uygulanabilir olmalı. örneğin piyasada kullanılmayan bi çelik profili projende gösterirsen el bitarafıyla güler sana. projeci olmak istiyosan ya büyük bir proje şirketinde maaşlı müh. olursun. fena parada almazsın. ya da kendi ofisi açarsın ki bunun için çevre çok önemli. mimarlarla paslaşman gerek. müteahhitleri tanıman gerek.
öte yandan şantiye düşünürsen tam bi cazgır olmalısın. bağırıp çağırabilmelisin. ağzından yanlış bişey kaçırsan bile onu millete doğruymuş gibi sunabilmelisin. şantiyeci acımasız olur, hızlı düşünür, çabuk çözüm üretir, imalatı iyi bilir ki hangi kalemden sonra hangisi gelir, hangi malzemeye ihtiyacı var ayarlayabilir. yönetici ruhu olmalı. kendi 30 yaşındayken karşısındaki 45-50 yaşlarındaki kurt olmuş taşeronlara kök söktürebilmeli, sözünü geçirebilmeli.
yani mühendislikte yol, betonarme, çelik, zemin,su yapıları gibi dallar olsada en geçerli 2 dal vardır. ŞANTİYE yada OFİS. hangi dalda uzmanlaşırsan uzmanlaş, o dalın şantiyesi ve ofisi için yukarıda saydığım kriterlere sahip olmalısın.
ikiside güzel ama ikiside bambaşka meslekler.
sözün kısası dostum kararı sen vereceksin. kolay gele... :)
 
dur ben düzeltme yapayım gunde 9 saat autocad demişin onu 15 saat yapalım hatta proje teslim günleri 3gün hiç uyumadan çizim yapmayıda ekleyelım hatta buda yetmez gıbı bırde maket muhabbetı var :=) tabi eğlenceli taraflarıda yok deil :=)
 
adres arkadaşın dediğine %100 katılıyorum bunu abimden çok iyi biliyorum. Adamcağız günlerce uyumaz AutoCad de çizim yapar sonra hemen peşine maket yapmaya başlardı.

:)
 
inşaat mühendisliği mimarlığıda bünyesinde barındıran mükemmel bir meslektir genç arkadaşım her inşaat mühendisi en az bir mimar kadar iyi çizim yapabilmekte ve ayrıca statik sorunları da düşünerek tasarım yaptığı için daha gerçekçi ve ekonomik çözümler oluşturabilmektedir.
Mimarlık sadece hayal gücüne ve estetik zevklerine bağlı olarak yapılabilecek bir meslektir. Tabiki güzel ve saygın bir meslektir ama bence inşaat mühendisliğiyle kıyaslanmamalıdır Tercihini yaparken bunları gözönüne alarak yapmanı tavsiye ederim Başarılar
 
arkadaş ben de inş. mühendisiyim mesleğimi seviyorum. ancak ileride rahat para kazanayım arada bir tükana uğrasamda olur dersen eczacılık oku derim.hem para var hem rahat
 
kardeşim bu konuda herkesin kendi tecrübeleri yaptıkları ve de yapmak istedikleri doğrultusunda düşünceleri ve de tavsiyeleri değişir. ben mühendisliği seçerken aynı şeyi yapmamak bişeyler somut birşeyler yapabilmek di hedefim. mimar ya da mühendis hangisini seçersin bilemem ama başta çok beklenti içine girme sen mesleğe sahip olmuyorsun meslek sana sahip oluyor eğer ki iyi yapıcam dersen. farketmez dersen daha az xzamanını harcayacağın bi meslek bul derim . ikisi de okul bitince eğitimin bittiği meslekler değil çünkü ve olmaz da.yetenek ne gerekir dersen mantık gerekiyor ve görebilme tasarlıyabilme yeteneği.
büyük mimar mühendis mimarsinan ı örnek al derim sana .
kendisi büyük mimari yapıtlar yapmıştır ve de bu yapıların mühendisliğini de yapmıştır adına ön ek olmasa da büyük bir de mühendistir aynı zamanda. peki sana nasıl bir örnek olur mimar sinan şöyle ki.
mimar sinan yapacağı yapının arazisine gittiğinde nerde merdiven tasarlamışsa zihninde arazide ordan geçerken basamak çıkıyormuş gibi hareket edermiş nerde alçak bir tavan varsa ordan eğilerek geçermiş .. iyi tasarlıyacaksın bu tasarımda yaşanır mı nasıl yaşanır diye mantık yürüteceksin.
sorumluluğun her iki meslektede çok yüksek doktorlardan dah afazla insan mesuliyeti alıcaksın yapıları yaparken bunun bilincini kaybedeceksen ikisini de seçme.
okurken ikisi de eğlenceli
temel değişim okurken müğhendisliikte gerçek hayatta kullanamayacağın ama mühendislik temelini oluşturacak şeyler alırsın okuldan sonra kendini piyasadaki talebe göre şantiye ,ofis olarak yetiştirirsin sen yetiştirisin .
mimar olursan okurken tasarım tekniğini yeteneğini eğitirsin okul bitince işe başlarsın yapman gereken iyi olmaktır ..
her ikisinde de iyi olmaktır .
bu da benim düşüncem ve fikrim.
ben tercihlerimde ikisi de vardı ve mühendisliği bağışladığı için yök e minnettarım
eğer istemiyorsan hiçbirini yazma hem sana hem mesleğe yazık olur ....
kolay gelsin sana
 
yaa muthis. eleman karma karisik etti ortaligi yaa. hadi beyler bu gence aslinda dogruyu soyleyelim. aslinda, okuldayken, mimar olursan bir cok insaat muh. arkadasin olacak ve mesleki konu acilinca dis bileyeceksin.Aynen ins muh olursanda mimar arkadaslarin olacak ve ayni konular acilinca yine dis bileyeceksiz. bizim mimar arkadaslar struktur aliyoruz biz biz hesap yapmayi biliyoruz derlerdi. iyide kardesim benim okul biteli yillar oldu her islemin sonunda ulan dogrumu yapti acaba diye bir soru geliyor aklima. 080407 arkadasin dedigi gibi insan mesuliyeti alcaksin. doktor hata yapinca 1 adam olur. muhendis hata yaparsa sayida sinir yok. ayrica muhendisin bu hatasi belkide muhendis bu dunyadan goc ettiginde dahi anlasilabilir. yani muhendis isen hatan yillar sonra ortaya cikar. Az evvel muhendis hata yaparsa dedim, cunku yapinin tasiyici sistemini insaat muhendisi tasarlar gec dostum. basit anlamda, mimar yapinin kullanim alanlarini tasarlar. yani mimar yada muhendis aday adayi arkadasim, evindeki odan sana basik geliyorsa bu mimarin problemi, benim elimden birsey gelmez. ancak evindeki kirislerden birinde gozle gorunen bir catlak varsa o benim problemim benim sucum. mimari ilgilendirmez. Ayrica hepsini okuyamadim ama diger arkadaslari tam okuyamadim ama deginmemisler heralde. insaat muhendisi olursan tek alanin bina olmaz. mesela ben ilk olarak bir tunelde calismistim. muthis zevkli cunku az bilinen birsey. ayni mantikla bir mimar icin mesela bir opera binasi tasarlamak cok zevkli birsey cunku oda az. yaa bu yaz yaz bitmez...bak aslinda bu iki meslek farkli mesleklerdir. mimarlik guzel sanatlardir. muhendislik muhendisliktir. bunu soyle dusun yaa. bir araban var eski motoru bozuk kaportasi hasapli. kaportaci diyebilirmi ben iyi motor tamir ederim diyemez. motorcuda ben iyi kaporta yaparim diyemez. ama motorcuya kaportadaki ufak bir hasari onarmasini istersen onarir cunku az cok anlar. ama isin derinine giremez ince cizikleri kapatamaz. ama ikiside ayni araba uzerinde calisir. bunu ona benzet.Ama sunuda son olarak ekleyeyim hangisi olursan ol hem issiz kalmassin hemde disari karsi bikkinlik cumleleri kursanda mesleginle gurur duyacaksin.
 
inşaat mühendisliği mimarlığıda bünyesinde barındıran mükemmel bir meslektir genç arkadaşım her inşaat mühendisi en az bir mimar kadar iyi çizim yapabilmekte ve ayrıca statik sorunları da düşünerek tasarım yaptığı için daha gerçekçi ve ekonomik çözümler oluşturabilmektedir.
Mimarlık sadece hayal gücüne ve estetik zevklerine bağlı olarak yapılabilecek bir meslektir. Tabiki güzel ve saygın bir meslektir ama bence inşaat mühendisliğiyle kıyaslanmamalıdır Tercihini yaparken bunları gözönüne alarak yapmanı tavsiye ederim Başarılar

cok dogru katılıyorum mimarlar bunu kabul etmezler ama biz onların hayallerini gerçege çeviririz bi inş müh biraz çalışma ile mimarın işini yapailir ama mimar müh işini asla
 
bence pekte farkı yok.
neden özellikle bu iki meslkte sıkışıp kaldığını anlamıyorum.
belkide özel sebeplerin vardır:(babanın sana yatırım yapacak kadar çok parası olması gibi)
Mühendisin mimarın türkiyede öyle çok değeri olduğuna inanmıyorum(Bu bütün mühendislikleri kapsıyor)
Dolaştığım şirketlerde en çok değer verilen ve o nispette çok para kazanan insan hep şirketin baş muhasebecisi olmuştur.(nede olsa direk olarak para kazandırıyor)
Sonuç olarak sana tavsiyem baban zenginse veya çevren varsa bu iki meslekte iyidir yok değilse ne olursan ol iyisi olmaya çalışman. belki o zaman bir ekmek yiyebilirsin.
 
bence pekte farkı yok.
neden özellikle bu iki meslkte sıkışıp kaldığını anlamıyorum.
belkide özel sebeplerin vardır:(babanın sana yatırım yapacak kadar çok parası olması gibi)
Mühendisin mimarın türkiyede öyle çok değeri olduğuna inanmıyorum(Bu bütün mühendislikleri kapsıyor)
Dolaştığım şirketlerde en çok değer verilen ve o nispette çok para kazanan insan hep şirketin baş muhasebecisi olmuştur.(nede olsa direk olarak para kazandırıyor)
Sonuç olarak sana tavsiyem baban zenginse veya çevren varsa bu iki meslekte iyidir yok değilse ne olursan ol iyisi olmaya çalışman. belki o zaman bir ekmek yiyebilirsin.
garip bi yaklaşım olmuş arkadaşım tabii ki şirkette el üstünde tutulan para kazandıran elemandır ama muhasebesi kazandırmıyor ki parayı müşavirlik büroları dışında yani.ben proje firmasında çalışıyorum burda kim para kazandırıyor sence? ya da mütahitlik firması olsun bu firmaların hepsinin muhasebecileri var, iş yapan el üstünde tutulur kardeşim ben ayda 30 40 bin liralık projeyi kenara koyuyor teslim ediyorsam bu işin vergisini hesaplıyan ssk yı yatıran elemandan bir farkım vardır taktir edersin ki .
kimseyi hakir görmek değil bu hiç bir mesleğin mensubunu diğerinden üstün tutma anlayışım yoktur herkes kendi işini yapar sonuçta işler yürür.
ülkemizde mühendisin ve mimarın değeri olmadığını söylememelisin mesleklere değeri onu icra edenler kazandırır ben ne mimarlar gördüm projeden bi haber aynı şekilde mühendisler de taşıyıcı sistem nedir bilmeyen fakat öyle de mühendislerle tanıştım yapğının yanına geldiğinde ağzın açık hayranlıkla baktığın işleri meydana getiren.saygı mesleğin ismi il egelmez senin yaptığın işle gelir meslek senin karakterini tamamlar.
genellemelerden her zaman kaçınmak gerekir benim fikrim bu tabi katılmayabilirsiniz
 
yaa filo ustadim 080407 arkadasa katiliyom abicim. 1 ay bi is yavaslat bakalim ne olacak. abi muhendislik ok baban zenginse cevren varsa iyidir daha cok kazanabilirsin. ama kaybededebilirsin ticaret herzaman kazandirmiyor. Gelgelelim paran yok cevrende yok olabilir. Ama muhendislik bir zanaattir, zanaati olan adam bos kalirmi abi. Ben bu zamana kadar buldugum isleri ne tanidikla buldum nede birisi yardim etti. Yaa filo ustadim kusura bakma ama senin dedigin olayi abi fakultedeyken muhendisligi sevmeden okuyan arkadasalar vardi onlar yapardi.onlarda zaten is hayatina baslayip maas almaya baslayinca sevmeye baslamislardi. Yani abi isten anlayan adamin baba parasina yada cevreye ihtiyaci yokki.
 
Türkiyede herkes doktor değildir
Türkiyede herkes hukukçu olamaz
Ama ne yazıkki Türkiyede herkes bir parça hep İnşaatçıdır Mühendistir Mimardır.
Herkes anladığını sanar ama gerçekte hiç bi halttan anlamaz
O yüzden bu ülkede bir depremde 50 binden fazla insan ölmüştür.
O yüzden bu ülkede müteahhitlikle uğraşan insanların çoğu Mühendis mimar değildir.O yüzden müteahhitliğin tanımı hala yoktur.
Muhasebeci deyince senin aklına vergi hesaplayıp ssk yatıran insan gelebilir.
Benim aklıma ise iyi vergi kaçıran mevzuatın ayrıntılarını çok iyi bilip milyonlarca lira kazandığı halde 5 kuruş vergi ödetmeyen insan geliyor.
Benim gördüklerim böyle katılır veya katılmazsınız o size kalmış
Fikirlerinize sonsuz saygı duyuyorum
 
Türkiyede herkes doktor değildir
Türkiyede herkes hukukçu olamaz
Ama ne yazıkki Türkiyede herkes bir parça hep İnşaatçıdır Mühendistir Mimardır.
Herkes anladığını sanar ama gerçekte hiç bi halttan anlamaz
O yüzden bu ülkede bir depremde 50 binden fazla insan ölmüştür.
O yüzden bu ülkede müteahhitlikle uğraşan insanların çoğu Mühendis mimar değildir.O yüzden müteahhitliğin tanımı hala yoktur.
Muhasebeci deyince senin aklına vergi hesaplayıp ssk yatıran insan gelebilir.
Benim aklıma ise iyi vergi kaçıran mevzuatın ayrıntılarını çok iyi bilip milyonlarca lira kazandığı halde 5 kuruş vergi ödetmeyen insan geliyor.
Benim gördüklerim böyle katılır veya katılmazsınız o size kalmış
Fikirlerinize sonsuz saygı duyuyorum
arkadaşım ciddi şekilde cahilce bir yorumda bulunmuşsun ve ben sana ciddi şekilde cevap vericem zira senin gibi çokları var ortalıkta biliyorum die geçinip şu yorumu yapan.
bir kere şu tanımı bir ayıralım mütahit ne mühendis ne de mimar olmak zorunda değildir mütahitin sahip olması gereken tek vasıf yapılacak olan işi finanse edebilecek parasının olmasıdır bu konuyu bir ayıralım zira piyasada gördüğün mütahitlerin bir kısmı bu yüzden sadece ilk okul mezunu bile olmayan kişilerdir. tanım mı istiyorsun o zaman yapalım inşaat bir film se mütahit yapımcısıdır bu filmin mimar senaristidie ve mühendis yönetmenidir bu iş böyledir.
piyasada her işin kendini zeki sanan elemanı vardır evet muhasebeci deyince senin aklına vergi kaçırıp kısa yoldan zengin olanlar gelmiş olabilir her meslekte olduğu gibi ve bunlar mühendislikte de var.mühendisliğin temeli ekonomi değildir emniyettir bize fakültede betondan önce bu öğretilir arkadaşım. ve deprem olayında diyorsun onca bina yıkılmazdı. bilip bilmeden bir mesleğin tüm mensuplarını tömet altında bırakmak genelleme yapmak yakışmaz. ben o depremden sonra üniversite okudum ve de orda bitirme tezimi yapacak kadar araştırma yaptım. o binaların ve de bu gün istanbulun yarısından fazlasının yapımında proje aşamasında bir mühendis çalışmış olsa dahi ki mühendisin hiç bulaşmadığı yapılar da var ve insanlar yaşıyor ne yazık ki o yapılarda yapım aşamasında bir mühendisin görmediği yapılardı. belki sana bir anlam ifade etmeyecek ama 70 lik bir kolonda 4 tane 12 lik demir olan bina vardı.Şu an yapı sektörü zamanındaki kadar kazandırmıyor mütahitlere çünkü usulune uygun yapılması sıkıca denetleniyor(işin doğru yapıldığı zamanlarda diyelim bunun da açığını arayanlar var .)
dedim ya mütahit finansördür diye eğer yapım aşamasında o inşaat bir mühendis veya mimar tarafından denetlenmezse mütahit kafasına göre ekonomi yapma hakkını kendinde görebilir (bunu söylerken genelleme yapmıyorum iğreti olan işleri kastediyorum )
mühendis önce emniyeti düşünerek taşıyıcı sistem oluşturur ve de ekonomiyi de ikinci planda göz önüne alarak tasarımını bitirir işin estetiği ise mimara aittir. yapım aşamasında bugün birçok büyükşehirde bulunan yapı denetim firmaları görev almaktadır ki zamanında yapılan hatalar yapılmasın en azından yeni yapılan yapılar olası depremde can güvenliğini sağlasın diye.(ve en emniyetli bina dahi deprem gibi olağanüstü durumlarda yıkılmaz sıfatını alamaz bunu da bir benimsemek lazım japon sisteminde dahi yıkılımazlık mümkün değildir.bunu da anlıyalım)zamanında inşaat ustalarının yaptığı apartmanlar bile varmış ki bazıları yıkılmıştır bazılarında hala biyerlerde insanlar yaşıyor.Şunu demeye çalışıyorum sen işini yap herkes kendi işini olması gerektiği gibi yaparsa bişey olmaz merak etme sen .
biraz uzun yazdım fakat bilip bilmeden hiçbir mesleği tömet altında bırakmamalısın.
tabi anlayış meselesidir hayat görüşüdür ama bozuk düzen her meslekte her iş kolunda olabilir ben de bilirim vergisiz iş yapmayı ve de özel kasama 4 günlüp iş sonrasında 40bin lira atmayı ama bu dünyanın ötesi de var .
şantiyeden arandığımda ve ustabaşı mühendis bey biz şu kirişedonatıyı 14 lük değil de 12 lik koyalım olmaz mı elimizde bu kaldı dendiğinde ben öyle olacak olsa ben koyardım diyebiliyorsam ve bir çok meslektaşımın da yaptığı projeye güvenerek taviz vermediğini düşünerek bu işi yapıyorsam bi şeyler düzeliyordur.
zamanında çok hata yapılmış devlet de sektörü boş bırakmış kimse denetlememiş o yüzden şehri apartmanı yeni gören insan aga biz de yapalım deyip inşaat sektörüne girebilirken bu gün iş o kadar kolay değildir .
sözkonusu olan insan canıdır.doğrudan insan canıdır başka bişey değil.
ve bu ülkede herkes mühendis olamaz kardeşim son olarak bunu söylemek istiyorum .
herkes mühendis olamaz yök belirliyor olsa dahi kimin hangi mesleğe yöneleceğini herkes mühendis olamaz zira diploma almak değil mühendislik kardeşim .
mühendis o diplomaya sahip olan kişi değildir (böyle düşünüyorsan yanılıyorsun. )mimar sinan da mühendistir hayran olduğum mühendislerdendir ama mühendislik fakültesi mezunu bile değildir bu akıl işidir öngörü mantık işidir vicdan işidir.
hiç bir meslek bizim kadar yapmadığı hatalardan sorumlu tutulmamıştır buna kızdığım için biraz uzun yazdım şimdiden sıktığım için özür.
mühendisler hakettikleri saygıyı görmelidirler her meslek hakettiği saygıyı görmeli.
ben de herkesin görüşüne fikrine saygı duyuyorum tahammül edemediğim tek şey bilip bilmeden bir konu hakkında kati yorumlar yapılmasıdır bu kişilikten kaynaklanan bir yanılgıdır ve de saygı duyulacak fikirler bu tip kişilerden çıkanlar değildir.



hiçbirşeyden korkmam cahillikten korktuğum kadar.
 
080407 cok iyi yazmissin ustad. ancak bir iki cumle ekleyecem. Dostum aldigin diploma muhendis diplomasi degil muhendis olabilir diplamasidir. Muhendis olmak sadece iyi derecede islem kabiliyeti olmak da degildir. Anlayis farki ustadim ne diyeyim...
 
Geri
Üst