MHP nin yanlışları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alperenccc

Banned
Reaction score
0
Yolundayız REİS.. Bırak eşkiya bellesinler.
Ülkücü ve türk milliyetçisi olduğunu idda eden mhp yönetiminin 1999 dan bu yana ülkücülükle alakası olmayan icraatlarını hep birlikte değerlendirelim.[/B]

1.Sn. Devlet Bahçeli seçimden hemen sonra dyp ve fp dinlensin diyerek, pazarlık ortamı bile oluşmadan dyp ve fp ortaklığında başbakanlık şansı varken bunu elinin tersiyle itip ecevit ************************************* solcunun yardımcısı olma yoluna gitmiştir.

tarih: 20 nisan 1999
Seçmenin tercihinin siyasiler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini belirten MHP Lideri Bahçeli, Çiller ile Kutan'ın biraz dinlenmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, ‘‘Türkiye'nin cepheleşmeye değil, güçlü bir hükümete ihtiyacı var’’ mesajını verdi.

2. Sn. Devlet Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sadi Somuncuoğlu'nun seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı bir ortamda Sadi Somuncuoğlu'na töre(!) uygulanmasına sessiz kalarak seçilmesini engellemiş Ahmet Necdet Sezeri desteklemiştir.

tarih: 26 nisan 2000
MHP'li 10 milletvekilinin, adaylık için başvuru süresinin dolmasına kadar yani gece 24'e kadar, Meclis Evrak Müdürlüğü önünde nöbet tutmuş. Sebep Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusuna engel olmak. İtiş kakış yaşanıyor. Somuncuoğlu'nun adaylık başvurusunu yapamadı.

3.Sn. Devlet Bahçeli bölücübaşının idamıyla ilgili, idam edilsin diye oy kullanmış ancak daha evvel ab uyum yasaları adı altında idam cezasını kaldıranlar gene mhp li vekillerdir. Yani bi şekilde apoyu ipten kurtarmışlardır. koalisyonun uyumunun bozulmaması apo şerefsizini asmaktan dahamı önemlidir mhp için.

İdam cezasını yakın savaş ve savaş halleri dışında kaldıran, anadilde yayın ve anadilde öğrenim hakkını getiren ve azınlık vakıflarına mülk edinme kolaylığı sağlayan Avrupa Birliği’ne Uyum Yasa Teklifi, Adalet Komisyonu’nda 14 saat süren görüşme maratonunun ardından kabul edildi. Bununla beraber Apo ipten kurtarılmış, azınlıklara 80 yıldır alamadıkları, istedikleri gibi toprak satın alma hakkı verilmiş, anadilde yayın ve eğitim ile de Türkiye’nin milli bütünlüğünün köküne dinamit konulmuştur.

Bütün bu ihanet teklifleri Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken MHP’nin tavrı gerçekten ibret verici. Avrupa Birliği’nin en candan savunucusu MHP, AB’ye uyum yasalarının bazı maddelerine karşı olduğunu ısrarla vurgulamasına rağmen, komisyonda tam tersi bir tutumla milleti kandırabileceği zehabına kapıldı. AB teklifi komisyona gelmeden, AB’ye uyum paketinin bölünmesini isteyen ve idam, anadilde yayın ve eğitim maddelerinin paketten çıkarılmasını isteyen MHP’nin, sıra icraata gelince tam tersi bir tutum içerisine girmekten imtina etmemesi MHP’nin samimiyet açısından hangi noktada olduğunu gösterdi.

MHP: İdam pakette kalsın

Komisyonda idam cezasını kaldıran birinci maddenin görüşülmesi sırasında Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak, maddenin paketten çıkarılması konusunda önerge verirken, bir kısım milletvekili de önergeye evet oyu verdi. Ancak komisyonun MHP’li üyeleri çekimser kalarak önergenin kabul edilmemesine destek verirken, MHP’li Mehmet Gül de önergenin oylamasına katılmadı. MHP milletvekillerinin tamamı idam cezasının kaldırılmasını öngören maddenin paketten çıkarılmasını içeren önergeye evet oyu verseydi 10’a karşı 12 oyla önerge kabul edilecekti ve idam cezasının kaldırılması gündemden düşecekti. Böylece Apo’nun kurtulma ihtimali de kalmayacaktı. MHP kendince geliştirdiği taktiğe göre; idamın paketin içinde Genel Kurul’a gelmesini sağlayacak, Genel Kurul’daki oylamada da kendi dışındaki partiler kabul oyu vererek paketin geçmesini sağlayacaklar, diğer bir ifadeyle Apo’yu ipten alacaklar, sonra MHP de çıkıp meydanlarda Türk milletine şu yalanı söyleyecek: “Apo’yu kurtarmak için yapılan oylamada ben hayır oyu verdim ama benim oylarım yetmedi. Diğer partiler evet dediği için Apo kurtuldu. Apo’yu asabilmemiz için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi lazım....

4. Kendi içinden ekonomiyi bilen bir adam çıkaramayıp abd den masonluğu tescilli bir adamı ekonominin başına getirilmesi rezaletini Sn. Devlet Bahçelinin ortağı olduğu 57. hükümetin zavallı politikalarından biridir.

Türk Milliyetçileri kendi kadrolarında ülkenin sorunlarını çözücek bireyler bulundurmaktan acizmidir? Madem acizdiler neden oy istediler?

5. Ülkücü hareketin kuruluş amacı Türklerin birliği ülküsü iken avrupa birliğinin altına imza atmak ve onurlu üyelikten bahsetmek ayrıca tahkim ve ikiz yasaları onaylayıp teslimiyçi bir zihniyete ortak olan mhp şimdi çıkıp aynı politikaları izleyen akp yi eleştirmektedir.

tarih: 12 ağustos 1999
İlk tur oylaması yapılan tahkimle ilgili anayasa değişikliği önerisi, Meclis'te büyük bir uzlaşmayı gözler önüne serdi. İktidar partileri DSP, MHP ve ANAP'ın yanısıra, FP ve DYP de tahkime destek verdi. Türk oğlu düşmanını tanı.

6.Dinimizin açık bir emrini yerine getiren milletvekilimizin, başını açtırıp kürsüye çıkmasına seyirci kalındığı gibi dsp li vekillerin başörtüsüne tüm kinini kustuğu an mhp li vekiller zulme karşı suskun kalmışlar yıllardır verilen mücadeye ihanet etmişlerdir.tarih:2 Mayıs 1999

7.Bu hareketin şerefli evlatlarına eli kanlı katiller diyen rahşan ecevite, ülkücü camiadan özür dilemesi istenmiş, rahşan hanım özür dilemediği gibi mhp, dsp ile hükümet kurmuştur.

Ülkücü hareket kendisine yapılan hakaretlere, suçlamalara, zulme asla rıza göstermemişken. türk milletinin teveccüğünü kazanarak geldiği mecliste uğradığı hakareti bahçeli eliyle yiyip yutmuştur, afiyet olsun.

8.Doğu Türkistandaki soydaşlarımıza her türlü zulmü reva gören çin hükümetine liyakat nişanını, bizzat sayın bahçeli takdim etmiştir. Ayrıca soydaşlarımızlada görüşen bahçeli çin hükümetine bağlı kalmalarını tembihlemiştir, çin hükümetine birde teklif sunan bahçeli etkin caddelerinin birinin ismini atatürk caddesi koyulmasını talep etmiş, isteği geri çevrilmiştir.

bukadar rezaleti yapanın milliyetçi bir parti lideri oluşuna inanmak zordur.

9.Diyarbakır mhp il başkanının "ne mutlu kürdüm diyene" demesi ve kongrede kürtçe konuşma yapılması ne demektir? Ülkücü ne mutlu türküm diyene sözünü benimsemiş bir türk milliyetçisidir. Kongresinde kürtçe konuşulan bir dtp birde mhp var yazıklar olsun.

10.Bununlada kalınmamış sözde milliyetçi mhp nin genel başkan yardımcısı " nevruz kutlamasını birlikte yapmak için dtp ye teklif götürdük" deme cüretini bile göstermiştir, bu başkan kim diye sorarsanız mehmet şandır. Ve bu adam hala partinin genel başkan yardımcısıdır.
http://www.turkdirilisi.org/haber_detay.asp?id=191

11.Olağan kongrede kendisine aday çıkanlara şidet uygulatmak, mesela abdulkadir erdil, ümit özdağ gibi adayları kurşunlatmakta dahil caydırıcılık politikası uygulanmıştır.
ozan arifi, ali güngörü, ramiz ongunu ve daha birçokları küstürülmüş, ozan arife dava açılmış, ali güngör partiden atılmıştır.
Ayrıca sistemli bir şekilde mhp deki ülkücüler tasfiye edilmektedir.

Mhp şu an da ülkücülükten uzak tavırlarına devam etmektedir.Solcular aday olarak gösterilmekte,
Kerkük mitingine destek verilmeyip, cumhuriyet mitinglerine destek verilmekte,
" Toplumsal merkezin siyasal izdüşümü" diye entel ve Türkçemizi katleden bir slogan MHP nin seçim sloganı yapılmaktadır.

Ayrıca mhp merkez partisi olduğunu idda edip, yıılardır sürdürdüğü ülkücü kadro hareketini tasfiye etmiştir.

Değerli ülküdaşlarım listeyi uzatmak mümkündür, daha bir çok ihanet tezgahına imza atmışlardır. Bir ülkücü olarak bunları tasvip etmek mümkün değildir.
MHP ye verilecek oylar yeni dönemde CHP ile koalisyonun tohumları olacaktır.
MHP Artık başbuğun partisi olmaktan çıkmış işgal altına alınmıştır.
Türk Milliyetçileri oylarını heba etmemeli, chp den bir farkı kalmayan mhp yi destekleyerek bu vebale ortak olmamalıdırlar.

MHP ye verilecek oylar yeni dönemde CHP ile koalisyonun tohumları olacaktır.

valla öyle maalesef ve çok yazık

1. maddeden sonra gelen madde varya sadi somuncuoglu olayı.. bende o dönemde tamamen koptum gerisini dinlemeye okumaya bile gerek yok

gazide okuduğum için. eskiden mhp ye ne kdr sempatik baksamda şimdi nefret ediyorum zatenn

son nefer son nefes son damla kana kadar inadına ülkücü inadına mhp liyiz neden se adını ülkücü koyan internet kabadayıları çıkıyor saçma sapan hiç birşeyi araştırmadan neden ve nerde neylerin yapıldığını bilmeden bir şeyler çıkarıyor adınızı koyun bbp mi mhp mi? sorununuz ne ne istiyorsunuz bu kutlu camia dan bu kutlu davadan adam olun eğer ülkücüydüyseniz bir zaman lar ve eğer ocaklarda en az bir kere yemin ettiyseniz ve allaha imanınız varsa sizi hak yoluna adalet yoluna davamıza tekrar davet ediyoruz ha yok dersenizde allaha emanet olun silahlarımızı gömdük dedik ama unutmayın ki gömdüğümüz yerleri unutmadıkkk

fa.tit biz bir zamanlar olduk malesef bunu bize dayatan bahçeli saolsun... biz olmadan kendi anladıgı ülkü davasına devam etsin,

kalanlara selamet diyorum

Bu kadar herzeyi yiyen parti hala akp yi suçlayıp oy istiyor, ne yüzle acaba? Güzel çalışma eyvallah.

Kahrolsun Amerİkan Emparyelİzmİ Kahrolsun FaŞİzİm Yasasin İŞcİleve KÖylÜler Yasasin TÜrklerle KÜrtlerİn Kardeslİgİ Tek Yol Devrİm

KAN UZERINDEN SIYASET YAPAN HERKESDEN NEFRET EDIYORUM şehitlerımızı ıstısmar eden bır partı meydanlarda asarız keserız yıkarız baska bısey yok ne ekonomı polıtıkası ne ulke sorunlarına cozumu hıcbıseyı yok ama oylarını artırmak ısteyen dıs cevreler var

sayın arkdaşım sen kesin bbp lısındır muhsin yazıoğluda mhp de ülkücü butunluğunu bozmak için kımlerden maddi yardım alıpta partı actı söylermisinn DÖNENLERE ÜLKÜCÜ DEMEM BEN

kan ustunden sıyaset dıyo hala cık bı kerede sende sehitlerimiz icin dua et...

davasını bırakıpta gıden adamlar mhp yı karalar olmus

arkadaşım kusra bakma ben Mhp nin hiçbir yanlışını göremedim.Kan üzerinden siyaset yapanlara nefret ediyormuş biri öyle yazmış.60 bin şehit gidince üzülmüyosun demek.sende Mhp nin yanışlarını yazacağına başka partinin kini yazsaydın.siz nerden geliyorsunuz???arkanıza dönüp bir bakın

Davası Türk-İslam ülküsünü gerçekleştirmek olan ülkücü hareket fikriyatı mensupları için konu başlığı yapılan 57. hükümet politikaları başlıbaşına yüzkarasıdır.
Ülkücülüğü teoride ve pratikte bilen insanlar için bunu anlayamamak imkansızdır.
Bu durumda MHP nin hiç bir yanlışını görememek ve bu bakış açısı rumuzu erkek bozkurt, avatarı ülkü ocakları sembolü olanlar tarafından gösteriliyorsa, MHP nin mutasyona uğradığının, düzen partisi olduğunun, yıllardır sürdürdüğü, uğruna şehitler verdiği davasını bir kenara attığının delilidir.
Ülkücülüğün artık ne olduğunun ve neyi hedeflediğinin yeniden tanımlanması gerekiyor sanırım, doğru ülkücülük hangisidir? Nizam-ı Alem uğruna gözünü kırpmadan şahadete koşan ülkesinin fani olmuş yiğitlerinin yaşadığımı? Yoksa basit siyaset peşinde koşarak, CHP vari bir söylem içerisinde rejim bekçiliğinden başka politika üretemeyip dar kalıplar etrafında dolanıp durmak mı?
O şerefli maziyi, "türkün cihan hakimiyeti" gibi bir davayı cılız omuzlarında yükseltmeye çalışan içi alev alev müslüman, dışı pırıl pırıl türk o gençliğin partisi yiğit MHP ile, Pop çağı ateşi beynine vurmuş gençliğin, sadece milli heyecanı olmaktan öteye geçememiş, Türk Milletinin son kale sayarak verdiği yüzde onsekiz oyu, çocukların bozuk paraları harcaması gibi fütursuzca harcayıp satılmış yahudi gazetelerinin, bir zamanlar ölümüne düşman oldukları mhp nin şimdiki haline bakıpta zevkle sırıtan köşe yazarlarının övgüsüne mazhar olmuş mhp si arasında tanrı dağı kadar hira dağı kadar fark vardır.
Eğer bu mübarek davayı seçimlere katılacak maddi gücü bile bulunmayan bir avuş inanmış dava adamı büyük birlik partililer devam ettirebiliyorlarsa size onların başarısı için dua etmek düşmelidir. Ne mutlu onlaraki kasaları tamtakır ama bu davanın taviz verilerek değil, her türlü güçlüğe karşı cesurca yürütülerek başarıya ulaşacağına inanmışlar

it ürür kervan yürür.
kızan küsen gitsin.doğrularımızla yanlışlarımızla biz hala buradayız.peki siz neredesiniz?kimlerlesiniz?
içimizde 5 bin terörist var bunları halletmeden kuzey ırağa girmemiz doğru değil deyip ırakın kuzeyi diyemiyenlerlemisiniz?meclise girebilmek için partisinden istifa edenlerlemisiniz? avrupa birliği yolu diyarbakırdan geçen diyenlerlemisiniz?Az palazlananlar karşısında yılıp evet türkiyede kürt sorunu vardır deyip fedaratif yapı bile önerenlerlemisiniz?
safınızı seçin.türkseniz övünün değilseniz itaat edin.

bbp de mhp de aynı davanın partileri.burada suçlu aramak yerine yapılan hatalardan dönmenin erdem olduğunu düşünüyorum.sanırım arkadaşımızın yazmış olduğu ve de katıldığım (bana göre) hataları milletimiz değerlendirdi.Ders alındığını düşünüyorum.Ülkücülüğü benimsemiş her kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun herkesin başımızın üstünde yeri vardır.Daha fazla ufak tefek şeyler yüzünden birbirimizi kırıp bölünmek yerine memleketimiz için beraberce hareket etme zamanıdır.Amaç bu kitlenin oylarını nasıl dağıtabilirizdir.Bizi bizden başka seven de yok zaten.Lütfen birbirimizi itmeyelim, daha çok sarılalım. Bir de kimin ne üzerinden siyaset yaptığını herkes biliyor.Ülkücüler 5000 yıl önce de şehidine sahip çıktı, 100 yıl önce de ve şimdi de.Demekki bu insanlar yaşadıkça sahip çıkacaklar. Barda pavyonda ahkam kesmektense duyarlılığını dile getirmesi bir erdemdir.Allah'a emanet olun.

445b697f14.jpg

ya sizin neden MHP ye saldırıyosunuz anlamıyorum

Şurda seviyeli bir siyaset bölümü açılmış ve siz
buraya geliosunuz MHP şöyle böyle..............

resme gelince 5 konu varsa 4 ü MHP yi karalama
sizin buraya neden geldiğiniz belli oluyor ama buranın
siyaset portalı olmadığını belirtmek istiyorum.

eğer sayın devlet bahçeli olmasaydı ülkemiz kan gölüne dönerdi,
bu da bazı aşırı uçların işine gelirdi,
ben sayın devlet bahçeliyi beğeniyorum,
o tam bir devlet adamıdır bence
saygılarımla

Şimdi şöyle birşey söyliyeceğim, bunları MHP yapmış diyelim biz Milliyetçiyiz hangi partiden olucaz ? Ortada mı kaLıcaz.. ?? Hadi ben sonuna kadar üLKüCüyüm ben ne oLucamm ?? Bu kadar karalıyonuz ama bakalım nereye kadar gidecek ..

Saygılar.

Sevgili arkadasım yukarıda da dediğin gibi tamtakır bir kasayla bu davayı sürdürmeye çalıştığınızı yazmışsın. Ancak sunu da unutmamk gerekli. Daha bir ay önce Erbakan partisiyle birleşiyordunuz ve BBP MYK da çoğunluk vardı ancak olmadı birleşemediniz. Şimdi bu büyük davaya ne oldu da milli görüş partisiyle birleşmeye çalıştı?
Eğer Sn. Yazıcıoğlunda koltuk sevdası olmayıp ta biraz daha Başbuğun yanında kalabilseydi şuan MHP genel başkanıydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri