Bakın 28 Şubat sürecinde olanlar bu devletin sistemini değiştirmeye yöneliktir. Postmodern darbe adını verdiğiniz şey bu ülkenin rejimini korumaya yönelik bir harekettir. Sincan olaylarını biliyorsunuzdur. Medya hak hukuk demokrasi laiklik terimleri ile halkı bu darbeye hak verdirmiştir. Ki Bakın bu kendi fikrimdir. Asker haklıdır. Bu şekilde ülkenin sistemini değiştirmeye yönelik hareketlerde bulunan bir parti ile ki kapatılma davası sürüyordu. Hiç kimse bir hükümet kurmazdı. Bugün sayın başkan muhsin beyde kurmazdı. Gerçekci olalım.
Dyp ise postmodern darbe ile devrilmiş bir hükümetin ortağı idi genelbaşkan hakkında bir ton fezdeke hazırlanmış parti yönetimi bile tansu çillerden şiyatçi idi böyle bir hükümet kurulabilir mi lütfen.
Devlet Bahçeli öyle bir liderdirki kendi nefisi için koltuk sevdası için böyle sağlam dayanağı geleceği olmayan bir hükümette başbakan olarak görev alamazdı. Devlet bey kendi hırsını bastırmış milleti için gerekeni yapmıştır. Bakın Dsp 1. parti çıkmış 2. parti mhp. Diğer koalisyon (dyp fp) ölü bebek manasındadır. geriye kalan anavatan dsp ve mhp ortaklığıdır. Evet verilecek zor bir karardır. 80 lerde akıtılan kanlardan verilen şehitlerden sonra el sıkışmak cok zordur fakat. Devlet bey milletinin bekası için bunu yapmıştır. Çünkü o dönemde kurulamıyacak bir hükümet devleti altından kalkamıyacağı düzen bozukluguna kargaşa götürecektir. Devlet bey en doğru kararı vermiş. Düşmanlığı bitirip. Zor olsada böyle bir karar almıştır. Günümüzde şimdi daha iyi anlıyoruz bu ortaklığın yararını. Bugün ülkücü kesim AKP nin bölücü davranışlarına karşı sol kesim yada merkezde bulunan insanlarla rahatça fikir alışverişinde bulunabimektedir. Üniversitemiz gençliği aşırı solcu ve sağcı grupların birbirini ezmesinden kurtulmuştur. Birbirine tahammüliyet çizgisini genişletmiştir. Devlet bey ülkücüleri sakinleştirmmiştir. Bir daha sokak kavgalarına kardeş kanını akıtmamamaya özen göstermiştir. Şimdi Devlet beye kimse neden DSP deme hakkaniyetini gösteremez.
Bakın Cumhurbaşkanlığı konusu öyle bahsettiğiniz gibi değildir. Sadi somuncuoğlunu muhalefet ecevit ve mesut bey kabul etmemiştir. Buna karşın Devlet bey ismail cem i felan filan hiç birini kabul etmemiş iş ufak ufak kaosa sürüklenirken. Rahmetli ecevitin önerisi dile getirilmiş. Devlet bey olayı şöyle anlatır :' Ecevit anayasa başkanlarından birinin ikna edilerek cumhurbaşkanı yapılması gerektiğini söylemiştir. Daha sonra Ahmet necdet sezeri ikna etmiş. Muhalefet liderleri ve Mesut beyin kabul ettiğini kendizi bizzat telefonda söylemiştir. Devlet beyin cevabı: Eğer her parti destekler ise kendilerinin istememe durumunda bile cumhurbaşkanın seçileceğini söylemiş. Aziz milletin kararına saygı duyacagını belirtmiştir.
Necdet sezer'in yaptıklarından Rahmetli ecevit Tansu hanım erbakan ve millet vekilleri sorumludur. Hepsi tek tek kabul etmiştir. Bu meseleyi MHP ye ihale etmeye çalışanlar sorumluların ta kendisidir. Bakın üstüne basarak söylüyorum MHP nin 120 millet vekili var sadece meclisin 5/1 kanun çıkarma yeterliliği bile yok. diğer partiler kabul oyu kullandıktan sonra MHp ne yapabilir . Hükümetimi dağıtır ? TAmam dağıtsa idi ne olurdu. Bugun olduğu gibi olurdu vatan mesut yılmaz giileri tarafından talan edilirdi. DEvlet bahçelinin içinde bulunduğu bir hükümette bu talan engellenmiştir.(Ki nitekim MHP nin devlet beyin tutumu hükümetin son dönemlerinde başka bir hükümet altarnatifler gündeme gelmiştir.)
Apo meselesi Alperen kardeşim bakın MHp iktidarından önce PKK DHKPC militanlarının idam dosyaları meclise bile gelmemiştir 57 hukumun idam cesası gelmemiştir. Bunun hesabını kim verecek ? FP dyp mi mesut beymı verecek ? Bahçelinin baskıları sonucu yıllardı bekletilen idam cezaları meclise gelmiştir. Apo dosyasını yargıtay onayladıktan sonra dosya bekletilecek idi bırakın başbakanlığı ner olduğu belli olmayan bir devlet kurumunda bekletilecek gündeme gelmeyecek idi. Başbakanlığa dosya gelir. Ab uyum sürecinden dolayı bilirsiniz ab ile protokol yapılır. 11. Madde derki Terör suçları hariç idam cezası kaldırılacak. Fakat terörden dolayı yargılanıp idam hükmü verilen kişilerin AHİM (avrupa insan hakları mahkemesini başvurma izni hakkı tanınması hükmü ) başvurmaları yolunun açılması gerektiğini yazar. Devlet bey bu protokol gereği aponun idam kararının olası avrupa insan hakları mahkemsine gitmesi ve verilen cevaptan sonra dosyanın direk meclise yollanması için dosyayı başbakanlıkta bekletmeye almıştır. Fakat rahmetlik ecevit 2. bir paket çıkarır. Bu paketin protokol anlaşmasının 6. maddesinde yazarki idam her suçlu için kaldırılacaktır Mühebbet hapse dönüştürülecektir. Ecevit ve Gökkuşağı koalisyonu el birliği ile bu tasarıyı geçirir. Bakın meclis arşivlerinden MHP nin bütün milletvekillerinin red oyu verdiğini göreceksiniz. Dosyanın başbakanlıkta bekletilmesi idamı hızlandırmak için yapılan bir hareket idi fakat. İşbirlikciler oy birliği ile yasayı çıkardı. Şimdi yine söylerseniz eğer hükümeti bozsaydı felan filan diye. Varsayın bozdu 550-117= bu rakam idamı kaldırmıstır. Hükümetin bozulsa bile karar değişmeyecekti..... Kendi görüşünüz ve partiniz açısından değerlendirin. MHP yerine BBp olsa ne olurdu ne yapardı. MHP Nin durduğu çizgiyi yaptıklarının fazlasını yapabileceğini sanmıyorum Hatta yanından bile geçeceğini düşünmüyorum....
57. Hükümet Döni çok ağır bir ekonomik kriz atlanmasına rağmen ekonomide şu anki hükümetten başarılıdır. Neden derseniz ufak bir aritmetik yapalım herkes anlasın.
Ülkede devalisyon olur. Türk parası değer kaybeder. Ki bunun sorumlusu Yenı kurulmakta olan parti AKP ve onun işbirlikcileridir.
Devalisyona rağmen en büyük Türk Lirası: 20.000.000
AKP sıfırları attı en büyük TÜrk lirası: 100 ytl idir
Ve ekonomistere sorun Türkiyenin dış ticaret açığını içe kamuya olan borcu ? Akpnin ve sizin iyi sandığını ekonomi ABD yandaşlarının AKP işbirlikcilerinin bölücülerim memleketime soktukları sıcak paradır. Ekonomi iyi felan değil. 57. hükümet zamanında işsizlik oranı ile şimdiki oranı karşılaştırın.
Alım gücümüzü karşılaştırın.
Şunu araştırmanızı istiyorum 57. hükümet zamanında bankaların gönderdiği icra takiplerine bakın Birde şimdikine
Alım gucumuz kredilerle kredi kartları ile arttı. Bu memleket böyle giderse altından kalkamıyacagı borcun altına girecek ve tükenecek....
57. hükümet Türkiyede 60 lardan buyana terörü sıfırlamış. 80lerdeki gibi kardeş kavgasına sebep verecek şeyleri engellemiştir.
57. Hükümetin tabiki eksiklikleri başaramadıkları vardır. MA şuanki hükümetten başarılıdır efendim
Eğer Aziz Milletimiz Milliyetçi Hareket partise tek başına iktidarı teveccüh ederse Milliyetçi hareketin başarısını görecektir herkes.
Muhsin başkana gelince. Eğer kendisinin dediği doğrultuda gelişti ise Ülkücü Milliyetçi çevre neden oyları ile bunu göstermemiştir. Buda ufak bir tezdir. Muhsin beyin davadan ayrılışının nedeni Türkeşin yerine geçmek idi. Başaramadı daha sonra kendi yolunu çizdi.
Muhsin bey şimdi Bağımsız olarak meclise girmeye çalışıyor. Sivasta onu desteleyecek kimdir? diye düşünürken milleyette bir habere denk geldim.
Bağımsız adaylık için Genel Başkanlığını yaptığı partisi BBP'den istifa eden Muhsin Yazıcıoğlu'nun Gülen cemaatinde önemli bir yeri var. 1999'da Gülen'in vaaz kasetleri kamuoyuna yansıdığında büyük tepki toplarken, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Gülen'e destek olmuştu.
Cemaat bu olayı, o tarihten bu yana hiç unutmadı. Cemaat, partisinden istifa edip Sivas'tan bağımsız aday olan Yazıcıoğlu'nu bu bölgede destekleyecek. (cemaat Gülen Cemaati)
kaynak :
http://www.milliyet.com.tr/2007/07/10/siyaset/asiy.html
Bugün gülen tarikatının milletimizi nasıl sömürdüğünü anlatmaya gerek yok
Ben şunu istiyorum Muhsin bey meclise girsin yapabileceklerini bize göstersin.
Ben kendi açımdan söylüyorum.
Devlet Bey'e kalbimden inanıyorum. Duruşu ile bugunki siyaset adamlığını herkesten kat kat iyi yapmaktadır. Kendisinin vatan millet sevgisinden zerre kadar kuşkum yoktur.
Bugün MHp'yi Devlet Bahçeli'yi eleştirme hatta yerden yere vurma cürretinde bulunan kişiler bir kez düşünsün. Kendileri ne yaptı ?