MHP’nin dört yüzü:Osmanlıcı, Şeriatçı, Kürtçü ve hep Amerikancı

Unutkan, geçmişini unutucak kadar unutkansın.

Mhp'li değilim ama bu boş iftiralara sessiz kalacakda değilim iyi sıkmış bunu yazan

Burdaki yazından osmanlı şeriat felan demişsin bana bi söylesene şeriat nedir ? 5 kelimenden 5 ide şeriat ama bikerede çıkıp ya şeriat islam hukukudur islam dininin emirlerini yerine getirmekdi demezsiniz ağzınıza almışsınız şeriat şeriat. ben müslümanım deyipde hayır şeriate katiyen karşıyım bu çağda olmaz dersen ( yaşamamak ayrı ) allahın dinini Muhammed a.s a inen kur'anı inkar etmiş olursun. atatürk şeriat hükmünü tamamen kaldırmış olsa ilk kaldıracağı şeylerden biri islam dini olurdu artık şuınu kafanıza iyice bi sokun Atatürk bi osmanlı subayı ve samimi bi dindardı müslümandı atatürk şeriat hükmünü siyasetten kaldırmış bunu hala birileri anlıyamamış işiniz gücünüz teneke muhabbeti yapmak :)

Birincisi hukuk nedir, siyaset nedir şeriat nedir bilmiyorsun. Türkiye'de karşı çıkılan şeriat siyasi yani yönetim şekli olan şeriattır. Şeriat islam hukuku demek de değildir. Ya sen hukukun ne demek olduğunu bilmiyorsun ya da şeriatın. İslam Hukuku şeriat değil Fıkıhtır. Ayet Hadis İcma Kıyas üzerinden ülkeyi ve devlet yönetecek kurallar Fıkıh ile çıkarılır.
Bu fıkıh da senin benim Fıkhım değil ulemanın fıkhıdır.

Hala aynı gevezeliği yapıyorsunuz. Ülkeye siyasi devlet yönetimi olan şeriatı getirmeye çalışıyorsunuz. Sonra çıkıyorsunuz şeriat allahın yolu demektir diyerek yaygara koparıyorsunuz. Siyasi şeriatı getirmek için sessiz ve derinden hareket ediyorsunuz sonra birileri şeriatı eleştirdi mi fırlıyorsunuz ortaya BİREYSEL ALLAHA ULAŞMA YOLU ŞERİATa saldırılıyor diye.

Sen önce burada arkadaşın yarım yamalak Türkçesine söz söylemeden önce yarım yamalak anladığı veya buraya manipüle ederek yarım yamalak yazdığın kavramları netleştir.

Atatürk dindardı veya değildi tartışılır ama tartışılmayan tavrı Siyasi Şeriatı kaldırmak olmuştur. Padişahı yollayıp YENİ HALİFE BENİM YENİ PADİŞAH BENİM diye çıkmamıştır ortaya. Halifeliği de bitirmiş, islamda olmadığı iddia edilen ama orta çağ avrupasındakinden beter bulunan ruhban sınıfını da def etmiştir.
Allahın kitabına göre değil akla ve mantığa uygun hukuk ve devlet düzeni getirmiştir.

Sen de çıkıp tutarsız desteksiz netleştiremedğin kavramlar ile neredeyse "Atatürk şeriata karşı değildi siz niye karşı çıkıyorsunuz?" demeye getiriyorsun. Şeriatı siyasetten kaldırmış diyorsun, tekke ve zaviyeler niye kapatıldı? Sarık cübbe niye yasaklandı? Bugün örümcek beyinli başbakan'ın bahsettiği ulema sınıfı nasıl dağıtıldı?

Çocuk mu var karşınızda beyler.

İşinize gelince Şeriat Ulemanın uyguladığı islam cumhuriyeti islam devleti oluyor, işinize gelmeyince Allahın kitabında yazan doğru düzgün müslüman olma yolu oluyor.

Atatürk Osmanlı subayıydı o kadar Osmanlı hayranıydı ki Osmanlıyı yıkmamış aynı isimle devam ettirmiştir değil mi?

Atatürk o kadar Osmanlıcıydı ki ülkeyi kurtardıktan sonra padişahı hemen geri çağırmıştır değil mi?

Atatürk O kadar Osmanlıcıydı ki OSmanlı zamanında ülkede Türk diye bir kavram yokken yeni kurduğu ülkede derhal Türk Dil kurumunu ve Türk tarih kurumunu kurmuştur.

Atatürk o kadar Osmanlıcıydı ki yeni devletin adına yine OSmanlı Cumhuriyeti olarak devam ettirdi değil mi?

Geçin bu ayakları arkadaşlar...

Osmanlı'nın tarihe ve kültüre kattıkları ile, zaferleri ile ne kadar övünüyorsanız, yaptığı hataları da aynı şekilde tespit etmek zorundasınız.

Ben de Osmanlı da yaşayan Türkmenlerin Oğuz Türklerinin torunuyum. Ama söylüyorum Osmanlı kadar Türklüğe ve Türklük bilincine zarar veren başka bir devletimiz olmadı tarihte.

Fransız ihtilalinin üzerinden 200 yıl geçmiş, kürtler bile milliyetçilik akımlarına kapılmışlar, araplar 100 sene önce milliyetçillik akımlarına kapılıp Osmanılıyı sırtından vurmuşlar.
Ama burada hala birileri ümmetçilik ve osmanlıcılık yalanları, bilimsel temeli olmayan vatan millet sakarya edebiyatı ile Türk insanının milli şuurunun gelişmesini engelliyorlar.

UYANIN BEYLER TÜM DÜNYA MİLLİYETÇİ OLDU BİR BİZ TÜRKLER KALDIK.
80 SENE ÖNCE BU ÜLKEYİ KURTARAN VE KURTULUŞU TÜRKLERİN YAŞADIĞI SINIRLARDA ARAYAN ATATÜRK VE DEDELERİMİZ KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ BİZ.

BİZ 80 SENE ÖNCE DEDEMİZİ ARAP ÇÖLLERİNE GÖMEN ARAPLARI MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZ SANIRIZ. OSMANLI ÜMMETÇİLİĞİNİ KURTULUŞUMUZ.
OYSA OSMANLI O ARAPLARI DİN KARDEŞİ GÖRDÜĞÜ İÇİN VE KENDİNİ HALİFE SANARAK ÜMMETÇİLİK YAPTIĞI İÇİN YIKILDI.

siz de burada lafontenden masallar anlatıyorsunuz.

Oldu olacak Mhp Kürdistanı kuracak deselermiş bir de , atmanında bu kadarı yani. :D

utkutan81 arkadasım yazılarını cok komik buluyorum ve hangi dunyada yasadıgını gercekten merak edıyorum bi gün yüzyüze sohbet etme fırsatı bulmak dileğiyle :)

Osmanlıcı, Şeriatçı, Kürtçü ve hep Amerikancı

Arkadaşlar hakkaten çok komik değilmi yaaa... MHP hakkında en ufak bir bilgisi olduğundan şüphe ederim ben bunları yazan arkadaşın.

Ama şu varki bu yazdıklarını hepsi birarada görebileceği bir parti var oda AKP'dir. Sanırım arkadaş partileri karıştırdı:))

Hatta Türkeş, “…Biz Türk milliyetçiliğinin bir diğer görevi olarak başka milletlerin sömürgesi durumunda yaşatılan Türk topluluklarına Birleşmiş Milletler Anayasası’nda yer almış olan, İnsan Hakları Beyannamesi’nde yer almış olan, self determinasyon hakkının tanınması bir azınlık vazifesi olarak ileri sürmekteyiz” (age, s. 93) diyerek, kökü dışarıda olan bir ideoloji benimsenmektedir.

Eğer bunu kabul ediyorsanız, Kürtlerin de self determinasyon haklarını kullanarak ayrılma taleplerine de karşı olmamanız gerekir!

kurtcu demesinn sebebi bu okumadan yorum yapmayın daha anlamadıysanız bida okuyn komik duruma dusmeyn

Kabul Etmek Gerekirki MHP de Bozulmalar Çok Fazla....Osmalıcı = Vardır Ve Başbuğ Dedikleri Adamları Atatürkten Üstün Görenler Vardır....Şeriatçı = Vardır...Son Zamanlarda Akp Destek Vermesiyle Milliyetçi İmajını Ümmetçiye Kaydırmıştır....Kürtçü = Kürçü Diye Birşey Yoktur...Sadece Mhp de Kürt Kökenli İnsanlar Çoğalmaya Başladı Bu Türlü Türlü Yorumlanabilir....Amerikancı = Zannetmiyorum...MHP Amerikaya Karşı Herzaman Tutucu Olmuştur...

Kabul Etmek Gerekirki MHP de Bozulmalar Çok Fazla....Osmalıcı = Vardır Ve Başbuğ Dedikleri Adamları Atatürkten Üstün Görenler Vardır....Şeriatçı = Vardır...Son Zamanlarda Akp Destek Vermesiyle Milliyetçi İmajını Ümmetçiye Kaydırmıştır....Kürtçü = Kürçü Diye Birşey Yoktur...Sadece Mhp de Kürt Kökenli İnsanlar Çoğalmaya Başladı Bu Türlü Türlü Yorumlanabilir....Amerikancı = Zannetmiyorum...MHP Amerikaya Karşı Herzaman Tutucu Olmuştur...

Türkeş bir CIA ajanıydı...

Sen gerçekten Süleyman'ın Fatih'in Yavuz'un Türk olduğunu mu sanıyorsun?
Atatürk " ne mutlu Türküm diyene" demiş. Bana bir Osmanlı Padişahının ağzından Türklüğe dair bir kelime söyleyebilir misin? Arap edebiyatı ile divan edebiyatı yapılan, arap sazları ile arap musikisi çalınan, arapça isimli Rus çocuğu padişahların Türklüğü temsil ettiğine inanıyor musun gerçekten?

En son 1-2 sene önce son Osmanlı Hanedanının son torunları Türkiye'ye geldi. Hepsi sarışın mavi gözlüydü. Senin gurur duyduğun padişahların, Osmanlı tarihine nam salan Sultanlarını doğu avrupadan devşirdikleri kızlardan seçmiştir. Bir tane Türk kadınıyla evlenmeyen, bir tane Türk ismi taşımayan bir hanedanı bize Şanlı Türk Tarihinin büyük devleti diye yutturamazsın.

Asıl sen aç da biraz Osmanlı Tarihi oku kardeşim. Osmanlı ülkeyi din ile değil, merkezi sisteme bağlı katı devlet disiplini ile yönetmiştir. Osmanlının yıkılmasının nedeni de dinden kopuş değil, bilimsel tarihi verilerin de söylediği gibi ticaret yollarının değişmesi ve sanayi devriminin gerisinde kalınmasıdır.

Burada kahve ağzı ile tarih tartışacaksanız boşa yazıyoruz. Ama Osmanlı şöyle şanlıydı, böyle şanlıydı derken o OSmanlının halkını hiç bir zaman Türk olarak nitelemediğini bilmen lazım. 2. Meşruiyetin ardından çıkan Türkçülük akımları da olmasaydı bugün bu coğrafya da Türk diye bir kavim kalmamış olacaktı. 2. Meşruiyetten sonra Türklerin Türkçü siyasetin devlet kademelerine sızması ile sistemde değişiklikler başlamış, kaybedilen azınlık topraklarına karşı Osmanlı da asıl unsurunun Türkler olduğunu anlamaya başlamıştır. Eğer bunu bir yüz yıl daha geç anlasaydı belki de Atatürk gibi büyük bir komutan yetişmeyecek ve bugünlerimize gelemeyecektik. Neden? Çünkü osmanlı valilik, komutanlık, üst düzey bürokrais ve tüm saray çevresini devşirmelerden ve gayri müslimlerden oluşturuyordu. Ordunun %80'ini Tımarlı Sipahi Türkler oluşturuyordu ama başa geçen her Osmanlı Padişahı 3-5 bin devşirme çocuğundan oluşan Yeniçerilere bahşiş dağıtıyordu.

Senin soylu şanlı Türk dedelerin de Osmanlının köylerinde kırsal kesiminde hayat savaşı veriyor, Devşirmelerin yönetimi altında eziliyordu. Osmanlı tarihini iyi oku orada her geçen ismi Türk sanıyorsun herhalde. Yükselme ve duraklama dönemindeki tarihe ismi yazılan tüm Osmanlı yöneticileri ya devşirmedir ya arap. Türkler saraya giremez yörük göçebeler olarak aşağılanırdı. Osmanlı sarayında saz çalınmaz, aşık bulunmazdı. Halkın konuştuğu Türkçe ile değil arapça farsça kırması Osmanlıca konuşulurdu. Osmanlı hanedanın Türklüğünü reddettiği gibi halkın da Türklüğünü kaybedip Arap özentisi Osmanlı kültürünü kabul etmesi için zorlamıştır. Şimdi tüm bunları bilmeden cehaletle mi söylüyorsun bunları yoksa bile bile görmezden mi geliyorsun anlamadım. Osmanlı TÜRKLÜĞE VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBEDİR.

Ama Osmanlı hanedanındaki son Türk Ertuğrul Gazidir benim için.
Ve Çok beğendiğiniz Osmanlı'nın gerileme ve duraklama devrinden beri birileri hala ümmetçilik ve osmanlıcılıkda çözüm arıyor Filistinlilerin, Iraklıların Türk askerlerini arap çöllerine gömdüğünü görmezden gelerek.

Çok beğendiğiniz Osmanlınız 20 sene daha fazla yaşasaydı analarınız belli olurdu babalarınız meçhul. Bosnadaki Boşnak kadınlarının onbinlerce tecavüz meyvesi bebeği gibi piçin teki olurduk. Bunu görmezden gelenlere ve hala Atatürk'e laf söyleyenlere hayretle bakııyorum

saygılar

kardeş ne söylediğinin farkında mısın? Atatürkte sarışın mavi gözlüydü. bu Kıpçak Türklerinin özelliğidir. ne kadar Türkçü, nekadar Atatürkçü olduğun ortada

****sana bi örnekle açıklayayım olayı.bu cümlenle ne demiş oluyosun biliyonmu.ben kadıköyde oturuyorum ama istanbulda yaşamıyorum.Türklük kavramını iyi bir araştır sen heralde cumhuriyetin kurulduğu tarihten beri var olduğunu zannediyosun bu kavramın

Arkadaş saçmalamışsın.Aklıncada örnek vermişsin.Türkler Osmanlıylamı başladı?Bunu bi açıklasana...

oku bunları:durdurun

Ülkücü zihniyetin temsil ettigi Türk İslam adı altında araplaşmaya karşılık gelen zihniyet. Türk tarihini sadece Osmanlıdan ibaret sananlarin kapıldığı gaflet, dalalet, ve hatta hıyanettir Osmanlıcılık.

azınlıkları yurtta tutmak amacıyla, benimsenen devlet görüşüdür aynı zamanda. zira başarılı olamamış, ülke bölündüğü gibi, kaçıp gitmesini istemediğimiz azınlıklar bir güzel sıyrılıp bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Çünkü 19. yy osmanlı imparatorluğu günümüz abd'si olamadığı gibi, balkanlarda yükselen miliyetçilik ateşi, rumlar,bulgar ve sırpların "yemişim osmanlı vatandaşlığını" tepkisi vermesine neden olmuştur. zaten balkanlar elden çıkıp da imparatorluk toprakları anadolu ve arap yarımadasıyla sınırlı kalınca, osmanlıcılık siyaseti yerini önce islamcılık'a, 1. dünya savaşı'nda arapların büyük ihaneti sonrasında da Türkçülük'e bırakmak zorunda kalmıştır.

Eğer kendiniz "Türk" diye tanımlayan biri aynı zamanda Osmanlıcılık (ümmetçilik, Türk-İslam Sentezi) savunuyorsa ortada cok derin bir tutarsızlık vardır.nitekim;

1-Osmanlıda en çok haksızlığa uğrayan Türklerdir. Osmanlı Devletindeki bazı basiretsiz padişahlar döneminde Osmanlı yönetimi Anadoludaki Türkleri asimile etmek, araplaştırmak için elinden geleni yapmıs,kendi sülalesine rakip çıkmaması için Türklere çiftçi olmaktan başka secenek tanımamıştır.sonucta zenginlik gayri muslimlerin elinde toplanmış ve malum yıkılış gerçekleşmiştir.

2-eğer kendinize Türk diyorsanız bir ulusa aitsiniz demektir ve imparatorluklar sizin düşmanınız olmalıdır.

günümüzde hem Türküm hem Ümmetçiyim hem de Osmanlıcıyım diyen yığınla cahilimize duyrulur...

Osmanlı değiliz Türküz; Atatürkçüyüz..

bilader sen çorbacımısın..çok güzel karıştırmısın...iyi çorbacı olur senden

tarihi duyduklarınla değil ,tarafsız araştırmalarınla öğren..

osmanlıcılık politikaso olmasa hala asyadaydık...

git balkanlara bi sürü yaşlı türk olmayan sana osmanlıyı ve türkleri övüyo..senin gibiler olsaydı söverlerdi

o yüzdenmi 80lerde solcuları sokaklarda dövüyodunuz.solcular bu vatanın insanları değilmi gidin siz dtplileri sokakta yürüyen pkklıları dövün ama nerde bi tane ülkücü göremiyorum vatan hainlerine apoculara baş kaldırcak..apocular kardşeinizmi oldu şimdi...

:hhmanD
Bu yazıyı yazan arkdaşın kuyruğundaki yaranın çapını belli eder nitelikte olmuş

Osmanlıcı yazılmış Helal olsun Mhp ye biz aslımızı nerden geldiğimizi Atamızı asla unutmadık biz Fatihin Torunlarıyız Osmanlı Torunlarıyız Ne Mutlu bize

İkinci ise Mhp li değilim korumuyorum da ama değerli insanlar vardı içlerinde hala da var Solcular yok onları bunları dtp lileri nie dövmüosunuz demişler iyi de hep neden Mhp den bekleniyor bu ülkeyi vatan hainlerinden korumak sadece Mhp ye mi kaldı Solcular neden hiç bugüne kadar bir haykırış sergileyemedi valla iyiki mhp var mhp olmasa ne olurdu bu ülkenin hali heryer dtp li dolacak

Ve Tarih Acz İçinde Kıvrana Kıvrana,
Şehadete Susamış Bir Ülkücüden Daha Müthiş Silahın Keşfedilemediğini Yazmak Zorunda Kalacaktır!
S.Ahmet Arvasi​

Bizim her eylemimiz emperyalizme karşı bir savaş çağrısı ve insanlığın düşmanı ABD\'ye karşı halkların birliği için savaş marşıdır..."

Ernesto Che Guevara

Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin... savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,
savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa ölüm hoş geldi, safa geldi..."

CHE

Bizim her eylemimiz emperyalizme karşı bir savaş çağrısı ve insanlığın düşmanı ABD\'ye karşı halkların birliği için savaş marşıdır..."

Ernesto Che Guevara

Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin... savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,
savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa ölüm hoş geldi, safa geldi..."

CHE

aynı sözler pkk kampında köpekleri gaza getirmek için söyleniyormuş hayırdır?

****aynı sözler pkk kampında köpekleri gaza getirmek için söyleniyormuş hayırdır?

Nerden biliyon?İt sürüleriylemi takılıyon?

****che denen dallamanın hayat hikayesi onlara anlatılıyormuş

Ne alaka şimdi?Che guevera kürtmükü?

Ülkü ocaklarındada Abdullah çatlı anlatılıp mehter marşıylada sizin gibi koyun sürülerinin gaza getirmek için kullanıyorlarmış...

Geri