Unutkan, geçmişini unutucak kadar unutkansın.
Mhp'li değilim ama bu boş iftiralara sessiz kalacakda değilim iyi sıkmış bunu yazan
Burdaki yazından osmanlı şeriat felan demişsin bana bi söylesene şeriat nedir ? 5 kelimenden 5 ide şeriat ama bikerede çıkıp ya şeriat islam hukukudur islam dininin emirlerini yerine getirmekdi demezsiniz ağzınıza almışsınız şeriat şeriat. ben müslümanım deyipde hayır şeriate katiyen karşıyım bu çağda olmaz dersen ( yaşamamak ayrı ) allahın dinini Muhammed a.s a inen kur'anı inkar etmiş olursun. atatürk şeriat hükmünü tamamen kaldırmış olsa ilk kaldıracağı şeylerden biri islam dini olurdu artık şuınu kafanıza iyice bi sokun Atatürk bi osmanlı subayı ve samimi bi dindardı müslümandı atatürk şeriat hükmünü siyasetten kaldırmış bunu hala birileri anlıyamamış işiniz gücünüz teneke muhabbeti yapmak![]()
Birincisi hukuk nedir, siyaset nedir şeriat nedir bilmiyorsun. Türkiye'de karşı çıkılan şeriat siyasi yani yönetim şekli olan şeriattır. Şeriat islam hukuku demek de değildir. Ya sen hukukun ne demek olduğunu bilmiyorsun ya da şeriatın. İslam Hukuku şeriat değil Fıkıhtır. Ayet Hadis İcma Kıyas üzerinden ülkeyi ve devlet yönetecek kurallar Fıkıh ile çıkarılır.
Bu fıkıh da senin benim Fıkhım değil ulemanın fıkhıdır.
Hala aynı gevezeliği yapıyorsunuz. Ülkeye siyasi devlet yönetimi olan şeriatı getirmeye çalışıyorsunuz. Sonra çıkıyorsunuz şeriat allahın yolu demektir diyerek yaygara koparıyorsunuz. Siyasi şeriatı getirmek için sessiz ve derinden hareket ediyorsunuz sonra birileri şeriatı eleştirdi mi fırlıyorsunuz ortaya BİREYSEL ALLAHA ULAŞMA YOLU ŞERİATa saldırılıyor diye.
Sen önce burada arkadaşın yarım yamalak Türkçesine söz söylemeden önce yarım yamalak anladığı veya buraya manipüle ederek yarım yamalak yazdığın kavramları netleştir.
Atatürk dindardı veya değildi tartışılır ama tartışılmayan tavrı Siyasi Şeriatı kaldırmak olmuştur. Padişahı yollayıp YENİ HALİFE BENİM YENİ PADİŞAH BENİM diye çıkmamıştır ortaya. Halifeliği de bitirmiş, islamda olmadığı iddia edilen ama orta çağ avrupasındakinden beter bulunan ruhban sınıfını da def etmiştir.
Allahın kitabına göre değil akla ve mantığa uygun hukuk ve devlet düzeni getirmiştir.
Sen de çıkıp tutarsız desteksiz netleştiremedğin kavramlar ile neredeyse "Atatürk şeriata karşı değildi siz niye karşı çıkıyorsunuz?" demeye getiriyorsun. Şeriatı siyasetten kaldırmış diyorsun, tekke ve zaviyeler niye kapatıldı? Sarık cübbe niye yasaklandı? Bugün örümcek beyinli başbakan'ın bahsettiği ulema sınıfı nasıl dağıtıldı?
Çocuk mu var karşınızda beyler.
İşinize gelince Şeriat Ulemanın uyguladığı islam cumhuriyeti islam devleti oluyor, işinize gelmeyince Allahın kitabında yazan doğru düzgün müslüman olma yolu oluyor.
Atatürk Osmanlı subayıydı o kadar Osmanlı hayranıydı ki Osmanlıyı yıkmamış aynı isimle devam ettirmiştir değil mi?
Atatürk o kadar Osmanlıcıydı ki ülkeyi kurtardıktan sonra padişahı hemen geri çağırmıştır değil mi?
Atatürk O kadar Osmanlıcıydı ki OSmanlı zamanında ülkede Türk diye bir kavram yokken yeni kurduğu ülkede derhal Türk Dil kurumunu ve Türk tarih kurumunu kurmuştur.
Atatürk o kadar Osmanlıcıydı ki yeni devletin adına yine OSmanlı Cumhuriyeti olarak devam ettirdi değil mi?
Geçin bu ayakları arkadaşlar...
Osmanlı'nın tarihe ve kültüre kattıkları ile, zaferleri ile ne kadar övünüyorsanız, yaptığı hataları da aynı şekilde tespit etmek zorundasınız.
Ben de Osmanlı da yaşayan Türkmenlerin Oğuz Türklerinin torunuyum. Ama söylüyorum Osmanlı kadar Türklüğe ve Türklük bilincine zarar veren başka bir devletimiz olmadı tarihte.
Fransız ihtilalinin üzerinden 200 yıl geçmiş, kürtler bile milliyetçilik akımlarına kapılmışlar, araplar 100 sene önce milliyetçillik akımlarına kapılıp Osmanılıyı sırtından vurmuşlar.
Ama burada hala birileri ümmetçilik ve osmanlıcılık yalanları, bilimsel temeli olmayan vatan millet sakarya edebiyatı ile Türk insanının milli şuurunun gelişmesini engelliyorlar.
UYANIN BEYLER TÜM DÜNYA MİLLİYETÇİ OLDU BİR BİZ TÜRKLER KALDIK.
80 SENE ÖNCE BU ÜLKEYİ KURTARAN VE KURTULUŞU TÜRKLERİN YAŞADIĞI SINIRLARDA ARAYAN ATATÜRK VE DEDELERİMİZ KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ BİZ.
BİZ 80 SENE ÖNCE DEDEMİZİ ARAP ÇÖLLERİNE GÖMEN ARAPLARI MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZ SANIRIZ. OSMANLI ÜMMETÇİLİĞİNİ KURTULUŞUMUZ.
OYSA OSMANLI O ARAPLARI DİN KARDEŞİ GÖRDÜĞÜ İÇİN VE KENDİNİ HALİFE SANARAK ÜMMETÇİLİK YAPTIĞI İÇİN YIKILDI.
siz de burada lafontenden masallar anlatıyorsunuz.