MHP’nin dört yüzü:Osmanlıcı, Şeriatçı, Kürtçü ve hep Amerikancı

Osmanlı'cılık sadece MHP nin tekelinde değil aynı şeye AKP de sahip çıkıyor,onlarda Osmanlının özlemi içindeler.Sebep ATATÜRK çünkü o yıkılmış osmanlıyı anadoludan temizlemek istedi vede büyük ölçüdede başarılı oldu.
Ben sormak itiyorum soyunun osmanlı olduğunu iddia edip osmanlıyı ve Atatürk ü savunanlara.Sizinki müthiş bir riyakarlık,hem Atatürkçü hemde Osmalıcı olunmaz.Eğer yana yakıla savunduğunuz Osmanlı iyi bir şey olsa idi bir Osmanlı subayı olan M.Kemal eline fırsatı geçirmiş bir çok konuda kendini kanıtlamış bir lider olarak osmanlıyı devam ettirirdi.Hatta daha öncesinde saraydan bir kız ile evlenir kıyak mevkilerde dilediği gibi yaşardı,ama o en zorlu yolu seçmiştir.Osmanlının tüm kalıntılarını yıkmış ve yepyeni bir Cumhuriyet kurmuştur.Forumda birisi edep kurallarına uymadan Osmanlıyı suçlayanları piç likle suçlamış.O aklı kısaya söylenek bir söz var aile terbiyesi almamış sokak kabadayısı,düşünceye düşüncenle cevapver vercek şeyin olmadığı için internet ortamında hakaret yüzyüze görüşmede kavga siz ve sizin gibi düşünenlerin kökü bu.Ülkeyi komünizmden kurtaracağız diye USA ya hizmet ettiniz halende aynı şeyleri yapmaktan çekinmiyorsunuz.Dediğimiz dedik çaldığımız düdük diyorsunuz.
Şöyle arada bir oturup karşı fikir üretenlerin ne demek istediklerini bir dinlemek gibi adamlık gösterin yanlışta olasa dinleyin ve sonrada yanlışlığı ve nedenini anlatın,adam olmanın ilk kuralı budur.
Haa MHP liler meydanlarda ipler atan lideriniz Bahçeliye ne olduda AKP nin kayığına bindi nedenini hiç düşündünüzmü? araştırdınızmı? sorup sorguladınızmı?.Bilmem biliyormusunuz OY bir kağıt parçası değil ,ülkesini gerçekten sevenler için çok kutsal bir değerdir.

mhp ,amerikanın komunizmle mücadele ediyoruz maskesiye türkiyeye soktuğu "TRUVA" atıdır ,halbuki bu millet komunizme hiçbi zaman ne destek vermiştir nede oy!!!!!........ülkücü arkadaslardan rica ediyorum beyninizi ruhunuzu türkes denilen heriften kurtarın.........gercek türk milliyetciliği olan atatürkçülüğe gelin hatta ve hatta onu dahada geliştirin ,günümüzdeki TRUVA atıysa AKP dir liberallik maskesi altında yine amerika tarafından ülkemize getirilmiştir.....sıkı bir atatürkçü olarak iranlı mollalarla tek ortak özelliğim "AMERİKA BÜYÜK SEYTANDIR" sözüdür

İrana molla diyebilme cesaretini gösterebilen ülkücüler yani bizlere komik bir safsatayla truva atı yakıştırmasını yapan bu zihniyetin muhakkak ki ermeniler ve kürt teali cemiyeti yandaşları kadim dostlarıdır...

Ynlış anlamayın ben hiç bir siyasi party taraftarı değilim arkadaşar şunu bilinki yüce önder Atatürk amerikayı çok örnerk alıyo ve seviyoduu işte konuşmasıı Atatirkcüyüm ve amrikayı sevmiyorum diyen arkadaşlara ben amrekiya oldum olası sevmem

http://www.youtube.com/watch?v=faEVi6xH_Vk

Ynlış anlamayın ben hiç bir siyasi party taraftarı değilim arkadaşar şunu bilinki yüce önder Atatürk amerikayı çok örnerk alıyo ve seviyoduu işte konuşmasıı Atatirkcüyüm ve amrikayı sevmiyorum diyen arkadaşlara ben amrekiya oldum olası sevmem

http://www.youtube.com/watch?v=faEVi6xH_Vk

Şarapçı arkadaşın söylediklerini ciddiye alsak, herşeyden önce Atamız amerikanın sunduğu bir truva atı oluyor.. Yani bu arkadaş kendisinide kemalist olduğu için amerikanın emrinde potansiyel bir virüs olarak görüyor. benim bildiğim truva atı virüs olduğu için böyle yazdım. şarapçı arkadaşın derhal ayılmaya ihtiyacı olduğunu zannediyorum..

Senin yayınladığın bu video da ise yorum yapmadan önce o zamanın şartlarına bir göz atmanı istiyorum. Zira tarih tekerrür ettiği gibi değişiyor değiştiriyor, Atamızın böyle bir konuşmayı ülke menfaatları, çıkarları ve devlet adamı kimliğiyle yaptığını düşünüyorum.

Atatürk Amerikan Mandasını savunmamıştır, ingiliz işgali altındaki istanbullu ümmetçiler gibi.
Atatürk Sovyet Rusya ile Amerika arasında bir denge politikası izlemiştir. Hasta Adam Osmanlının cenazesinden sonra henüz güçsüz Türkiye Cumhuriyetini kalkındırmak için her türlü yurt içi ve dışı desteği almak için dengeleri gözetmiştir. Atatürk amerikancı değildi, sosyalist değildir. Hatay'ı ülkeye bağlaması gibi hassas yurt dışı politikalar izlemiş Bolşevikler ve batılı liberal demokratlar arasında denge kurup 2 tarafın da desteğini almıştır.

Şimdi Atatürk amerikayı örnek alıyor diyen arkadaşa söylüyorum. Atatürk Amerika'yı değil, sanayileşmiş, demokratikleşmiş, liberal hak ve özgürlüklerin, kişisel hürriyet ve burjuvazinin girişim hakkının garanti altına alındığı laik cumhuriyetleri seviyordu. O devletlere ve halkına değil sistemine hayranlık besliyor ve ülkede kurmaya çalışıyordu.

Şimdi Atatürk Amerikancı gibi hatta Amerika dostuymuş gibi saçma sapan yorumlar yapmaya gerek yok. Atatürk aynı oranda bolşeviklerle de dirsek temasında bulunmuştur. Faşist İtalya ve Almanya'yı da yakından takip etmiştir. Onun için bu devletler açık düşmandır ancak o siyasi dehası ile uluslararsı ilişkileri yakın ama bağımsız şekilde idare etmiştir.

Keşke şimdiki ülkücülar Atatürk'ün tırnağı olabilse. Bugünün ülkücüleri Atatürk'e sadece ülkeyi kurtaran bir subay olduğu için hayranlık duyar onun siyasi fikirlerini ve ideallerini ya anlamaz ya da reddederler.

Dün islamiyeti beğenmediniz, bu gün osmanlıyı, yarın ne olacak kim bilir.Yazdıklarınızdan sizin adınıza ben utanıyorum.

MHP’nin dört yüzü:Osmanlıcı, Şeriatçı, Kürtçü ve hep Amerikancı

Bizim zaten belirli bir misyonumuz vardır. Bu da Türk islam ülküsünü sonsuza dek yaşatmaktır. lider teşkilat doktrin bu üçü bizim davamızdır. Yani ülkücülük yanlış değildir, hiç bir insan da dört dörtlük değildir. Her insanda olduğu gibi bir ülkücüde yanlış yapabilir. Bunu tüm ülkücülere ve mhp'ye mal etmek abesle iştikaldir. kuvvetle hiçbirşey çözülmez diyorsunuz ama geçen seneler marmara üniversitesinde bir grup ülkücüyü sınıfa kilitleyip döverek hastanelik eden bizler değil siz devrimcilersiniz.

Diğer taraftan bizi kürtçülükle suçluyorsunuz. Bunun ne gibi bir açıklaması olduğunu anlamadım. Vatan toprağını sahiplenen milletçi olan bir kesime atılmış bir iftiradır bu.. Tarih bizim tarihimiz evveliyat bizim ecdatımızdır. Herkes bunu böyle bilmelidir. Bu ülkenin ne bayrağı ne de kitabı sahipsiz değildir. Bu değerlere el uzatmak isteyen kuşkusuz sanalda ve reelde bizden sille tokat yiyecektir.

Vatanını seversin veya sevmezsin bunun ortası yoktur. Ortası olsa olsa hercai bir durum çıkarır ve sen sevmediğin bir ülkede yaşıyorsan eğer kabullenmeme riayet etmeme duygularıyla başbaşasındır.
Mhp'yi takdir edin demiyorum, ama onu bölücülükle kürt ırkçılığı yapmakla suçluyorsanız, bu vatanın topralarını bölmeye karar verdiniz derim ben size..
Bunu sadece ben demem, başta gerçek bölücüler kürdistan d. partisi olmak üzere bu vatanı bölmeye gerçekten karar vermiş her kesimden alırsınız bu tepkiyi.. Çünkü onlar bile bilmektedirler ki bu ülke hala bölünmediyse bunun nedeni ülkücülerdir

eğerki bir alevi olarak aynı osmanlı gibi ermenilerden rumlardan vediğerlerinden kız alsaydık ve kız verseydik ozaman kanım cekerdi ve tabikide ermenilere rumlara kürtlere HAYRANLIK YAKINLIK duyardım ve onları devleti aliyenin en üst makamlarına memur olarak atardım

Madem öyle benimde bi teori yazmam farz oldu artık ,,bundan yüzyıl önce türkeş ailesi kayseride kan davası yüzünden kıbrısa gitmek zorunda kalıyolar ,konya dururken sivas dururken malatya dururken ,vediğer CEVRE!!!! iller dururken taaa kıbrısa gidiyolar ,,ve ne acayipse yerleştikleri yerdede fanatik rumlar ezici coğunlukta......
teori öyle olmaz böyle olur!!!!

1-Müslümanlar gayr-i müslimlere kız vermez.....Bu dinen yasaktır, osmanlı zamanında kanunen de yasaktı, şimdi serbest eğer bu eleştiri konusuysa bu konuda Osmanlıyı değil cumhuriyet dönemini eleştirebilirsin ki hiç tavsiye etmem....Bu arada bildiğim kadarıyla Atatürk de alevi değildi,,,,, hani onun dedelerinin de en az anadoludaki diğer sunniler kadar başka milletlerden kız almış olma ihtimali var.....

2-Başbuğ konusundaki tezine gelince....

a)100 yıl önce kıbrıs osmanlı toprağıydı,,,,,,,ve osmanlı halkını hitler gibi gettolara yerleştirmiyordu....
b)İlle de rumların yanına gitmek isteseydi o tarihte karadenizde ve istanbulda da bol sayıda rum vardı.... heralde rumlarla alakalı bir konu olsaydı taaa kıbrısa değil karadenize giderdi......

Emekli Subaylar’dan MHP’yi çileden çıkartan soru: “Siz de mi?”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, yükseköğretimde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliği çalışmalarını protesto etmek amacıyla TESUD öncülüğünde MHP genel merkezi önünde bir araya geldi.

Gruptakiler, üzerinde “tarifsiz düş kırıklığımızla” yazılı siyah çelengi genel merkez binasının etrafını çevreleyen demir korkulukların önüne bıraktılar. Bu arada genel merkez önünde toplanan MHP‘liler, gruba “biz cumhuriyeti de devleti de sizden iyi koruruz” sözleriyle tepki gösterdiler.

Dernek üyelerinin siyah çelengi bırakıp gitmesinin ardından polis barikatını aşan bazı partililer, çelenge saldırdılar. Partililerin çelengi tekmelemesi üzerine emniyet güçleri olaya müdahale ettiler. Müdahale sırasında emniyet güçleri ile partililer arasında kısa süreli arbede yaşandı. Partililer, arbedenin ardından genel merkez binasına geri döndüler.

MHP MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

Dernek üyeleri, çelengi bıraktıktan sonra basın mensuplarına, MHP milletvekillerine yönelik kaleme alınan mektubu dağıttılar.

Mektupta, “türban simgesini, Anayasa ile meşrulaştırma girişiminin, Anayasa’nın değiştirilemeyecek temel ilkelerinden olan laikliğin zedelenmesine, cumhuriyet kazanımlarının yıpratılmasına yol açacağı” savunuldu. Mektupta, şu görüşler dile getirildi:

“Bu girişimin, üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde de gerginlik yaratacağı, ayrımcılığa ve kutuplaşmalara yol açacağına inanmaktayız. Atatürkçü halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın, gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz.

Sizleri, geniş hak kesimlerinin sesine kulak vermeye, yargının devrim yasalarına ait kararlarına uymaya, halkla mutabakata ve bunun gereği olarak söz konusu Anayasa ve değişiklik düzenlemelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.

Özellikle demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına ant içen ve ulusun tümünü temsil eden siz saygı değer milletvekillerimize soruyoruz:

Siz de mi?”

1.cisi Osmanlı ,,müslüman olan ermeniler rumlar sırplar makedonlar ve bulgarlardan ,kızda aldı KIZLARINIDA VERDİ çünkü osmanlı için milliyet değil ÜMMET anlayışı vardı buda yetmezmiş gibi üstüne üstlük devletin en üst ve en kritik noktalarına bakan pasa yaptı ,,onlarda osmanlıya arkadan gecirerek vefa duygularını ödediler

2.cisi keskede dediğin gibi karadenize istanbula yerlesselerdi ozaman bu teoriyi yazamazdım

not=Osmanlının ÜMMET anlayışı daha doğrusu ZAAFI imparatorluğun sonunu getirdi ,görüyorumki ülkücüler hala akıllanmamışlar ,din kardesiyiz diye partilerinin kapılarını ite köpeğe acıyolar boşuna demiyoruz su türkesten beyninizi ruhunuzu kurtarın diye bu işler ümmetcilikle yürüseydi şimdi hepimiz osmanlı vatandasıydık.....

mehter de sözler geçer bilirmisin;

Türk Milleti Türk Milleti aşk ile sev MİLLİYETİ
Kahret VATAN Düşmanını çeksin o melun zilleti :goz:

önemli olan sistem değil TÜRKlüğe ne kadar yararın olduğudur.Şah İsmail de Türktü YAVUZ SULTAN SELİMDE!!

bilmem anlatabildim mi :goz:

Sevgili Rebel,

Konu sahibi arkadaşın ortaya atmış olduğu iddia sonucu cevap verilmiştir. Yoksa bizim işin içine Osmanlı üstün okçularını, Osmanlının üstün ordu kumandasını sokacağımız yok. Daha 2-3 gün önce MHP ümmetçi diyen kişilik şimdi çıkmış Osmanlıcı diyor??

Osmanlıcı ne demek bana bir tarif eder misiniz? Osmancılık, benim bildiğim tüm Osmanlı halkını din,ırk,dil farketmeden yani Osmanlı toprakları üzerinde yaşayan herkesi kapsayan bir görüştür.

Buraya kadar bir yanlış yok sanırım? Arkadaşın amacı zıt görüşünde bulunan insanları kızdırmak,sinirlendirmek olarka göze çarpıyor galiba? Ne hikmetse arkadaş site içinde olduğu gibi dolaşabiliyor bu durumda gerekli işlemi yapman gerekiyor sanırım? 1-2 mesajda bir üyenin ne olduğuna rahatlıkla karar verilebilen bir bölüm olmasına rağme arkadaşın en az 4-5 konusu bu şekilde etkinliğini koruyor. Anlam veremiyorum.

Her zaman söyledim. Bir kez daha söylüyorum olayları olduğu tarihe göre düşünün diye ama hiç bir zaman dinlemeyen kişiler şimdi olayları olduğu tarihte kabul ediyor ve geçmişe bulaşmayın diyor?

Pardon?
Biraz daha mantıklı olalım lütfen. Yani sadece karşı tarafı alta itmek için yorumlar yapmayalım. Eğer böyle bir konu açıyorsanız,eğer bir konuda olayı Osmanlı'ya yansıtıyorsanız Osmanlı'dan da örnek verilmesini engelleyemezsiniz.

Teşekkürler.

Sevgili Rebel,

Her zaman söyledim. Bir kez daha söylüyorum olayları olduğu tarihe göre düşünün diye ama hiç bir zaman dinlemeyen kişiler şimdi olayları olduğu tarihte kabul ediyor ve geçmişe bulaşmayın diyor?

Pardon?
Biraz daha mantıklı olalım lütfen. Yani sadece karşı tarafı alta itmek için yorumlar yapmayalım. Eğer böyle bir konu açıyorsanız,eğer bir konuda olayı Osmanlı'ya yansıtıyorsanız Osmanlı'dan da örnek verilmesini engelleyemezsiniz.

Tarih Biliminin altın kuralını açıklamışsın. HER OLAY KENDİ DEVRİ VE ÇAĞINA GÖRE YORUMLANIR.

Yani Moğol İstilasında Cengiz Han'ın soy kırımcı olduğunu söyleyemezsin. Ya da kardeş katline onay veren Osmanlı'nın zalim ve barbar olduğunu. Avrupa'da kral olmak için insanlar birbirini keserken, karılarını değiştirmek için mezheplerini değişitirirken de aynı şekilde devrine göre karar vermemiz lazım.

Ancak birileri de şunu kabul etsin artık. Osmanlı bir kendi meşrebince bir politika, bir vizyon ve bir misyon yaratmıştır. Bu vizyonun ve misyonun içinde Türklük yoktur. Osmanlı Tüm Türk Tarihinin en şanlı ancak Türklüğe en çok zarar veren devletidir.

Ürettiği politika ile güçlenmiş aynı vizyon ve misyon ile genişlemiş cihan devleti olmuştur. Ancak bu vizyon ve misyon yenilenmediği, bu politikalar değişen dünya siyaset, bilimi ve kültürü içinde geçerliliğini kaybettiği için de zayıflamış ve yıkılmıştır.

Yani şimdiki Osmanlıcı ve Ümmetçilere hatırlatmak lazım ki Osmanlı Devleti onlardan daha çok Osmanlıcı ve Ümmetçi olduğu için yıkıldı. Fransız İhtilali ile tüm milletler ümmete değil millete göre ulus devletlere dönerken Osmanlı ümmetçilik diye haykırdığı için yıkılmıştır.

Osmanlı Hanedanı için Türklük diye bir şey yoktur. Onlar tüm islam aleminin halifesi sayarlardı kendilerini Yavuzdan sonra...

Şimdi çağ değişmiş, bilim gelişmiş, kültür değişmiş, siyaset değişmiş, hukuk gelişmiş Osmanlı'nın yıkılmasından beri 100 yıl geçmiş...

Ama hala bazı arkadaşların siyasi görüşleri değişmemiş onlar 100 sene öncesinde kalmışlar. Hala bu milletin Mustafa Kemal gibi bir Türk önderi yetiştirip kurtuluşu Türk'ün kendinde arayıp, yeni kurduğu Türklüğe önem veren ve adı da Türk olan Türkiye Devleti ile bekaamızı sağladığının farkında değil.

Çok uluslu devlet kavramı Fransız ihtilalinden beri zayıflamıştır. En son Sovyet Rusya bile çöktü. Demek ki ümmete, siyasete, ideale bağlı birliklerle devlet yürümüyor. Artık zaman ulus devletlerin zamanıdır son 200 yıldır.

Buna rağmen Osmanlıyı tekrar şahlandıracağız, biz Osmanlı'nın çocuklarıyız diyenler varsa onlara hatırlatayım Osmanlı hanedanının çocuklarını Türkiye'de değil Polonya'da Ukrayna'da Rusya'da arasınlar. Bugün or.spu diye aşağılanan Tatyanalar, Nataşalar ile soyunu devam ettiren bir tane Türk kızından çocuk yapmayan bir hanedan olsa olsa Rus hanedanı sayılır.

saygılar

MHP ile kürtü kımse aynı kefeye koymasın

ne yazık kı turkiyenın BASBUGU yok olsaydı kımse böle konusmaya cesaret edemezdi

MHP ve kürt ha yuh diorm sor bakayım kürtlere 1.dusmanları kımmıs?

Ben Kürdüm. Cevap Hakkı Doğdu: Birinci Düşmanımız Kürtle pkk yı Aynı Kefeye Koyan FaşistLer..

Öncelikle saygılı ol digiklan,

Biz nasıl saygı gösteriyorsan sende o şekilde yazılara ve yorumlara saygı göstermeli ve saygı ile cevap vermelisin. Anlatmak istediklerini anlayan bir çok kişi olabilir ama ben anlamadım.

Biraz daha hafif,açıklayıcı cümleler kurursan bizimde anlama fırsatımız olur sanırım. Cümlelerimden alıntı yaptığına göre buna hakkım vardır. Görelim bakalım ne demek istediğini..

Neden acaba sadece kirli yüze bakılıyor..

Arkadaş bi konu açıyosun bilip bilmeden bişeyler yazıp insanların düşüncelerini yargılıyosun bu dediklerinle ilgili ya somut birşey göster ya da bilmediğin konuları buraya taşıma görüntü kirliliği yapma rahatsız oluyoruz.
Kürtcülük yapıyolar diyene kadar Saddam kürtleri katletmeye kalktıgında Türkiyeye sığınanları kabul etmicektiniz görüşünü paylaştıgın party karşı cıkacaktı burda ahkam kesmekle olmuyor.
Şeriatçi diyosun biz türbanı savunursak şeriatci siz türban yasak deyince modern insan oluyorsunuz
Biz senden daha çok inanıyoruz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke gönülden bağlıyız
Arkadaşım sen kendi içinde çelişkidesin sen ilk önce kafandaki problemi çöz etrafı sataşma

Öncelikle saygılı ol digiklan,

Biz nasıl saygı gösteriyorsan sende o şekilde yazılara ve yorumlara saygı göstermeli ve saygı ile cevap vermelisin. Anlatmak istediklerini anlayan bir çok kişi olabilir ama ben anlamadım.

Biraz daha hafif,açıklayıcı cümleler kurursan bizimde anlama fırsatımız olur sanırım. Cümlelerimden alıntı yaptığına göre buna hakkım vardır. Görelim bakalım ne demek istediğini..

Neden acaba sadece kirli yüze bakılıyor..

Alıntı yaptığım kısımda senin her olay kendi devrine göre yorumlanır sözüne katıldığımı belirtmek istemiştim.

Ayrıca nerede saygısızlık etmişim? Ya da saygı göstermediğime dair kanıya hangi sözümden vardığını anlamadım. Saygısızlık ettiğimi düşündüğün şeyi söylersen belki açıklayabilirim ama o yazıda kimseye saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.

Alıntı yaptığım kısımda senin her olay kendi devrine göre yorumlanır sözüne katıldığımı belirtmek istemiştim.

Ayrıca nerede saygısızlık etmişim? Ya da saygı göstermediğime dair kanıya hangi sözümden vardığını anlamadım. Saygısızlık ettiğimi düşündüğün şeyi söylersen belki açıklayabilirim ama o yazıda kimseye saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.

Saygısızlık olarak gizliden noktalama işaretleri ile gizlediğin küfürü belirtmek istemiştim.
Açıklama için teşekkürler.

Saygısızlık olarak gizliden noktalama işaretleri ile gizlediğin küfürü belirtmek istemiştim.
Açıklama için teşekkürler.

Yok arkadaşım kesinlikle küfür falan gizlemedim. Küfür edecek bir adam olsam uzun uzun yazıp kendimi yormam, noktanın virgülün arasına da gizlemem. Büyük harfle küfür ederim uğraşmam bu kadar.
Yanlış anlamışsındır, yazdıklarımı tekrar okudum bir küfür göremedim. Yanlış bir işaret ya da yazım hatası yapmışımdır.

saygılar

Geri