Menders KatLediLdi....!

Rüyadamısın SergatiL Hangi Sözümde İnkıLap KanunLarı Diye BaşLadım.İnkıLap KanunLarını SöyLeyen Sensin ben Sana Cevap verdim.Türkçe Ezandandan DönüLünce İnkıLap KanunLarına MuhaLif OLmakLa ELeştiriLen Menderes Bu AçıkLamayı Yapmıştır.AçıkLamanın Tam Metnini BuLursan Konuya Daha İyi Hakim Olacaksın.Geçmiş Olssun Diyeceksin Tabi, ÖLen ÖLdü, DiLeyen Kına Yaksın

ben sana demiyorum o sözü zaten .menderes için başlamayaktı anlamında söyledim ama hangi alemdeysen daha dediklerimi anlamıyor ve beni suçluyorsun sonrada :eek:ha

geçmiş olsun dedikten sonrada geçenler saolsun demek benim için daha doğru olur

kınasınıda aradan yıllar geçsede temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bunları gündeme getirenler yaksınlar .helvasınıda onlar yesinler .benim ondan ve onun zihniyetindekilerden hiç bir talebim isteğim olamaz .tek isteğim karşıma çıkmasın ayağıma ayak bağı olmasınlar yeter .kınada helvada hala arkasından bakanların olsun :goz:

Zaten bu ülkede kim vatana hizmetini adam gibi yapıyorsa kellesi mutlak gidiyor.

ben sana demiyorum o sözü zaten .menderes için başlamayaktı anlamında söyledim ama hangi alemdeysen daha dediklerimi anlamıyor ve beni suçluyorsun sonrada :eek:ha

geçmiş olsun dedikten sonrada geçenler saolsun demek benim için daha doğru olur

kınasınıda aradan yıllar geçsede temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bunları gündeme getirenler yaksınlar .helvasınıda onlar yesinler .benim ondan ve onun zihniyetindekilerden hiç bir talebim isteğim olamaz .tek isteğim karşıma çıkmasın ayağıma ayak bağı olmasınlar yeter .kınada helvada hala arkasından bakanların olsun :goz:

HeLvasını Yeriz, Merak Etme.Adamın ÖLüsünden bİLe Nefret Ediyosunuz.Darbeyi yapanLar Haksız GerekçelerLe Darbe YaptıkLarını ve YargıLamam Esnasında Adİl DavranmadıkLarını Kaç Kez Beyan EttiLer.Sen HaLa Aynı Yerdesin Ona Şaşıyorum.HaLa Daha Mirasını Yemek İsteyen Morisonlar var Gözünüzü Açın Biraz.

EyvaLLAh SerrigatiL

.

Menderes asıldı kahraman oldu.
Apoyu da asarsak kahraman olacak.

HeLvasını Yeriz, Merak Etme.Adamın ÖLüsünden bİLe Nefret Ediyosunuz.Darbeyi yapanLar Haksız GerekçelerLe Darbe YaptıkLarını ve YargıLamam Esnasında Adİl DavranmadıkLarını Kaç Kez Beyan EttiLer.Sen HaLa Aynı Yerdesin Ona Şaşıyorum.HaLa Daha Mirasını Yemek İsteyen Morisonlar var Gözünüzü Açın Biraz.

EyvaLLAh SerrigatiL

mirasını yiyenler demirel özal şimdide tayyip .helvasını yiyen mcnamara .ne diyelim afiyet olsun .

ölüsünden banane .ölülerle neden uğraşayım .ben şimdi onun gibi düşünen dirilerle uğraşıyorum ve elimden geldiğincede uğraşacağım .

şu altını çizdiğim sözlerini bi netliğe kavuşturumusun .kim ne demiş ?

mirasını yiyenler demirel özal şimdide tayyip .helvasını yiyen mcnamara .ne diyelim afiyet olsun .

ölüsünden banane .ölülerle neden uğraşayım .ben şimdi onun gibi düşünen dirilerle uğraşıyorum ve elimden geldiğincede uğraşacağım .

şu altını çizdiğim sözlerini bi netliğe kavuşturumusun .kim ne demiş ?

Bak Şimdi Konun AçıLdığı Günden Beri ALtını Çizmeye ÇaLıştığım Yeri Şimdi Yeni Farkettin.Sana BulabiLirsem Netten Link Verem BuLamazsam İki Kitap İsmi Verecem, OnLarı Okumanı ve Bu Önyargıdan ve Kinden KurtuLmanı Tavsiye Edeceğim.

Biraz BekLe YaLnız

.

:goz:

Bak Şimdi Konun AçıLdığı Günden Beri ALtını Çizmeye ÇaLıştığım Yeri Şimdi Yeni Farkettin.Sana BulabiLirsem Netten Link Verem BuLamazsam İki Kitap İsmi Verecem, OnLarı Okumanı ve Bu Önyargıdan ve Kinden KurtuLmanı Tavsiye Edeceğim.

Biraz BekLe YaLnız

ben başından beri farkındayım o durumunda çok ısrar ettin bakalım neymiş ? kim ne demiş ?görelim bakalım .

ama lütfen sağlam kaynaklar olsun .saçma sapan dincilerin sitelerinden abuk subuk yerlerden olmasında ..aman ne olursun dikkat et :goz:

sen bulabildiğin ne varsa bul ben inceleyeceğim daha sonra yine fikirlerimi beyan edeceğim .şimdilik çıkıyorum ama incelicem sen buyur devam et gelince devam ederim bende

mahkeme kararıyla vatan haini olduğu tescillenmiş biri tabiki asılmalıydı.

Biraz BekLe YaLnız

mcnamara

heyecanla bekliyorum

Bu fotoğraflarla ne yapılıyor?

Bu fotoğraflarla ne yapılıyor?

Eski DP Genel Başkanı Soylu, Merhum Adnan Menderes'in idam fotoğraflarıyla sivil siyasetin ürkütülmeye çalışıldığını belirtti

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 1960 darbesinin kendileri için bir hicran olduğunu söyledi.

Soylu, 50-60 döneminin organize bir şekilde karartıldığını ileri sürerek, statükocuların rahmetli Menderes'in idam fotoğraflarıyla Türkiye'deki sivil siyaseti ürkütmeye çalıştığının altını çizdi.

Türkiye'de sistemin ne kadar kötülükleri varsa bunun başlangıcının 1960 olduğunu, Türkiye'nin içinden çıkılmayacak bir dengesizliğe itildiğini vurgulayan Soylu, 60 darbesi ile hesaplaşılmaması halinde sonraki muhtıra ve darbelerin anlaşılmayacağını kaydetti.

Soylu, "27 Mayıs bu millete hakarettir. İdamlar hainliktir. Bizim bu konudaki ölçümüz de budur. Türkiye 60'ı çözmeden demokrasisini kamil ve olgunlaşmış tam demokrasiye, adaletini tam adalete, hürriyetini tam hürriyete taşıyamaz. 60'ı çözmek bizim yaptığımız mücadeledir. Demokratik mücadeledir." şeklinde konuştu.

Darbenin yıldönümünde Cihan Haber Ajansı'na konuşan Soylu, 1950-1960'ın Cumhuriyet ve demokrasinin taçlandığı en önemli dönem olduğunu, milletin, millet olma anlayışını yakaladığını kaydeden Soylu, "Kendisini rahat hissettiği, insan, birey yerine konulduğu ve ülkemin ekonomisinin, dış politika onurunun, topraklarının bolluğunun, bereketinin yeniden arttığı en önemli dönemdir. Fabrikaların çalıştığı, elektrik üretiminin ülkemin insanıyla buluşturulduğu bir dönemdir. Türkiye'nin baştan başa yatırımlarla, zenginliklerle donatılmaya çalışıldığı büyük mesafenin alındığı yepyeni bir dönemdir. 50-60 dönemi organize bir şekilde karartılmıştır. Halk 50-60 dönemi için bilerek yanlış bir şekilde bilgilendirilmiştir. Aynı süreç Türkiye'de devam etmektedir." diye konuştu.

1960 darbesinin Türkiye'yi içinden çıkılmayacak bir dengesizliğe ittiğine dikkat çeken Soylu, Türkiye'nin 60 darbesi ile hesaplaşmaması halinde 71 muhtırasını, 80 darbesini, 28 Şubat'ı, 27 Nisan'ı anlayamayacağına vurgu yaptı.

"60 darbesinin yanlış çıkışından hareket edenler, bugün Türkiye'de aslında demokrasinin önünü kesmeye ve milleti hiçe saymaya çalışmaktadırlar." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "50-60, millet kahramanlığıdır, millet sevgisidir, millet dostluğudur, Türkiye sevdasıdır, sevgisidir, bu toprakların yüzünün güldüğü en önemli dönemlerden bir tanesidir. Rahmetli Menderes'in ve DP'nin, Bayar'ın, Zorlu'nun, Polatkan'ın başına gelenlerin bugünkü siyasete örnek gösterilmesi, bugünün işi değildir. 1960'dan sonra başının derde düşeceğini düşünen statükocuların tamamı, rahmetli Menderes'in idam fotoğraflarıyla Türkiye'deki sivil siyaseti ürkütmeye çalışacaklardır. Bizi korkutamazlar. Biz nerden geldiğimizi biliyoruz. Milletin hakkının milletle beraber, değerleriyle beraber bütünleşeceğine inanan taraftayız. O gün oldu Adalet Partisi kuruldu, ondan sonra oldu Doğru Yol Partisi kuruldu. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hem de sabırla ve itina ile."

27 MAYIS BU MİLLETE HAKARETTİR

Türkiye'nin çağdaşlaşma, kalkınma, demokratikleşme, zenginleşme, özgürleşme ve özgüveninin yeniden bu ülke insanıyla bütünleşmesi mücadelesine devam ettiklerini anlatan Soylu, "27 Mayıs bu millete hakarettir. İdamlar hainliktir. Bizim bu konudaki ölçümüzde budur. Türkiye 60'ı çözmeden demokrasisini kamil ve olgunlaşmış tam demokrasiye, adaletini tam adalete, hürriyetini tam hürriyete taşıyamaz. 60'ı çözmek bizim yaptığımız mücadeledir. Demokratik mücadeledir." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahmetli Menderes'in başına gelenler ima edilerek tehdit edilmeye çalışılmasını da değerlendiren Soylu, "Elinden geleni ardına koymasınlar." ifadesini kullandı.

Soylu, şunları söyledi: "Menderes, 48 yıldır milletin gönlünde her gün daha büyüyen, hem de birçok saptırmalara rağmen, yanıltma çalışmalarına rağmen, birçok düşmanlığa rağmen doğru milletin gönlündeki yerini almıştır ve alacaktır. Ölçü orasıdır. Bu ölçüyü hep beraber takip edeceğiz. Sivil siyaset korkutulabilinir. Dönem dönem korkutulmuştur. Neticede insanlar yapıyor bunu. Önemli olan, siyaset müessesesinin kendi gücünü milletten almasıdır. Gücünü milletten alıyorsa millet ona o dermanı verir. Biz de o dermana talibiz."

Kaynak:http://www.habervaktim.com/haber/73015/bu_fotograflarla_ne_yapiliyor.html

http://yassiada.blogspot.com/ Birde Bu Linki Oku

asılmamalıydı bence ama o asıldıysa şimdikiler 32194823094823 kere asılmalı ..

Asılması son derece yanlış ama o zamanki yöneticiler ile böyle olması normal.Adamlar şapka kanununa muhalefet etti diye İskilipli Atıf hocayı bile öldürdüler.Böyle yöneticilerin olduğu toplumun böyle olması normal.Her türlü hırsızlık , gasp ,fuhuş ve aklınıza gelebilecek çoğu ahlak dışı hareket şuanda toplumda mevcut.Yapana değilde sebep olan bir bakmak lazım öncelikle.Allah sonumuzu hayır etsin..

İdam edilmesinden sonra, 37 bin çocuğa Menderes adı verildi

İdam edilmesinden sonra, 37 bin çocuğa Menderes adı verildi

Milletin oylarıyla iktidar olan Demokrat Parti, (DP) bir grup subayın öncülüğünde gerçekleştirilen darbeyle 27 Mayıs 1960'ta yönetimden uzaklaştırıldı. CHP'nin desteklediği müdahalenin ardından anayasa feshedildi. Siyasî faaliyetler askıya alındı. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes başta olmak üzere DP yöneticileri ile üst düzey bazı kamu görevlileri gözaltına alındı.

Yassıada'ya götürülen tutuklular, ağır işkence ve kötü muameleye maruz kaldı. Burada kurulan özel mahkemede 14 DP'li hakkında idam cezası verildi. Başbakan Menderes ile birlikte Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam kararı infaz edildi. Askerî yönetim, 27 Mayıs'ı resmî bayram olarak ilan ederken Türk milleti 10 yıl ülkeyi yöneten Menderes ve arkadaşlarını unutmadı. Sadece 1960 ile 1970 yılları arasında doğan 37 bin çocuğa 'Adnan' ve 'Menderes' adı verildi. Sosyolog Nilüfer Narlı, bunun sebebini şöyle açıklıyor: "Protesto ve yürüyüş yapamayan insanlar, tepkilerini mağdurların isimlerini çocuklarına vererek gösterir. Halk, darbecilere 'Menderes ölmedi, onu yaşatacağız' dedi."

27 Mayıs darbesi, Türk milletinde tamiri mümkün olmayacak yaralar açtı. Yıl 1960... Sivil toplum, gücünün farkında değil. İletişim imkanı yok denecek kadar sınırlı. İstiklal Savaşı'nda birkaç neslini kaybeden halkın eli yeni yeni ekmek tutmaya başlamış. 60 darbesi ve Başbakan Adnan Menderes ile üç bakanının tuhaf bir yargılama safhasından sonra idam edilmesi işte bu süreçte yaşandı. Halk, gözyaşlarını içine akıttı. Ancak acısını, tarihe geçecek bir yöntemle gelecek nesillere taşıdı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun isimlerini çocuklarına verdi. 1960 ile 1970 yılları arasında 37 bini aşkın insan çocuklarına Adnan Menderes'in adını verdi. Sosyolog Nilüfer Narlı'ya göre bu tepkinin anlamı şu: "O ölmedi, onu yaşatacağız."

BİR OĞLU ADNAN, DİĞERİ HASAN

Çocuğuna Adnan Menderes'in ismini veren 37 bin kişiden biri Ali Süngü. Adana'nın Karahisar ilçesi Ömerli köyünde yaşıyan Süngü, dönemin Adana Milletvekili Mehmet Ünaldı'nın teyzesinin oğlu. Askerden döndüğünde Menderes'in idam edildiği haberini duyunca yıkılmış. 2 sene sonra evlendiğinde doğan ilk çocuğuna 'Adnan' ismini vermiş. İkinci çocuğunda ise Hasan Polatkan'ı yaşatmış. Süngü, "Üçüncü çocuğum da erkek olsaydı Fatin Rüştü Zorlu'nun adını verecektim. Bu muameleyi hak etmemişlerdi. Oğullarım, isimlerini taşıdığı büyüklerini iyi tanıyor. Yani isimlerini yalnızca nüfus cüzdanlarında değil kalplerinde de taşıyor. Bizim memleketimizde oğlunuz olursa babanızın ismini verirsiniz. Ben babamın da desteğiyle en az onun kadar saygı duyduğum bir insanın ismini verdim. Oğullarım da gururla taşıyor." şeklinde konuşuyor.

Kaynak:http://www.zaman.com.tr/haber.do?ha...nden-sonra-37-bin-cocuga-menderes-adi-verildi

.

İki Kaynaktan Haber EkLedim.Bir Tane Link Verdim.Okudunmu?

beklediğim şey menderese yapılan sevgi gösterileri ve zaman haberleri değilki .

verdiğin linkte çok karışık ayrıca blog sayfası .bir güvenilirliği yok .ayrıca haberler zaman gazetesinden alıntılanmıştır yazıyor giriş sayfasında .benim istediğim bu değildi .zamandan doğru haber beklemek gökten armut beklemek gibi bişey

senin iddia ettiğin şey zamanında asanların bile pişman olduğu yönde açıklama yaptıklarıydı .asanlar haksızlık yaptık demişlerdi sen bunu iddia etmiştin ama eklediğin haberler çocuklara koyulan menderes isimleri yada süleyman soylunun açıklamarı vsvs .ben bu iddialarını güvenilir bir kaynakla açıklamanı istemiştim .beklediğim bu

beklediğim şey menderese yapılan sevgi gösterileri ve zaman haberleri değilki .

verdiğin linkte çok karışık ayrıca blog sayfası .bir güvenilirliği yok .ayrıca haberler zaman gazetesinden alıntılanmıştır yazıyor giriş sayfasında .benim istediğim bu değildi .zamandan doğru haber beklemek gökten armut beklemek gibi bişey

senin iddia ettiğin şey zamanında asanların bile pişman olduğu yönde açıklama yaptıklarıydı .asanlar haksızlık yaptık demişlerdi sen bunu iddia etmiştin ama eklediğin haberler çocuklara koyulan menderes isimleri vsvs .ben bu iddialarını güvenilir bir kaynakla açıklamanı istemiştim .beklediğim bu

blogsportun haberini dikkatli oku, karışık deyipişin içinden sıyrılma serigatill, orda çok can alıcı noktalar var

blogsportun haberini dikkatli oku, karışık deyipişin içinden sıyrılma serigatill, orda çok can alıcı noktalar var

biraz göz gezdirdimde blog sayfası sadece karışık demedim .güvenilirliği yok dedim .şimdi bi blok sayfasını tasarım işinden anlayan birisi 2 dk da açar içinede doğru yanlış bir sürü haber ekler ve bende bunlara sağlam kaynaklar olmadıkça itimat etmem .sitenin girişinde diyor ki yazılar zaman gazetesinden alıntılanmıştır .bende diyorum ki zaman zaten menderese hain diyecek değil ya .ayrıca zamandan doğru haber beklemek gökten armut beklemek gibi bişey dedim..

sen o dönem menderesi asanların yargılayanların haksızlık yaptıklarını yanlış yaptıklarını açıkladıklarını iddia ettin .varsa daha sağlam kaynak (daha inandırıcı gelebilecek yani basit bir blog sayfası değil ) onları eklede oradan öğrenme şansımız olsun .ve sende bu iddianı ispatlamış ol .

he başka bulamıyorum desende sorun değil .burda noktayı koyalım .iddian havada kalır en fazla bişey olmaz yani :goz:

biraz göz gezdirdimde blog sayfası sadece karışık demedim .güvenilirliği yok dedim .şimdi bi blok sayfasını tasarım işinden anlayan birisi 2 dk da açar içinede doğru yanlış bir sürü haber ekler ve bende bunlara sağlam kaynaklar olmadıkça itimat etmem .sitenin girişinde diyor ki yazılar zaman gazetesinden alıntılanmıştır .bende diyorum ki zaman zaten menderese hain diyecek değil ya .ayrıca zamandan doğru haber beklemek gökten armut beklemek gibi bişey dedim..

sen o dönem menderesi asanların yargılayanların haksızlık yaptıklarını yanlış yaptıklarını açıkladıklarını iddia ettin .varsa daha sağlam kaynak (daha inandırıcı gelebilecek yani basit bir blog sayfası değil ) onları eklede oradan öğrenme şansımız olsun .ve sende bu iddianı ispatlamış ol .

he başka bulamıyorum desende sorun değil .burda noktayı koyalım .iddian havada kalır en fazla bişey olmaz yani :goz:

Kitap İsimLerini Vereceğim.Linkdekinide Beğenmiyorsan Sen BiLlrsin.

Geri