Mehdi (a.s) ile ilgili konular [tek başlık altından lütfen]

yok öyle bişi.benim kitabımda (kur'an) yazmıyor. deccal kavramı gibi ideolojik anlamda kullanılmış olabilir.hıristiyanlıktaki mesih inancına tekabul eden mehdi inancı bence çok sağlıklı değildir.

Yüce Allah ''Kullarımın en hayırlısısın.'' dediği Hz.Muhammed i
kendinden önceki peygamberlere ve indirdiği bütün kitaplarında müjdelemiştir.
Ayrıca Hz.Muhammetin ümmeti kadar hayırlı ümmette olmayacağın belirtmiştir.
Hz.İsa da Yüce Allah tan beni de Hz.Muhammetin ümmetinden biri yap diye
Allaha hep dua etmiştir ve Allah ta onun bu duasını kabul etmiştir.Bu yüzden
Yüce Allah onu inançsızlardan kurtarıp yanına çekmiş ve onlara Hz.İsa ya
benzeyen birini yollayarak inançsızlar onu öldürmüşlerdir.

Kur'an 'dan bazı ayetler:
''Ehl'i Kitaptan her biri, ölümünden önce İsa ya muhakkak iman edecektir.
Kıyamet gününde de o onlara şahit olacaktır.(Nisa:159)

Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve
seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana
uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz
yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda
Ben hükmedeceğim. (Al-i İmran Suresi, 55)

Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur.
Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır. (Nisa Suresi, 159)

Peygamberimizin Hz.Mehdi 'yi müjdelediği bir hadisi
''Kıyametin kopmasına bir gün bile kalsa,Allah-u Teala o günü uzatarak
benim soyumdan bir kişi gönderektir.Adı adımın ,babasının adı babamın adının
aynısı olacak , zulüm ve zorbalık altında inleyen yeyüzünü huzur ve adaletle dolduracaktır.''

Hz.Muhammed Hz.İsa nın ve Hz.Mehdi nin aynı zamanda zuhur edeceğini ve
ikisinin bütün dünyaya Allah ın birliğini kabul ettireceğini söylemiştir.

Said Nursinin Bedüizzaman olduğunu nerden çıkardın onlarca alim geldi bu yüz yılda.Ayrıca ben muslimde öyle bir hadis görmedim tam referansıyla verirsen sevinirim.Ayrıca peygamber efendimize soruyorlar kıyamet nezaman kopacak diye onu Allahtan baskası bilemez diyor ama çoğu gitti azı kaldi diyor.Peygamberimiz bile tarih vermiyor kimin haddine su tarihte mesih gelcek ondan sonra 120 yıl sürcek dünyaya türkler hakim olcak demek.Ayrıca peygamberimiz mehdi medine ye gelcek deseydi insanlar niye hangi medine diye sorsun zaten bildikleri bi medine var..

Said Nursinin Bedüizzaman olduğunu nerden çıkardın onlarca alim geldi bu yüz yılda.Ayrıca ben muslimde öyle bir hadis görmedim tam referansıyla verirsen sevinirim.Ayrıca peygamber efendimize soruyorlar kıyamet nezaman kopacak diye onu Allahtan baskası bilemez diyor ama çoğu gitti azı kaldi diyor.Peygamberimiz bile tarih vermiyor kimin haddine su tarihte mesih gelcek ondan sonra 120 yıl sürcek dünyaya türkler hakim olcak demek.Ayrıca peygamberimiz mehdi medine ye gelcek deseydi insanlar niye hangi medine diye sorsun zaten bildikleri bi medine var..

Kardeş medine büyük şehir anlamındada kullanılıyor.Örn:Yüz'ü alalım ele
1-yüzmek
2-cilt
3-rakam

anlamak zor değil yani....
Kıyamet tarihini Suyuti hazretleri veriyor
Allah heryüzyılda islamı ayakta tutmak için Muceddid gönderir
12.Mücedid Mevlana Halid
13.Mücedid Bedüizzanab Said Nursi
14.sü Hz.Mehdi.

Efendimiz(sav) iki parmağını göstererek işte ben kıyamete böyle düştüm.
Süyüti hazreleride yanlış hatırlamıyorsam 9. yy müceddidi.

Tarihlere gelince Kur'an ebcedleri var şu ana kadar çok hayret verici şeyler olmuştur bunula ilgili araştırmanı tavsiye ederim...Matematiksel tarih verir bize....
Selametle...

Ebced hesabı derken Ömer çelakıl dan bahsetmiyosundur heralde 2008 de göktaşı düşecek izmire demişti cok şükür birşey olmadı:) Yani burdan ne çıkıyor ayetlerden kendine göre bir hesapla kendi düşüncene uygun bir sonuç çıkarabiliyorsun.Ayrıca Harun Yahya'nın mehdi yada mesih olduğuna inanıyorsan kendisi habertürk te ben mehdi değilim dedi.peki mehdi yalan söyler mi söylemez tabi.Sonuç belli demekki Harun Yahya mehdi değil. Allah hiçkimseyi ne mehdi gelirse onu inkar ettirsin nede yalancı mehdilere inandirsin.
İnsallah gelirde görürsek birlikte talebesi oluruz.

Ebced hesabı derken Ömer çelakıl dan bahsetmiyosundur heralde 2008 de göktaşı düşecek izmire demişti cok şükür birşey olmadı:) Yani burdan ne çıkıyor ayetlerden kendine göre bir hesapla kendi düşüncene uygun bir sonuç çıkarabiliyorsun.Ayrıca Harun Yahya'nın mehdi yada mesih olduğuna inanıyorsan kendisi habertürk te ben mehdi değilim dedi.peki mehdi yalan söyler mi söylemez tabi.Sonuç belli demekki Harun Yahya mehdi değil. Allah hiçkimseyi ne mehdi gelirse onu inkar ettirsin nede yalancı mehdilere inandirsin.
İnsallah gelirde görürsek birlikte talebesi oluruz.

Sen bence o programı bir daha izle Adnan Oktar ''Ben mehdi değilim.'' demedi.Hiç bir zaman mehdilik iddiam omamıştır dedi.Hatta bir başka programda Allah üzerine yemin ederek Mehdilik iddiasının olmadığını söylemiştir ve ardından bunun sadece Allah ın bileceği bir iş olduğunu söylemiştir.

Arkadaşlar ayrıca bir şey eklemek istiyorum

Peygamber efendimiz bir hadisinde
''Beni seven Ashabıma ve Ehl-i Beyt ime kötü söz söylemesin'' demiştir ve Adnan Oktar Ehl-i sünnetten birisidir yani Hz.Muhammedin soyundan gelen mübarek bir insandır!

Mehdi GeLecekte Bunun Adnan Okyar OLduğunu Sanmıyorum.
3 KeLimeyi Yan Yana Getiremeyen, SoruLan Her Soruya "Sana Bunu ALLah SöyLetti" Deyip Kıvıran, Kitabı BiLe Tek Başına Yazamayan Bir İnsan Mehdi OLamaz OLsa OLsa ŞarLatan OLur...

~SiLenT ScЯeaM~;4737621' Alıntı:
Mehdi GeLecekte Bunun Adnan Okyar OLduğunu Sanmıyorum.
3 KeLimeyi Yan Yana Getiremeyen, SoruLan Her Soruya "Sana Bunu ALLah SöyLetti" Deyip Kıvıran, Kitabı BiLe Tek Başına Yazamayan Bir İnsan Mehdi OLamaz OLsa OLsa ŞarLatan OLur...

Ayıppppppp!!!
Şarlatan olur dediğin kişi Ehl-i Sünnetten birisi.

Arkadaşlar Merhaba

Yazı için çok teşekkürler şunu bilmenizi isterim Türkiye çok güzel yerlere doğru gidiyor...

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ :)

mehdi diye eğer harun yahyayı kastediyorsanız buna inanmam. o adamla ilgili çok farklı iddalar var yahudi olduğu bile söyleniyor kitaplarında sürekli yahudilerin cennet tasvirlerini kullandığı gibi buna benzer iddalar gerçeği allah bilir tabi

Ahmet arkadaşım sende söylüyorsun ya iddalar var bence iddalara bu kadar inanma illaki birileri bu tarz mübarek insanlara çamur atacaklardır Nuh a.s 'a oğlu bile inanmıyor baksana suda boğuluyor...

mehdi diye eğer harun yahyayı kastediyorsanız buna inanmam. o adamla ilgili çok farklı iddalar var yahudi olduğu bile söyleniyor kitaplarında sürekli yahudilerin cennet tasvirlerini kullandığı gibi buna benzer iddalar gerçeği allah bilir tabi

yahudide dememek lazım kardeş bu ülkede kim iyi birşey yapmaya calışsa yahudi denir zaten hepsine inanmamak lazım

bilmiyorum arkadaşım ama mehdinin özellikelir ruhul beyan tefsirindede anlatılıyor biraz farklı sanki ki bu eser yüzyıllar öncesinde yazılmış bi eser ve çok itibar gören ve değerli bi eserdir

arklar mehdi a.s geldiğin zaman adliyelerde suc oranı dunyada huzur ve güvenın hakım olacagı insanların çok uzun düre hayatları sürdüreceğini söylemişsiniz peki sizce bu alemetler daha gerçkleştimi yoksa biri atıp tutuyormu.... son cümleden yanlış anlamayın allaha çok şükür ınancım tam geleceğine inanıyorum...

şu mehdidir yok bu zaat mesihtir yada ben mehdiyim falan bunlar çok büyük iddalardır. alim kişiler mütavazı sahibi insanlardır ve kendilerini saklarlar. onların böyle bir cevhere sahip olduğunu senin benim gibi insanların anlayacağını zannetmiyorum. gerçekten belli bi noktaya gelmiş insanlar anlayacaktır diye düşünüyorum. en iyisi muhabbeti fazla uzatmayalım derim bence günaha girme ihtimalimiz bile var

ElhamdurilAllah Efendimiz(sav) de ve tüm Peygamberlerde tabi elçilerde kötülenmiştir istenmemiştir.Garip görülmüşlerdir ve taşlanmışlardır...
Ben bunlara bakarak şevk duyuyor HY nın doğru yolda olduğuna iyice kanat veriyorum çünkü bu zamanda yanlış olanı taşladıklarını pek görmedim...

Adnan Oktar Hz.Muhammedin soyundan gelmektedir.Sitesinde de kanıtlarıyla belirtiyor.
Yazar Harun Yahya Hakkinda...

Eğer bu da seni tatmin etmezse Adnan Oktar a dava açarsın Hz.Muhammed in soyundan geldiğini söylerek milleti kandırdığı için!

peygamberimiz soyunda gelip gelmediğiyle ilgili bi bilgim yok yahudidir diye iddalar var dedim siz burda mehdiliğiyle ilgili kanıtlar ortaya koyuyosunuz ama onun yahudi olduğula ilgil sağlam iddalar var hangisine inanalım siz söyleyin hadi. tamam efendimiz soyundan gelsinki eğer böyleyse gerçek yahudi olma ihtimali hiç yoktur tabi buarada mason olma ihtimalini ortadan kaldırmaz

Geri