Matematik oLimpiyatLarından ßir Soru..:)

15 ytl + ayakkabının alış fiyatı kadar olup azami 50 ytl zarar etmiştir

BayaĞi KaziklanmiŞ

50 Ytl Sahte Paradan
15 Ytl İade EttİĞİnden
35 Ytl Ayakkabidan

Toplam 100 Ytl Zarar EtmİŞtİr

abicim toplasanda çıkarsanda bölsende çarpsanda sonuç şu ki
35 ytl ayakkabıdan yediği kazık
buna ilaveten bide müşteriye,ki müşteriye sahtekar deyip günahını almak istemiyorum belki adamda farkında değildir paranın sahte olduğunun:))
verdiği 15 ytl para üstü..Ettimi sana 50 ytl..bide parayı bozdurduğu adama verdiği 50 ytl'yi de eklersek bizim talihsiz ayakkabıcının günün sonunda içinde patlayan 100 ytl vardır ki iyi para yani,üzüldüm..

ee boş yere olipmiyat sorusu olmuyor böylr sorular bu kadar uğraştınız ama ben sorunun doğru cevabını aldım cvp 65

50 sahte para diger dukkana verdiği ve 35 ayakkabı 15 para ustu baskada bi zarar yok bence yani
100

85 YTL
50 ytl sini arkadasından aldı ve onu geri odedi,35 YTL de ayakkabının fiyat...
Baska bişi odemiyoki adam : 50+35=85....

Ha karizmayıda çizdiriyo inceden ,o da ayrı mesele :)

arkadaşlar matematiğim çok çok iyidir :cool:

işte cevab:
ilk başta ayakkabı gitti:35ytl
paraüstü olarak adama :15 ytl verdi
yandaki dükkana 50 ytl geri verdi 35 ytl si vardı :15 ytl daha koydu
sonuç olarak 35+15+15=65 ytl adama girdi
cevap 65 dir arkadaşlar
herkese ii forumlar:sigara:

beyler adam kadından 50 ytl i alıypr ve bozdurup 15 ytl veriyor 35 ytl ayakkabı parası. parayı bozdurdugu kisiyede 50 ytl veriyor ayakkabı parası zaten kasada olduu icin sadece kadına ve paranın bozdulurdugu kisiye ödeme yapılır buda 65 ytl

arkadaşlar zarar 50 ytl açıklayayım:
ben ayakkabıcıyım cebimde hiç para yok
bakkaldan 50 ytl alıyorum.......1
müşteriye 35 ytl değerinde ayakkabı veriyorum .......2
ayrıca müşteriye 15 ytl para veriyorum (burası önemli bu para benim cebimden çıkmıyor bakkaldan aldığım para bu).........3
ve cebimde bakkaldan aldığım paranın 35 ytlsi duruyor.......4
son olarak bakkala 50 ytl veriyorum......5
şimdi:
cebimde 35 ytl var bakkalın parasından kalan ona 15 ytl vericem ve müşteriyede bir adet ayakkabı toplam 50 ytl zarar
(umarım anlatabilmişimdir müşteriye verdiğim para benim cebimden çıkmıyor....)

vivide' Alıntı:
arkadaşlar zarar 50 ytl açıklayayım:
ben ayakkabıcıyım cebimde hiç para yok
bakkaldan 50 ytl alıyorum.......1
müşteriye 35 ytl değerinde ayakkabı veriyorum .......2
ayrıca müşteriye 15 ytl para veriyorum (burası önemli bu para benim cebimden çıkmıyor bakkaldan aldığım para bu).........3
ve cebimde bakkaldan aldığım paranın 35 ytlsi duruyor.......4
son olarak bakkala 50 ytl veriyorum......5
şimdi:
cebimde 35 ytl var bakkalın parasından kalan ona 15 ytl vericem ve müşteriyede bir adet ayakkabı toplam 50 ytl zarar
(umarım anlatabilmişimdir müşteriye verdiğim para benim cebimden çıkmıyor....)

65 diyenleri daha güzel susturamazdın tebrikler:Sopa :)

abicim elli ytl yaw çok basit bozdurmak için gittiği esnafa 50 milyon alıyor ama daha sonra 50 milyon yine veriyor yani 0 2 .sadece giden ayakkabı ile 15 ytl zara

en doğru cevabı yazıyorum dikkat!

1.ödeme=müşteriye 15 ytl
2.ödeme=müşteriye 35 ytl değerinde ayakkabı
toplam zarar=50 ytl (eğer,ayakkabının maliyeti 35 ytl ise) ayakkabıdan kar etmişse 50 ytl den düşmek gerekir.
para sahte olduğu için hiç para almadığını farzedin.:cool:
3.ödeme=komşuya 35 ytl (zaten komşudan almıştık)
4.ödeme=komşuya 15 ytl (zaten komşudan almıştık)

hıc verılmemıs bı cevap verıyorum cevap 85 dogrusuda bu

ben burda yan komsunun da kurnazlıgı oldugunu dusunuyorum.
yani 50 bozdurmak için verılen para,15 verılen para ustü,35 ayakkabı,ve yan komsuya sahte para yerıne verılen 50ytl,(yani komsu sahte parayı getırıp bu senden aldıgım para demıs ouyor)
sonuç:50+15+35+50=150
adam 150 ytl zarar etmiştir......:)

arkadaş elde patlayan sahte parayıda saydı herhalde o yuzden 50 dedi

arkadaşlar adam yan dükkandan aldığı parayı geri vermiş o zarar değil, adamın zararı sadece ayakkabı parası 35 ytl ve paraüstü 15 ytl toplam 50 ytl

50 ytl zarar eder bence de. Çünkü para üstü ve ayakkabının değeri zaten 50 ytl idi. Adam sadece ayakkabı parasını ve paraüstünü verdi. Başka bişi vermedi ki...

arkadaşlar dence bu soru çokta mantıklı değil çünkü .
bir arkadaşımızda söylemiş kade bedelide var artı zarar olarak bulunan 100 ytl e yanlış .
35 ytlye satılan malın gelişide 35 ytl den daha ucuz olmalı , 35 ytl içerisinde karda içerir ..
tabii bide olayın şu tarafıda var sahte 50 ytl yi ona verdikleri gibi o da başkasına verebili . gibi gibi türetile bilecek pek çok faktör içerdiği için bence bu bir mantık sorusu değildir .
Laki,n bütün bu saydıklarımı görmezden gelirsek cevap 100 ytl den başka bir şey olamaz

bir arkadaşımızda söylemiş kdv bedelide var artı zarar olarak bulunan 100 ytl de yanlış .
35 ytl ye satılan malın gelişi 35 ytl den daha ucuz olmalı , 35 ytl satılan ürün içerisinde karda içerir ..
tabii bide olayın şu tarafıda var sahte 50 ytl yi ona verdikleri gibi o da başkasına verebili . gibi gibi türetile bilecek pek çok faktör içerdiği için bence bu bir mantık sorusu değildir .
Laki,n bütün bu saydıklarımı görmezden gelirsek cevap 100 ytl den başka bir şey olamaz . sorunun cevabı ne zaman acaba ? :)

bir arkadaşımızda söylemiş kdv bedelide var artı zarar olarak bulunan 100 ytl e yanlış .
35 ytlye satılan malın gelişide 35 ytl den daha ucuz olmalı , 35 ytl içerisinde karda içerir ..
Laki,n bütün bu saydıklarımı görmezden gelirsek cevap 100 ytl den başka bir şey olamaz

Geri