MAC OS X Snow Leopard 10.6.2 [SSE2-SSE3] FOR INTEL-AMD (KENDİ UPLOADIM)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bunu nasıl türkçeleştirecez + crack istiyormu

sistem kurulduktan sonra ilk açılış ekrarnında donma problemi yaşamazsanız kullanabilirsiniz...

core2duo 2,2 işlemci
3 gb ddr3 ram
512 mb nvidia ekran kartlı laptopum da çalışmadı...

şansınızı bir deneyim bakalım....

benim sorumuda cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar

mac os un türkçe desteği yok diye biliyorum.

crack istemiyor zaten.

İndirdim kurdum fakat sistemi çalıştıramadım siyah ekran çıkıyor insert media cd reat boot (yanlış yazmuş olabilirim) yazıyor başka birşey yok az daha win 7 de kayboluyordu zor geri getirdim. kurulumunu tam olarak anlatacak biri olursa denemek istiyorum.

Sorularıma hala bir cevap yokmu?

Bu dosyaları indirdim, deamon ile de power iso ile de mount ettim fakat 192K lık bir dosya silsilesinden başka birşey gözükmüyor. Bunu kurulum Dvd si yapmak için ne yapmam gerekiyor. .:DOCTOR:. veya başka bir bilenden yardım bekliyorum.

arkadaşım ulra iso ile önce iso olarak convertle.convertledikten sonra o 192 olan boyut 4.5 gb olacaktır.daha sonra iso kalıbını tekrar dvd ye yazdır.dvd nin DVD-R olmasına dikkat et.daha sonra klavye ve mousen usb olacak.mac ler ps2 görmez ve algılamazbu işletim sisteminin en büyük dezavantajı driver sorunu.BENCE KURMADAN ÖNCE BİLGİSAYARINIZI OLUŞTURAN PARÇALARIN DRİVERS LARINI KONTROL EDİN.MACOSX WİNDOWS UN TÜM SÜRÜMLERİNE 32-64 BİT FARKETMEZ 100 BASAR.LAPTOPLARDA GENELDE ÇOK BÜYÜK DRİVER SORUNU YAŞAMAZSINIZ.

İndirdim kurdum fakat sistemi çalıştıramadım siyah ekran çıkıyor insert media cd reat boot (yanlış yazmuş olabilirim) yazıyor başka birşey yok az daha win 7 de kayboluyordu zor geri getirdim. kurulumunu tam olarak anlatacak biri olursa denemek istiyorum.

YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BEN DENEDİM :

Mac Os X Leopard işletim sistemimizi DVD ye yazıyoruz ( eğer DVD kabul etmezse DVD-R kullanmanız tavsiye ediliyor )

İşlemi yapmak için format atmamız gerekecek o yüzden eski işletim sisteminiz kurulu olan eski bir harddiske format atacaksanız bilgilerinizin güzelce bir yedeğini alın, yeni hdd mizde böyle bir sorunumuz olmayacak

Dvd ye yazdırdığımız Mac Os X i PC mizin DVD sürücüsüne takıp yeniden başlatıyoruz, ve dolayısıyla DVD boot ediliyor, herhangi bir tuşa basıp kuruluma geçmemizi isteyecek, basınız ve kuruluma geçiniz.

Kurulum hazırlanmaya başlayınca ekranda bir sürü yazı gözükecek, bir süre beklememiz gerekiyor, arada error”lar gözükebilir telaşa mahal vermeden kurulum ekranının gelmesini bekliyoruz.

Kurulum ekranı gelince işletim sistemini kurmak istediğimiz dili seçip ileri diyoruz, malesef Türkçe seçeneği mevcut değil

Utulities seçeneğinden “disk utulities”i seçiyoruz, harddiskimizi seçip “erase” i tıklıyoruz, ve böylelikle harddiskimizin ilgili bölgesi silinmiş oluyor,

Eğer Xp de yükleyip iki işletim sistemini bir arada kullanmak istiyorsak yapmamız gereken şey harddiski ikiye bölmek, bunu yapmak içinse bölümleri “Mac OS Extented (Journaled)” olarak seçmeliyiz, burada tavsiyem sonrasında windows kurulumunda hangi bölüm MAC indi hangisi Windows undu karıştırmamak için bölümleri farklı boyutlarda ayırın, örneğin 40gb”a 40 yaparsanız windows kurulumda harddiskler gözüktüğünde doğru alana kurmak için 1/2 şansınız kalır

Bütün işlemlerimiz bittiyse ve Windowsda kurmak istiyorsak yukarıdaki menüden mavi elmayı tıklayarak kurulumdan çıkıyoruz ve önceden edindiğimiz windows xp cd sini hazırlıyoruz

Bilgisayarımızı windows xp cdsi ile boot ettikten sonra kurulum prosedürlerini geçip harddisk seçme bölümüne geldiğimizde, önceden boyutunu belirleyerek ayırdığımız xp bölümünü seçiyoruz, harddiskleri görecek ama dosya sistemi vb. ile ilgili bilgi vermeyecektir, bu yüzden belirlediğimiz bölümü seçip ntfs olarak biçimlendirip yolumuza devam ediyoruz, xp kurulumunu ayrıca anlatmayacağım hepimiz biliyoruz değil mi?

Windowsumuz sorunsuz kurulduktan sonra tekrar Mac Os X DVD si ile boot ediyoruz, başta anlattığım yolları tekrarlayarak dil seçimi bölümünüde geçtikten sonra daha önce karşılaştığımız ekrandan Mac Os X i kuracağımız bölümü seçiyoruz, “continue” dedikten sonra Mac Os kurulum ayrıntılarını soruyor, donanımınıza uygun driverları seçtikten sonra devam edin, ekstra diller gibi işinize yaramayacağınızı düşündüğünüz ne varsa kaldırın

Kurulum dosyalarını kontrol amacıyla “checking your installation dvd” gibi bir mesajla dvd içerisindeki dosyaları kontrol etmeye başlayacaktır, bu adımı skip diyip geçebilirsiniz

Bundan sonra tek yapmanız gereken arkanıza yaslanıp kurulumun neticelenmesini beklemek, kurulum bittikten sonra bilgisayarınız yeniden başlayacaktır,

Herşey yolunda gittiyse Mac Os X in beyaz zemin üzerinde gri elmasını göreceksiniz bilgisayar tekrar açıldığında. Bu ekranda takılma olmuyorsa işler yolunda demektir

Karşınıza çıkan son rütüş ekranlarında ülkenizi ve klavyenizi seçiyorsunuz, bu işlemleride yaptıktan sonra Mac Os karşınıza geliyor

İlk açılışta deafult olarak devamlı MAC açılacaktır. XP ile çalışmak istediğinizde F8 tuşuna basıp işletim sisteminizi seçerek çalışmaya devam edebilirsiniz

dvd ye nasıl yazıyoruz?
gardiyan44 ultra iso ile iso ya convert et demiş. fakat olmadı. boyut olarak 4.. gb iso oluştu fakat dvd ye takınca 192kb gözüktü yine.

ben hdd geçemiyorum format sırasında istersen resimleri korum buraya

Çok teşekkürler elinize sağlık daha önce leo 10.5.2 kurmuştum.
Amd işlemci için 3. sıradaki kerneli seçtim kurulumda bir sorun ile karşılaşmadım.

Yine wi-fi tanıtamadım usb adaptörün cd sinde mac driveri olmasına rağmen neyse indiren arkadaşlar mac formatında olduğu için sadece boot sector ünü görüyorlar. şaşırmasınlar image'ı dvd ye yazsınlar.

Benim sistemde şimdilerde "AppleNForceATA: found 0 units" deyip açılmamaya başladı anlayan varsa beri gelsin :)

arkadaşlar buyuk istek uzerıne elternatıve lınkler eklenmıstır.

1: turkce destegı yoktur ama emın olun ıhtıyac duymayacaksınız
2:crack ıhtıyacı yoktur
3:içini gormeye calıstıgınız zaman sadce bootsectorlerı gorursunuz cunku gızlıdır ve acamazsınız sadece boot içerisinde calısır wındows gıbı degıl.
4:kurulumdan once hangı drıverları sececegınıze ıyı karar verın ve fazlasını secmeyın

dostum normal pc lere kurulmuyor değil mi ?

bu şekilde bir hata alıyorum arkadaşlar anlamı nedir? nasıl aşarım bu durumu? teşekkürler.

cd yi boot ediyorum, devam etmek için herhangi bir tuşa bas diyor basıyorum bazı yazılar kayıyor sonra reset atıyor. sanal olarakta kuramadım zaten :) hüsranla sonuçlandı ama biraz daha araştırayım bakim

birisi deseki
nvidia geforce 7300 go ekran kartına uyumlu
intel core2duo t5750 işlemciye uyumlu
2gb ram geerekli
tmm ama
3 kez kurdum.açlıyo gibi oluyo ama reset atıyo.ekran kartını kurmuyom ama yine reset atıyo bişiler yanlış gidio
kurmayı çok istiyorum... yani windows 7 de bile o görsellik ve hız yok ancak sorun war daha..bide
kurabilen biri warsa lenovo 3000 N200 serisine pm le yardım dileniyorumm :)

:biggrin:Selamlar herkese kolay gelsin.forumda yazılanları ara ara okudum.merakımı mazur görün ve bana bu konuda yardımcı olun.
MSI EX 600 MODEL laptoba Mac osx işletim sistemi yüklenir mi,yada tam randımanlı sonuc alabilir miyim? şuanda win7 64 bit var.
Şunu yapmak istemiyorum.
Elmayı Armuta,Armutu Elmaya uyarlamak istemiyorum.:tongue_smilie::biggrin::laugh:

Sadece denemek ve yeni şeyler ögrenmek amacım.Olurunu veya olmazını söylerseniz sevinirim...

saygılar....

biriside açıklayıcı bi şekilde nasıl dvd ye yazacağımızı açıklasa süper olcak :(

Arkadaşlar merhaba. Anlayan arkadaşların bana bazı konularda yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

1-İlk sayfada verilern sistem gereksinizmleri yeterlimidir? (512mb Ram, 128Mb ekran kartı vb)bu sistemi kurmak için yeterlimi. Yani sadece işlemciye mi bakar MAC OS kurmak.

2-Cpu-z programı ile işlemcime baktım ve gerekli yerde aynen şöyle yazıyor MMX, SSE(1,2,3). EM64T. yani benim anakartımın SSE2 ve SSE3 desteği varmıdır?

3-Bu dvd yi nasıl yakacağız nettende baktım iyice aklım karıştı çok değişik ve karışık şeyler var.

Ben bu konuda çok ama çok acamiyim bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

windows vista yüklü toshiba laptopumda (d)yedek sürcü içinde bir bölüm oluşturdum. 10gb fat32 formatladım.
dvd yi taktım ve disc utulities den anlatıldığı gibi bu bölümü erase yaptım. buraya kadar her şey çok iyi idi. sonraki bölüme yani mac in kurulmak istendiği bölümü seçmeye geldiğimde hiç bir şey göremedim. hiç bir bölüm oluşturulmamış. bu laptopta (xp de olduğu gibi) sata driver sorunumu ki biostan ahci modunu bulamadım. yoksa ilk önce mac kurup sonra mı win kurmam gerekiyor ki tüm diskin silinmesi demek.

şimdiden teşekkür ederim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri