Libya Libyalılarındır…

Yılların siyasetcisi miydiniz ki tartışılacak ortamdan falan bahsediyorsunuz ? Ya da kendi akımınız falan mı var? Yoksa bu akıma uyan partizanları bulmakda güçlük mü çekiyorsunuz? O zaman birde kendinizi sorgulayın derim ben ;) Birileri alışmış --kim onlar-- kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan , zıt görüşlü şahısları ceza aldırmaya veya banlanmasına sebep olmaya!

Demek insanlar geç de olsa doğru yolu bulmaya başlıyor ;) Doğru sözün karşısında verecek cevabı olmadıklarından enazından erdemli davranıp susmasını biliyor....

Ben AKP'yi desteklemiyorum kesinlikle... İslamiyetin yanındayım ve herhangi bir partiyi isterse tastamam kur'ana ve sünnete göre hareket etsin (ki imkansızdır... Doğru olan değildir.) benimsemiyorum... Çünkü hiçbir parti tam olarak kur'an ve sünnete göre hareket edemez... Bunun için oluşumun parti olmaması gerekir ;)...

Olaya gelecek olursam. Konuşmalarından anladığım kadarıyla oldness AKP taraftarı... Forumda siyasete düzenli yorum atan 15 kişi çıkar ya da çıkmaz... Bunlardan sadece 3 kişi AKP'yi destekleyen mesajlar atınca ortada bir gariplik olduğu görünen bir gerçek... Çünkü bu ülkede oy veren kesimin yarısı AKP'ye oy verdi... Eskilerden sizle zıt görüşte olan çok adam vardı onlar ard arda gittiler forumdan... Hepsi banlı diyebilirim. oldness'ın yakındığı nokta budur.. Yoksa kimseyi banlatmak değil... Kim bir adamın sadece siyaset için birilerini banlatmak isteyecebileceğini düşünebilir ki böyle bir yorum yapabildin?

Benim oldness'a diyebileceğim tek şey sen yorumlara devam et... Elbette destekçilerin gelecektir... Ümidini kesme derim =)... Ben forumda 10 teşekküre ve 6 yoruma karşı tek başıma mücadele veriyorum da yılmadım... 12 kişi mi seni yıldırdı yoksa? Daha 21 yaşındasın o kadar da yaşlanmamışsın =). Allah büyük. Yorum yap ki dinleyelim seni. Bizleri bilgisiz bırakma..;)

Forumda benim görüşümde olan kişilerin sayısı epeyce azaltılmiş.
Mesajımı yazıp takrar baktığımda yaklaşık boydan boya bir sayfa 4-5 kişi tarafından yazılmış cevaplara
muhattap oluyorum.Okurken gözlerim sulanıyor artık.

Siyaset bölümünü bu konuma getiren üst yöneticilere tebriklerimi iletiyorum.İstediklerini başarmışlar.
Eskiden tartışılacak bir ortam vardı artık oda alınmış elimizden.Evet bu bir tepki.

Kalın sağlıcakla....

Kim uğraşcak seninle aynı fikirde olanları azaltmakla.. Bunu bile kendini yontmuşsun.. Tepki gösterilcekse ben gösteririm:)) Sürekli banlıyım..Sadece teşekkür butonunu kullanıyorum.. :D Ara sıra insana savunma hakkı verilmeli...Yani sıcagı sıcağına..

Eskiden daha seviyeli akılcı bir ortam vardı..Karşı taraftanda mantıklı cevap alıyordu insan.. Şimdi bir kaç kişinin oturup düşünmeden paylaştığı dün dedikleri ile bugünü tutarsız siyasetçileri savunanlarla tartışmaya çalışıyorsun.. Haliyle hiçbirşey sonuca bağlanmıyor..Bu yüzden belki destek azalmıştır.. Çünkü burası okumadan araştırmadan karşılaştırmadan oy vermeye benzemez..

Yılların siyasetcisi miydiniz ki tartışılacak ortamdan falan bahsediyorsunuz ? Ya da kendi akımınız falan mı var? Yoksa bu akıma uyan partizanları bulmakda güçlük mü çekiyorsunuz? O zaman birde kendinizi sorgulayın derim ben ;) Birileri alışmış --kim onlar-- kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan , zıt görüşlü şahısları ceza aldırmaya veya banlanmasına sebep olmaya!

Demek insanlar geç de olsa doğru yolu bulmaya başlıyor ;) Doğru sözün karşısında verecek cevabı olmadıklarından enazından erdemli davranıp susmasını biliyor....

Siyasetten konuşabilmek için yılların siyasetçisi olmaya gerek yoktur.Bir görüşünüzün olması yeterlidir ki bu aklı selim olan herkesde vardır.Bunun akımlada ilgisi yok.Ben forumda vuku bulan bir durumdan şikayet ediyorum.Ben kendimi sorguladığım için ve açıksözlü davrandığım için o yukarıdaki yorumu yazdım.

Farklı görüşlerin olmadığı bir yerde siyasetten bahsedebilirmisiniz ? Ülkelerde siyasetin zenginliğinin bir ölçüsü de parti / görüş saytısının fazla olmasıyla alakalı.Bende bundan şikayetçiyim.Yoksa senin tabirinle bir akımım felan yok.Ama bundan 6 ay önce tartışıcak ortam varken şimdi dikkat edilirse sadece bir kesimden kimse kalmamış desem yeridir.Bu bölüm bir grubun at koşturduğu bçir bölüm olmaktan çok daha fazlası olmalıydı.Anlayabilene.

Tartışma ortamından tam olarak ne kastettiğinizi açıkca yazsaydınız ona göre daha güzel bir cevap alabilirdiniz.Farkındaysanız herhangi bir şahsın ismini vermiş değilim..Ben gördüğümü söylüyorum ve gördüğüm kadarıyla insanlar düşüncelerini burada güzelce paylaşabiliyor.Küfür yok , ahlaksızlık yok , hakaret yok daha ne istiyorsunuz.

Elbette zıt görüşler olacak , elbette farklı fikir ve düşünceler olacak.Yoksa burada bunların konuşulmasının mantığı nedir sorarım size.

Ve elbetteki her görüş ve düşünceye saygımız vardır lakin kuralların çiğnenmiş olduğunu düşünmüyorum dolayısı ile üst yöneticilerinde bir müdahalesi gerekmiyor...

Ha eğer varsa ki böyle bir sorununuz o zaman buraya yazmanız manasız gidip moderatörlere şikayetiniz ne ise bildirmeniz gerekir ve gereken elbet yapılır.

Ben AKP'yi desteklemiyorum kesinlikle... İslamiyetin yanındayım ve herhangi bir partiyi isterse tastamam kur'ana ve sünnete göre hareket etsin (ki imkansızdır... Doğru olan değildir.) benimsemiyorum... Çünkü hiçbir parti tam olarak kur'an ve sünnete göre hareket edemez... Bunun için oluşumun parti olmaması gerekir ;)...

Olaya gelecek olursam. Konuşmalarından anladığım kadarıyla oldness AKP taraftarı... Forumda siyasete düzenli yorum atan 15 kişi çıkar ya da çıkmaz... Bunlardan sadece 3 kişi AKP'yi destekleyen mesajlar atınca ortada bir gariplik olduğu görünen bir gerçek... Çünkü bu ülkede oy veren kesimin yarısı AKP'ye oy verdi... Eskilerden sizle zıt görüşte olan çok adam vardı onlar ard arda gittiler forumdan... Hepsi banlı diyebilirim. oldness'ın yakındığı nokta budur.. Yoksa kimseyi banlatmak değil... Kim bir adamın sadece siyaset için birilerini banlatmak isteyecebileceğini düşünebilir ki böyle bir yorum yapabildin?

Benim oldness'a diyebileceğim tek şey sen yorumlara devam et... Elbette destekçilerin gelecektir... Ümidini kesme derim =)... Ben forumda 10 teşekküre ve 6 yoruma karşı tek başıma mücadele veriyorum da yılmadım... 12 kişi mi seni yıldırdı yoksa? Daha 21 yaşındasın o kadar da yaşlanmamışsın =). Allah büyük. Yorum yap ki dinleyelim seni. Bizleri bilgisiz bırakma..;)

İlk başta her ne kadar son seçimde Akp'ye oy atmasamda AKP destekliyorum.Birilerini banlatmak istiyor yorumu yapan arkadaşı kkutladım zaten.Nasıl bu anlam çıkarıldı anlamak güç.

Amaç destekçi kazanmak değil hocam.Ben tek başıma da yorumda bulunurum o sorun değil.Ama bir kesimin böyle harcandığını görmem beni üzdü açıkçası.Bazı kişiler için çok daha kolay karar alınıyor.
Şimdi bakıyorum aynı görüşteki ve siyasette takılan en az 7-8 kişi belkide daha da fazla bir anda yok oldu.Bundan 6 ay önce bu kişiler burdaydı ne hikmetse bu kadar üye bir anda ''kötü yol'' seçti ve banlandı.Bu bana hiç inandırıcı gelmiyor.Tepkim buna bu olmamalı

Şimdi bakıyorum aynı görüşteki ve siyasette takılan en az 7-8 kişi belkide daha da fazla bir anda yok oldu.Bundan 6 ay önce bu kişiler burdaydı ne hikmetse bu kadar üye bir anda ''kötü yol'' seçti ve banlandı.Bu bana hiç inandırıcı gelmiyor.Tepkim buna bu olmamalı

Güzel kardeşim;
şu yazdıklarını bende kafamda tasarlıyorum uzun zamandır :durdurun

demek ki duygular karşılıklıymış ve değişen bir şey olmamış buralarda ama bu post kasan kişiler açısından biraz farklı durum arzediyor,

olanlara sessiz kalanla,tepki gösterenlerin sayısı vuku bulan hadiselere göre değişkenlik göstermekte lakin hiç biri hiç bir zaman çoğunluk olmamaktadır,
ayrıca mademki çok sesliliği bu kadar seviyorsunuz,
eleştirilerede katlanacaksınız,

ha tepkilerin ampülün harcadığı elektriğe yapılan zamma ise,
ben katılmıyorum az bile yaptılar :)
bu adamlar ne derse tersi çıktığının bir kanıtıdır bu,

uyanamayanlara duyurulur :durdurun

ve lütfen konumun içeriğini dağıtmayın....

Türk olmaktan gurur duyan var ise,buyursun devam etsin....

memnun olmayanı zaten biliyoruz:
bu ırktan beni ad eyle diyenlerin yanında olacaklardır...

There could be certain circles with different intentions on Libya. The Libyan people, with God’s will, will overcome such intentions. Libya belongs to Libyans. Libya should stay as an entity of the Libyans. Libya should never become an Iraq, Erdogan said.
KAYNAK

Yukarıdaki metni Türkçe anlatmak gerekirse:

Libya'da farklı niyetlerle bazı çevreler var olabilir. Libya halkı, Allah'ın iradesi ile, bu tür niyetlerin üstesinden gelecektir(Aslında burasını gramerim bozuk olduğu için tam çözemedim :),ingilizcesi iyi olanlar düzeltsinler ama doğru anladıysam burada gelecektir yüklemi 3.çoğul şahıs yerine 1.çoğul şahıs anlamındamı kullanılmıştır?Tam kavrayamadım,yani bu düzeltme işini Libyalılarmı yapacak?Yoksa bölgeye abd ile birlikte barışı götürecek olan erdoğan ve hükümetimi?). Libya Libyalılara aittir. Libya Libyalıların bir varlığı olarak kalmalıdır. Erdoğan, Libya'nın, bir Irak haline asla gelmeyeceğini söyledi.

Demek ki neymiş:

TÜRKİYE TÜRK'LERİNDİR

Geri