@Algoritma,
sen hayatı, hukuku, ilmi, bilmi çözmüşsün kardeşim. Seni şeyhülislam ya da halife yapalım tüm dünya engin bilgilerinden faydalansın. Bunca anayasa profesörüne ne gerek var bize LAİKLİĞİN gerçek tanımı sen yap. Bunca sosyoloğa, psikoloğa ne gerek var bize AHLAK nedir AHLAKSIZLIK nedir sen anlat.
Bizim gibi cahiller, hiç bir şeyden anlamayanlar da senin engin bilgilerinden, derin islami yorumlarından, bilimsel görüşlerinden faydalanalım.
Bak sözümü sana bir örnek vererek bitireyim.
Bir memur cuma namazı kılarsa, ya da öğle namazı bu laikliğe aykırı değildir. Ancak bu memur öğle tatilleri öğle yemek saatine göre değil namaz saatine göre ayarlanacak ve diyanet işleri tarafından belirlenecek derse bu laikliğe aykırıdır.
Bir memur ben oruç tutacağım derse bu laikliğe aykırı değildir. Ama benim mesai saatlerim sahur ve iftar saatlerine göre düzenlensin derse bu laikliğe aykırıdır.
Bir memur mesai saatleri dışında ben türban takacağım, ben çarşaf giyeceğim ben mini etekle bikini ile dolaşacağım derse bu laikliğe aykırı değildir.
Ama bir memur ben mesai saatlerinde türban takacağım derse BU LAİKLİĞE AYLIRIDIR.
Nedeni de basittir, türban kişinin bireysel dini özgürlüğünü temsil eder gibi görünse de o memur mesai saatlerinde kendini bireysel olarak temsil etmez. Memur devleti temsil eder. Ve devletin hiç bir vatandaşına dini yüzünden yakınlık ya da uzaklık göstermemesi gerekir. Herkesin eşit olması gerekir. Nasıl hiç bir memur mesaiye şort ve tişörtle gelmiyorsa, erkek memurların sakal bırakması yasaksa, nasıl memurların bikini ile mesaiye gelmeleri yasaksa, nasıl laikler için de giyinme kuralları varsa (takım elbise resmi kıyafetler) devlet kendini temsil eden memurlarına Türban TAKMA yasağı getirmelidir.
Size göre müslüman ülkede bu gereksiz olabilir, ama bu ülkenin diğer islam ülkelerinden daha çağdaş, daha eğitimli ve daha özgürlükçü olmasının altında yatan tek gerçek budur. Gerçi size göre biz hala cahiliz, aydınlanmamız için karılarımızın başını örtmesi bizim de bir cemaate girmemiz gerekir.
Ama çok beklersiniz.
saygılar