Laiklik uğruna neler yaptık?..

buranın eski bir yöneticisi olarak ''kanıtlanamayan'' yalanlara inanmanız ne kadar tarafsız olduğunuzu gösterir :clap tıpkı rebelin deniz gezmiş yazılarının hepsine teşekkür etmesi gibi :goz: bizim kervan yürür...

laiklik adına yapılan dinsizliğe ve başörtü düşmanlığına hayır!!

"kanıtlanamayan" yalan derken neyi kasteddiğini anlayamadım..
benim yazımda kanıtlanamayan yalan olarak neyi gördüğünü belirtirsen yardımcı olmaya çalışayım..:goz:

Bu ülkede ezan, “laiklik hesabına” Türkçeleştirildi…
Aman Türkçeleştirilmesin Türkçe de konuşmayalım Arapça öğrenelim kendimize Arap diyelim.

İmam hatipler ve ilahiyat fakülteleri “laiklik hesabına” kapatıldı…
Bu ülkenin tek gerçek aydınlanma ve kalkınma hamlesi olan Köy Enstitüleri, Halk Evleri de din elden gidiyor diye kapatıldı yerine İmam Hatipler açıldı. Köy Enstitülerinden yetişen aydın nesli tükeniyor yerine koyacak imam hatipli bir aydın nesil yok.

Dini neşriyat yasağı “laiklik adına” getirildi…
Demokrasiyi hiçe sayan, şeriat propogandası yapan yayınlara siz kalsa teşvik kredisi verilir zaten.

“Laiklik adına” ders kitaplarında inkâr fırtınaları estirildi…
Bahsettiğiniz şey evrim teorisi değil mi? Sizin bilim kitaplarınızda hepimizi allah çamurdan yarattı yazıyor değil mi? o yüzden onlar ders kitabı bilim kitabı olmamalı. Yoksa deprem yer hareketi değil allahın içki içenlere gazabıdır, ya da küresel ısınma yok aramızdaki kafirlerin beti bereketi kaçırması nedeniyle kuraklık olur gibi bilimsel tezleri kitaplara sokmalıyız.

Camilere musîki aleti konması, sıralara oturularak Türkçe ibadet edilmesi, Sultanahmet Camii’nin resim-heykel müzesine dönüştürülmesi teklif edildi…
Bu Türkçe ibadet o kadar gücünüze gitti ki halk kitabı okuyacak gerçekleri öğrenecek diye ödünüz kopmuştu. Kuran arapça okunsun, millet papağan gibi ne söylediğini anlamadan 12 sure okusun istersiniz siz. Yoksa sizin cemaatlerinize ne gerek olur, insanlar kuranı okuyup anladılar mı hocaya, şeyhe ne gerek olur. Ama bizler aciz gerizekalılarız dimi Allah'ın 604 sayfa kelamını okuyup anlayamayacak gerizekalılarız biz. O yüzden hayatını bu işe adamış adamlar arapça öğrensin tefsir yazsın biz de yararlanalım. Bu işten ortaçağ avrupa kilisesi gibi nemalanan bir ruhban sınıfı oluşsun. Sonra da islamiyette ruhban sınıfı yok diye yazın ders kitaplarına değil mi?

Bu ülkede “laikliği yerleştirmek” uğruna evler basıldı, devletin öğretmediği dini kuralları öğrenmek için bir araya gelen insanlar “mürteci” diye suçlanıp karakollarda dövüldü…
Onlar mürteci değil bilimsel araştırma yapan ilim insanlarıydı dimi? Evlede toplanıp şeriatı nasıl getiririz, nasıl peygamber devrindeki araplar gibi yaşarız sorusunun yanıtını aramıyorlardı sanki.

Bu ülkede “laikliği yerleştirmek” adına camiler basıldı: Köy çocuklarına “elif-be” öğreten “Oflu Hoca”lar mahkeme mahkeme dolaştırıldı, canlarından bezdirinceye kadar zulmedildi…
Bu Oflu hocalar değil galiba muska yazan, büyü bozan, karıya kıza üfleyen. Kendi dini görüşü ile bu ülkenin çocuklarını zehirleyen, bu çocukları ülkenin devletine demokrasisine kurtarıcısı Atatürk'e düşman eden bu hocalar değil di sanki?

Laikliği yerleştirme uğruna insanlar ipe çekildi… (En çarpıcı örnek; şapka kanunundan iki sene önce, şapka aleyhine yazmış olduğu bir kitaptan dolayı asılan İskilipli Atıf Hoca’dır).
İskilipli Atıf Hoca sanki devrimlere karşı şeriatın savunucusu olduğu için değil, karşı devrim hareketlerindeki rolünden değil de basit sosyolojik içerikli şapka kanunu eleştirisi nedeniyle idam edilmiştir.

Laikliği yerleştirmek uğruna camiler yıllar boyu imamsız, kayyumsuz bırakıldı…
Kimi camiler satıldı, kimisi kiraya verildi…
Yık yık bitmemiş bu camiler. Ülkede okulu olmayan bir sürü köy varken camisi olmayan köy yok. Ülkede cami sayısı okul sayısından fazla. Demek ki yeterince satamamışlar hala.

“Laikliği yerleştirmek” uğruna 27 Mayıs 1960’da bu ülkede askeri darbe yapıldı ve bu darbe sonucunda milletin yürekten sevdiği bir Başbakan’la iki bakan arkadaşı asıldı…
Şeriatı getirmekten bahseden, demokrasinin tüm kanallarını tıkayıp muhalefet basın ve kendi gibi düşünmeyen herkese zülmeden bir başbakan bugünün islamcılarının kalesi oldu galiba. Kendisine muhalefet eden herkesi hapse attırmak için şahsa özel yasalar çıkartan dini kullanan şeriatçı bir adam değilmiş de özgürlük savunucusu bir adammış gibi vah vah diyorlar Adnan Menderes'in ardından.

Ya bunların her iddiası desteksizdir, her iddiası yanlıdır, her iddiası gerçeklerin sadece bir bölümünü söyler. Bunların iktidarı Aydın Doğan'ı yazarlarını patronun kalemi olmakla suçlar medyası bir cemaatin kalemi olmayı sürdürür.

Papa New York'a gitmiş, uçaktan iner inmez gazeteciler sormuş "New Yorktaki genelevler konusunda ne düşünüyorsunuz?" diye.
Papa "New York da genelev mi var?" diye yanıtlamış.
Ertesi günkü Vakit Gazetesinin Manşeti şöyle olurdu herhalde
Papa Uçaktan indi ve sordu "NEW YORK'TA GENEL EV VAR MI?"

R€B€L;2652680' Alıntı:
Bıraksak ulkeyi Arap bayragı altına sokmak icin can atanların bi yazısı olmus..İste laikligin karsısında durdugu nokta budur..
İslamiyet deyip Arap asimilasyonuna karsı olmak bi Turk gibi yasamak her kesime din konusunda esit yaklasmak..Bi Arapca dilini ,sarıgını, cubbesini saptıranlara karsı onurumuzu koruyan, seriat yonetim bicimi yerine Turk kanununun gecerli sayılmasıdır..

ulan biri iran der bir arap der nekdar korkuyorsunuz bu türbandan anlamıyorum zatenn...arkaşlar ya körsunuz yada yediremiyosunuz kendineze...bu gun türbanlı olup açık girmk zorunda bıraklan yada perukla girmek zorunda bırakln insan yarın türbanla girse farklı bir insan olmucak ....eğer onun içinde bu vatana millete yanlış birşeylr yapmak yada irandakiler gibi olmk varsa zaten engel olmazsınız bunun için gerekeni yapar...mantıksız şeylrle milleti uğraştırmayın mantıklı bir açıklama yapın bizde susalım size katılalım.....

Bu Vakit Gazetesi değil mi? düşüncesinden başka hiç bir şeyi olmayan Ahmet Taner Kışlalı'yı hedef gösteren.

,
Bu ülkede ezan, “laiklik hesabına” Türkçeleştirildi…
Aman Türkçeleştirilmesin Türkçe de konuşmayalım Arapça öğrenelim kendimize Arap diyelim.

İmam hatipler ve ilahiyat fakülteleri “laiklik hesabına” kapatıldı…
Bu ülkenin tek gerçek aydınlanma ve kalkınma hamlesi olan Köy Enstitüleri, Halk Evleri de din elden gidiyor diye kapatıldı yerine İmam Hatipler açıldı. Köy Enstitülerinden yetişen aydın nesli tükeniyor yerine koyacak imam hatipli bir aydın nesil yok.

Dini neşriyat yasağı “laiklik adına” getirildi…
Demokrasiyi hiçe sayan, şeriat propogandası yapan yayınlara siz kalsa teşvik kredisi verilir zaten.

“Laiklik adına” ders kitaplarında inkâr fırtınaları estirildi…
Bahsettiğiniz şey evrim teorisi değil mi? Sizin bilim kitaplarınızda hepimizi allah çamurdan yarattı yazıyor değil mi? o yüzden onlar ders kitabı bilim kitabı olmamalı. Yoksa deprem yer hareketi değil allahın içki içenlere gazabıdır, ya da küresel ısınma yok aramızdaki kafirlerin beti bereketi kaçırması nedeniyle kuraklık olur gibi bilimsel tezleri kitaplara sokmalıyız.

Camilere musîki aleti konması, sıralara oturularak Türkçe ibadet edilmesi, Sultanahmet Camii’nin resim-heykel müzesine dönüştürülmesi teklif edildi…
Bu Türkçe ibadet o kadar gücünüze gitti ki halk kitabı okuyacak gerçekleri öğrenecek diye ödünüz kopmuştu. Kuran arapça okunsun, millet papağan gibi ne söylediğini anlamadan 12 sure okusun istersiniz siz. Yoksa sizin cemaatlerinize ne gerek olur, insanlar kuranı okuyup anladılar mı hocaya, şeyhe ne gerek olur. Ama bizler aciz gerizekalılarız dimi Allah'ın 604 sayfa kelamını okuyup anlayamayacak gerizekalılarız biz. O yüzden hayatını bu işe adamış adamlar arapça öğrensin tefsir yazsın biz de yararlanalım. Bu işten ortaçağ avrupa kilisesi gibi nemalanan bir ruhban sınıfı oluşsun. Sonra da islamiyette ruhban sınıfı yok diye yazın ders kitaplarına değil mi?

Bu ülkede “laikliği yerleştirmek” uğruna evler basıldı, devletin öğretmediği dini kuralları öğrenmek için bir araya gelen insanlar “mürteci” diye suçlanıp karakollarda dövüldü…
Onlar mürteci değil bilimsel araştırma yapan ilim insanlarıydı dimi? Evlede toplanıp şeriatı nasıl getiririz, nasıl peygamber devrindeki araplar gibi yaşarız sorusunun yanıtını aramıyorlardı sanki.

Bu ülkede “laikliği yerleştirmek” adına camiler basıldı: Köy çocuklarına “elif-be” öğreten “Oflu Hoca”lar mahkeme mahkeme dolaştırıldı, canlarından bezdirinceye kadar zulmedildi…
Bu Oflu hocalar değil galiba muska yazan, büyü bozan, karıya kıza üfleyen. Kendi dini görüşü ile bu ülkenin çocuklarını zehirleyen, bu çocukları ülkenin devletine demokrasisine kurtarıcısı Atatürk'e düşman eden bu hocalar değil di sanki?

Laikliği yerleştirme uğruna insanlar ipe çekildi… (En çarpıcı örnek; şapka kanunundan iki sene önce, şapka aleyhine yazmış olduğu bir kitaptan dolayı asılan İskilipli Atıf Hoca’dır).
İskilipli Atıf Hoca sanki devrimlere karşı şeriatın savunucusu olduğu için değil, karşı devrim hareketlerindeki rolünden değil de basit sosyolojik içerikli şapka kanunu eleştirisi nedeniyle idam edilmiştir.

Laikliği yerleştirmek uğruna camiler yıllar boyu imamsız, kayyumsuz bırakıldı…
Kimi camiler satıldı, kimisi kiraya verildi…
Yık yık bitmemiş bu camiler. Ülkede okulu olmayan bir sürü köy varken camisi olmayan köy yok. Ülkede cami sayısı okul sayısından fazla. Demek ki yeterince satamamışlar hala.

“Laikliği yerleştirmek” uğruna 27 Mayıs 1960’da bu ülkede askeri darbe yapıldı ve bu darbe sonucunda milletin yürekten sevdiği bir Başbakan’la iki bakan arkadaşı asıldı…
Şeriatı getirmekten bahseden, demokrasinin tüm kanallarını tıkayıp muhalefet basın ve kendi gibi düşünmeyen herkese zülmeden bir başbakan bugünün islamcılarının kalesi oldu galiba. Kendisine muhalefet eden herkesi hapse attırmak için şahsa özel yasalar çıkartan dini kullanan şeriatçı bir adam değilmiş de özgürlük savunucusu bir adammış gibi vah vah diyorlar Adnan Menderes'in ardından.

Ya bunların her iddiası desteksizdir, her iddiası yanlıdır, her iddiası gerçeklerin sadece bir bölümünü söyler. Bunların iktidarı Aydın Doğan'ı yazarlarını patronun kalemi olmakla suçlar medyası bir cemaatin kalemi olmayı sürdürür.

Papa New York'a gitmiş, uçaktan iner inmez gazeteciler sormuş "New Yorktaki genelevler konusunda ne düşünüyorsunuz?" diye.
Papa "New York da genelev mi var?" diye yanıtlamış.
Ertesi günkü Vakit Gazetesinin Manşeti şöyle olurdu herhalde
Papa Uçaktan indi ve sordu "NEW YORK'TA GENEL EV VAR MI?"

oncelikle islam nedir bilmediğin çok acık...bare bilmediğin bir din hakkında yorum yapma...islam cahilliğe tamamen karşı bir dindir bu dine gore gerçk bir müslüman hr yonden en iyi olmak zorundadır..bu onun gorevidir..bak Peygamberimiz donemine bak Osmanlı donemine(şimdi gorduk osmanlının sonunu deme olayı saptırma...)yani bugun insanlar islamı yalan yanlış anlatıyolar yada senin gibi birşey bilmyenler konuşuyo sonra herkez bu dine on yargılı oluyo...ve bu dinin dili arpçadır sen niye türkçelştiriyon öğrenmk istyn için zatn türkçe meali var yada ezan arpçadır sen nie türkçe okuyosun...yani ezanın arpça olması sizi rahatsız ediyosa sana çık sokağa derim heryer inglizce isimli dükkanla dolu....ve demişsinki"İmam hatipler ve ilahiyat fakülteleri “laiklik hesabına” kapatıldı…
Bu ülkenin tek gerçek aydınlanma ve kalkınma hamlesi olan Köy Enstitüleri, Halk Evleri de din elden gidiyor diye kapatıldı yerine İmam Hatipler açıldı. Köy Enstitülerinden yetişen aydın nesli tükeniyor yerine koyacak imam hatipli bir aydın nesil yok" ben oss de başarılı olanlara bak derim imam hatipli olupta dereceye giren ama puanı kesildiği için okula gidemiyen yada yurt dışına giden kardeşlerimiz varrr....yani imam htip den kotu bir kurummuş gibi bahsetmee ..bişyleri öğren araştır ondan sonra konuş....

Leninizm fanatiği rus devşirmesi olanlar bilecekler ki satılmak istenen salyangozu bu mahallenin sadece yüzde 30 u alır.Hangi yüzde 30 mu? Hani şu fazıl sayın bahsettiği yüzde 30.

R€B€L;2652680' Alıntı:
Deniz Gezmis konusuna getirmissin olayı arkadasım konuyla alakası yok..

Katıldıgım goruslere tsk ederim..Deniz Gezmiside severim bu konuda tartıstım her turlu platformdada tartısırım cekinmem ama tartıscagım insanin en azindan kulaktan duyma reis abilerinden duyduklarıyla gelmemesini temenni ederim.. ;)

Özelden bu konu hakkında yazabilirsin, sabaha kadar tartısırım..

Bıraksak ulkeyi Arap bayragı altına sokmak icin can atanların bi yazısı olmus..İste laikligin karsısında durdugu nokta budur..
İslamiyet deyip Arap asimilasyonuna karsı olmak bi Turk gibi yasamak her kesime din konusunda esit yaklasmak..Bi Arapca dilini ,sarıgını, cubbesini saptıranlara karsı onurumuzu koruyan, seriat yonetim bicimi yerine Turk kanununun gecerli sayılmasıdır..

Arap asimilasyonuymuş bir zamanlar ismet paşanızın yaptıkları da arap asimilasyonunu da karşıydı değil mi :goz: o reis abiler senden daha iyi biliyorlar herşeyi rahat olabilirsin :goz:arap dili demişsin ama senin kullanıcı adın neyce bu ara :durdurun

"kanıtlanamayan" yalan derken neyi kasteddiğini anlayamadım..
benim yazımda kanıtlanamayan yalan olarak neyi gördüğünü belirtirsen yardımcı olmaya çalışayım..:goz:
burda tartışmalara sende şahit olmuşsundur onların deyimiyle maraş veya sivas her neresi ise kanıtlabildi mi :goz:

ulan biri iran der bir arap der nekdar korkuyorsunuz bu türbandan anlamıyorum zatenn...arkaşlar ya körsunuz yada yediremiyosunuz kendineze...bu gun türbanlı olup açık girmk zorunda bıraklan yada perukla girmek zorunda bırakln insan yarın türbanla girse farklı bir insan olmucak ....eğer onun içinde bu vatana millete yanlış birşeylr yapmak yada irandakiler gibi olmk varsa zaten engel olmazsınız bunun için gerekeni yapar...mantıksız şeylrle milleti uğraştırmayın mantıklı bir açıklama yapın bizde susalım size katılalım.....

Dikkat ederseniz yazi vakite ait ve yanıldıkları bi cok nokta var..İslamiyet diye nara atan ama İslami ahlak ve sereften yoksun sayfalarında silah,kan eksik olmayan, Ataturk dusmanı bıraksak bu ulkeyi Arap bayragı altına sokmak icin can atan bi gazete, aynı orantıda ilgili yazıda zaten bununla ilgili.
Yazıda ilgili yerlere gelirsek "camiler satıldı kiraya verildi" gibi bi cumle gecmekte..Baska bi arkadasımız belirtmis hangi cami satılmsı yıkılmıstır bugun okulsuz,sırasız koyler var..

"Aynı çevreler aynı “laiklik uğruna” şimdi de milletin başını açmaya çalışıyor.
Başlar açılırsa laiklik kalıyor, açılmazsa elden-ayaktan gidiyor!
Ne yapacağız şimdi?..
Açalım da kalsın mı, açmayalım da gitsin mi? "

Bi yanılınmıs nokta daha..Asıl laiklik olmazsa para babaları Arap paraları,ABD dolarlari insanlari kapanmaya zorluyacaktır,zorlamıstırda gunumuzdede bi cok ornegi vardır..

72 senedir “laiklik uğruna” bir sürü şey yapanlar, uğruna onca şey yaptıkları ilkenin yerleşip yerleşmediğini bilmiyorlar.
Yerleşmişse, neden “koruyup kollama” ihtiyacı doğsun?..
Yok, bunca yıl süren onca baskıya, şiddete, çabaya rağmen yerleşmeyen bir “ilke” bundan sonra nasıl yerleşecek?

Matbada 300 yıl geridengeldik!!
Atatürk'u anlamak icin, Laikligi anlamak icin, bizi sırtımızdan vuran Arapı anlamak icin,bagımsız,hur ve gercek İslamiyeti isteyenlerin yasayıp,istemeyenleri yasamadıgı,yalanci degil gercek ozgurlukculerin bi ulkesi olmak icin bi 300 yıl daha gecmesi lazım demek ki..

Arap asimilasyonuymuş bir zamanlar ismet paşanızın yaptıkları da arap asimilasyonunu da karşıydı değil mi :goz: o reis abiler senden daha iyi biliyorlar herşeyi rahat olabilirsin :goz:arap dili demişsin ama senin kullanıcı adın neyce bu ara :durdurun

burda tartışmalara sende şahit olmuşsundur onların deyimiyle maraş veya sivas her neresi ise kanıtlabildi mi :goz:

Mukteda El Sadr acıklama yapmıs Turkıye Iraktan cekilsin diye..Kisinin kim oldugunu soylemeye gerek yok iste isbirligi yapılan inanilan zihniyet bu..

Sivas,Maras katliamı kanıtlanabildimi diyorsun,kanıt istiyorsun =) İnsanlar diri diri yakıldı bunu yapan fasist dinci gruplardır..Ve o zamanın sartlarına gore "Allah icin savasa" diye sloganlar yazılar vardır.
Allah icin insan yakamazsın, öldüremezsin bu olsa olsa bu adı lekelemek beyni yıkanmıs insanların yaptıgı ve devletce goz yumulan olaylardır..

http://img259.imageshack.us/img259/3960/maras9ga9.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/4141/maras10ra6.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/586/maras3jf8.jpg

Daha bi cogu mevcut..Chamur arkadasımızında belirttigi gibi hepsinin nedeni laikliktir.
İc borc,dıs borc, ozellestirmeler, issizlik,aclık sefalet..

Yazdıklarımla ilgilenmek yerine kullanıcı adımla ilgilenmeyi daha cok secmissin..İngilizcedir.. Ama ne İngiliz propagandası yaparım, ne insanımı İngilizin,Arapın eline esir bırakirim,satarim..Son mesajım olsun.

,
oncelikle islam nedir bilmediğin çok acık...bare bilmediğin bir din hakkında yorum yapma...
.........
ani bugun insanlar islamı yalan yanlış anlatıyolar yada senin gibi birşey bilmyenler konuşuyo sonra herkez bu dine on yargılı oluyo...

@BlackSabbath işte budur arkadaşım. Benim türbana sonuna kadar karşı çıkmamın laikliği savunmamın nedeni budur. Beni İslamı bilmemekle suçluyorsun, ben biliyorum benim bildiğim doğru sen bilmiyorsun sus diyorsun. Bunun amiyane tabiri yobazlıktır.
Sen benim dini ne kadar bildiğimi bilecek, ne kadar inandığımı ölçecek gücü, şuuru kendinde nasıl bulabiliyorsun? Benim ne kadar inandığımı sadece allah bilir. Ama senin gibi ben bilirim diyen zihniyet bu dünyada allahın adına yargılar karar verir infaz eder.

İşte bu yüzden laikliği savunuyorum ve herkesin savunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün bana sen islamı bilmiyorsun diyen zihniyete, 15-20 sene sonra "sen de islamı bilmiyorsun" dendiğinde ne olacak? "kadın başını açamaz, şeritatla yönetilmek zorundasın" diyen bir zihniyetle muhtemelen bir karşılaşmada onlarada "siz islamı bilmeyen boş insanlarsınız" diyebilecek misin?
Yarın şeriata inanmayan cahildir, bizim gibi inanmayan, bizim gibi düşünmeyen herkes cahildir diyenler türeyecek. Ve bu radikal gruplarla da demokratik ortamda tartışabileceğinizi "islam özgürlük dinidir" diyebileceğini mi düşünüyorsun? Türkiye'de iran gibi radikal bir islami rejim kurarlarken, kadınları arabistandaki gibi afganistan'daki gibi kişiliksiz köleler haline getirirlerken çıkıp eleştirebilecek misin? Unutmayın Suudiler de Taliban da kadınları islam adına eve kapatır, çarşafa Burka'ya sokar. Şimdi onların islamı yanlış diyeceksin dimi? En doğru senin islamın diğer tüm müslümanlar yanlış değil mi? Kuran'da yazmaz böyle şeyler değil mi?

İnsanlar islamı yanlış anlatıyor diyorsun, bir tek sen mi doğru anlıyorsun kardeşim. Ya senin getirmeye çalıştığın islami anlayış radikalleşirse? Ya diğer yanlış anlatanların islamı iktidara gelirse o zaman delikanlı gibi şimdiki laiklerle mücadele ettiğin gibi mücadele edebilecek misin? yoksa bukalemun misali sen de mi renk değiştireceksin? Kimin islamiyetini getireceksin iktidara? Kim doğru kardeşim, kimin cennete gideceği garanti? Alevilerin müslümanlığı mı? Şiilerinki mi? Nakşibendilerinki mi? Taliban'ın islamı mı yoksa Fethullah'ın islamı mı? Hayır tek doğru islamiyet vardır o da kişinin kendi bildiği. Unutma kendine islami diyen biri ile mücadele etmeye kalktığında her zaman İslamla mücadele ediyormuşsun gibi görünürsün. Tıpkı bir sürü şartlanmış, tek bir görüşün kölesi olmuş forum sakininin şua anda benim İslamla mücadele ettiğimi islama karşı olduğunu düşündüğü gibi.

Emin ol kardeşim Fethullahçıların arasında da bulundum, Nizam-ı Alemcilerle de. Ülkü ocaklarında sohbetlere de katıldım, Atatürkçü düşünce derneklerine de devam ettim. Üniversitede sosyalizmden haz etmeme rağmen bir çok solcu hatta süzme komünist arkadaşım da oldu. Sen beni bilmemekle hem de islamla ilgili hiç bir şey bilmemekle suçluyorsun. Ve bahse girerim ezbere senden çok ayet, sure ve hadisi meali ile söyleyebilirim. Beni islamı bilmemekle suçlaman hiç umurumda değil çünkü şükür hesabımı sana değil allaha vereceğim.

Görüşlerini hiç bir bilimsel açıklamayla desteklemeden konuşuyorsun ve beni bir şey bilmeyen adam olmakla suçluyorsun. Cehalet işte tam da böyle bir şey. Normalde en aykırı fikirleri, şeriat istiyoruz diyenleri bile cehaletle suçlamam. Bana cahil diyen birini de suçlamam merak etme o zaten kendini anlatır insanlara benim sıfatlandırmam gerekmez.
Osmanlı Tarihi konusunda da sana bir ders vereyim arkadaşım çok bilmediğin belli.
Osmanlı'nın dağılma dönemi Türkiye'nin son dönemine çok benzer.

Avrupalı devlet olma sevdası ile Londra ve Paris konferanslarına çağrılabilmek için kapitülasyonları arttırır ancak sürekli dışlanır Osmanlı. Tıpkı bizim Avrupa Birliğine girebilmek için sürekli ekonomik ve kültürel tavizler vermemiz, Gümrük Birliğine girip pazarımızı avrupaya açarken onların hiç bir adım atmadan bizi dışlamaları hatta 100 yıl önceki gibi iştahla paylaşım planları yapmaları gibi.
O dönemde de Avrupalı devletler ve Rusya azınlıkların milliyetçi damarlarını okşayıp rumların, ermenilerin ve birinci dünya savaşında bizi satan arapların baş kaldırmasını sağlamıştı. Yine aynı avrupa devletleri PKK ile kürt milliyetçiliğini azdırıp Türkiye'yi zayıflatma bölmeye çalışıyor.
O dönemde de ermeni çetecilerle yıpratılıyor du OSmanlı şimdi Kürt terörü ile.
O dönemde de ekonomi berbat haldeydi, dış ticaret açığı ve dış borçlar almış başını gitmişti bugün de cari açık tavan yapmış durumda. (bir tek imf'ye borcumuz kapanmış onun dışında genel borcumuz artıyor) O dönemde de paranın yani altının saflığı düşürülüyor ve devalüasyon oluyordu son dönemde Türkiye kaç tane büyük devalüasyon yaşadı. Ve o dönemde de ekonomik kötü gidişatı dindan kopmaya bağlayanlar vardı, dine sarılmayı çözüm olarak gösterenler vardı bugün de var.

İşin ilginç yanı bu kötü gidişe dur demek için Osmanlı'da Ümmetçilik mi Ulusalcılık mı sorusunu tartışıyordu. Biz de ümmetçi mi ulusalcı mı olalım diyoruz. Osmanlı Ümmetçilik kozunu oynadı ama arap devletlerin hepsi gizli anlaşmalar ile Osmanlı Askerlerini avrupa ülkelerine altın tepside sundu. Ve Tamamı işgal altına giren Osmanlı'da, kendini kurtaramayan ümmetçilerin Amerikan mandasına mı girelim İngiliz mandasına mı diye tartıştıkları bir ortamda Atatürk, ulusalcılık bilinci misakı milli sınırları ile ülkeyi çöküşten kurtardı. Atatürk islamcıların suçladığı gibi ateist olduğu için mi laikliğe geçti hilafeti kaldırdı? Çünkü hilafetin hiç bir anlamı kalmamıştı. Dünyanın hiç bir müslüman ülkesinin itaat etmediği saçma sapan bir hilafet ve sürekli batılı gizli servislerin oyuncağı haline gelen ümmetçi cemaatlerin iktidardan uzaklaştırılması için laik olduk.

Neden Misak-ı Milli sınırlarını çizdiler mücadele için. Sadece ulus devlet olmak ile ulusalcı olmak ile sadece Türklerin yaşadığı topraklara dönerek ülkenin kurtulacağına inandıkları için. Ve başardılar da...
Yoksa senin Osmanlın bir 50-60 sene daha Afganistan gibi, Pakistan gibi İngiliz mandası ya da Amerikan mandası olarak şuursuzlaştırılmış bir devlet olarak devam ederdi.

İmam hatipler ve ilahiyat fakülteleri “laiklik hesabına” kapatıldı

Kendini laikliğe adamış bir adam açmıştı imam hatipleri bunuda hatırlatalım.Birde Laiklik olmadan önce bu sorunlar yokmuydu acaba.:saskin

@BlackSabbath işte budur arkadaşım. Benim türbana sonuna kadar karşı çıkmamın laikliği savunmamın nedeni budur. Beni İslamı bilmemekle suçluyorsun, ben biliyorum benim bildiğim doğru sen bilmiyorsun sus diyorsun. Bunun amiyane tabiri yobazlıktır.
Sen benim dini ne kadar bildiğimi bilecek, ne kadar inandığımı ölçecek gücü, şuuru kendinde nasıl bulabiliyorsun? Benim ne kadar inandığımı sadece allah bilir. Ama senin gibi ben bilirim diyen zihniyet bu dünyada allahın adına yargılar karar verir infaz eder.

İşte bu yüzden laikliği savunuyorum ve herkesin savunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün bana sen islamı bilmiyorsun diyen zihniyet, yarın başı açık kadınlara da siz cahilsiniz başınızı örtmediğiniz için diyecektir. Yarın şeriata inanmayan cahildir, bizim gibi inanmayan, bizim gibi düşünmeyen herkes cahildir diyecek.

İnsanlar islamı yanlış anlatıyor diyorsun, bir tek sen mi doğru anlıyorsun kardeşim. Ya senin getirmeye çalıştığın islami anlayış radikalleşirse? Ya diğer yanlış anlatanların islamı iktidara gelirse o zaman delikanlı gibi o duruma karşı mı çıkacaksın yoksa bukalemun misali sen de mi renk değiştireceksin.

Emin ol kardeşim Fethullahçıların arasında da bulundum, Nizam-ı Alemcilerle de. Ülkü ocaklarında sohbetlere de katıldım, Atatürkçü düşünce derneklerine de devam ettim. Ve bahse girerim ezbere senden çok ayet, sure ve hadisi meali ile söyleyebilirim. Beni islamı bilmemekle suçlaman hiç umurumda değil çünkü şükür hesabımı sana değil allaha vereceğim.

Görüşlerini hiç bir bilimsel açıklamayla desteklemeden bol keseden sallıyorsun ve beni bir şey bilmeyen adam olmakla suçluyorsun. Cehalet işte tam da böyle bir şey. Normalde en aykırı fikirleri, şeriat istiyoruz diyenleri bile cehaletle suçlamam. Ama bana cahil diyen adama cühela demek farz oldu.

Osmanlı Tarihi konusunda da sana bir ders vereyim arkadaşım çok bilmediğin belli.

Avrupalı devlet olma sevdası ile Londra ve Paris konferanslarına çağrılabilmek için kapitülasyonları arttırır ancak süreli dışlanır. Tıpkı bizim Avrupa Birliğine girebilmek için sürekli ekonomik tavizler vermemiz, Gümrük Birliğine girip pazarımızı avrupaya açarken onların hiç bir adım atmadan bizi dışlamaları gibi.
O dönemde de Avrupalı devletler ve Rusya azınlıkların milliyetçi damarlarını okşayıp rumların, ermenilerin ve birinci dünya savaşında bizi satan arapların baş kaldırmasını sağlamıştı. Yine aynı avrupa devletleri PKK ile kürt milliyetçiliğini azdırıp Türkiye'yi zayıflatma bölmeye çalışıyor.

İşin ilginç yanı bu kötü gidişe dur demek Osmanlı'da Ümmetçilik mi Ulusalcılık mı sorusunu tartışıyordu. Biz de ümmetçi mi ulusalcı mı olalım diyoruz. Osmanlı Ümmetçilik kozunu oynadı ama arap devletlerin hepsi gizli anlaşmalar ile Osmanlı Askerlerini avrupa ülkelerine altın tepside sundu. Ve Tamamı işgal altında olan, kendini kurtaramayan ümmetçilerin Amerikan mandasına mı girelim İngiliz mandasına mı diye tartıştıkları bir ortamda Atatürk ulusalcılık bilinci misakı milli sınırları ile ülkeyi çöküşten kurtardı.

Yoksa senin Osmanlın hala devam ediyor olurdu, Afganistan y ada Pakistan'dan veya Suriye'den hiç bir farkı olmadan.

Teşekkürler hocam verdiginiz ders için :clap:clap:clap:clap:clap

Her şey iyi güzelde biraz abartıyorsunuz arkadaş siz bu laiklik ve demokrasiyi.Her şey kararında olmalı.Fazla olursa yabani otlar basar etrafı.Ara sıra bakım yapmak lazım değilmi.Mazallah tüm mahsül ölür sora.Aynı şekilde islamıda bocalamadan yaşayalım.

aslında konu açık, Laikliğin önüne, "koruma" diye bir kurum çekilir, halk da "saldırgan" olarak belirlenir ve sokakta yaşanması gereken rejim, sadece resmi kurumlarda yaşar... koruma altına alındığı sürece, laiklik bu ülkede hiçbir işe yaramaz, %90'nı müslüman olan bir ülkede, başörtüsünü yasaklamaya ve buna karşın halk tarafından lanetlenmeye yarar... Türkiye'de şıp diye getirilen resmi cinsel ders gibim bişedir, öğreteni yoktur ama, devlet büyüklerince öngörülen; öğrenmesi gereken halk vardır, koruması gereken ordu vardır... kimse de bilmeden orasından burasından üzerine teori üretir ya da var olan teoriyi ezberleyip bulduğu her yere yazar... kısacası benim gibi demokrasi yanlısı bir müslüman için, çok komiktir.

İşte bu yüzden laikliği savunuyorum ve herkesin savunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün bana sen islamı bilmiyorsun diyen zihniyet, yarın başı açık kadınlara da siz cahilsiniz başınızı örtmediğiniz için diyecektir. Yarın şeriata inanmayan cahildir, bizim gibi inanmayan, bizim gibi düşünmeyen herkes cahildir diyecek.

İnsanlar islamı yanlış anlatıyor diyorsun, bir tek sen mi doğru anlıyorsun kardeşim. Ya senin getirmeye çalıştığın islami anlayış radikalleşirse? Ya diğer yanlış anlatanların islamı iktidara gelirse o zaman delikanlı gibi o duruma karşı mı çıkacaksın yoksa bukalemun misali sen de mi renk değiştireceksin.

Emin ol kardeşim Fethullahçıların arasında da bulundum, Nizam-ı Alemcilerle de. Ülkü ocaklarında sohbetlere de katıldım, Atatürkçü düşünce derneklerine de devam ettim. Ve bahse girerim ezbere senden çok ayet, sure ve hadisi meali ile söyleyebilirim. Beni islamı bilmemekle suçlaman hiç umurumda değil çünkü şükür hesabımı sana değil allaha vereceğim.

Görüşlerini hiç bir bilimsel açıklamayla desteklemeden bol keseden sallıyorsun ve beni bir şey bilmeyen adam olmakla suçluyorsun. Cehalet işte tam da böyle bir şey. Normalde en aykırı fikirleri, şeriat istiyoruz diyenleri bile cehaletle suçlamam. Ama bana cahil diyen adama cühela demek farz oldu.

Avrupalı devlet olma sevdası ile Londra ve Paris konferanslarına çağrılabilmek için kapitülasyonları arttırır ancak süreli dışlanır. Tıpkı bizim Avrupa Birliğine girebilmek için sürekli ekonomik tavizler vermemiz, Gümrük Birliğine girip pazarımızı avrupaya açarken onların hiç bir adım atmadan bizi dışlamaları gibi.

İşin ilginç yanı bu kötü gidişe dur demek Osmanlı'da Ümmetçilik mi Ulusalcılık mı sorusunu tartışıyordu. Biz de ümmetçi mi ulusalcı mı olalım diyoruz. Osmanlı Ümmetçilik kozunu oynadı ama arap devletlerin hepsi gizli anlaşmalar ile Osmanlı Askerlerini avrupa ülkelerine altın tepside sundu. Ve Tamamı işgal altında olan, kendini kurtaramayan ümmetçilerin Amerikan mandasına mı girelim İngiliz mandasına mı diye tartıştıkları bir ortamda Atatürk ulusalcılık bilinci misakı milli sınırları ile ülkeyi çöküşten kurtardı.

Yoksa senin Osmanlın hala devam ediyor olurdu, Afganistan y ada Pakistan'dan veya Suriye'den hiç bir farkı olmadan.

arkadaşım bu mesajın ı kaydetmeye değer buldum ..çok teşekkür ediyorummm
ayrıca 600 küsür yıllık osmanlıyı çok güzel örneklendirmişsin bu günümüzee..
yanlız günümüzde ki milliyetçiliği sadece kürtçülük üzerine yıkman biraz eksik gibi olmuş ....
bi takım fotosentez milliyetçiliği de varr ULUS u beğenmiyen Ümmet milliyetçileride varrr

-herneise bu güzel mesajın takdire değer bir mesajdır Tekrardan teşekkür ediyorum emeğine sağlık..aynı kalitede daha çok mesaj beklerizz:D

Yani bu nedirrr şimdi Laiklik ve din tartışılıyor
bananee yavvv kimm başını kapamışş kim başını açmış
başına açan ne kadar özgurse kapatanda okadar özgur olmalıdır
amerikalı gelsin bir suru sorun çıkarsın
yunanlısı gelsin pkk ya yardım etsin
bizde gelelim vay bu başını örtmuş bu başını açmış
bizim asıl derdimiz bumu ama diğer taraftanda
neden kapalı bir bayanın okuma hakkı özgürlugu ksııtlanıyor
onlarında istediği gibi yaşamaya hakkı yokmu ?
yada diğer taraftan başı açık olan insanın dini imanı yokmudur
elbette vardır yargılamak bize mi duşmuş
Kapalı bir bayan Atatürkçu olabilirmi
Atatürk u sevemezmi
ozaman avrupa birliğine girmeye de çalışmayın
bu nası bir çifte sıtandart geçnleri böyle şeylerle kandırıp kullanıyolar kullandırtmayın
biraz daha duşunmek lazım her insan duşuncesi kendine
burdaki arkadaslarıma Diyorumki oyuna gelmeyin
ben Erdoğanın tek bir sebeb yuzunden istifasını istiyorum ona oy verdiğim halde
Bu milleti Topraklarımızın altında milyardolarlar degerinde olan yer altı zenginlikleirmiz var
bir suru madenimiz var çalışmıyor hep ithal mal kullanıyorlar
Amerikalı bir araştırma şirketi uydudan, bölgede zengin petrol rezervi bulunduğunu tespit etti. Bugüne kadar yeterli derinlikte ve sayıda sondaj yapılmadığı için bu yatağa rastlanmadı. 4 bin metre derinlikteki yeni rezerve inildiğinde, buradan Türkiye ihtiyacının üç katı kadar, günde 1.5 milyon varil ham petrol çıkarılacak
Amerikalı biliyor biz bilmiyoruz başkabir milette ulkede olsa jbunlar milletini kimseye muhtaç etmez

olmaz öyle şey
kimse Dilipak'tan daha komik olamaz
Yavuz Bahadıroğlu kendisini zorlamış ama malesef sayın Dilipak kadar komik değil

işin komik tarafı rejimi değiştireceklerini falan zannediyorlar :D
benden tavsiye eğer Türkiye'de rejim değişmiyorsa Nijerya ya gitsinler bu arkadaşlar
oralar biraz sıcaktır ama iyi gelir
şoven duyguların beslediği ütopik hayallerle nereye kadar gidilir orası da ayrı bir komedidir.

hani mantıksal tutarsızlıkta yok değil
hem daha fazla demokrasi istiyorlar hemde laikliğe karşılar
demokrasi şeriat kurallarının olduğu bir yerde işler mi? işlemez
demokrasi parmak hesabından mı ibarettir? hayır değildir
neyse Vakitçi kardeşlerimi hayalleriyle başbaşa bırakıyorum

bu ülke demokratik bir ülke iste türban da serbert olmalı... haklarını kimse kimsenin elinde alamazz... bugun bazı ünilere türbanla giriyolar ve ben onlara soruyorum sorun oluyormu hiç birinden kargaşa var diye birşey duymadım hepsi haet güzel anlşıyorrr.. birkaş kişiyi çıkartıyolar ortaya konuştuyolar sonra ülke karşıyor... bunlar bir yana laikliği bozamn türban değildir laikliği bozcak olan birşey varsa fikirleri dir.. insann içinde kotuluk varsa açık yada kapalı fark etmez bunun yapar... bu yuzden türbana takılmk saçma .. bence kişilere saygılı olmalı..sorunumuz bu...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2655488' Alıntı:
olmaz öyle şey
kimse Dilipak'tan daha komik olamaz
Yavuz Bahadıroğlu kendisini zorlamış ama malesef sayın Dilipak kadar komik değil

işin komik tarafı rejimi değiştireceklerini falan zannediyorlar :D
benden tavsiye eğer Türkiye'de rejim değişmiyorsa Nijerya ya gitsinler bu arkadaşlar
oralar biraz sıcaktır ama iyi gelir
şoven duyguların beslediği ütopik hayallerle nereye kadar gidilir orası da ayrı bir komedidir.

hani mantıksal tutarsızlıkta yok değil
hem daha fazla demokrasi istiyorlar hemde laikliğe karşılar
demokrasi şeriat kurallarının olduğu bir yerde işler mi? işlemez
demokrasi parmak hesabından mı ibarettir? hayır değildir
neyse Vakitçi kardeşlerimi hayalleriyle başbaşa bırakıyorum

Bende bir kaç kez cumhuriyet okumuştum
Mizah anLayışının neden köreLdiğini anLayabiLiyorum fLetch..

Nijeryayı boşver sen heLe
sadece merak ettiğimden soruyorum yoksa oLacağından değiL
Bu üLkede rejim değişirse miLLeti nijeryaya göndermek yerine
Sen avrupadan kendine üLke beğenecekmisin?

neyse konuya dönmek gerekirse...

İnanca yasak koymak firavunLuktur.. Ancak her firavunun bir Musa´sı vardır diyor
teker teker gözLerinizden öpüyorum :)

ve unutmamak gerekir ki..

“Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsiL hakkından mahrum etmek;
İstikLaL Savaşı başLarında ve Maraş'ta, düşman tarafından başörtüsü çekiLip düşürüLdüğü için başLayan miLLi şahLanışın
RUHUNA TÜKÜRMEKTİR...!!"

Geri