Laiklik Halkoyuna Sunulamaz

"laiklik halk oyuna birakilamaz cumlesi dahi halki kendi yonetimiyle ters dusurmek,araya nifak sokmak icin soylenmistir"

Bu şekilde düşünülüp hep insanları Atatürk ten soğuttunuz. Yok Laikliten soğuttunuz. İnsanlar bir şeylere ters düşmek için bu cümlelere sığınırlar. Savunamadıkları Atatürk ü bırakıp yanlışları çok iyi savunmasını bilirler.

Bu arada cevapların yetersiz. Hasasiyetini anlıyorum ama Atatürk hakkında sevdiiğin şeyleri öğrenmek isterdim.

Ben Atatürk ü, bu vatanı seviyorum. Hadi gelsin de biri beni ters düşürsün.Bunlar insanların kaçışları, kaçmak istedikleri...

Yönlendirmelere mahruz kaldığımı söylemişsin. Ben ona buna şuna inanmıyorum Atatürk ü anlatıyorum.Yönlendirilmiş olsaydım seninle aynı düşünceleri paylaşırdık kusura bakma
.

her seferinde carpitmak icin mi ugrasiyorsun soylediklerimi?

---"laiklik halk oyuna birakilamaz cumlesi dahi halki kendi yonetimiyle ters dusurmek,araya nifak sokmak icin soylenmistir"---- deseydim ne cevap verirdin,bu cumle bunun icin,paradgima yikimi icin bicilmis kaftandir

demistim onceki cevapta tehlikesini orneklemek icin,direk demisim gibi carpitmissin bunu duzeltiyim bu bir.

daha farkli anlatiyim...sen bu cumleyle tutup ortaya atarsan kendini ben dahil tum laiklik savunuculari tutar adama "sen kimsin de benim korudugum,savundugum seyi [sanki koruyan kollayan biz degilmisiz zarar vermeye calisiyormusuz muamelesi yaparak] bana karsi savunmaya kalkiyorsun" diye sokar lafi, huzursuzluk gerginlik cikarir bu cumle baska bisey degil,umarim bu defa anlatabilmisimdir bu iki.

ATATURKunde de ilkelerinin de gercek savunucalari bizzat bu millettir zaten diye 4-5 sayfadir cevapliyorum hala diyorsun ki

""Bu şekilde düşünülüp hep insanları Atatürk ten soğuttunuz. Yok Laikliten soğuttunuz.""

simdi ben okulu falan sallayip tecili dusurup askarlik subesine "madde 26 talebiyle" [fiziksel olarak yeterli sartlara sahip oldugu halde normal zamaninda askere gitmeme hakkina sahip olanlarin bu haklarindan kendi rizalariyla feragat etmesi] bas vurmusum,dilekceyi yazip teslim etmisim onumuzdeki donem 1 gidiyosun hazirlan demisler , sen kalkip bana diceksin ki "ATATURKten laiklikten milleti sogutuyorsun.... buna vericegim cevabi gorme/okuma diye yazmim istersen...

ben cevaplarda "a" diyorum sen "c" olmaz diyorsun frekanslar cok farkli...ve sen her verdigim cevabi cok alakasiz sekilde degerlendirip carpittikca benim cinler iyiden iyiye geliyor o yuzden bu sonuncusu olsun birbirimizle bu konulara girmeyelim biz seninle...saygilar iyi forumlar

her seferinde carpitmak icin mi ugrasiyorsun soylediklerimi?

---"laiklik halk oyuna birakilamaz cumlesi dahi halki kendi yonetimiyle ters dusurmek,araya nifak sokmak icin soylenmistir"---- deseydim ne cevap verirdin,bu cumle bunun icin,paradgima yikimi icin bicilmis kaftandir

demistim onceki cevapta tehlikesini orneklemek icin,direk demisim gibi carpitmissin bunu duzeltiyim bu bir.

daha farkli anlatiyim...sen bu cumleyle tutup ortaya atarsan kendini ben dahil tum laiklik savunuculari tutar adama "sen kimsin de benim korudugum,savundugum seyi bana karsi savunmaya kalkiyorsun" diye sokar lafi, huzursuzluk gerginlik cikarir bu cumle baska bisey degil,umarim bu defa anlatabilmisimdir bu iki.

ATATURKunde de ilkelerinin de gercek savunucalari bizzat bu millettir zaten diye 4-5 sayfadir cevapliyorum hala diyorsun ki

""Bu şekilde düşünülüp hep insanları Atatürk ten soğuttunuz. Yok Laikliten soğuttunuz.""

simdi ben okulu falan sallayip tecili dusurup askarlik subesine "madde 26 talebiyle" [fiziksel olarak yeterli sartlara sahip oldugu halde normal zamaninda askere gitmeme hakkina sahip olanlarin bu haklarindan kendi rizalariyla feragat etmesi] bas vurmusum,dilekceyi yazip teslim etmisim onumuzdeki donem 1 gidiyosun hazirlan demisler , sen kalkip bana diceksin ki "ATATURKten laiklikten milleti sogutuyorsun.... buna vericegim cevabi gorme/okuma diye yazmim istersen...

ben cevaplarda "a" diyorum sen "c" olmaz diyorsun frekanslar cok farkli...ve sen her verdigim cevabi cok alakasiz sekilde degerlendirip carpittikca benim cinler iyiden iyiye geliyor o yuzden bu sonuncusu olsun birbirimizle bu konulara girmeyelim biz seninle...saygilar iyi forumlar

En iyisi de bu olacak sanırım senden Atatürk hakkında istediim cevapları alamayacağım. Sende aynı kelimeleri temcit pilavımıydı o. Öyle önüme koyacaksın. Yeter.

Saol sanada iyi forumlar...

Askere uzanan eller kırılsın.

Bu insanların zorunada gitse Türkiye Laiktir Laik kalacak.

En iyisi de bu olacak sanırım senden Atatürk hakkında istediim cevapları alamayacağım. Sende aynı kelimeleri temcit pilavımıydı o. Öyle önüme koyacaksın. Yeter.

Saol sanada iyi forumlar...

Askere uzanan eller kırılsın.

Bu insanların zorunada gitse Türkiye Laiktir Laik kalacak.

la havle ya sabir....

"""Esir iken mümkün müdür ibadet..?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden..
Dinindende soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma..
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan gene çıkardın amma..
Baban kimdi bilemezdin Şerefsiz.

ezbere bilirim....[neyzen tevfik]""""

demisim iki sayfa once,oyleki dakka basi her konuda onun bunun sanki siradan basit biseyden bahsediyorlarmis agizlarina sakiz etmesine bile tahammul edemiyorum demisim yine sayfalar once...laikligi savunan bizzat biz bu vatanin evlatlariyiz demisim yine sayfalar once...sana gore olan cevaplari anlamadim...mademki bunlarin disinda o cevaplar ben o cevaplari vermem kimseye,bunlarin disindaki cevaplari da bi Allahin kulu verdiremez bana,artik nasi anlarsan o senin sorunun.

Laiklik halka sorulamaz diyorunuz . Eyvallah. Laiklik hakkında yorumum devletin uygaladığı faşst bir laikliği istemiyorum. ve bir soru sormak istiyorum: laiklik halka sorulamaz peki cumhuriyetimizin ilk temelleri atılırken halka sorulsaydı PAZAR GÜNÜ TATİL İLAN EDİLİRMİYDİ, ÜNİVERSİTELERDE ASKERİ KIŞLALARDA KAMUYA AİT ( HALKA DEVLETE AİT) YERLERDE BAŞ ÖRTÜSÜ YASAKLANIRMIYDI, HARF İNKALABI GERÇEKLEŞİRMİYDİ ?????

Ulan bir amma gereksiz bir varlığız( varlıktan kastım milletimizdir) ki bize hiç kimsenin hiç konuda hiç b.k sorduğu yok vurun ha sırtımıza vurun. yiğit ölüyorya adı kalıyor.

-kurtuş savaşı veren ulusumuz :ümmetçilikten Atamızın devrimleriyle hilafet in kaldırılmasıyla ,arap taklitçiliğinden kılık kıyafet ve alfabe devrimleriyle kurtarmıştır ve bunlar kanun olarak anayasamızda yer almıştır......

-bu gün anayasa rahatsızlığa neden oluyor ...bitakım gerici çevreler rahatsız oluyorr....

hiç bir zaman bu ulus ümmet olmayacaktır....

anayasa yı deiştirip peygamberimizin hadislerini koyalım ülkemizde laikliği kaldırıp şeriatı getirelim ..ırkçılığı pompalayarak ulusu alt-üst die etnik kimliklere bölelim sonra ümmet çatısı altında toplayalım....sözde Atatürkçü olup devletin başına gelelim millete türlü yalanlar söyliyelim millete iki torba kömür dağıtıp kandıralım.....

Ne yazıktır ki laiklik denildimi akla ilk gelen türban oluverdi.Kimileri türbanı kafalarına bagladı kimileri yüreklerine...Durum böyle olunca laiklik de türban gibi kisisel bir görüs halini almaya basladı.Türban takmaya inanların cogu laikliye karsı cıktı.Laikliye karsı cıkarken cumhuriyete karsı olduklarının hic farkına varmadılar.Aslında bazıları yönetim sekli olarak seriatı uygun görüyordu bazılarının kafası ise hala osmanlıdan kalmaydı buyüzden cumhuriyet onlara göre degildi.Unutulmasın ki nasıl demokrasi olmadan cumhuriyet olmazsa laiklik olmadan da cumhuriyet olmaz.Artık kendimize dürüst bir sekilde cevap vermeliyiz Atatürkün kurdugu cumhuriyete karsımıyız degilmiyiz?...

Laİklİkmİ Var Derdİn Var Birakin Artik Bu İŞlerİ Bu Vatan Bu Halkinsa Bu Halk Karar Verir Herseye

Laiklik kutsal inek değildir sözü sanırım bize bir ışık vermeli idi.Hele bu söz laikliğin menşei Fransa dan çıkınca.

Kaldı ki bizdeki laiklik değildir.Birbirimizi aldatmanın manası yok.Bizim ülkedeki uygulama alenen din düşmanlığı yani İslam karşıtlığıdır.Tarih bunun sayısız emsali ile doludur.Tek parti dönemindeki uygulamalar 163.maddeler vb pekçok şey laikliğin sadece İslama saldırı için bir kılıf olarak uydurulduğunun ispatıdır.

O yüzden halkının kahir ekseriyeti müslüman olan ülkede bu tarz bir laiklik asla uygulananamaz eğer amaç halk iradesi ise

İtirazı olan varsa buyursun

Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet değildir. Laiklik,Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ’ nda değiştirilemez bir ilke olarak yazılıdır. Fakat kendisi çoktan ortadan kaldırılmıştır.
Din bezirganlarının ve demokrasi adına onlara destek veren aymazların dediği gibi, devletin katı bir laikçilikle müslümanları ezdiğini söylemek düpedüz yalandır.
Laikliğin boşalttığı alana – hem de büyük ölçüde devlet desteğiyle - yarı dinsel bir yapı yerleştirilmiştir. İnananlara baskı söz konusu değildir.
Kanıt çok.
Bıçaklı, tabancalı, bombalı saldırganlıkları, testere ve satırla din adına insan parçalamaları, kuyulara ceset yığan sapkınlıkları konu etmiyoruz. Dini bu kadar öne çıkaran bir toplumda caniliğin uçlarına tırmanan akımların olması çok yadırganmamalıdır.
Din devleti insanların neyi, nasıl giyeceğini katı bir şekilde belirlemiştir. İnsanlar, o dinin rahipleri gibi giyinmek zorundadır. Bunu için ölüm cezasına varan yaptırımlar uygulanır.
Laik devlette ise dinsel kıyafetlerin kamu alanında giyilmemesi kuraldır. Bundan amaç; bireyi ve toplumu inancın baskısından korumaktır. Laik devlette inanca bağlı olan bütün ritüeller ve davranışlar diğer insanların özgürlüklerini sınırlamaz, onları taciz etmez.
Demokrasi en yalın ve kısa tanımıyla çoğunluk karşısında azınlık hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu bir toplum düzenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda diğer insanların özgürlüklerini kısacak, haklarını çiğneyecek - dinsel olsun ya da olmasın- bütün eylemler, bütün davranışlar engellenir.
Görüldüğü gibi devletin bu alandaki görevi sadece kamusal alanda dinsel kıyafetleri engellemekten çok daha ötededir.
Aleviler için “din kültürü ve ahlak” dersinde Sünni - islam inancını öğrenme zorunluluğu devam etmektedir. Yakın zamana kadar milyonlarca Alevi yurttaşımıza kâfir gözüyle bakılıyordu... Aleviler vergileriyle diyanet bütçesine katkıda bulunurlar Fakat diyanet onları temsil etmez, hizmet sunmaz. Aleviliği sadece Ali’yi sevmek şeklinde gösterme bir kurnazlığına sapar, inkar eder. Cem evlerini ibadet mekanı olarak görmez.
Eğitim birliği yoktur. Tarikat kapıları, Kuran kursları, medreseye dönüşen okullar ve dinci vakıflarla, cincilikten, büyücülükten, falcılıktan medet uman, türbe ve yatırlardan mucize bekleyenlerle kuşatılmış durumdayız.
Hangi zulüm?
Ramazan ayında çalışma saatleri iftara göre ayarlanır. Bu ayar yapılırken iş saatleri otomatik olarak azaltılır. Bir-iki saat arasında kısalan iş saati çalışanlara büyük bir rahatlık sağlar.. Ramazan ayında oruç tutulması çoğu yerde toplumsal baskıya dönüşür. Anadolu’nun çoğu yerinde lokantalar kapatılır. Oruç tutmayanların dövülmesi veya öldürülmesi çok görülmüştür. Özellikle küçük yerleşimlerde herkes oruç tutanlara karşı çok saygılı olmak zorundadır.
Laik Türkiye’de Diyanet işleri Başkanlığı’na bütçenin önemli bir bölümü aktarılır. Seksen binin üzerinde din görevlisi isdihdam edilir.Camiler İslami tarikatlerin örgütlenmelerin karargahıdır. Her yerde cami yapan halk, gücü yetmeyince yapının bitirilmesini devletten ister. Yapı bitince de kadrolu imam verilir.
Sonra da bir zulümden söz edilir. !...
Din söylemleri, meclislerimizde bitmeyen bir konudur. Siyasette en önemli referanstır.. Sadece başörtüsü konusu bile siyasetin belirleyici unsuru olabilir. Başka hiçbir soruna değinmeden, sırf başörtüsü konusuyla siyaset yapılabilir ve oy toplanabilir.
İnanca saygı onu olduğu yüce yerde tutmaktır. İnsanları aldatmak ve dünya egemenliğine alet etmek değildir. Asıl saygısızlık kutsal din duygularını sömürerek insanları kullanmaktır. Dine zarar vermek ve inanca ihanet etmektir. Bunların Allah katında Müslüman olduklarını kim söyleyebilir? Vicdanları bütün bunları nasıl kabul edebilmektedir?...
Şimdi düşünelim. Türkiye Cumhuriyetinde laiklik var mıdır, yok mudur ? Resmen laikiz demek bir anlam taşıyorsa bilemem. Fakat, gerçekte Türkiye bir yarı din devletidir. Türkiye’de her şey dinle ölçülür, tartılır. Sosyal yaşamda, medyada, televizyonlarda varsa – yoksa neyin dince doğru olduğuna ilişkin yazılar, konuşmalar, tartışmalar….
Örnek gösterilen Batı ülkelerine bakalım. Hangisinde günlük yaşamın neredeyse tümüne hakim olan bir din anlayışı vardır ?
Tüm bunlara karşın neden her gün din tüccarlarının bağırtılarını dinliyoruz ?
“Devlet din ve vicdan özgürlüğümüz üzerinde baskı yapıyor. Türkiye laik değildir” diye bağıranlar devletin din hizmetlerinden çekilmesini gerçekten isterler mi?.. Yani, Batı ülkelerinde olduğu gibi devlet din hizmetlerinden elini ayağını çekse, ilgilenmese ne olur dersiniz ?
Madem ki onlara özeniyoruz. Neden biz de sekülarizme geçmiyoruz? Hatta her şeyimize karışan AB, uyum koşulları arasına demokrasinin temeli olan laikliği neden bir koşul olarak koymuyor ?.. Sekülerleşmek ..
Çok can sıkıcı ve can alıcı bir konu.
Bunu asla istemezler. Camilerin devredilip diyanet kadrolarının dağıtılması, buralardan kamu kuruluşlarına kadroların aktarılamaması, paravan tarikat vakıflarının kaynaklarının kurutulması onlar için tam bir yıkım olur.
Çünkü mücadele için dayandıkları kaynakların çoğunu devlet sağlamaktadır. Devlet, onlara elini vermiş, bedenini kaptırmıştır. Ve devlet bu yolla kendi temellerini dinamitlemeye devam etmektedir.
Şu anda rejim yarı şeriat düzenidir. Devletin irticayı beslemesine son verilir ve laiklik gerçek anlamda uygulanmaya başlanırsa yaşam kaynakları kurur ve Türkiye’de Siyasal irticanın sonu görünebilir.
Çünkü, bin yıldır bu cemaatler devlet-vakıf desteğine dayanmışlardır.
Bu destekler azıcık azaltılsa bile kıyametler koparılır. “Kâfir devlet” sloganlarıyla isyanlar çıkarılır.
Buna cesaret edebilecek bir iktidar düşünebilir misiniz ?...
İrticanın son zamanlarda hayran oldukları Batı, kendi içinde yüzyıl boğazlaşarak ve dinin devleti ve toplumu şekillendirmesine son vererek laik düzenini kurdu. Demokrasiyi de laiklik kaidesinin üzerine yerleştirdi….Gerçek bir demokrasi istiyorsak din-mezhep, dinci-laik savaşı yaşamadan, hepimizin laikliği cumhuriyetin temel taşı olarak görmemiz ve demokrasiyi bu temelin üzerinde yükseltmemiz gerekmektedir…Atatürk’ün amacı da buydu…

Ne demiş Nicolas Sarkozy

Laiklik kutsal inek değildir

Laiklik kutsal inek değildir sözü sanırım bize bir ışık vermeli idi.Hele bu söz laikliğin menşei Fransa dan çıkınca.

-işine gelince fransızın ettiği lafı kullayorsun sonrada fransadan menşei dierek tu kaka yapıyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hehheheehh

Kaldı ki bizdeki laiklik değildir.Birbirimizi aldatmanın manası yok.Bizim ülkedeki uygulama alenen din düşmanlığı yani İslam karşıtlığıdır.Tarih bunun sayısız emsali ile doludur.Tek parti dönemindeki uygulamalar 163.maddeler vb pekçok şey laikliğin sadece İslama saldırı için bir kılıf olarak uydurulduğunun ispatıdır.

O yüzden halkının kahir ekseriyeti müslüman olan ülkede bu tarz bir laiklik asla uygulananamaz eğer amaç halk iradesi ise

İtirazı olan varsa buyursun

-sarkozy laiklik kutsal inek değil demiş ve bu bize ışık göstermesi lazım demişsin hehheheeh çok yaşa emii laiklik kutsal inek değil ama sarkozy ırkçılık yapan kutsal çakaldır hehheheh....kutsal inekler hindistanda hehheheheheh git orda bissürü kutsal inek bulursun hehheheheh

-laiklik devlet rejiminin cumhuriyet olduğunun emniyet sübapıdır yani şeriat yada dini hükümlerle yönetilemez bu sayede...
-cumhuriyet rejimini kurtuluş savaşı veren halkımız Atatürk önderliğinde kurmuştur...ülkemizi dünyanın gerisinde bırakan dinle yönetilen osmanlı anlayışı hilafetin kaldırılmasıyla ve yerine cumhuriyetin getirilmesiyle son bulmuştur...

-hadi bende diyimki şeriat kutsal deve değildir hehehheheehhhehhe sanırım bu laf ışık verir hehhehehehhhhheeh

İşime geldiği için yazmıyorum.Yani mucidi bile icad ettiği şey için ne diyor onu vurguluyorum.Sana sormam bir yere gidersem.Bu memlekette doğarken sana sormadım bir yere gidersem de sormam. Haddini bil öyle konuş.Şeriatın manasını biliyor musun bir onu sorayım sana?

Ne demek şeriat?Sen şeriata kutsal deve diyerek ne yaptığının farkında mısın?Anlaşılan ateist züppenin tekisin

Beğenmediğin Osmanlı 6 asır dünyaya nam salmış.Sen hangi selahiyetle Osmanlı için böyle ileri geri konuşuyorsun?Ayrıca zeka problemi olanlar gibi hehehe li konuşman da üzdü beni.Allah acil şifalar verir inşallah

laikliğin halk oyuna sunulma ihtimali... düşüncesi bile korkunç
Türkiye karışır, yer yerinder oynar,
eğer oynamazsa İran ın önde gideni oluruz

destekliyorum sonuna kadar beraberiz

İşime geldiği için yazmıyorum.Yani mucidi bile icad ettiği şey için ne diyor onu vurguluyorum.Sana sormam bir yere gidersem.Bu memlekette doğarken sana sormadım bir yere gidersem de sormam. Haddini bil öyle konuş.Şeriatın manasını biliyor musun bir onu sorayım sana?

Ne demek şeriat?Sen şeriata kutsal deve diyerek ne yaptığının farkında mısın?Anlaşılan ateist züppenin tekisin
Beğenmediğin Osmanlı 6 asır dünyaya nam salmış.Sen hangi selahiyetle Osmanlı için böyle ileri geri konuşuyorsun?Ayrıca zeka problemi olanlar gibi hehehe li konuşman da üzdü beni.Allah acil şifalar verir inşallah

-bana kafir münafık yada sapık diebilirdin direk ...insan bu kadar alçalırmı demekki alçalıyormuş....

-yazdığımı doğru oku bak ne yazmışım şeriat kutsal deve değil demişim kutsal devedir dememişim bunu algılıyamadınmı yoksa farkı anlıyamıyormusun

-şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, âdet, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir...

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
.............................................................................................M.K.Atatürk

ama şimdi şeriat kutsal deve diyorum yaşasın cumhuriyet.....

-ben ateist değilim züppede değilim geri kafalı yobaz da değilim yeşil değil kan kırmızı atatürkçü yüm

Var itirazım hemen sıralıyayım

Doğru demişsin bizdeki laiklik ,laiklik değildir .Hiçbir laik sistemde zorunlu din eğitimi,nüfuz cüzdanında din hanesi gibi şeyler olamaz.Bunlar direk olarak din baskısıdır.Türban özgürlük diye bas bas bağıranlar, İslam karşıtlığı var diyenler konu zorunlu din eğitimine gelince susarlar

Tam olarak anlamadığın nokta laikliğin kendisi .Laiklik tanımı gereği bütün insanların inançlarına saygıyı gerektirir yani ben laik değilim tarzı açıklamalar ben başkalarının inançlarına saygı duymuyorum demektir dolayısıyla her birey laik olmak, yani başkalarının inancına saygı duymak zorundadır.

Kahir ekseriyeti müslüman olan ülke gibi bir tanım kullanmışsın bu da çok muğlak bir tanım.Ülkede sayısı bilmemkaç milyon alevi vatandaşımız var,tanrıya inanıp da yaşam tarzını dini gereklere göre düzenlemeyenler var,nüfuz cüzdanında islam yazıp da dini inancı olmayanlar var..... var oğlu var

Bu kadar insanın bir arada yaşadığı bir ülkede ancak inançlara tarafsız yaklaşan bir devlet,laik bir devlet hüküm sürebilir

Geri