@kullanıcı sen de haklısın @algoritma da haklı.
Hükümet uyguladığı ekonomik poltika gereği böyle bir ambargo koyamaz ithalata. Ambargoyu tüketici koyar. Sen o ürünü almazsan senin ülkende ithalat yapan kişi de getirmez. Ben bugün Çin'den mal getiriyorum eğer satamasam elimde kalsa. Bir daha Çin'den getirmem Tunus'tan getiririm.
Bu ülkenin düşmanlarının yüksek sesle söylenmesi lazımdır. 1. Dünya savaşı sömürge savaşıdır. Almanya ve İtalya'nın ham madde ve geç kalan sömürgeleşme çabasıyla çıkmıştır. 2. dünya savaşı da 1. dünya savaşı sonrası barışın saplanamaması sınırların düzgün çizilememesi nedeniyle çıkmıştır. Aslında altında yatan neden yine uluslararası ekonomik mücadelelerdir. Japonya petrol ve yakıt ihtiyacı yani enerji kaynakları nedeniyle Amerika'ya saldırmış, Almanlar Alsas Loren maden yataklarını meselesini bahane edip Fransa'ya girmişlerdir.
Neyse artık çağımızda sömürgeleştirme eski tip kolonileşmeyle olmuyor. Uluslararası sermaye kolonileşmesi mevcut. Ve hükümet sağolsun Osmanlı dönemindeki kapitülasyonlar gibi ülke ekonomisini yabancı kolonist sermaye güçlerine yavaş yavaş satmaktadır.
Şimdi Türkiye'nin düşmanlarını bir sıralayalım. Kim diye merak edenler Kurtuluş Savaşı okusunlar. ABD falan diye başlamasınlar sakın. ABD 150 yıllık bir güç Türkiye ve Türkle çok daha köklü bir ülke ve millettir ve daha köklü düşmanlarımız var bizim. Bana göre Türkiye'nin öncelikli düşman listesi
1 İngiltere
2 Fransa
3 İtalya
4 Rusya
5 Yunanistan
6 ABD
7 İran
Bakarsanız en büyük düşmanlarımız yıllık ithalatımızda en önemli kalemleri oluşturanlar. Bu bilinci bu halka yerleştirmeyip 200 yıldır en azılı Türkiye ve Türk düşmanı ülkelerin sanki gizli anlaşmalar ile hasta osmanlı yı masa başında paylaşmamışlar gibi Türkiye'yi özgür bir ülke olaeak avrupa birliğine alacaklar mı sanıyorsunuz? 75 milyon müslüman Türk oyunun avrupa parlementosuna girmesine izin vereceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu salak kafayla biz meclise ermeni milletvekili sokarız (hepimiz hrantız dinkiz hatta dangalağız di mi?), rum milletvekili sokarız (hatta ekümenik patrik deriz istanbulu ortodoksların haccı yaparız) ama onlar avrupa parlementosuna 75 milyon türkün oyunu sokmazlar.
Şimdi ne yapmak lazım. Ürünleri, markaları, sermaye gruplarını tanıyacaksanız ve idame ettirebiliyorsanız alternatif ürünü kullanacaksınız arkadaşım. Fransız arabası alma git kora arabası al, japon arabası al. Hiç olmazsa Alman arabası al. PAntolon alacaksan (ki marka değeri en çok katma değer yaratan alanlardandır) fransız italyan modacıdan alma muadilini bulmaya çalış. Carfeurre dan alışveriş yapma (böylece hemşehrim sabancı belki kendine türkiye düşmanı olmayan ortaklar bulur) git başka bir mağazadan al. Bu kadar basit. Ben kola içmem, şükür sigara da kullanmıyorum. İçki içeceğim zaman Türk içkisi tercih ederim. Tekstil ürünü asla yabancı marka giymem bu ülkenin tekstilde kaliteli markaları var şükür. Bilgisayar alacağım zaman HP almam gider Exper alırım, casper alırım, datron alırım ki datron kullanıyorum). Bilgisayarlarımda işlemci olarak AMD kullanırım. Evime mobilyayı ikea dan değil mahalledeki mobilyacıdan alırım. Cep telefonu olarak motorola nokia değil samsung alırım (asus kullanıyorum mesela). Görüldüğü gibi liste uzatılabilir.
Türkiye'nin ticari serüvenini iktisata yabancı olan arkadaşlar için özetleyeyim. Bizim ülkemizde güzel domates yetiştirir, italya'ya kilosu 10 kuruştan satarız. Alırlar o domatesi, barilla spagetti sosu yaparlar (buna katma değer diyoruz) bize kilosunu 100 liradan satarlar (aradaki 90 YTL onların kazandıkları ve faydasını arttırdıklarını ürünün katma değeridir). İngiltere'ye tonu 100 milyondan çelik ihraç ederiz. O çeliği alırlar Range Rover jip yaparlar bize tanesi 200 milyardan geri satarlar. Bu ekonomik sistem ile Türkiye Avrupa Birliğinin hem hammadde sömürgesidir hem de pazarıdır. Onlar bizden aldıkları hammade karşılığı bize sanayi ürünü satarlar ve karşılığında bizi borçlandırılar. Sürekl iborcu ödemek için daha fazla hammaddeyi yok pahasına satmak en sonunda da ülkeyi satmak gerekir.
Yani Range Rover Jip alma Kia jip al, pizza hut'tan pizza yeme pizza pizaa'dan ye, Barilla Makarna alma nuhun ankara makarnası al! Senin tüketicin barillayı almadığında onu getiren uyanık adam ya üretime girecektir içeri ve dışarı mal üretecektir ya da ürünlerini düşmanımız olmayan bir ülkeden getirtecektir. Sen aldığın sürece sivri zekalının biri o malı getirmeye devam edecektir ve sen düşmanlarına para yardımı yapmaya devam edeceksin demektir.
BU HALKTAKİ TEK EKSİK MİLLİ BİLİNÇ. ATATÜRK MİLLİYETÇİLİK BİLİNCİNİ YERLEŞTİRMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI. AMA ARKASINDAN GELENLER ŞEKİLCİ MİLLİYETÇİLİK, ŞEKİLCİ ATATÜRKÇÜLÜK VE ŞEKİLCİ İSLAMCILIKLA HERŞEYİN İÇİNİ BOŞALTTI.
ELİMİZDE NE VAR NE MİLLİYETÇİSİ MİLLİYETÇİ NE SOLCUSU SOLCU NE İSLAMCISI MÜSLÜMAN BİR TOPLUM...
saygılar
not: ben bu ambargo işini gerçekten uyguluyorum, ben yaparsam ne olur demeyin bu işler 1 kişilerle olur. aynı malı başka bir kaynaktan idame edebiliyorsanız sakın saydığım ülkelerin malını almayın.