Laiklik “hırsız ve dolandırıcı”lara kaldıysa!

O mesajımda yazdıkLarımı FLetch ziyadesiyLe anLamış yorumLamış
Bir de kendine bak yorumLamana bak
öncevatan bu saatten sonra bu çarpık yorumLarınLa sana cevap veremeyeceğim
işi uzata uzata dine çeken senin gibiLer
O yorumuna neLer yazıLırda sen o yazdıkLarımı da anLayamazsın

SevgiLi FLetch anLayışın içi teşekkürLer
Bizim savundukLarımız gerçek müsLümanLarLa sınırLıdır
ibdacıLar gibiLerLe aramızdaki ayrımı yapmakta sanırım size düşer

Haber kaynagını yorumlamakla alakalı bı bolum kuralı yoktur.Bknz: Kanalturk hakkında acılan konular vs..
Guncelde zamanında haber kaynakları hakkında suistimaller vardı ve sadece her konuya "x yapmıs yalan" dıye mesaj yazanlar bulundugu icin bu kural getırılmıstı..Elbette her yayın organının tuttugu carpıttıgı kısımlar var.Suan icin buraya ilgilendirmiyor o bolumdende ben sorumlu degilim.

Laiklik hırsızlara dolandırıcılara kalmamalı ama en az onlar kadar yalancı, somurucu, dıs ulke maşaları,dolandırıcı, Hasan Karakaya zihniyetinede kalmamalı..Carpıtmalarla, isguzarlıkla dolu bi yazı olarak gordum..

türbana karşı olan ve laikliği vatanını savunan sanki bizler savunmuyormuşuz gibi davrananlara sormak istiyorum kaçıız coca cola algida vb mallardan uzak duruyorsunuz(şimdi savunanlar çokmu uzak duruyor demeyin..)lütfen soruma dürüstce cevap verin... gerçkten dürüstce..

türbana karşı olan ve laikliği vatanını savunan sanki bizler savunmuyormuşuz gibi davrananlara sormak istiyorum kaçıız coca cola algida vb mallardan uzak duruyorsunuz(şimdi savunanlar çokmu uzak duruyor demeyin..)lütfen soruma dürüstce cevap verin... gerçkten dürüstce..

ben kendi adıma
vatanını, yabancı mal almayarak savunduğunu sananlardan uzak duruyorum

çünkü ister türketin ister tüketmeyin zaten ithal edilmiştir yabancı mallar
ithal edilmeye de devam edecektir
önemli olan sizin ithal ettiklerinizden daha çok ihraç edebilmenizdir

"ya kimse almazsa", "hadi boykot edelim" gibi saçmalıklara kominist olmayıpta inanlar var mıdır hala?

bırakalım herkes ne istiyorsa ne alabiliyorsa alsın kullansın bunları sorgulamayalım

Mevla , yaradan ..Bunları dememiz de caiz mi Hocam...Yahu ne cok seviyorsun boş işleri..İnsanlar Yaradnına nasıl isterse öyle hiatp etsin.Rap desin Mevla desin Tanrı desin Manada hepsi birmi...Başka işlere kafanızı yorun...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2661699' Alıntı:

ben kendi adıma

"ya kimse almazsa", "hadi boykot edelim" gibi saçmalıklara kominist olmayıpta inanlar var mıdır hala?

bırakalım herkes ne istiyorsa ne alabiliyorsa alsın kullansın bunları sorgulamayalım

yanlış düşündüğünü ben burda nedesem sana kabul ettiremem biliyorum.. boykot etmek bizlerin 1. vazifesi olmalıdır halbuki..çünkü şuan elimizden gelcebilcek en iyi şey budur tabi bu dediklerim anlayana.. sen yerli malların varken(tabiki%100 yerli değil)gidipte yabancı mal alıp yerli sermayeye birde sen zarar verirsen ....ve solermisin bugun televizyonda amerika yada israilin yaptıklarını gorup lanet yağdırıyosun farkında dğilmisin onların mallarına verdiğin para bunları yapmasına neden oluyor.. lanet yağdırdığın şeye sende ortak oluyosun.. asıl onların malını kullnıp vatanını savunmya çlışnların yaptığı ayıptır.. senin atalarına ailene sovenlrin mallarını kullnmk hoşuna gidiyosada birşey diyemem..

ikra gerçekten çok güzel cevaplar veriyorsun teşekkürler.ALLAH yardımcın olsun.konuyu açan arkadaş konusuyla ilgili bişeler söylemek istememiş ama güzel bi makale indirmiş sağolsun.bende bu sayede senin görüşlerinden yararlandım.başka forumlarda çok kere böyle tartışmalara girdiğim için şimdilik bişey yazmıyayım.ama gerçekten tartışmalara bakıldığında konunun çok uzağında ve konuyu sadece olumsuz eleşstirmek için yorum yapanlar var.tabi tartışılması gerek ama sabit fikirli olmamak gerek belki bu makalede eleştirenlerin ince düşünme yetisine katkıda buluncak şeyler vardır ama görüldüğü gibi baştan bu kabul edilmemek üzere konuşuloy.neyse TANRIyı insanlar yaratır.ALLAH insanı yaratır!!konuyu açanada çok teşekkürler

yanlış düşündüğünü ben burda nedesem sana kabul ettiremem biliyorum.. boykot etmek bizlerin 1. vazifesi olmalıdır halbuki..çünkü şuan elimizden gelcebilcek en iyi şey budur tabi bu dediklerim anlayana.. sen yerli malların varken(tabiki%100 yerli değil)gidipte yabancı mal alıp yerli sermayeye birde sen zarar verirsen ....ve solermisin bugun televizyonda amerika yada israilin yaptıklarını gorup lanet yağdırıyosun farkında dğilmisin onların mallarına verdiğin para bunları yapmasına neden oluyor.. lanet yağdırdığın şeye sende ortak oluyosun.. asıl onların malını kullnıp vatanını savunmya çlışnların yaptığı ayıptır.. senin atalarına ailene sovenlrin mallarını kullnmk hoşuna gidiyosada birşey diyemem..

ben birşey kabul etmeme konusunda şartlanmış birisi değilim
sana şöyle açıklıyım durumu
olaya nereden bakktığıma dikkat et:

Almanya'da veyahutta Amerika'da yaşayan insanların Türk mallarını boykot ettiklerini düşünsene
bu onları etkiler miydi???

Bir Türk vatandaşı olarak ben kimseye ortak falan olmuyorum sadece ürün alıyorum
eğer insanlarımız saçmalıkları kovalamak para peşinde koşmak ve kendilerini daha iyi işler yapmaya adamış olsalardı, onların bizden ürün alıp almaması da beni bağlamazdı ve bugün ben Türkiye'de üretilmiş bilgisayar parçalarını, cep telefonlarını vb. yüksek teknolojik ürünler alıyor olucaktım
hal bu olunca bilgisayarımı "gavur"dan almak zorunda kalıyorum
bilmem anlatabildim mi???
bunun ne kadar hoşuma gittiğini tahmin bile edemezsin
zevkten ölücem nerdeyse :mad:

soruyorum kendime bazen acaba neden böyle oluyor diye
onlarda olup bizde olmayan ne???
baksana şunlara resmen bizimle alay ediyorlar:

BİR YILDA KİŞİ BAŞINA OKUMA SAYILARI:
» Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor
» Bir İsviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor.
» Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor
» Türkiye’de 6 kişiye yılda 1 bir kitap düşüyor.
Türkiye’de okuma alışkanlığına sahip olan kişi sayısı ortalama 40 bin kişi

gavur okusun ben okumam
gavur kendi kendine takılsın, ben cebime bakarım
gavur teknoloji üretsin kullansın satsın, ben boykot ederim
sormak lazım:
BİZ NİYE İŞE YARAYAN BİRŞEYLER YAPMAKTAN ACİZ BİR HALDE BU TÜR BOŞ İŞLERİ KOVALIYORUZ HALA????
NEDEN???
BU MUDUR VATANINI MİLLETİNİ SEVMEK??????????

bak işte dostum şunu nanlmıyosun dış sermaye gerçkten güçlü bugun yerli sermayenin güçlü olduğunu sanıyoruz ama gerkn güç yok oyuzden gerekn kaliteyi veremiyor ve millerimiz on yargıyla yaklşıyor dolayısıylada yerli sermaye ilerlmiyor ....sende yada bizlerde alıyoruz yabancı mal yerli sermaye çoktu sonra diyorlar niye ozellştirme yapılıyor diye....

ve diyorsun onlar bunun yaparken bizler napıyordukk.. şoyle birşey diyim bugun düntada fen fakületelri bilim adamı yetiştirmk için vardır ama bizim ülkede atanma ihtimali çok çok düşük olan öğrtmn yetştiriyor yani eğitim eğitim değilkii.. laiklik elden gidiyor diyorlarda gerçk ten laikliği kç tane vatandışımız biliyor bun bile öğrtilmiyo artık okullarda.... demek istediğimi bu sana...

R€B€L;2661363' Alıntı:
Laiklik hırsızlara dolandırıcılara kalmamalı ama en az onlar kadar yalancı, somurucu, dıs ulke maşaları,dolandırıcı, Hasan Karakaya zihniyetinede kalmamalı..Carpıtmalarla, isguzarlıkla dolu bi yazı olarak gordum..

Her şeye Laiklik diye karşı çıkan yasak koyan Hasan Karakayalar değil.
O yüzden laiklik hasan karakayalara kalmaz gönlünü ferah tut
Laikliği savunma adı altında yapılan yolsuzlukları gören kişiler aynı konumda görünmek istemediğinden Laikliği savunmaya meraklı değildir.Hoş savunma niyetide olsa Laiklik maskesi altına gizlenmiş hırsızlardan dolandırıcılardan sıra gelmez onlara

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2661699' Alıntı:

ben kendi adıma

vatan sınırları içine girmiş her şey artık türk malı olur. onları boykot etmek demek kendi vatandaşınızı boykot etmek demektir. esas boykotu hükümet uygulamalıdır ithal mal getirttirmeyerek. bu yönden düşünmek daha akılcı bir çözüm olabilir.

@kullanıcı sen de haklısın @algoritma da haklı.

Hükümet uyguladığı ekonomik poltika gereği böyle bir ambargo koyamaz ithalata. Ambargoyu tüketici koyar. Sen o ürünü almazsan senin ülkende ithalat yapan kişi de getirmez. Ben bugün Çin'den mal getiriyorum eğer satamasam elimde kalsa. Bir daha Çin'den getirmem Tunus'tan getiririm.

Bu ülkenin düşmanlarının yüksek sesle söylenmesi lazımdır. 1. Dünya savaşı sömürge savaşıdır. Almanya ve İtalya'nın ham madde ve geç kalan sömürgeleşme çabasıyla çıkmıştır. 2. dünya savaşı da 1. dünya savaşı sonrası barışın saplanamaması sınırların düzgün çizilememesi nedeniyle çıkmıştır. Aslında altında yatan neden yine uluslararası ekonomik mücadelelerdir. Japonya petrol ve yakıt ihtiyacı yani enerji kaynakları nedeniyle Amerika'ya saldırmış, Almanlar Alsas Loren maden yataklarını meselesini bahane edip Fransa'ya girmişlerdir.

Neyse artık çağımızda sömürgeleştirme eski tip kolonileşmeyle olmuyor. Uluslararası sermaye kolonileşmesi mevcut. Ve hükümet sağolsun Osmanlı dönemindeki kapitülasyonlar gibi ülke ekonomisini yabancı kolonist sermaye güçlerine yavaş yavaş satmaktadır.

Şimdi Türkiye'nin düşmanlarını bir sıralayalım. Kim diye merak edenler Kurtuluş Savaşı okusunlar. ABD falan diye başlamasınlar sakın. ABD 150 yıllık bir güç Türkiye ve Türkle çok daha köklü bir ülke ve millettir ve daha köklü düşmanlarımız var bizim. Bana göre Türkiye'nin öncelikli düşman listesi
1 İngiltere
2 Fransa
3 İtalya
4 Rusya
5 Yunanistan
6 ABD
7 İran

Bakarsanız en büyük düşmanlarımız yıllık ithalatımızda en önemli kalemleri oluşturanlar. Bu bilinci bu halka yerleştirmeyip 200 yıldır en azılı Türkiye ve Türk düşmanı ülkelerin sanki gizli anlaşmalar ile hasta osmanlı yı masa başında paylaşmamışlar gibi Türkiye'yi özgür bir ülke olaeak avrupa birliğine alacaklar mı sanıyorsunuz? 75 milyon müslüman Türk oyunun avrupa parlementosuna girmesine izin vereceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu salak kafayla biz meclise ermeni milletvekili sokarız (hepimiz hrantız dinkiz hatta dangalağız di mi?), rum milletvekili sokarız (hatta ekümenik patrik deriz istanbulu ortodoksların haccı yaparız) ama onlar avrupa parlementosuna 75 milyon türkün oyunu sokmazlar.

Şimdi ne yapmak lazım. Ürünleri, markaları, sermaye gruplarını tanıyacaksanız ve idame ettirebiliyorsanız alternatif ürünü kullanacaksınız arkadaşım. Fransız arabası alma git kora arabası al, japon arabası al. Hiç olmazsa Alman arabası al. PAntolon alacaksan (ki marka değeri en çok katma değer yaratan alanlardandır) fransız italyan modacıdan alma muadilini bulmaya çalış. Carfeurre dan alışveriş yapma (böylece hemşehrim sabancı belki kendine türkiye düşmanı olmayan ortaklar bulur) git başka bir mağazadan al. Bu kadar basit. Ben kola içmem, şükür sigara da kullanmıyorum. İçki içeceğim zaman Türk içkisi tercih ederim. Tekstil ürünü asla yabancı marka giymem bu ülkenin tekstilde kaliteli markaları var şükür. Bilgisayar alacağım zaman HP almam gider Exper alırım, casper alırım, datron alırım ki datron kullanıyorum). Bilgisayarlarımda işlemci olarak AMD kullanırım. Evime mobilyayı ikea dan değil mahalledeki mobilyacıdan alırım. Cep telefonu olarak motorola nokia değil samsung alırım (asus kullanıyorum mesela). Görüldüğü gibi liste uzatılabilir.

Türkiye'nin ticari serüvenini iktisata yabancı olan arkadaşlar için özetleyeyim. Bizim ülkemizde güzel domates yetiştirir, italya'ya kilosu 10 kuruştan satarız. Alırlar o domatesi, barilla spagetti sosu yaparlar (buna katma değer diyoruz) bize kilosunu 100 liradan satarlar (aradaki 90 YTL onların kazandıkları ve faydasını arttırdıklarını ürünün katma değeridir). İngiltere'ye tonu 100 milyondan çelik ihraç ederiz. O çeliği alırlar Range Rover jip yaparlar bize tanesi 200 milyardan geri satarlar. Bu ekonomik sistem ile Türkiye Avrupa Birliğinin hem hammadde sömürgesidir hem de pazarıdır. Onlar bizden aldıkları hammade karşılığı bize sanayi ürünü satarlar ve karşılığında bizi borçlandırılar. Sürekl iborcu ödemek için daha fazla hammaddeyi yok pahasına satmak en sonunda da ülkeyi satmak gerekir.

Yani Range Rover Jip alma Kia jip al, pizza hut'tan pizza yeme pizza pizaa'dan ye, Barilla Makarna alma nuhun ankara makarnası al! Senin tüketicin barillayı almadığında onu getiren uyanık adam ya üretime girecektir içeri ve dışarı mal üretecektir ya da ürünlerini düşmanımız olmayan bir ülkeden getirtecektir. Sen aldığın sürece sivri zekalının biri o malı getirmeye devam edecektir ve sen düşmanlarına para yardımı yapmaya devam edeceksin demektir.

BU HALKTAKİ TEK EKSİK MİLLİ BİLİNÇ. ATATÜRK MİLLİYETÇİLİK BİLİNCİNİ YERLEŞTİRMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI. AMA ARKASINDAN GELENLER ŞEKİLCİ MİLLİYETÇİLİK, ŞEKİLCİ ATATÜRKÇÜLÜK VE ŞEKİLCİ İSLAMCILIKLA HERŞEYİN İÇİNİ BOŞALTTI.

ELİMİZDE NE VAR NE MİLLİYETÇİSİ MİLLİYETÇİ NE SOLCUSU SOLCU NE İSLAMCISI MÜSLÜMAN BİR TOPLUM...

saygılar

not: ben bu ambargo işini gerçekten uyguluyorum, ben yaparsam ne olur demeyin bu işler 1 kişilerle olur. aynı malı başka bir kaynaktan idame edebiliyorsanız sakın saydığım ülkelerin malını almayın.

iyi diosun güzel diosunda

hiç sermayenin dini imanı olurmu hiç sermayenin adaleti olurmu

ben dış kaynaklı hiç bir ürünü dost düşman olarak ayırmam bana göre bu yanlış

doğru olan öncelik yerli olanı kullanmaktır eğer o malın alternatifi yoksa bizle iyi geçinen ülkelerin yada bizim desteklediğimiz (kıbrıs,çeçenistan,kosova,azerbeycan afganistan)ülkeler in malları olabilirr..üçüncü sıra basit bi örnekle matbaa makinası sadece düşman ülkede varsa neden almıyayım

Belirttim yerine idame ettirebileceğiniz yerli ürün varsa yerli ürün. Yoksa daha ılımlı ülkelerin mallarını almak lazım. Ama maalesef Türkiye ile ılımlı ilişkiler içinde olan ve sanayisi olan 2 devlet biliyorum ben
1 japonya
2 güney kore

Senin saydığın çeçenistan, azerbaycan, afganistan gibi ülkelerin bize satabilecekleri pek bir şeyleri yok. Türk cep telefonu markası yoksa kore markası kullan. ılımlı bir ülkenin markası da yoksa zorunlu olarak kullanacaksan yapacak bir şey yok. ama şimdi biri çıkar da kolanın alternatifi yok ben daha güzel alternatif bir tat bulamadım diyene de döve döve kımız içiremeyiz :D

bakın arkadaşlar anltmak istediğimi anlmıyorsunuz.. ben size cep telefonu yada bilgisayar filan kullanmayın demiyorum.. teknoljiden geri kalın demiyorum.. malesef teknolojik alanda yerli malımız yok desek yalan olmaz dış güçlere bağımlıyız.. ama sen gidpte tekstilde yada gıda sanayisnde gerçkten kaliteli yerli mallar varken dış mallara başvuyoysan bana gore yaptığın yanlıştır.. çünkü bu yaptığın yerli sermayeye darbe demektir.. bizler destek olcazki yerli sermye güçlensin.mesela ben düşünüyorum coca cola almım tamamda ben 2 ytl lik birşey almıyrken ordu gidiyor milyon dolarlık silahlar alıyor yaptığım boykotun ne anlamı kaldı.. işte insanlar genellikle bu zihniyette olduğundan dış malların hucumuna uğraşmış durumdayızz..bizler eğer üstümüze düşeni yapsak inanın yerl sermayemiz her geçen gün büyür..lütfen on yargılı olmayalım ve unutmayın tv lerde gorup lanet yağdırmıığımız amerika ve israil bu mallar sayesinde ekonomilerini bu hale getirdilier...

arkadaşım senin bu dediğin filmlerde oluyor.filmin ismini söyle de aksam gidelim izlemeye hackhell ailesi olarak..sen bütün kurumlarını yabancılara satacaksın.üretemeyecek duruma geleceksin.sonra biz boykot yapınca mı düzelecek?70milyon kişi cola içmesin.zarara ugrayan ülke ne kadar zarara ugradıysa aqp ye der şu kadar borclusun bana.onlarda tamam der hemen abi şurayı peşkeş çekeyim sana..0 a 0 elde var 0.biz vatandaş olarak ithalatta dünya 3. sü olmamızın hesabını sormalıyız.amerikadan icazet alanlardan hesap sormalıyız.ama bu olgunlugu gosterecek Türkiye ne yazık ki çok uzak gözüküyor..

arkadaşım senin bu dediğin filmlerde oluyor.filmin ismini söyle de aksam gidelim izlemeye hackhell ailesi olarak..sen bütün kurumlarını yabancılara satacaksın.üretemeyecek duruma geleceksin.sonra biz boykot yapınca mı düzelecek?70milyon kişi cola içmesin.zarara ugrayan ülke ne kadar zarara ugradıysa aqp ye der şu kadar borclusun bana.onlarda tamam der hemen abi şurayı peşkeş çekeyim sana..0 a 0 elde var 0.biz vatandaş olarak ithalatta dünya 3. sü olmamızın hesabını sormalıyız.amerikadan icazet alanlardan hesap sormalıyız.ama bu olgunlugu gosterecek Türkiye ne yazık ki çok uzak gözüküyor..

tamam dostum sen ailene atana sovenlerin mallarını kullanmaya devam et hoşunada gidiyor sanırım...ve solermisin yerli sermaye neyle kalkıncak neden olsa senin gibi düşünüp dış mallara başvuran çok devlet pramı vriyorda yerli sermyaye..lütfen geniş düşün biraz ozaman ancak anlarsın nedemek istediğimi..

Ülke olarak ambargo yapalım ki zenginleşelim :)

BOYKOT SAÇMALIĞININ SONUÇLARINA BAKIN (BİR ZAHMET EDİP OKUYUN)

bilmem bunları görmesi ne kadar zordur.
farzedelim ki "hh ailesi" olarak yılda 500 bin kola tüketiyoruz(hepsi coca cola olsun ve fiyatı da 1 Cola=1 YTL)
peki Coca Cola bundan ne kadar kazanıyor? kar olarak tahminen 400 bin YTL
bunu dolar haline çevirin 350 bin dolar civarı

Coca Cola yılda ne kadar kar ediyor?
"geçen yıl dördüncü çeyrek kârı 1.21 milyar dolar" (2007 son 4 ayı)
(kaynak: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=338680)

yani bu şirketin, yıllık 4 milyar dolar KAR açıklaması hiç süpriz olmaz özellikle de yaz aylarında tüketimin arttığını hesaba katarsanız 5 milyar dolar bile olabilir KARLARI
siz bu kardan 100 milyon doları boykotla çıkardınız diyelim >> yani Türkiye'de o yıl bir tek Allah'ın kulu bile kola içmedi (içinde bulunduğumuz dönemde CocaCola nın Türkiye'den edebileceği maksimum kar 75 milyon doları geçemez ya neyse)

Bu zarar Coca Cola'yı batırır mı? HAYIR
Şirketi kötü bir duruma sokar mı? HAYIR
meraklanmayın ne olacağını söylüyorum...
yaptığınız şirketin büyüme hızını azaltmaktan başka hiçbir işe yaramaz
kaldı ki bunu yaptırabilecek kadar çok komünist mantığına sahip Türk vatandaşı da yok
o yüzden bu şirkete saçmalık ötesi boykotunuzla verebileceğiniz maksimum zarar 20 milyon doları geçmez

Olayın bir de şu yönleri var:

Bu şirket Türkiye'de hiç ürün satılmazsa ne yapar?
Hatırlatmak zorunda hissediyorum belki de bilmiyorsunuz içtiğiniz colaların tamamı
Ülkemizde fabrikasında çalışan İŞÇİLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ İŞTEN ATAR.
İNSANLARIMIZIN İŞSİZ KALMASI HOŞUNUZA MI GİDİYOR YOKSA??? Sizlerin sapık fantezileriniz uğruna, asgari ücretle çalışan binlerce insanların işlerini kaybetmeleri, işsizliğin %10.1 olduğu bir ülkede kabul edilebilecek bir şey değildir :mad:

Şirket ürün üretmediği için DEVLETE ÖDEDİĞİ VERGİYİ DE ÖDEMEK DURUMUNDA KALMAZ.DEVLETİN VERGİ ALMAMASINDAN ÇIKARINIZ NEDİR?
not: eğer daha az kamu hizmeti almayı bir çıkar olarak görüyorsanız orası ayrı :hhmanD

kapalı ekonomi hayranı Erbakan taklidi yapmayın bana,ama açık konuşalım ben kendim Cola içmiyorum(çünkü güzel gelmiyor bana içme zorunluluğum da yok)
ama boykot gibi saçmalıklardan ve boykotçulardan kendimi uzak tutuyorum.
yapmaya çalıştığınız saçmalığında ülkenizden başka hiçbirşeye bir zararı olmuyor.
Hangi üründen bahsederseniz bahsedin durum aşağı yukarı aynı olacaktır.Türkiye'de 1 milyar nüfus ve 40 bin dolar kişi başına düşen milli gelir yok o tip boş hayalleri gerçekleştirebilen bir ülkede göremiyorum!

ayrıca Türkiye'de üretilmeyen ve ithal edilen ürünleri kullanmasak bugün ne halde olurduk?
* Bilgisayar denilen bu nimetten uzak, yazdıklarımı okumaktan mahrum kalırdınız
* Ordumuzun ellerinde kalitesiz savaş araçları olurdu(bunun anlamı milli güvenliğin düşük bir seviyede olmasıdır)
* Kullandığınız ürünlerin kalitesi bugünkülere nispeten çok daha düşük olurdu
vs. vs.

O yüzden yaptıklarınızı iyi düşünün
Gidip kola için veya içmeyin demiyorum
kimsenin yediğine içtiğine kullandığı ürünlere karışmakta haddime değildir.
yerlisini, yabancısını, kullanacağı ürünün iyisi herkes kendisi bilir
Herkes istediğini imkanları ölçüsünde alabilir, bu kişinin kendisinden başka hiçkimseyi ilgilendirmez.
YOKSA HOŞUNUZA MI GİDİYOR İNSANLARA NE YAPACAKLARINI DAYATMAYA ÇALIŞMAK

PEKİ İYİ BİR EKONOMİ İÇİN GEREKENLER NELER:

Yaplıması gereken şey şudur.Kendinizde üreticeksiniz.Eğer ülkenizde hazırı yemeye alışmış üretmeden tüketmeye meğilli bir toplum varsa bu toplumu üretime yönlendireceksiniz.Özelleştirme yapalım, ülkeye sıcak para gelsin de zengileşelim mantığıyla yürümez ekonomi.Ülkeye dışarıdan gelen para yatırım olmalı
Yurtiçindeki yatırımcı üretime teşvik edilmeli.Bunlar nasıl olur diye sormayın
YERLİ SERMAY nasıl kalkınacak E üretimdeki vergileri düşürülürse, reel faizleri indirilirse kalkınacak
(yerli ürünlerin satılmadığını düşünüp beni güldürmeyin, piyasada üretilen bir şey varsa illa ki satılıyordur)

Bunlar şıp diyince olucak şeyler olmadığı için bir süre bu şekilde yaşamak zorundayız.Ranta değil üretime yönelik ekonomi gerekiyor artık.
Hali hazırdaki hükümetin bunları başarabilmesi söz konusu değil.Bizim birer vatandaş olarak yapabileceğimiz oyumuzu verdiğimiz partinin ekonomik politikasını iyice bir incelemek ve yönetimin ülkeye neler kazandırabileceğini analiz ederek karar vermek olmalıdır.

Tabi ülkedeki seçmenlerin yarısı hala usanmadan bıkmadan türban konusu, gıda,yakacak vs yardımı , cumhurbaşkanlığı seçimi peşinde koyup oy vermeye devam ederse ülke olarak bunları yaşamaya mahkumuz.

algoritmaA umarım yazdıklarımı zahmet edip okursun :vur

okdum dostum ama ben onceki yorumumda da dediğim gibi çekinmeden atalrıma aileme vatanıma milletime soven insanlığa zulmeden kuruluşların mallarını kullanmak benim anlayışımla bir değildir.. sen kullanmak istersende buyur kullan...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

bürokrasiyle uğraşş kırk çeşit vergiyle uğraşş gel burda birşeylerr üretmeye kalk....

devletimiz nerdeyse engell oluyorrr ..çok sıkıyor sanayiyii
vergilerr çok fahiş
yük altına girip teknolojiyi kaliteyi yakalamak istersen çok masrafa giriyorsun eğer kii düşersen sana kimse yardımcı olmazz devlett vergi alacam diee yakana yapışır...

devlet teşviğinin adı var kendiii yokkk
sigorta primleri çok yüksekkk eğer bu primleri yatırırsan rekabet edemezsinn 10 kişi çalışıyorsa ayda 3 binlira yakın yük bindiriyorrr ...

en iyi strateji rölantide çalışmak yada durdurmak...ne gereği varrr devletle uğraşmanın

Geri