LÜTFEN YARDIM EDİN HAFTAYA EKRAN KARTI ALCAmmMM..!!

talo devil

New member
Reaction score
0
ANAKART: MB ASUS P4S800D-X (SIS661,DDR400,SATA800,S,E) BOARD
İŞLEMCİ: INTEL P4 3.0 GHZ CPU '' 1 MB , 800 MHZ'' BOX
RAM : 512 MB DDR RAM 400 MHZ PC3200 ( 1 VEYA 1.5 GB YAPMAYİ DÜŞÜYORM)
PSU : 350 WAT
ESKİ EKRAN KARTIM : POWERCOLOR 256 MB ATI RADEON 9550 8X AGP VGA

( oyunlarda artık kasiyor Crysis WARHEAD güç bela bitirdim pes 2009 demosunu denedim görüntü kalitesi berbat bu sisteme uygun güzel bi ekran kartı ariyorm 100 120 ytl civarı bn X1650 PRO diye düşündüm ama sizde bi yardım ederseniz mutlu olurumm..:goz:

ram i 2GB yap PSU yu mutlaka değiştir. ondan sonrada hd 4850 al derim ben fiyat açısından daha uygun bir kart.

agp olduktan sonra uyar ama öyle full ayarlarda TÜM oyunları oynayabileceğini pek sanmıyorum. Fakat şuda bir gerçek AGP slotun varsa daha ne kadar mükemmel bir ekran kartı alabilrsin ki? Eğer illaki ati alacağım diyorsan Hd 3800 serisi ekran kartlarından birini seç bu ekran kartı serisinden düşünmüyorum diyorsan ben olsam Nvida serisi ekran kartlarına göz atarım

Burada bir çok AGP ekran kartı mevcut: http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=204&sp=ekran_kart_tipi=agp||

burada da benim tavsiyem var : http://www.hepsiburada.com/powercol...Details.aspx?categoryid=204&productid=bd52139

tabi fiyat farkı baya bir var.

muratyumuk arkadaşıma katılıyorum. Ram en az 2GB olmalı artık. 2*1GB alırsan iyi olur.
Ekran kartı olarak Sapphire ATI HD4850 tavsiye ederim.
Eee artık işlemcinde yaşlanmış sayılır. Hiç yoktan bi Core 2 Duo 2.66GHz E8200 /1333MHz almalısın.
Bu yüküde o güç kaynağı karşılamaz en azından bi 425W lazım 500W tavsiye ederim.

kardesim,soyledigin ekran karti uyar ama ne kadar verim elde edersin orasi mechul,
bu ekran karti seni en fazla 1 yil idare eder,sonra islemcin yetmemeye baslayacak,daha sonra ramlar (1,5 gb olsada) ,sonra yeni aldigin ekran karti ile birlikte bilgisayarida cope atacaksin, niye aldimki diyeceksin, sen en iyisi para biriktir ve yeni bir sistem topla

herkese dedigim gibi agp ekran kartina verilen para cope atilmis demektir,

kolay gelsin

arkadasım bnde ztn bu sene idare etsin diye değiştirmek istiyorum yaza yeni sistem alcam zaten pes 2009 fifa 2009 gibi oyunları rahat çaliştiracak bi ekran kartı yeter bana..

arkadasim o zaman o karti al seni bir sene idare eder,
birde psu' yu 450 watt yeterli olacaktir veya saglam bir 650 watt civarinda bir power supply al seneye yenisini almak zorunda kalmazssin

ayrica biliyorsun ki ddr 400 ram' lar biraz pahalidir,

sifir alirsan max 1 gb al,
ya da ikinci el ram al fiyatlari daha uygun olur,
tek parca 1 gb 2. el bulman zor olur ama 512mb bulabilirsin,
saglamlarindan al bir kac tane bir sene idare et

hayirli olsun,kolay gelsin

512MB,ATI Radeon HD3650,AGP,DDR2,DVI-I beyler bu ekran kartini almaya karar verdim artık agp için en iyisi bu ekran kartı bu seneyide çıkarır sanırımm...bu kart için yukarıdakı sistemim yetermi bide kaç wat psu gerekK 350 wat var şuan...:eek:ha:eek:ha

Bu senelik idare etsin dediğine göre seneye sistemi değiştireceksin o nedenle şöyle 600 - 650W lık bir psu al onu bir daha değiştirmene gerek kalmasın tekrar tekrar masraf yapmana gerek yok.PSU teknolojisi çok değişmiyor. OCZ nin 600 W lık PSU su var tavsiye ederim.
Sendeki PSU 350 W lıksa ve bu gerçek değer değilse (markasız çin malı vs.) kesinlikle sana sorun yaşatacaktır. Bu değerle gerçek değerlerse bile sisteminin özelliklerine göre bazı zamanlar sistemini kaldırmayıp resetlenmelere neden olabilir bilgin olsun.
Son bir şey daha alacağım PSU nun veriminin % 80 nin altında olmasına izin verme. Şebekeden çektiğin gücün tamamını kullanman imkansızdır. Mutlaka kayıplar olacak ancak şebekeden çektiğin gücün % 80 nini kullanıyorsan bu standart bir PSU kullanıyorsun demektir.

cikartir , ama ram' i minimum 1 gb yapmalisin ve ve onceki mesajimi bir daha oku derim,

alacaksan ikinci el 512 mb'lik ram al(kac slot' un varsa kafana gore takil) ama elindeki ram'lar ile ayni marka,hiz ve chipset olsun, yoksa sorun yasayabilirsin,

agp slotuyla ne yaparsan yap yalan olur o işler ekran kartı değilde anakart değişimine gidicek gibi..

basit bi power hesaplaması yaptır google babaya bi bak bakalım sistemine yeterlimi 350watt tabi yeni agp kartınla beraber..

bence overclock hakkında biraz bilgi edin belki daha yüksek performans alabilirsin kartından..

4870x2 bile kullandım serviste ama overclocksuz hepsi yalan bana göre :D
sağlam bir soğutma ile tahmin edemeyeceğin performansı alabilirsin.. %80e kadar..

bak kardes bu yazmı okurmusun bılmıyorum ama
ekran kartı modelım ati redeon 2600 pro ekran kartını anlamayacam sana pcdekı oyunları yazıyım
belkı hosuna gıder
1 Counter-Strike 1.6
2 Euro Truck Simulator
3 GTA San Andreas
4 Pro Evolution Soccer 2008
5 Crysis Oyuna Başla
6 Crysis WARHEAD
7 Gun
8 Stalker
9 pes 2009 demo
10 Call of Duty 4 - Modern Warfare
11 Test Drive Unlimited
12 QUAKE3 ARENA
ben bu oynlar 1280* 1024 oynuyorum bazıları basıt oyun ama aralarında cok yuksek ekran kartı ısteyen oyunlar war benden sana tawsiye ıster al ıster alma
ram:2 gb al
en son 75 ytl di

Önerdikleri ekran kartı güzel ama bence değmez agp bir kart için o kadar para vermek akıl karı diil. Bence 1 sene daha bekle şimiki paranıda üzerine koyarsın bakarsın ilerde 140 dolar daha pahalı bi ekran kartı alırsın. O ekran kartını aldıktan sonra atsan atılmaz satsan satılmaz ( değerinden ). Boşuna masraf :S

350 watt psu o ekran kartı için yeterli.

ancak sistemin eskidir. yeni oyunlarda aşırı kasılır.

öncellikle bakan cevep yazan arkadaslar teşşekür ediormm ilgilendikleri içinn... bn ztn bu yılı cıkarsn yani şimdilik pes 2009 fifa 2009 nfsnin yeni çıkacak oyunu gibi oyunları oynamak için yaza kadar idare edecek bi ekran karti alcam oda hd 3650 büyük ihtimal ama söyle bişi war dix10 destekli ekran kartari için vistamı gerek bu konuyu anlamadım şimdi vista gibi bişiyi asla yükleemem saçma bi sistem xp bin basar ona hem daha az ram yiyorr..bu konuda napabilirzz..:victory:eek:ha

dx 10 destekli ekran kartı kullanman için Vista kurmak zorunda değilsin. Ancak alacağın ekran kartının DX 10 özelliğinini kullanacaksan İşte o zaman Vista kurmak zorundasın. Dx10 destekli ekran kartları Dx 9 da da çalışır:D

pfff..:S:D lanet olsn bunları yapanlarının canları cehenneme ya walla adam gibi yapsınlar ne olurki DX 10dan yararlansakk vista ile kim ugrascak şmdi..:S:D:goz:

Geri