Kurtuluş Savaşı, HALK SAVAŞI DEĞİLDİ

nene hatunlar sütcü imamlar ordunun halkı organize etmesi icin gönderdigi askerlemiydi ; )

İzmir Sigortaları İtfaiye Kumandanı Mösyö Greskovic in İzmir Büyük Yangını Hakkında Raporu

Son taarruz başladığı zaman Yunan subay ve erlerinin ağızlarında "Biz İzmir i Türkler e bırakmak zorunda kalırsak yakacağız!.." sözleri dolaşıyordu.Bunu heryerde söylüyorlardı.3 Eylül 1922 pazar günü saat altıdan sonra iki Yunan askerinin Hacı Üstan Mahallesi Çavuş sokağında iki numaralı evin hizasına gelirken bir kutu kibrit ateşleyerek Mösyö Fulburç un evinin penceresinden içeri attıklarını gördüm.Tabi kendi selametim için askerlere birşey söylemedim.Fakat kibrit sönünceye kadar oradan ayrılmadım,ev sahibini telaşa düşürmemek için haber de vermedim.9 Eylül 1922 cumartesi günü saat ikiden sonra hiçbir hadise meydana gelmediğini gördüm.10 Eylül 1922 pazar günü İngiliz vapurundan bir çavuş ile sekiz İngiliz eri yangın kulesine kadar geldiler.Kuleye çıktılar,vapur ile kuleden muhabere ettiler.Muhabereleri ertesi güne kadar devam etti.
11 Eylül de İngiliz çavuşu elinde bir kağıt ile bana geldi ve dedi ki: Gemi kumandanı ile olan muhaberemiz şundan ibarettir: " BU AKŞAM KARANTİNADAKİ TÜRK HASTANESİNİ YAKACAKLARDIR." Ertesi gün 12 Eylül sabahı Buca mahallesinde bulunan İtfaiye komisyonu katibi Mösyö Zakmesir,gece yarısı Buca ya iki tren geldiğini ve bütün İngiliz ailelerinin İzmir e nakil ve gemiye sevk edildiklerini söyledi.Anladım ki; İZMİR in BAŞINA TARİF EDİLEMEZ BİR FELAKET GELECEKTİR ve YUNAN ASKERLERİNİN SÖYLEDİKLERİ ÇIKACAKTIR.
11-12 Eylül de itfaiye erleri yangın kulesinde nöbet beklerken,Ermeni kilisesinde ve diğer yüksek yerlerde kiremitlerden Ermenilerin faaliyetlerini dürbün ile gördüklerini bana söylediler.Aynı zamanda itfaiyeden birkaç er,Ermeni kilisesinin çan kulesininde eskiden kararlaştırılmış olan parolalı bir haberleşme olduğunu söyledi.
12 Eylül e kadar geçen üç gün zarfında Ermeni mahallesinde Tepecik mahallesine kadar çıkan yangınların adedi ve bu yangınlarda müşahade ettiğim haller itfaiyenin otuz senelik istatistik cetvelinde görülmemiş bir mahiyet arzediyordu.11-12 Eylül gece yarısından 1 saat sonra Ermeni mahallesinde yangın çıktığını haber verdiler.İtfaiye erleri yangın yerlerine hareket edip,Rum hastanesine geçerken 130-150 kadar çoluk çocuk ve kadın acı acı bağırıyorlardı. "Ne bağırıyorsunuz?" diye sordum: " Ermeniler bizi yaktılar.sayes hanı içeresinde oturuyoruz" dediler.Bunalr Rum idiler.Evet bitişik Ermeni evindeki duvardan bir delik açtıklarını ve delikten içeri gaz dökerek evi ateşlediklerini söylediler.Bunaları sabaha kadar çıkmaz sokakta muhafaza ederek sabahleyin devriyeye teslim ettim.
13 eylül saat 10.30 da Ermeni mahallesinde ateş göründüğünü haber verdiler.İtfaiye ile birlikte giderken Ermeni kilisesine elli metre mesafede bir Ermeni evinin yandığını gördüm.Evin alt katından şiddetli bir ateş çıkıyordu.Mecburi olarak biraz geriledim.Etrafa yayılmaması için söndürmeye çalışırken Ermeni kilisesinde yangın olduğunu haber verdiler.Kiliseye gittim.Kilisenin bahçe kapısına girmek imkansızdı.Demir parmaklılardan atladık ve hortumu getirdik.Kilisenin binalarında ateş yoktu.Yalnız küçük bir bina civarında ikiyüz kadar yağlı eşya balyası ile paçavralar bir yere toplanmış üzerine de ikiyüz tüfek ve çokca cephane konmuştu.Ateş de bunlar arasından çıkıyordu.Aynı zamanda ateş içerisinde devamlı patlamalar oluyordu.Söndürmeğe çalıştık.

Biz kilisede iken Ermeni mahallesinde basmahane karşısında yangın olduğunu haber verdiler.İtfaiye erleriyle beraber koştum.Bir Ermeni evinde ateş çıktığını gördüm.Ateşin söndürülmesine çalışılırken Soğukçeşme de yangın olduğunu haber verdiler.İki itfaiye neferi ile beraber gittim.Ateşi söndürdüm.Tekrar Basmahanede yanan bir eve gittim.Ateş içinde bir takım sürekli patlamalar vardı ve ateş gittikçe şiddetlenyordu.Bu esnada yine Ermeni kilisesinin yandığını haber verdiler.Birkaç itfaiye eri ile beraber gidip su ile söndürmeğe çalışırken,300 metre uzakta ve arka sokakta dirsekte bir evin yandığını haber verdiler.Ateşleri söndürmeğe uğraşırken etrafıma baktım ve bir evden değil,Ermeni mahallesinin her yerinden ateş çıktığını ve her halde 25 yerde yangın olduğunu gördüm.Biz ateş içerisinde kaldık.Aynı zamanda bana her taraftan kurşun sıktılar.Ateş ile abluka olduğumuzu görünce mecburen daha geriye çekilerek arkamızı ateş olmayan yere verdik ve ateşin daha daha gerilere yayılmaması için uğraşıyorduk.Bu esanada yangının daha gerilerden çıktığını ve bütün Ermeni mahallesinin yandığını haber verdiler.Aynı zamanda ateşler içerisinde devamlı patlamalar oluyordu.O zaman bu ateşi su ile söndürmenin imkansız olduğunu farkettim.Derhal mevki kumandanı Kazım paşaya gittim,vaziyeti anlattım.Herhalde patlayıcı maddelerle,sağlam ve yakın binaların korunmasını ve Ermeni mahallesinin abluka altına alınmasını rica ettim.30 kadar istihkam eri verdi.Bir kamyon ile yangın yerine gittik.Daha geriden komşu ve yanmayan Ayadimitri mahallesi evlerinin korunmasına çalıştık.Mamafih duvararların zayıf olması yüzünden dinamitler yalnız delik açıyordu.Duvarlar yıkılmıyordu.Ateşlerin devam ve çokluğundan hortumlar bozuldu ve yandı.Tulumbalar kullanılamaz hale geldiği halde yine ateşin söndürülmesine çalışmakta iken Peştemalcılarbaşında ateş çıktığını haber verdiler.Ateş lehrin her tarafını sardı.Rüzgarın devam etmesinden dolayı yangın şiddetleniyordu.Bense mecburi olarak itfaiyenin malzeme ve erlerini ateş içinden çıkardım ve birkaç takım teşkil edip ateş olmayan yerlerden ve daha gerilerden bir şeyler yapmağa uğraştım.
Halbuki ben bu işin kasden yapıldığına kani olmam dolayısı ile 11 eylülde İtfaiye komisyonu meclisi reisi Mösyö Bon a gittim.Vaktiyle Yunan subay ve erlerinin gevezelik ettikleri hatırıma geldikçe bunun gerçekten bir tertip ve kasd olduğuna ve bütün İsmir şehrini kül haline getirmeğe karar verdiklerine ve bu uğurda ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerine tam bir kanaat hasıl etmiştim.Bu kanaatimi kendisine anlattım.Beni serbest bırakmalarını ve İzmir i bu büyük felaketten kurtarmak için gereken malzeme,insan ve ne lazımsa tedarike müsade edilmesini rica ettim.Mösyö Bon itfaiye meclisi topladı.Ben meclis huzurunda ve vaziyeti tamamiyle anlattım.Meclis teklifimi aynen kabul ve bana motorlu tulumbanın gümrük karşısında daima hazır bulundurlmasını emretti.Ben ise makineyi denize atarlar ve makineyi kaybederiz ihtimaliyle bu teklifi reddettim.İki gün zarfında ne mümkünse İzmir den tedarik ve icab eden teşkilatı kurdum.Bütün mevcudiyetimle İzmiri in yangından kurtulmasına gayret ettim.Mamafih yangının ikinci günü ateşleri söndürmeğe uğraşırken bana dahi kurşun sıktılar.Atılan merminin bana değil yangın tulumbalarına isbaet edip bunları delik deşik ettiklerinden işbu rapor tanzim ve takdim kılınır.

İzmir Sigortaları İtfaiye Kumandanı
GRESKOVİC

İşbu rapor '' 9 eylül de Yunanlıların denize döküldüğü yolundaki mahud iddiaların efsane olduğunu pek güzel ispat etmiyor mu?

Yunanlılar denize dökülmüşse 10-11 ve 12 eylülde İzmir i kimler ve nasıl yakabilmiştir?

Bozgun halinde kaçan,kaçarken de her şehir ve kasabada yağma,talan ve yangınlar için bir hayli eğlenen düşmanı yakalayamayan,ona bu zulümler için kafi zaman ve fırsat veren kahramanlara(!!!!) ne demeli!

Şu "KURTULUŞ SAVAŞI" hakiki çehresiyle ne zaman yazılacak?

İşbu rapor '' 9 eylül de Yunanlıların denize döküldüğü yolundaki mahud iddiaların efsane olduğunu pek güzel ispat etmiyor mu?

Yunanlılar denize dökülmüşse 10-11 ve 12 eylülde İzmir i kimler ve nasıl yakabilmiştir?

Bozgun halinde kaçan,kaçarken de her şehir ve kasabada yağma,talan ve yangınlar için bir hayli eğlenen düşmanı yakalayamayan,ona bu zulümler için kafi zaman ve fırsat veren kahramanlara(!!!!) ne demeli!

Şu "KURTULUŞ SAVAŞI" hakiki çehresiyle ne zaman yazılacak?

arkadaşım o zamanların ali kemal'i ile arandaki 1 farkı söylermisin???
peki bide şöyle düşün, yunanlar kendi isteğiylemi bıraktı izmiri???
elinde kağnıdan başka bir varlığı olmayan ordu, Kurtuluş savaşının başladığı Afyonun doğusundan, yürüyerek ve savaşarak 13 günde İzmire girmiştir, bunun aksi diye birşey mümkün değildir.

şayet girememiş olsaydı, elinde en ufak bir kozu kaldığını bilen emperyalist ingiltere ve yunanlar masada izmirde kalabilmek için bütün entrika ve oyunlarını oynardılar.

he bu arada 9 Eylül sabahı izmire girilmiş, takip eden günlerdede asrın ordusu diye tabir edilen bütük britanya ordusuna göz dağı verebilmek için Çanakkale cephesine hareket edilmiştir.

bütün bunlar gerçektir. elle tutulur belgeleriyle, kanıtlarıyla. senin için ne acı bir durum olsa gerek.
Kurtuluş savaşı, Türk ordusunun, halkın tırnaklarıyla, kanıyla verdiği, belkide Dünya üzerindeki en haklı savaştır ve Türk ordusunun kesin ve net ZAFERi ile sonuçlanmıştır. senin için ne acı değilmi??

senin için çok acıki o savaş her saniyesi, her olayı ile %100 gerçekti, ve senin tuttuğun ülkeler yenildi...

elinde kağnıdan başka bir varlığı olmayan ordu, Kurtuluş savaşının başladığı Afyonun doğusundan, yürüyerek ve savaşarak 13 günde İzmire girmiştir, bunun aksi diye birşey mümkün değildir.

şayet girememiş olsaydı, elinde en ufak bir kozu kaldığını bilen emperyalist ingiltere ve yunanlar masada izmirde kalabilmek için bütün entrika ve oyunlarını oynardılar.

he bu arada 9 Eylül sabahı izmire girilmiş, takip eden günlerdede asrın ordusu diye tabir edilen bütük britanya ordusuna göz dağı verebilmek için Çanakkale cephesine hareket edilmiştir.

bütün bunlar gerçektir. elle tutulur belgeleriyle, kanıtlarıyla. senin için ne acı bir durum olsa gerek.
Kurtuluş savaşı, Türk ordusunun, halkın tırnaklarıyla, kanıyla verdiği, belkide Dünya üzerindeki en haklı savaştır ve Türk ordusunun kesin ve net ZAFERi ile sonuçlanmıştır. senin için ne acı değilmi??

senin için çok acıki o savaş her saniyesi, her olayı ile %100 gerçekti, ve senin tuttuğun ülkeler yenildi...

bunlar var ya İzmirin yakılmasınıda Ergenekona yüklerler

Senin tuttuğun ülkeler yenildi ne demek? Saçma sapan konuşarak çapının büyüklünüğü(!) bana ispat etme

Konuyu Ali Kemal e nasıl getirdin helal olsun.Havanda su dövmenin manası yok.Madem yazdın söyleyelim Ali Kemal'in kimin emriyle kime muhalif olduğu için öldürürüldüğünü resmi ideoloji ve Kemalist kalemşörler yazmazlar.O yüzden ne desen de anlamsız olur.

K.Mısıroğlunun "Yunan Mezalimi" isimli kitabının 157,nci ve müteakib sayfalarını okursan raporun aslını ve fotoğrafları görürsün..Bir ordu mağlup olacak gemilerine öküz,manda vb şeyler doldurup ülkesine gidecek.Bir ordu galip olacak girdiği şehri yakanların ancak tozunu görecek.Tarih elbette bunu kaydedecektir.

Kurtuluş Savaşı-ki buna asla başlangıçta böyle isim konmamıştır.Cidali milli yani milletçe girişilen mücadele denmiştir- vermen için senin esir bir millet olman lazım.Mesela Cezayirrlilerin ki kurtuluş savaşıdır.Çünkü onları Fransa dan gelen idareciler yönetiyordu.Sen eğer Kurtuluş Savaş yaptığını iddia ediyorsan esir olduğunu kabul ettin demektir.Bizim milletimiz hiçbir zaman esir olmamıştır.

Milli mücadeleyi Türk tarihinin en anlı şanlı zaferi olarak görenlere şunu demek lazım.Sadece Çanakkale Savaşında verilen şehid sayısı 400 bindir(253 bini cephede,gerisi hastane vb) Büyük Taarruzdaki asker sayısı 190 bindir.Bir araştır bakalım.Milli mücadele esnasında verilen zayiat sayısı kaçtır..Sen yedi düvelle savaştığını iddia ediyorsun.Düzenli orduyla Fransıza karşı,İngilize karşı,İtalyana karşı hangi savaşı verdin?İtalyanı kendi çekilip gitti.İngilizi kendi çekilip gitti.Milli mücadele hengamında İnönü savaşları,Dumlupınar,Sakarya da bir tek Yunana karşı savaştın sonrada yedi düvelin sırtını yere getirdin dedin(Bunu diyenlerin kimin olduğu belli).Ama İngilize karşı Musulu masada bıraktın.Yunana kafa tutmağa benzemiyordu İngilize kafa tutmak.

Milli mücadele birilerini kahraman yapmak ve o birilerinin arkasındakilerinin,Türk milletinin şahsında İslamı ref etmek için mi bu kadar anlı şanlı gösterilmiştir? Acaba İngilizi Yunanı denize döktüm diyenler savaştan sonra İngilizin şapkasını almış mıdır,İslam alemini başsız bırakmaları kimin menfaatine olmuştur?Kültürü ile bağını koparması kimin işine gelmiştir?

Kurtuluş(?) Savaşının özelliği şudur.Bir hırsızla yatak odanda mücadele etmekle,bahçende mücadele etmek psikolojik olarak farklı bir hal getirir.Yoksa askeri olarak ne ifade ettiğini sırf yukarıda verdiğim rakam bile gösterir.Ama üstünlük kompleksinden aşşağılık kompleksine geçen milletler için böyle yoktan var olduk,dirildik gibi söylemler normaldir.

Biz,Trablusgarbı;Balkan savaşını,Cihan harbini ve milli mücadeleyi bir görmeliyiz.Aksi halde nice hainlerin kahraman,nice kahramanların hain olduğu;sahte kahramanların epik hikayelerine dönen düzmece bir tarihi dogma olarak görürüz...

Bu savaşlar bir görüldüğünde şu sonuç çıkar:Birilerinin çok iş yapmış gözükmelerinin sebebi zemini hazır bulmalarıdır.Yoksa dirayetlerinden değil.Memleketin zinde evlatlrı cephelerde kırılmış, budanmış(ki bunun bir plan dahilinde olduğu kabil midir acaba).Böylece hazır bir zeminde mahud işler yapılmıştır.Yoksa Koca(!) Reşid Paşanın icraati daha büyüktür.Fiiliyatta küçüktür ama yapılmasının zorluğundan daha büyüktür.

Elbet gerçek tarih yani resmi ideolojinin dogmalarından arınmış tarih birgün yazılacak

ne idüğü belirsiz neb 34 müsün nesin
sen hangi hastaneden kaçtın bakiim
manisadanmı

Senin çıktığın hastaneden çıktım:durdurun

Herşeye kılıf bulurlar.Sanki harekat 9 eylül sabahı başlamışta ,Akşam da
bitmiş...

Herşeye kılıf bulurlar.Sanki harekat 9 eylül sabahı başlamışta ,Akşam da
bitmiş...

Madem 9 eylül sabahında başlayıp da akşamında bitmedi neden 9 eylülde Yunanı denize döktüm diye 9 eylülde kutlama yapılıyor?

İstanbul un fethi 29 mayısda bitti o yüzden 29 mayısda feth kutlaması olur.Kimse 6 nisanda kuşatma başladı diye 6 nisanda birşey yapmaz.Yani önce netice alınır ondan sonra yad edilir.Ya keşke 9 eylülde değilde 19 eylülde netice alınsaydı da gene kar hanemizde birşey olsaydı.Ben hiçbirşey elde edilmemiş diyorum.Kral çıplak diyorum.

Tarih öğrenmek isteyen varsa ne ala.Yoksa epik hikayeleri dinlemeğe kimsenin tahammülü yok artık

Ben yorum yazamıcam arkadaşlar hackhell yasaklıyo sonra sole dersem YASASIN SERIAT heralde admin olucam

Yüzbinlerce şehidimizin kanıyla kazanılmış bir destan dır kurtuluş savaşı bunu karalamaya tarihi saptırmaya yönelik beyhude girişimlerin geçmişde de sonuçsuz kaldığı açık ve nettir devletin arşivlerinde bütün belgeler orjinal hali ile korunmaktadır.

Türk halkı o günleri görmüş birebir yaşamış hissetmiştir Atalarımızın dedelerimizin kanı üzerinden kimse siyaset yapmaya kalkmamalıdır bu tip kime hizmet ettiği bile tam olarak belli olmayan fikirleri açıkça kınıyorum.

ardıçı pek ciddiye almam fakat nadirende olsa doğru şeylerden bahsediyor.benliğini kaybetmiş bir halkın kurtuluş savaşı vermesi zaten mantığa aykırıdır öyleyse doğru olan nedir doğru olan ardıçında dediği gibi ATATÜRKÜN İRADESİDİR.

Ya İstiklal Ya Ölüm diyen size savaşmanızı değil ölmenizi emrediyorum diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK İstiklal Savaşını yapan iradenin taa kendisidir.

halk benliğini onurunu yitirmiş vahim bir haldeydi en akılıları ise yabancıların mandasını isteyecek kadar serv in barış getireceğini söyleyecek kadar soysuzdu işte Atatürk böyle bir halkı yöneterek KURTULUŞ SAVAŞINI kazanmış bir mucizeyi gerçekleştirmiştir.tıpkı peygamber efendimizin (b.s.o.o) putperet arap halkına rağmen islam mucizesini gerçekleştirmesi gibi.

ardıçı pek ciddiye almam fakat nadirende olsa doğru şeylerden bahsediyor.benliğini kaybetmiş bir halkın kurtuluş savaşı vermesi zaten mantığa aykırıdır öyleyse doğru olan nedir doğru olan ardıçında dediği gibi ATATÜRKÜN İRADESİDİR.

Ya İstiklal Ya Ölüm diyen size savaşmanızı değil ölmenizi emrediyorum diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK İstiklal Savaşını yapan iradenin taa kendisidir.

halk benliğini onurunu yitirmiş vahim bir haldeydi en akılıları ise yabancıların mandasını isteyecek kadar serv in barış getireceğini söyleyecek kadar soysuzdu işte Atatürk böyle bir halkı yöneterek KURTULUŞ SAVAŞINI kazanmış bir mucizeyi gerçekleştirmiştir.tıpkı peygamber efendimizin (b.s.o.o) putperet arap halkına rağmen islam mucizesini gerçekleştirmesi gibi.

Peygamber(b.s.o.o) ne demekse

Sen Kemalle Peygamberi aynı kefeye nasıl koyuyorsun?

Kemal i peygamber olarak mı görüyorsun yoksa

Kemal babanın oğlumu????????

sen o adamın tırnağı bile olamazsın,

Terbiyesizlikte son nokta,karaktersiz herif..60 yaşındaki kadın o kağnıyı sürmese asılacaktı öylemi?oğullarına cephede su taşırken şehit olan kadınlar suyu taşımasa asılacaktı öylemi?rezalete bak..halkın iradesi,imanı Mustafa Kemalin ve silah arkadaşlarının yönetimiyle kazanıldı o savaş densiz karaktersiz!halk zaten cok mesuttu tecavüze ugramaktan yağmaya maruz kalmaktan kimse özgür olmak istemiyodu can korkusuna yardım ettiler ha? bak kaba et tarafından geliyo bu ..Ha Ha!
ama haklı oldugun yerler var,bazı kafaları kesmessen hainler azacaktı..

Senin tuttuğun ülkeler yenildi ne demek? Saçma sapan konuşarak çapının büyüklünüğü(!) bana ispat etme

Konuyu Ali Kemal e nasıl getirdin helal olsun.Havanda su dövmenin manası yok.Madem yazdın söyleyelim Ali Kemal'in kimin emriyle kime muhalif olduğu için öldürürüldüğünü resmi ideoloji ve Kemalist kalemşörler yazmazlar.O yüzden ne desen de anlamsız olur.

K.Mısıroğlunun "Yunan Mezalimi" isimli kitabının 157,nci ve müteakib sayfalarını okursan raporun aslını ve fotoğrafları görürsün..Bir ordu mağlup olacak gemilerine öküz,manda vb şeyler doldurup ülkesine gidecek.Bir ordu galip olacak girdiği şehri yakanların ancak tozunu görecek.Tarih elbette bunu kaydedecektir.

Kurtuluş Savaşı-ki buna asla başlangıçta böyle isim konmamıştır.Cidali milli yani milletçe girişilen mücadele denmiştir- vermen için senin esir bir millet olman lazım.Mesela Cezayirrlilerin ki kurtuluş savaşıdır.Çünkü onları Fransa dan gelen idareciler yönetiyordu.Sen eğer Kurtuluş Savaş yaptığını iddia ediyorsan esir olduğunu kabul ettin demektir.Bizim milletimiz hiçbir zaman esir olmamıştır.

Milli mücadeleyi Türk tarihinin en anlı şanlı zaferi olarak görenlere şunu demek lazım.Sadece Çanakkale Savaşında verilen şehid sayısı 400 bindir(253 bini cephede,gerisi hastane vb) Büyük Taarruzdaki asker sayısı 190 bindir.Bir araştır bakalım.Milli mücadele esnasında verilen zayiat sayısı kaçtır..Sen yedi düvelle savaştığını iddia ediyorsun.Düzenli orduyla Fransıza karşı,İngilize karşı,İtalyana karşı hangi savaşı verdin?İtalyanı kendi çekilip gitti.İngilizi kendi çekilip gitti.Milli mücadele hengamında İnönü savaşları,Dumlupınar,Sakarya da bir tek Yunana karşı savaştın sonrada yedi düvelin sırtını yere getirdin dedin(Bunu diyenlerin kimin olduğu belli).Ama İngilize karşı Musulu masada bıraktın.Yunana kafa tutmağa benzemiyordu İngilize kafa tutmak.

Milli mücadele birilerini kahraman yapmak ve o birilerinin arkasındakilerinin,Türk milletinin şahsında İslamı ref etmek için mi bu kadar anlı şanlı gösterilmiştir? Acaba İngilizi Yunanı denize döktüm diyenler savaştan sonra İngilizin şapkasını almış mıdır,İslam alemini başsız bırakmaları kimin menfaatine olmuştur?Kültürü ile bağını koparması kimin işine gelmiştir?

Kurtuluş(?) Savaşının özelliği şudur.Bir hırsızla yatak odanda mücadele etmekle,bahçende mücadele etmek psikolojik olarak farklı bir hal getirir.Yoksa askeri olarak ne ifade ettiğini sırf yukarıda verdiğim rakam bile gösterir.Ama üstünlük kompleksinden aşşağılık kompleksine geçen milletler için böyle yoktan var olduk,dirildik gibi söylemler normaldir.

Biz,Trablusgarbı;Balkan savaşını,Cihan harbini ve milli mücadeleyi bir görmeliyiz.Aksi halde nice hainlerin kahraman,nice kahramanların hain olduğu;sahte kahramanların epik hikayelerine dönen düzmece bir tarihi dogma olarak görürüz...

Bu savaşlar bir görüldüğünde şu sonuç çıkar:Birilerinin çok iş yapmış gözükmelerinin sebebi zemini hazır bulmalarıdır.Yoksa dirayetlerinden değil.Memleketin zinde evlatlrı cephelerde kırılmış, budanmış(ki bunun bir plan dahilinde olduğu kabil midir acaba).Böylece hazır bir zeminde mahud işler yapılmıştır.Yoksa Koca(!) Reşid Paşanın icraati daha büyüktür.Fiiliyatta küçüktür ama yapılmasının zorluğundan daha büyüktür.

Elbet gerçek tarih yani resmi ideolojinin dogmalarından arınmış tarih birgün yazılacak

yazık banlanmışın, ama cevaplarımı okursun umarım.

1- ali kemal hususu: kendisi KURTULUŞ SAVAŞI döneminde, arkasında olan ingiliz işbirlikçiler tarafından korunan, Türk Ordusu Afyona girdiğinde bile yunan ordusunun taaruza kalktığını ifade edebilecek kadar YALANCI, vatansız, haysiyetsiz br zattı, vefaat etti... seni ona benzetmemin amacı ise, tamamen kişisel ve önceki yazı ve yorumlarından esinlenerek, gerçeye uymayan haberler ile bu forumu kirleteye yönelik çalışmalarındır.
2-bir ordu malup olacak ve manda, öküz vb. gemiyke götürecek, sen onun yaktığı şehrin tozunu görecen... işte Tük insanının büyüklüğü budur, mandayla, öküzle işi olmaz, karşısında anca savaşmak için silahını çekmiş düşmana silahını çeker.
KURTULUŞ SAVAŞI sırasında yaklaşık 20.000 yunan askeri esir alınmıştır. bunların epey kısmıda izmirde esir alınmıştır.
3-Kurtuluş savaşının sadece esir ulusların kurtuluşu için kullanıldığını belirtmişin.
Kurtuluş savaşının yapıldığı bölgenin, başladığı tarihte kimlerin hakimiyetinde olduğunu biliyormusun???
Afyon'un batısı, bursa, izmit, izmir, evet senin tuttuğun ülkenin akerleri tarafından işgal edilmiş topraklardı, burada yaşayan TÜRKLER esir durumdaydı, bunların Kurtuluşu için yapılmış bir savaş, zaten senin yorumunun onayladığı gibi ibr KURTULUŞ SAVAŞIDIR.
4- KURTULUŞ SAVAŞI kimlerle yapılmıştır?
evet Kutuluş Savaşı dediğin gibi sadece yunan askeriyle yapıldı, o zamanlar yunanistanın ekonomik gücü neydi peki? savaşı kimler finanse etti?
bu hususa en güzel cevabı gürcistanın ufacık kalıbıyla ruslara kafa tutması, savaş çıkarmasına benzetebiliriz.
gürcistanın bir tek kurşununu kendi parasıyla aldığını sanmıyorum, tıpkı yunanların almadığı gibi,
arkasında kendileri bile itiraf etmiş olan büyük britanya hükümeti olmadan yunanalar ege denizini bile geçemezdi.
5-islam alemini başsız bırakmak kimin işine gelmiştir?
elbetteki sizlerin işine geldi, böylece gerçek İslamla alakası olmayan, hurafelerle dolu, istediğiniz gibi at koşturduğunuz bir ortam doğmuştur.
kültürümüzden uzaklaşmamızı KURTULUŞ SAVAŞINA bağlıyabiliyorsan şayet, o savaşın verilmemiş olduğunu farzedelim, memleketinin neresi olduğunu bilmiyorum ama şu an ya yunan, ya ingiliz, ya italyan, ya ermeni, yada fransızdın, şu an sadece gerçeklere fransız kalmışsın.
6-KURTULUŞ SAVAŞININ özelliği.
Çanakkale savaşları en az Kurtuluş Savaşı kadar önemli, gurur duymamız gereken bir savaştı, gerçekten 7 düvele karşı verildi. o savaşlar yapılmasaydı, veya başarısız olunsaydı Kurtuluş Savaşı verilemeye bilirdi, çünkü çok büyük bir önder çıkarmıştılar. Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATAÜRK'ü.
üstünlük kompleksinden bahsetmişsin, serv anlaşmasının maddelerini okumuş olsaydın, gerçekten o dönemde ne kadar üstün olduğumuzu anlardın, savunduğunun tam tersi olarak Kurtuluş Svaşından sonra, haysiyetiyle oynanmış, bağımsızlığını kaybetmek üzere olan bir Ulusun dirilerek, kendi topraklarında rahaça yaşayabilir duruma geldiği aşikardır, yani kompleksimiz en üst seviyeye ulaşmıştır, Vatan olmuşuzdur.
7-savaşların bir görülmesi hususu.
savaşlara ölen vatan evlatları sayısı, veya öldürülen düşman sayısı gibi kıstalarla yaklaşmak ne kadar doğrudur acaba?
elbette saydığın tüm savaşlar gurur verici savaşlardır.
ancak asıl önemli olanın vatan olmasından ötürü, KURTULUŞ SAVAŞI hepsinin bir kademe üzerindedir.
8-planlardan felan konu açmışın.
serv anlaşmasını savaşmadan çözmenin bir alternatifi olmuş olsaydı, (Misakkı milli sınırları içinde) zamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından o yolun seçeceğinden eminim. Gazi kendis bile birçok konuşmasında bir savaşın tek bir kişiye mal edilemiyeceğini belirtmiştir. yani salladığın gibi kendisi hiçbir zaman önde olmak istememiştir.
9- Tarih yazılmıştır arkadaşım, affetmiyeceği pek çok insanda barındırır içinde, ali kemaller gibi.....

Neyzen TEVFİK'in sana mesajı var hemde çok ''sağlam'' bir mesaj

Ne ararsın Tanrı ile aramda

Sen kimsin ki orucumu sorarsın?

Hakikaten gözün yoksa haramda,

Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.

Yoksa sana bir zararım içerim.

İkimiz de gelsek kıldan köprüye

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?

Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.

Senin gibi dürzülerin yüzünden,

Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma,

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.

Sen anandan yine çıkardın amma,

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz... Neyzen TEVFİK

ya aklıma takıldı
şu resimdeki ünlü padişahlardan vahdettin değilmi
hayırdır
amaç ne o resmi burada gözümüze sokmandaki

akılları sıra nispet yapıyorlar işte ama bilmiyorlarki ölmüş eşekten sucuk olmaz

kurtuluş savaşı olmasaydı adın ne olurdu merak ediyorum. doğru şimdi olduğu gibi ozamanda asılacak şerfsizler vardı. benim dedem bu savaşta yedi kurşun yedi öldü diye bırakmışlar allahtan ölmemiş, yaşamış. kürtler ayaklanınca dersim harbinede kendi isteğiyle gitmiş bu vatan için canını vermiş insanlara saygı duyalım arkadaşlar ona bakıcak olursan sevgili enver paşa yüzünden 90000 can gitti ve hiç bir şey ele geçmedi kurtuluş savaşında bir cumhuriyet sahibi olduk.memnun deyilmisin.

kurtuluş savaşı olmasaydı adın ne olurdu merak ediyorum. doğru şimdi olduğu gibi ozamanda asılacak şerfsizler vardı. benim dedem bu savaşta yedi kurşun yedi öldü diye bırakmışlar allahtan ölmemiş, yaşamış. kürtler ayaklanınca dersim harbinede kendi isteğiyle gitmiş bu vatan için canını vermiş insanlara saygı duyalım arkadaşlar ona bakıcak olursan sevgili enver paşa yüzünden 90000 can gitti ve hiç bir şey ele geçmedi kurtuluş savaşında bir cumhuriyet sahibi olduk.memnun deyilmisin.

Geri