Korkunç İddiaya Şehit AiLeLerinden Sert Tepki

ßLu£

Banned
Reaction score
0
Taraf Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği haberde, 17 Ağustos'ta dört askerin ölümüyle sonuçlanan patlamanın, nöbette uyuyakalan bir erin komutanı tarafından cezalandırılmak istenmesi sonucu yaşandığı iddia edildi. Bu haberi okuyan şehit aileleri ise ikinci kez yıkıldıklarını söylerken, dava açacaklarını belirtti.

ym_yikildik_k.jpg

Elazığ'da dört askerin ölümüyle sonuçlanan patlamanın, nöbette uyuyakalan bir erin komutanı tarafından cezalandırılmak istenmesi sonucu yaşandığı yönündeki iddia, Gaziantepli Şehit Er Mesut Bulut'un ailesini ikinci kez yıktı. Haberi duyunca ikinci kez yıkıldıklarını söyleyen Mesut Er'in amcası Bedir Bulut, "Olayda bir ihmal ya da suçlu varsa bunların cezalandırılmasını bekliyoruz." dedi.

Taraf Gazetesi'ndeki haberde olayın, bir kaza sonucu değil, nöbette uyuyakalan Er İbrahim Öztürk'ün, komutanı Teğmen Mehmet Tümer tarafından cezalandırılmak istenmesi nedeniyle yaşandığı öne sürüldü. İddiaya göre, Teğmen Mehmet Tümer, pimini çektiği el bombasını Er Öztürk'e verdikten sonra, "Mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın." dedi. Pimi almak için çok uğraşan Öztürk, saatler sonra bomba patlayınca üç arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti. Haberde, görgü tanığı erler, teğmen Mehmet Tümer ve rütbeli personelin ifadeleri olduğu iddia edilen görüşlerde ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

Vatani görevini yaparken şehit düşen erlerin yakınları, haberle adeta ikinci kez yıkıldı. Elazığ'da şehit düşen askerlerden biri de Gaziantep'in Araban ilçesi Körhacıobası'ndan Er Mesut Bulut idi. Haberi gazetecilerden öğrenen Şehit Er Mesut Bulut'un yakınları, iddiayı ilk duyduklarında adeta ikinci bir şok yaşadıklarını anlattılar. Şehit Er'in amcası Bedir Bulut, haberin yalan olmasını istedi. Devletten ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden iddiaların ciddiyetle araştırılmasını, ihmal ve suçu bulunanların cezalandırılmasını beklediklerini söyleyen Bulut, şehidin evinin balkon duvarında asılı Türk Bayrağı önünde şu açıklamayı yaptı: "Yaklaşık on gündür acımızı dindirmeye çalışıyoruz. Haberi gazetecilerden duyduk ve bu iddiayla ikinci kez yıkıldık. Devletimize, askerimize güveniyoruz. Olayda bir ihmal ve suçlu varsa bunu araştıracaktır. Birilerinin ihmal ve suçu varsa bunun gereğini yapacaktır. Bunu bekliyoruz da. Haberi duyduğumuzda ikinci kez yıkıldık. İnşallah bu haber yalandır. Öyle olmasını umuyoruz."

Devlete güveninin sonsuz olduğunu vurgulayan baba Sinan Bulut ise "Ordumuz, Genelkurmay'ımız gereken soruşturmayı yapacak, hakikati bulacaktır. Ordumuza, askerimize güvenmezsek kime güveneceğiz? Niye teslim ettik çocuğumuzu? Ordumuzdan olayda suçu ya da ihmali olanlar varsa bunu bulmasını istiyoruz. Bulunacağına da inanıyorum." diye konuştu.

Evladını vatan uğrunda şehit veren anne Mevlide Bulut, çocuğunun acısını ilk günkü gibi yaşıyor. Evinin balkonunda taziyeleri kabul eden Bulut, bir taraftan da sessiz bir şekilde ağlıyor. Acılı annenin sıcak gözyaşları, yanaklarından süzülürken, "Acım çok büyük. Hiçbir şey beni teselli etmiyor." dedi.

SAMSUNLU ER İBRAHİM YAMAN'IN AİLESİ, OLAYDA İHMALİ OLANLAR HAKKINDA DAVA AÇACAKLARINI SÖYLEDİ.

Elazığ'da dört askerin şehit olduğu el bombası patlaması olayının kaza sonucu değil, nöbette uyuyan askere ceza verildiği sırada olduğu iddiası şehit aileleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Samsunlu er İbrahim Yaman'ın ailesi, olayda ihmali olanlar hakkında dava açacaklarını söyledi.

Baba Adem Yaman, "Ben de nöbette uyudum. Ama böyle bir ceza verildiğini ilk defa görüyorum." dedi.

Şehit erin kardeşi Recep Yaman ise tepkisini daha şiddetli dile getirerek, "Aslında o el bombasını, pimini çekip askerin eline veren subayın ağzına vermek lazım." ifadesini kullandı.

Şehit çocuklarının acısını yaşayan Yaman ailesi, bugün ikinci bir acıyla daha karşılaştı. Bir gazetede ortaya atılan iddia ile acıları artan Yaman ailesi, yetkililerden olayı iyi araştırarak kendilerine tatmin edici cevap vermesini beklediklerini dile getirdi.

Adem Yaman, oğlu İbrahim'in kazara bomba patlaması nedeniyle ölmediğine inandığını dile getirdi.

"Çünkü oğlumun yüz kısmında her hangi bir şarapnel parçası yoktu. Başka bir şey olabileceğini düşünüyorduk." diyen Yaman, "Haberi sabahleyin okuduktan sonra düşüncemizin doğru olduğun gördük. Otopsi Raporunun gelmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Rapor geldikten sonra ilgili kişi ve kurum hakkında dava açacaklarını ifade eden Yaman, "Ben de askerlik yaptım ama askerde böyle bir ceza verildiğini görmedim duymadım böyle bir ceza olmaz. Nöbette ben de uyudum ama böyle bir ceza görmedim. Ben oğlumu vatanı koruması için gönderdim. Bu olay bizi çok yıprattı." diye konuştu.

Şehit erin kardeşi Recep Yaman ve annesi Nuriye Yaman ise tepkilerini daha sert bir şekilde dile getirdi. Recep Yaman, "Sabah haberi okuduktan sonra büyük üzüntü duydum. Onun hakkını sonuna kadar arayacağız. Böyle bir şey olamaz. İmkânsız dört şehidin toptan kanına giriyorsun. Orada diğer askerler de şehit olabilirdi. Kesinlikle ona bir ceza verilmesi lazım." açıklamasını yaptı.

Recep Yaman, "O bombanın pimini çekip Mehmet Demir'in ağzına atacaksın fazla diyecek bir şey yok. Okumuş teğmen olmuş ama yaptığı işe bak." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Şehit erin annesi Nuriye Yaman da olay karşısında şaşkınlığını dile getirirken şunları söyledi: "Zaten inanmıyorduk. Şu an beynim uyuşuk durumda. Bize gelen ilk bilgide bombanın kazaen patladığı şeklindeydi. Buna inanmadık. Bu olay kasten veya teröristler tarafından yapıldı diye düşünüyorduk. Benim yavrum el bombası eline almaz dedim. Ama adi köpek şerefsiz onların eline kendi bombalarını vermiş. Allah da onu o şekilde patlatsın. Onun ailesi ile birlikte parçalanmasını istiyorum. Oğlumun hakkını her zaman arayacağım. Dava açmayı düşünüyoruz."

İddiaya göre, er İbrahim Öztürk'ün nöbette uyuması üzerine, tim komutanı tarafından pimi çekilerek eline verilen bombanın patlaması üzerine Öztürk'le birlikte İbrahim Yaman, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut şehit oldu.

kompleksli,psikopat insan çok Allah sabır versin.

kim olsa yıkılır...
ALLAHtan sabır şehitlere rahmet diliyorum..
sorumlular cezalarını bulsun...tsk da yıpranmasın..

Senin hükümetin bir Garipoğlunu bulamadı yıpranmadı.
TSK' ya gizli tehdit???

Kim böyle birşeyin olmasını ister.
Taraf vs. gazetelerden Askerinize düşmanlığı öğrendiniz. Aferin.

TSK' ya gizli tehdit???

Sen Nerede Yaşıyorsun Birader?
Senin Hükümetin Ne Demektir?
İyice Paranoyak oLdunuz Benden Demesi.

haber aynen doğru taraf gazetesinden ALLAH razı olsun çok delikanlı bir gazete
tsk tsk deyip durmayın tsk sadece devletin bir kurumudur.

~SiLenT ScЯeaM~;4584464' Alıntı:
Sen Nerede Yaşıyorsun Birader?
Senin Hükümetin Ne Demektir?
İyice Paranoyak oLdunuz Benden Demesi.

Akp mi demeliydim.
Biliyoruz ki Başbakan dtp ile görüşmelerinde Akp liderliği üst kimliğini kullanıyor.
Yani Karabulut cinayeti hakkında da söz, şeref ortaya koymuşlardı da ondan dedim.

Yoksa Devlet bizim, dolayısyla Hükümette bizim haklısın.

TSK' ya gizli tehdit???

la havle sen ne ayaksın ya ...
arkadaşım ne desek bir kulp takıyorsun...
benim hükümetim senin hükümetin değilmi...sen ayrı bir devlettemi yaşıyorsun...
ben askeriye ye lafmı attım ...askeriyeyi yıpratanların cezasını bulması askeriyeyi zor duruma düşmekten kurtarır...
ama siz ve sizin düşüncedeki olanlar ,,askeriyeyi ilah gibi gördüğünüz ,için ,,,bizim gibi insan olarak görenler size biraz daha abes olarak görünebiliriz...
her yerden iyi kötü adam çıkar..kafana sok bence üstadım bunu...
kimse askeriyeye laf atmıyor...askeriyeyi sağa sola çekenler ,,kendi emelleri için kullananlar utansın...

kesin doğrudur! çünkü tsk piskopoatlardan ve kompleksi insanlardan oluşuyor!!!

taraf yine en iyi yaptığı şeyi yaparak yine orduya saldırdı. hangi ülkede ordusuna düşmalıktan başka birşey yapmayan bir gazete var?

bir çift kadın memesine ülkeyi satarım diyen adamın gazetesinden daha naşka ne beklenebilr ki..

yazık diyorum başka da birşey demiyorum.

Bu olayı kamuoyuna duyurduğu için Taraf a olan düşmanlığınızı anlıyorum

sizde biliyorsunuz ki eğer bu haberi Taraf vermeseydi bu olay kaza denilip kapanacaktı

ve kimse bu olayın altından bu insanın kanını donduran bu olayın olduğunu bilmeyecekti

siz aslında taraf değil gerçeklere düşmansınız

la havle sen ne ayaksın ya ...
arkadaşım ne desek bir kulp takıyorsun...
benim hükümetim senin hükümetin değilmi...sen ayrı bir devlettemi yaşıyorsun...
ben askeriye ye lafmı attım ...askeriyeyi yıpratanların cezasını bulması askeriyeyi zor duruma düşmekten kurtarır...
ama siz ve sizin düşüncedeki olanlar ,,askeriyeyi ilah gibi gördüğünüz ,için ,,,bizim gibi insan olarak görenler size biraz daha abes olarak görünebiliriz...
her yerden iyi kötü adam çıkar..kafana sok bence üstadım bunu...
kimse askeriyeye laf atmıyor...askeriyeyi sağa sola çekenler ,,kendi emelleri için kullananlar utansın...

Kardeşim sen demedin mi sorumlular bulunmazsa Asker yıpranır.
Ne uzatıyorsun laf ortada.
Askeri yıpratmaya hazır ve nazırsınız işte.

Kardeşim sen demedin mi sorumlular bulunmazsa Asker yıpranır.
Ne uzatıyorsun laf ortada.
Askeri yıpratmaya hazır ve nazırsınız işte.

eee yıpranız diyoruz sen bilmem kesik baştan bahsediyorsun ne alaka ..???
ya bırak ...asker sadece sizin ve sizi korumaya hazır..
biz bu milletin evladı değiliz...
arkadaşım bunun haklı tarafı yok...bir neferin yaptığı askeriyeyi bağlamaz...dahada uzatma ...biz alayınızdan daha vatan ,,millet sevgisine ,,asker ,bayrak sevgisine aşığız...canımız,,kanımız ,,evladımız,,varımız ,,yoğumuz bu vatana feda olsun....

Bazı şeyleri kabullenemeyecek insanlar ne kadar
gerçekle yüz yüze gelsede gözlerini kulaklarını ağızlarını kapatırlar
yine bildikleri şarkıyı söylerler. Kaynağı vs. eleştirip
aslında gerçeğe cevap verememeleri acizliklerinden kaynaklarnıyor.
TSK'yı dokunulmaz eleştirilemez hata yapmayan bir kurum
olarak görüp yanlışları sürekli örtbas edildikçe
hiçbirşey düzelmez. Adamlar helikopterle domuz avına
da çıkar, karakola baskına da göz yumar, Mehmetçiğin
eline bomba da verir. Bunu görüp de eleştirmek yürek ister.
Eleştir ki düzelsin. TSK' çok yaşa mantığını 1923'de
bırakmadınız mı siz yoksa...aaa çok ayıp..

yalandır belki yalan değilse komutanın psikolojisi bozulmuştur tskye bok atmayın hemen hani orduda ingiliz turistleri odunla döven türkler vardıya onlar dövdü diye bütün türkler öle değil ya arasından çürükler çıkar elbet heryerde bu böle

yalandır belki yalan değilse komutanın psikolojisi bozulmuştur tskye bok atmayın hemen hani orduda ingiliz turistleri odunla döven türkler vardıya onlar dövdü diye bütün türkler öle değil ya arasından çürükler çıkar elbet heryerde bu böle

Ya kardeşim bunlardaki amaç belli.
Açılımdan dolayı zaten diğer tarafa bir yakınlaşmaları var.
İşte bu tarafta hava durumları böyle onlar için..

yorumları oku bi zahmet.

Bazı şeyleri kabullenemeyecek insanlar ne kadar
gerçekle yüz yüze gelsede gözlerini kulaklarını ağızlarını kapatırlar
yine bildikleri şarkıyı söylerler. Kaynağı vs. eleştirip
aslında gerçeğe cevap verememeleri acizliklerinden kaynaklarnıyor.
TSK'yı dokunulmaz eleştirilemez hata yapmayan bir kurum
olarak görüp yanlışları sürekli örtbas edildikçe
hiçbirşey düzelmez. Adamlar helikopterle domuz avına
da çıkar, karakola baskına da göz yumar, Mehmetçiğin
eline bomba da verir. Bunu görüp de eleştirmek yürek ister.
Eleştir ki düzelsin. TSK' çok yaşa mantığını 1923'de
bırakmadınız mı siz yoksa...aaa çok ayıp..

arkadaşım sen yapılan yorumları okumadan cevap verip ahkam kesiyorsun.
burda kimse o teğmen i haklı bulmuyor. zaten.
sen 1 kişi yüzünden tüm orduya çamur atiyorsun. dikkatli ol
yarın savaş zamanında seni koruyacak olan yine bu ordu dur.

Bu olayı kamuoyuna duyurduğu için Taraf a olan düşmanlığınızı anlıyorum

sizde biliyorsunuz ki eğer bu haberi Taraf vermeseydi bu olay kaza denilip kapanacaktı

ve kimse bu olayın altından bu insanın kanını donduran bu olayın olduğunu bilmeyecekti

siz aslında taraf değil gerçeklere düşmansınız
evet taraf gazetesine duacıyız sayın taraf gazetesi amacı orduyu ve Türk milletini eleştirmek olan basın kuruluşu birazda kendinize özeleştiri yapın ve şu pkk dan bahsedin ama bitaraf:durdurun

arkadaşım sen yapılan yorumları okumadan cevap verip ahkam kesiyorsun.
burda kimse o teğmen i haklı bulmuyor. zaten.
sen 1 kişi yüzünden tüm orduya çamur atiyorsun. dikkatli ol
yarın savaş zamanında seni koruyacak olan yine bu ordu dur.

Sen de benim yorumlarımı oku bir zahmet..

TSKya pislik atmaktan zevk alan bir insan değilim. Ama defalarca
ve defalarca TSK'nın hataları ortaya çıktığı bir ortamda (kaldı ki bazı
olayları yaşayan şahitlerden duyduklarım ve askeriyenin
gizliliğini göz önünde bulundurduğumda duyduklarımın buzdağının
sadece tepesi olduğunu tahmin ediyorum) kimse kalkıp da
DOĞRUCA eleştiri yapılan kişileri TSK düşmanı olarak lanse etmesin.
Eğer teğmen hakkında yapılan bu haber yalan ise çok alçakçadır.
Fakat şimdilik doğru gibi duruyor. TSKnın burada eleştirdiğim
hareketi bu gibi olaylardaki tutumudur. Son bir iki yıldır demokrasiye,
halka, askerlerine karşı tutumları ve ETÖ, ihale fesatları,
YAŞ kararlarındaki tutumlarından dolayı eleştirmem gayet doğaldır.
Neden TSK'yı eleştirilemez bir kurum olarak görüyorsunuz? İçi sır dolu
kapalı bir kutu olan TSK'nın şeffaf olup tüm gerçeklerini
Mehmetçiğine aşık olan halkıyla paylaşmasını istiyorum.
Bir kişi üzerinden TSK'yı karalamam veya şu son 1-2 yıldır
gördüğüm tonlarca örnek ile de TSK'yı karalamam. Buradaki
eleştirim olayları örtbas edip halkı enayi yerine koymalarıdır ve
bu olaylara TSK her zaman haklıdır TSK yanlış yapmaz
yaklaşımında olanlaradır. TSK bu ülkenin vazgeçilmezidir.
TSK ile ideolojik uyum içinde olanlar TSK'yı kalkan olarak
kullanıp arada çatışma çıkarma çabasındadır. Devletin
her kurumu eleştiriye açıktır. Bunu Emniyet Müdürlüğü de
yapsaydı eleştirirdim başkası da..

Geri