Kilo Almak istiyorum Bir Bakın.

CıngıL Beng

target Love
Reaction score
0
arkadaşlar kilom 1.80 kilom ise 56 normalde 65 idim hastanede bilgisayar tamircisi olarak girdikten sonra 56 ya düştüm sizlerden yardım istiyorum googleden baktım kilo almanın yolları die ama hiçbişi anlamadım sizlerin deneyimi varsa bana söyleyebilirmi acaba nasıl kilo alabilirim fazla değil tabiki aşırıya kaçmamak şartı ile böyle 65 yada 70 kiloya nasıl erişebilirim yaşa bağlı olabilir diyorum ama bir sürü arkadaşım benden kilolu ve aynı yaştayız sorun nedir çok çalışmam ve az uyumammıdır nedir yemek yemiyorsun sorusuna cevabım yok abi bir sürü yiyiyorum ama kilo alamıyorum olacaktır. yardım

Gece yatarken ballı ceviz ye + bol ekmek arası döner ye...

uyku düzeni + karbonhidrat (makarna-pilav.. v.s.) tüketimini artır kilo alacaksın :)

uyku düzeni + karbonhidrat (makarna-pilav.. v.s.) tüketimini artır kilo alacaksın :)

abi yemek yemekte sıkıntı yok iyi yerim fakat nedendir kilo alamam dikkat ederimde ne eksilir ne artar sürekli 56,2 yhaf hiçbi bir gram eksilip yada fazlalaşmaz akrabalarımın bana neden o kadar zayıfsın demesinden bıktım

gece yatarken dönermi hacı yatış saatim belli değil bak saat 3 oldu hala pc başındayım :D nasıl olcak ve o saate döneri nasıl elde edeceğim tavsiyen için sağol ballı ceviz kafaya yattı gibi

Hayır döneri gündüz vakti yiyebilirsin.

evet 20 yaşındaymışsın. profilinde gördüm. : )

boyuna oranla kilon düşük zayıflamışsın üstelik. zayıflamanın neden işindir tahminimce. daha önce çok fazla efor harcamıyorken bir anda yoğun bir iş ortamına girmişsindir. kilo almaya gelince... belli yaştan sonra zaten sen istemesen de kilo seni bulacaktır bundan kuşkun olmasın :biggrin: yapman gereken sağlıklı ve dengeli beslenmek sadece. çünkü yoğun iş bir de üzerine dengesiz beslenmek ve uyku düzenin de dengesizmiş seni hasta eder. yemek öğünlerini aksatmaman ve bunlara ara öğünler eklemen gerekiyor. besinleri ölçülü yemelisin. aşırı yiyeceğin tatlı ve hamur işleri kilo almanı sağlayabilir ve ya yağlı et ama aşırıya kaçtığın takdirde fos tabir edilen et yığını olur o sadece. : )

ben sana düzenli olarak öğünlerini yemeni (normal yediğin porsiyonları biraz çoğaltarak) ve öğün aralarında atıştıracak bir şeyler bulundurmanı söyleyeyim (atıştırılacak dediğim cips falan değil tabi meyve olabilir kurusu ve ya tazesi. özellikle muz kilo aldırır. önemli olan kilo değil sağlıktır en önemlisi o. : )

ßence ßir diyetisyen işi çözecektir :)
kio alayım derken sağlıgından olma.çünkü bir kaç tahLiL yapılması gerekiyor yardımcı olmak için.

Merhaba Arkadasım ;

Yorumların az cok hepsini okudum,, senin sorununla beraber.Aralarında Mantıklı olarak Gözüken She & sonsuzluga adlı Hackhell üyelerinin yorumlarıdır.Digerleri kulaktan dolma diye tabir edecegimiz sagdan soldan duyduklarını olumlu / olumsuz hiç bir ayrım yapmadan ve bu söylediklerinin ya sana ters etkisi olur diye düsünmeden söylenmiş düsünceler.En iyisi mi git ve doktora basvur.Yalnız basketbol yaşantımdan ögrendigim kadarıyla 1.80 boyu olan bireyde en az kilo 75-80 civarı olmasıdır. "."'dan sonraki gelen cift basamaklı sayı bireyin kilosunu belirleyen etkenler arasındadır.Şimdi akıllı arkadaslardan biri sorar ,, ya 2.00 ise kilom .00'mı olucak diye. 2.00 m olan bir birey en ay 95-100 kilo arası olmalıdır ki saglıklısıda budur.Ama herşeyi denemeden önce bir Doktor'a Başvur.

Herkes prof. burda tedaviyi canlandırdılar hemen :D

Benim Yaşım 17 Boyum 1.80 Kilom 61 :D Bende çok Yemek Yiyorum düzenLi uyuyorum ama NafiLe yaramıyo :) öğLe paydosunda Rahat 1 Tam eKMek Yiyorum aMa yok :D olmuyo napalım böLe iDare Edicez Çıtı Pıtı Bir DeLi KanLı oLMaya Devam :lol:

bende 1.80 im... Sivilce çıkıyor diye adam akıllı hiç bişi yemiyorum ya
Geçen yaz 75 dim.. Şimdi 65.. Sürekli düşüyorum
O kadar dikkat etmeme rağmen yeni sivilce oluşumunu bir türlü durduramadım :(

Eğer iştahsızlık şikayetin varsa bunun için doktora gitmelisin, eğer yiyorsan fakat alamıyorsan ya da iştahın olduğu halde hemen doyuyorsan fizyolojik bir sorunun olabilir, bunun ardında bir çok neden olabilir, mide rahatsızlığın (midende yara olması, enzimlerinin yeterli derecede olmaması, midenin küçük olması) ve son olarak da tiroid bezinin aşırı salgı salgılaması buna neden gösterilebilir.

Sana tavsiyem, yatmadan önce yemek yeme tavsiyelerine çok kulak asmaman çünkü yatmadan önce yenilen yemek vs. şeyler ciddi mide rahatsızlıklarına (ülser, reflü) ve gırtlak kanserine neden olabilir.

Uykudayken vücudun ve beynin dinlenmek zorunda, bu süre zarfında eğer vücudunda yakılması gereken ekstra kalori ve karbonhidrat varsa vücudun ve özellikle miden bu ekstra maddeler için fazladan efor sarfedecek ve enzim salgılayacaktır. Bu enzimler zamanla salgıya dönüşür ve reflü adını verdiğimiz asitli mide suyu ortaya çıkar. Uyurken yatay pozisyonda olduğumuz için bu asitli madde gırtlağa, hatta ağza kadar gelebilmektedir. Bu asit zamanla mideye ve gırtlağa büyük zararlar verir, buna mukabil midende ve gırtlağında ciddi yaralar ve deformasyonlar başlar. Mide gece çok efor sarfettiği için uyandığında genellikle yorgun olursun ve ağzından ekşi su gelir. Salgılanan bu asitli madde midenin düzenli çalışmasını engelleyerek senin gündüz aldığın gıdalara bile etki edememeye başlar ve bu dönemden sonra hazımsızlık sorunu baş gösterir. Yediklerini hazmedemeyince zamanla zayıflığa ve hatta anoreksiyaya bile neden olabilir. Miden çok efor sarfettiği için ülsere kadar gidebilir

Bence doktora git muayene ol, gereken tahlil ve tetkikleri yaptır, doktor ona göre sana bir program hazırlar, ilaç kullanman gerekiyorsa ilaç ve vitamin takviyesi yapabilir.

Son olarak, zayıflığını çok problem yapma, sorun belki de tamamen psikolojiktir. Bazı şeylere gereksiz yere kafa yorarsan, kendini yıpratırsan bu da iştahsızlığa, zayıflığa neden olur.

Sorun yapma bu kadar.

adamım bolca fındık fıstık ceviz felan ye kısa zaman içinde epey kilo alırsın ben oyle yaptm

Geri